Juniper networks interview question LEARNOVITA

Juniper Network Interview Questions and Answers

Last updated on 22nd Sep 2022, Blog, Interview Question

About author

Sanjay (Sr Big Data DevOps Engineer )

Highly Expertise in Respective Industry Domain with 7+ Years of Experience Also, He is a Technical Blog Writer for Past 4 Years to Renders A Kind Of Informative Knowledge for JOB Seeker

(5.0) | 13265 Ratings 1646

1. What is mean by a networking and why they are so important?

Ans:

  • Networking is nothing but which establishes an interconnection to a computers or multiple computing devices.
  • The network consists of a nodes.
  • This networking enabled a users to easy file sharing; sending documents and also changing the nodes.
  • Networking also provide a cybersecurity which depends on concerns and applications.
  • Networking enables users to access nodes at any time and doesn’t impose the any type of limitations.

2. Name networking types are aware of?

Ans:

LAN: LAN stands for a local area networks and this is used to establish an interconnection between the limited numbers of network nodes.

MAN: MAN stands for a metropolitan area network, this is nothing but a combination of a multiple local area networks. Here the nodes are interconnected to the each other.

WAN: This is also known as a Wide area network, this is a combination of all metropolitan area networks connected between a nodes.

3. How will explain a Link?

Ans:

Link is connection between any two or more computing and networking devices.In Link, the user enables to make use of channels and protocols to control an intercommunication between a nodes.One important thing is that Link size is not same for all networking nodes.

4. How do know about the OSI reference model? List important layers associated with an OSI?

Ans:

OSI stands for a open-system-interconnection and this is networking model type:

    1. 1. Application layer
    2. 2. Session layer
    3. 3. Presentation layer
    4. 4. Transport layer
    5. 5. Data link layer
    6. 6. Network layer
    7. 7. Physical layer

5. What is mean by a server in networking?

Ans:

The server is a powerful computer tool that is used to manage and control the available devices in a network. The server usually processes the data effectively, transfers a data, and establishes the communication between a nodes. If once the server fails, automatically a whole network will be terminated.

6. Mention first and last layer in an OSI reference model?

Ans:

In the OSI reference model, the first layer is called a bottom layer (available in a physical layer), and the last layer is known as a top layer (available in a application layer).

7. What is the meaning of a backbone network?

Ans:

A backbone network is used to assign a data and route them to various networks. The main tasks are included, monitor the channels, protocols management, and bandwidth management. This is happening because of a backbone networking system.

8. Mention the device which will help to connect multiple devices on a network with limited bandwidth or with limited channels?

Ans:

The device which is used is called switch, a networking device that can be used as scenario. A switch can be available in the any size depends on requirements.

9. In data encapsulation, how each chunk knows about their destination?

Ans:

In networking, encapsulation is a type of approach where the huge amount of data can be divided into a smaller packets known as Chunks. Chunks are divided into a source and destination addresses. Using these chunks, networking data reach their destination and this is need to know its source address.

10. List the networking devices are familiar with?

Ans:

  • Modem device
  • Hub and router
  • Switch
  • Bridge
  • Repeater
  • Networking interfaces.

11. What are the layers present in a TCP/IP model?

Ans:

  • Internet layer
  • Networking layer
  • Transport layer
  • Application layer

12. What is clustering support and how is it mean?

Ans:

Clustering in networking makes an operating system to offer a multiple node servers. This is a kind of an emergency operator used to make a sure any node is working properly during critical situation and this is also avoiding any power failure.

13. Will explain, is it necessary to have a server for a controlling other devices?

Ans:

The answer is no, can establish any network type without theserver. This type of networking system is called peer-to-peer model device. As we know that all networking nodes act as either client or server. The important advantage of using this type of model is that if any failure of one networking node doesn’t affect the other nodes and offers continuous operations.

14. Can explain what do know about the router?

Ans:

A router is a networking device that is designed to a connect the network segments. This is considered to be a most important methodology. A router consists of paths that are majorly used to store information and due to this usage, this is also known as an intelligent networking devices. The main tasks included are selecting a proper information and define them into the paths and then transfer them to a proper data sources.

15. What exactly know about a topology means?

Ans:

Topology in networking helps to find out how computer devices are connected with the other devices. With help of topology, user can also connect them in different manners. The networking interconnection matters a lot because this affects a factors like identifying the data transmission speed and troubleshooting a various methods etc.

16. Name any one approach that will apply for a continuous data availability?

Ans:

The approach that will apply for a continuous data availability is Fault tolerance system (FTS).

17. Mention the significance of proxy servers in a networking?

Ans:

  • Proxy servers are the main contributors to a networking because of safety.
  • The proxy servers don’t allow any unauthorized access of a data on node.
  • Data access fails, when using an incorrect IP address, this will be an identified by a proxy servers.
  • With the help of proxy servers it’s also possible to hide any data node from the networking devices.

18. Is it possible to connect a public network to the private network?

Ans:

The answer is yes, it’s possible to connect a public network to the private network with the help of a default gateway protocol. The connection between private network to a public network it’s quite common. The private networks are also known as an Intranets and public networks are called internet. A private network is commonly used when system needs high security and faster speed communication.

19. Mention some common problems will get in networking?

Ans:

  • Commonly bandwidth issues.
  • Issues that are related to a policies and security.
  • Mismatch of a protocols issues.
  • Client and server issues.
  • IP address mismatches.
  • Improper configurations.
  • Security-related concerns.

20. What is the importance of a fiber optic cables in networking?

Ans:

  • Fiber optic cables are more expensive but can bring full package of bouquets.
  • This fiber optic cable supports a larger network bandwidth and also helps to reduced the span of bulk data transmission.
  • Also provide a signal-to-noise ratio possibilities.
  • This optic cable also avoids errors and cross related issue can be avoided.

21. Mention web browser, plugins, and operating systems are supported by a Junos space UI?

Ans:

Users can accessed the Junos space version 17.2 user interface through the web browser, plugins, and no dependency on any operating systems.

This JUNOS space UI provide a 2 types of web browsers:

  • Mozilla Firefox version 45 and so on.
  • Internet Explorer 11 and so on.

The network monitoring topology is not featured on an Internet explorer. Before log into a JUNOS space Platform user interface (UI) from any internet explorer, makes sure that have already installed Adobe flash player version 10 or plug-in a options should be installed for internet browser.

22. Name the display resolution is recommended for the running JUNOS Space UI?

Ans:

The JUNOS space user interface will be optimized for a display resolution up to 1280 * 1024. Suppose if have a lower resolution, then Whole JUNOS Space UI cannot be displayed within an internet browser page and scroll bars do not be appear.

23. Mention default username and password for a JUNOS Space UI?

Ans:

The common username used is a “SUPER” and default password is “JUNIPER123”. This default username holdsa system administrator privileges information and complete access to user interface functionality details.

24. Mention URL used to access a JUNOS Space UI?

Ans:

Where virtual-IP is a IP address used to assign a JUNOS space fabric. This IP address is assigned to a 0TH, 0 interfaces on JUNOS space fabric holds active load balancer.

25. What do know about a FTP?

Ans:

FTP means File transfer protocol is a kind of method which allows the user to get a permission to access the data. One point to be noted here is that users allowed accessing the data to provide their identity be again and again. Users can access all data with the given username and Password during a time of login.

26. Suggest any one method that will use for increasing the security of a file or data on a network that contains confidential information?

Ans:

It is necessary to apply a diffrentstrict restrictions to access any data or file. For instance, only a few users can be allowed to access data or information and they are not be permitted to access all of them.

27. Why star topology is not be a considered in network?

Ans:

  • In star topology, all the computer components or devices are connected to a same single hub, this controls a same.
  • If any damage or failure occurs, the hub mades the whole networking useless. Therefore usually most networking technologies do not consider a Star topology.

28. What is a troubleshooting? Mention the ways used in a troubleshooting?

Ans:

Many Methods are used to take appropriate actions against any big problem , sometimes if ignored then it is known as a troubleshooting. The common mistake done by a user is that not paying attention to a network channels or device nodes causes errors. Troubleshooting is done on the base of size and type of the network devices, and troubleshoot errors are not same for all networks.

29. What are the network nodes?

Ans:

A network node is nothing but a particular place where all the network devices are connected. This is majorly used to maintain a connection and control them.

30. Mention the types of a routers available in a networking?

Ans:

  • Wireless routers.
  • Wired router.
  • Edge router.
  • Core router.
  • Virtual router.

31. What Is a Clustering Support And How Does It Matter ?

Ans:

Basically, clustering approach is nothing but ability of an Operating System to support a multiple servers. This is to make sure of networking or the node working during emergency situation such as server or the power failure.

32. What Precisely Do Mean By a Point To Point Connect ?

Ans:

A point to point connect is only an immediate way for a data or information exchange between the two characterized hubs in a system. The basic case of point to point connect is only an associating a two PCs with each other just by utilizing the link which is embedded in the Network Interface Cards in both PCs. This sort of connection is made just in couple of PCs on the system. In spite of the fact that it improved the cost and system cost, it guarantees a brilliant information can exchange speed and is for the most part free from any type of glitches.

33.What is Comprehend By a Term Ftp ?

Ans:

It shortens for a File Transfer Protocol and is for the most part a technique for enabling an authorization to the clients for getting to information. Every one of clients which are permitted to get to information needs not to demonstrate their character over and over. They can get to data with the username and passwords allotted to them.

34.Why Security To System Is Imperative? How This Should Be Possible ?

Ans:

A system clearly contains an individual data of the clients or something that is extremely private for concerned associations. There are numerous unapproved endeavors that can be made by a programmers to take such data. For instance future arrangement of one organization can be spilled to its rivals who can take upside of the same ahead of time. Along these lines securing the system is vital. This should be a possible by utilizing a Network Firewall, Antivirus programming, forcing limits on information and through a few various methodologies.

35. What Is a Cross Talk Issue In A System And How It Can Be Dodged?

Ans:

Cross talk is only a circumstance when a flag has electromagnetic impedance. It can force breaking point or can to a great extent influence information amid its to transmission. For disposing of this circumstance, links utilized are protected. The shield is really a cover on a link which doesn’t give it a chance to a confront this issue. Cross talk issue for most part of pronounce its essence amid the voice flag transmission.

36.What Are Layers Which Are Present In a Tcp/ip Model?

Ans:

  • Networking Layer
  • Internet Layer
  • Transport Layer
  • Application Layer

37. Name The Layer In a Osi Model Which Is Responsible For a Packet Switching And Data Routing ?

Ans:

It is the responsibility of a Network Layer. The Network Layer is a number 3 layer from the bottom in an OSI reference model.

Ans:

It is basically a powerful computer in the network that manages and controls all devices on a network. Basically, it’s nothing but server that processes the data centrally and makes data transfer and communication possible among all the other nodes. If a server fails, it can result in a failure of the entire network.

39. What exactly do mean by a backbone network?

Ans:

It is basically a network that is responsible for an assigning the data and the route to various networks. Monitoring the channels, protocols, and bandwidth management is also the responsibility of backbone network. It is because of this reason it has been named as backbone network.

40.In data encapsulation, how each chunk knows about its a destination?

Ans:

Basically, data encapsulation is an approach in which the data is divided into a smaller packets called chunks. All chunks have their source and destination address on them and this is how they reach destination. It is necessary for network security that chunk must contain its source address too.

41. Name The First And The Last Layer In Osi Reference Model ?

Ans:

The first layer also known as a bottom layer is the Physical Layer and last layer which is also known as a top layer is Application Layer.

42.Name A Device Which Will Help To Connect a Multiple Devices On A Network With Limited Bandwidth Or With Limited Channels ?

Ans:

Switch is a networking device that can be used in a such scenario. A switch can be of any size depending on a needs.

43. What is a routing engine in Juniper?

Ans:

The M7i is a complete routing system that offers a ATM, channelized, Ethernet, IP services, and SONET/SDH interfaces for large networks and network applications.

44.Name A Few Networking Devices Are Familiar With ?

Ans:

  • Hub
  • Modem
  • Switch
  • Repeater
  • Bridge
  • Network Interface

45.In A Network, Is It Always Necessary To Have Server For Controlling the Other Devices ?

Ans:

No, a network can be established without server too. This type of network or a model is called as a peer-to-peer model. Basically, all the nodes act as a client as well as a server for other nodes. The biggest advantage is failure of one node doesn’t impact of other nodes on a network and help maintaining a continuous operations.

46. Does Juniper support a VTP?

Ans:

Unlike Cisco switches Juniper switches doesn’t support a VTP (VLAN Trunking Protocol) or DTP (Dynamic Trunking Protocol). Juniper switches support to a GVRP (Generic Attribute Registration Protocol) though. Juniper switches has two port modes i.e. access and a trunk mode.

47.Name one approach that will apply for a continuous data availability?

Ans:

Fault Tolerance System.

48.Is Juniper better than a Cisco?

Ans:

  • Juniper Provides a Great Value.
  • Routers and switches are provided by Juniper are generally less expensive than their Cisco counterparts. With that being said, Juniper is an excellent choice to meet all of the networking needs as well.

49. Juniper cheaper than a Cisco?

Ans:

Yes, they are cheaper than a Cisco but in some key ways, get what pay for.Although Juniper in a general are cheaper than Cisco, there are unfortunately situations where this can show.

50.Who is competitor of a Juniper Networks?

Ans:

Have compiled a list of solutions that reviewers voted as a best overall alternatives and competitors to a Juniper Networks, including McAfee Security Services, Cybriant, Sophos Professional Services, and OneNeck IT Solutions.

51.What are 3 types of firewalls?

Ans:

  • Packet Filtering Firewalls. Packet filtering firewalls are more oldest, most basic type of firewalls.
  • Circuit-Level Gateways.
  • Stateful Inspection Firewalls.
  • Application-Level Gateways (Proxy Firewalls).

52. Why Security To a Network Is Important? How This Can Be Done?

Ans:

A network obviously contains a personal information of the users or something that is very confidential for the concerned organizations. There are many unauthorized attempts that can be made by hackers to steal such a information. For example the future plan of a one company can be leaked to competitors who can take an advantage of the same in the advance. Thus securing a network is a more important. This can be done by using a Network Firewall, Antivirus software, imposing limits on the data and through a several other approaches.

53.What is Juniper network used for?

Ans:

Juniper Networks, Inc. engages in design, development, and sale of products and services for high-performance networks. Its products address network needs for a global service provides, cloud providers, national governments, research and public sector organizations, and other enterprises.

54. What Is Significance Of a Proxy Servers In A Network ?

Ans:

Well, Proxy servers are prime contributors to a safety. The fact is there can be a certain attempts by an external users to access the data on a node which in registered on a network. Proxy server does not let them trace an exact location of a node as it reflects an incorrect IP address. It is extremely difficult for any users to access data without a knowing a IP address. Thus, it contributes to a safety of a network. It is also possible to hide node from the network with this approach.

55. What Makes a Nodes Or Devices On Network Recognizable And Different From Each Other ?

Ans:

Each node or device on a network has networking address in the numbers which is commonly called as its IP. The IP provide all such information about node or a device on the network. The IP is unique and cannot be a same for a two nodes on a network. It provides all the information about a node like its location, registered user and so on.

56. What Is Cross Talk Problem In A Network And How It Can Be Avoided ?

Ans:

Crosstalk is nothing but a situation when the signal has an electromagnetic interferences. It can impose limit or can largely affect data during its transmission. For eliminating this situation, the cables used are to be shielded. The shield is actually a cover on a cable which doesn’t let it face this problem. Crosstalk problem generally declare d its presence during a voice signal transmission.

57. Why Star Topology Is Not To Be a Considered In A Network ?

Ans:

In star topology, all the computers or devices are connected to the single hub which is responsible to control a same. The damage or the failure to the hub can make an entire network useless. Therefore this approach is not so common in a present scenario.

58. What is Mean By a Network Troubleshooting? Can Suggest Some Ways For The Same ?

Ans:

Inspection of a network thoroughly and then taking appropriate the actions against the facts that can shortly lead to big problems if ignored is considered as network troubleshooting. Most of the time, it’s the channels or a networking devices that connect the nodes in a network that needs to be paid attention to for this. Troubleshooting procedure depends on a size and type of the network and it cannot be same for all the networks.

59.Why is Juniper Networks called a Juniper?

Ans:

Sometimes it seems like a network companies grow on trees. Maybe that’s because too many are named after them. The best known these days in the enterprise network market is a Juniper Networks, whose founder and CTO — Pradeep Sind

60.What are Juniper devices?

Ans:

Products. Juniper Networks are designs and markets IT networking products, like routers, switches and IT security products. It started out selling a core routers for ISPs, and expanded into an edge routers, data centers, wireless networking, networking for branch offices and other access and aggregation devices.

61.Why Are the Fiber Optics Cables Preferred In Networks ?

Ans:

There are actually a certain benefits these cables can have. Although their cost is high, they can bring full bouquet of pros with them. One of leading benefits is they support a larger bandwidth which makes sure of bulk data transmission in the short time span. The desired value for Signal-to-Noise ratio can achieved. Also, at the same time errors and issues are related to crosstalk can simply be avoided.

62.What does Juniper stand for?

Ans:

The Juniper tree’s name is derived from a Latin word juniperus. In Latin, juniperus is the combination of a word junio, which means a young, and parere, to produce, hence youth producing, or evergreen.

63. What is Comprehend By a Term Ftp ?

Ans:

It shortens for File Transfer Protocol and is for the most part technique for enabling an authorization to the clients for getting to information. Every one of a clients which are permitted to get to a information needs not to demonstrate their character over and over. They can get to information with a username and passwords are allotted to them.

64. How do change the MTU size in Juniper?

Ans:

  • In configuration mode, go to a[edit interfaces an interface-name ] hierarchy level. [edit ] user@host# [edit interfaces an interface-name ].
  • Include a mtu statement. [edit interfaces an interface-name ] mtu bytes.

65. What is Lacp in Juniper?

Ans:

LACP is one method of the bundling several physical interfaces to form one logical interface. can configure a both VLAN-tagged and untagged aggregated Ethernet with or without of LACP enabled. For Multichassis Link Aggregation (MC-LAG), must specify a system-id and admin key .

66. What is a maximum MTU size?

Ans:

1500 bytes,The maximum transmission unit (MTU) is measured in bytes, where one byte is equivalent to 8 bits of information (or ones and zeros). Currently, the largest MTU size supported is 1500 bytes.

67. LAG and LACP same?

Ans:

LAG vs LACP issue is put forward for a confusing conception between them. LAG is an actual instance for the link aggregation. LACP is a control protocol to enable a LAG automatically configure network switch ports, detach link failure and activate failover.

68.How many ports can a LACP bundle?

Ans:

Can configure the maximum of four bundled ports per port channel.

69. What is a difference between LACP and trunking?

Ans:

LACP is a protocol that negotiates a trunking between devices, so devices are connected to each other can tell trunking is be possible. Plain trunking just sets the ports to a trunking, so the other side has no way of knowing a trunking is configured, unless explicitly configure it.

70. What is a Juniper network used for?

Ans:

Juniper Networks, Inc. engages in a design, development, and sale of products and services are high-performance networks. Its products address network needs for global service provides, cloud providers, national governments, research and public sector organizations, and the other enterprises.

71. What port is a Junos FTP?

Ans:

Active FTP where a data port 20 is used on a Server and the client offers a random port > 1023 to the Server by a “Port” command. Hosting this behind Juniper firewall is a faily basic and works.

72. What is a Juniper tool?

Ans:

Juniper Configuration Tool. Network Configuration Manager is web-based, network configuration and change management (NCCM) tool for a network devices from the Juniper and other hardware vendors.

73. How do enable a SFTP in Juniper?

Ans:

  • Configure a sftp-server statement at [edit system services ssh] hierarchy level: [edit system services ssh] user@host# set sftp-server.
  • Commit a configuration. [edit system services ssh] user@host# commit. The sftp-server statement is a now active.

74. How Protection from an advanced malware.?

Ans:

The Juniper Connected a Security platform gathers and transforms a threat intelligence information into actionable items for the different enforcement points, like blocking or quarantining those threats at network layer to prevent a further propagation.

75. What is J flow in juniper?

Ans:

J-Flow Is a Juniper Networks’ proprietary protocol for monitoring and collecting an IP flows. Much like a Cisco’s NetFlow, J-Flow is an IP technology. It samples every input IP stream, or flow. Packets are sampled as come into a router/switch interface.

76. Is juniper still free?

Ans:

Juniper Education Services are offers a wealth of free learning options to help prepare for Juniper certification, transition from the other platforms and learn a new Juniper technologies.

77. What is a common name of juniper?

Ans:

Juniperus communis, a common juniper, is a species of small tree or shrub in cypress family Cupressaceae.

78. what is Juniper Care Software Advantage Features?

Ans:

Unlimited access to a Juniper’s latest software updates, as well as an upgrades (excludea products with chargeable software upgrade licenses) that may contain a new features or enhanced functionality.

79. what is a sFlow and JFlow?

Ans:

JFlow is considered flow sampler technology much like a Sflow, and when enabled on an interface; it allows a packets in the input stream to be sampled. As packets flow through an input streamto router/switch will look at each one, but only records a new packets and discards any packets it has already seen.

80. What is a routing engine in Juniper?

Ans:

The M7i is complete routing system that offers an ATM, channelized, Ethernet, IP services, and SONET/SDH interfaces for a large networks and network applications.

81. What is Url Should Use To Access a Junos Space Ui?

Ans:

The Junos Space software supports only a HTTPS.Access the Junos Space UI through, where the virtual-IP is the Virtual IP address assigned to a Junos Space fabric. This IP address is assigned to an eth0:0 interface on fabric node that hosts the active load balancer.

82. What is difference between a REST and SOAP web services?

Ans:

    SOAPREST
    The term “SOAP” refers to the “Simple Object Access Protocol. REST stands for a Representational State Transfer
    SOAP is a protocol. SOAP was designed with the specification. It includes a WSDL file which has the required information on what web service does in addition to a location of the web service. REST is an Architectural style in which web service can only be treated as RESTful service if it follows a constraints of being
    SOAP cannot make used of a REST since SOAP is a protocol and REST is architectural pattern. REST can make used of SOAP as the underlying protocol for the web services, because in the end it is just architectural pattern.
    SOAP uses service interfaces to expose a functionality to client applications. In SOAP, the WSDL file offers the client with the necessary information which can be used to understand what services a web service can offer. REST used Uniform Service locators to access to the components on hardware device. For example, if there is an object which represents a data of an employee , the below are some URI that can exist to access them.

83. What is a list compression and explain with an example?

Ans:

It is an advanced method for creating Python list.

Example : Write a program to generate a list having elements 0 to 9 using a list compression technique. 1 myList=[ x for x in a range (0 , 10. ] 2 print(mylist).

84. Write a Python program to print a square of each number from given list using a generator.

Ans:

  • def myGen(myList):
  • yield myList[0]*myList[0]
  • yield myList[1]*myList[1]
  • yield myList[2]*myList[2]
  • myList=[1, 2, 3]
  • for val in myGen(myList.:
  • print(val)

85. What are the three types of a routing?

Ans:

Routing can be classified into a three categories:

  • Static Routing
  • Default Routing
  • Dynamic Routing

86. What are the two types of routing algorithms?

Ans:

The Routing algorithm is divided into a two categories: Adaptive Routing algorithm. Non-adaptive Routing algorithm.

87. What is Exception traffic in a Juniper?

Ans:

Traffic going to a device is handled by a control plane. This includes are routing protocol updates and management traffic. On a Juniper device, the RE (Routing Engine) used the CPU to process exception traffic. The RE represents a control plane.

88. What is Interior Gateway Protocol (IGP)?

Ans:

It is widely used by a routers to exchange routing data within an autonomous system. This type of routing protocol is a best for larger network size as it broadcasts after an every 90 seconds, and it has a maximum hop count of a 255. It helps to sustain a larger networks compared to RIP.

89. Is sFlow TCP or UDP?

Ans:

The sampled data is sent as UDP packet to a specified host and port. The official port number for a sFlow is port 6343.

90. what is a NetFlow data?

Ans:

NetFlow is a network protocol developed by a Cisco for collecting IP traffic information and monitoring a network flow. By analyzing a NetFlow data, can get a picture of network traffic flow and also volume.

91. What are two examples of an exception traffic?

Ans:

Examples of an EXCEPTION traffic: SCP traffic that enters a one interface and exits another interface on a local router: True/False. SCP traffic that is destined for a router’s loopback interface: True/False. SFTP traffic that enters one interface and is destined for the local physcial interface: True/False.

92. What are the three types of an exceptions?

Ans:

There are three types of an exception:

  • The checked exception.
  • An error.
  • A runtime exception.

93. What are Juniper Care Software Benefits?

Ans:

Keeps software up to date to ensure optimal performance. Simplifies a software administration process and reduces the planning time and expenses associated with an asset management.

94. What is a Jenkins and how to use it?

Ans:

It is an automation tool used for an automating the build, test, and deploy process. Many of companies used Jenkins as it is an open-source and standard.

95. What is a PATCH method?

Ans:

This is different from a PUT and POST methods. PUT and POST methods are generally used to create a resources. The PATCH method is used to made partial changes in an existing resources using HTTP URI.

96. What is the difference between a PUT and POST methods used in a REST APIs?

Ans:

Both PUT and POST methods are used in a RESTful APIs for creating resources.Here is the main difference between the two.

    PUT MethodPOST Method
    The PUT method is idempotent. This implies that if you call the PUT request numerous times, you will get the same response. Whereas, the POST method is not an idempotent. If call the POST method N times, it creates a N resources.

97. List down a different HTTP methods used in a REST.

Ans:

REST is a protocol that uses the HTTP protocol internally. Various HTTP methods that can use with a REST are GET, POST, PUT, DELETE, HEAD, OPTIONS.

98. What is a RESTful APIs?

Ans:

  • REST is an architectural style of the API. It is abbreviation of a REpresentational State Transfer.
  • Explained to the architecture and characteristics of a REST APIs.

99. What is a clustering support and how does it matter?

Ans:

Basically, the clustering approach is nothing but an ability of an Operating System to support a multiple servers. This is to make sure of networking or a node working during an emergency situation such as the server power failure.

100. Write a program to identify if a two strings are circular equivalent using Python.

Ans:

Example: The string juniper is a circular equivalent to an iperju.

Are you looking training with Right Jobs?

Contact Us

Popular Courses