What is informix LEARNOVITA

IBM Informix Interview Questions and Answers [ STEP-IN ]

Last updated on 26th Sep 2022, Blog, Interview Question

About author

Sanjay (Sr Big Data DevOps Engineer )

Highly Expertise in Respective Industry Domain with 7+ Years of Experience Also, He is a Technical Blog Writer for Past 4 Years to Renders A Kind Of Informative Knowledge for JOB Seeker

(5.0) | 13265 Ratings 1510

1. Is Informix an honest database?

Ans:

Informix is right for things wherever minimal information administration efforts are unit needed. it’s usually thought-about to produce a stable period of time furthermore as high dealing turnout. It additionally provides information kind extensions that don’t seem to be enclosed within the basic SQL specification.

2. What’s a piece in Informix?

Ans:

A chunk could be a physical portion of the disk on which the Informix stores its information. a fraction may be a raw partition or a filing system file.

3. What information will IBM use?

Ans:

DB2 could be an information product from IBM. It’s an on-line database Management System (RDBMS). DB2 is meant to store, analyze and retrieve the info with efficiency. The DB2 product is extended with the support of Object-Oriented options and non-relational structures with XML.

4. What’s an information Object in IBM Informix?

Ans:

The information object could be a table or a read or the other sort of objects supported by Informix. The information objects are created employing a statement SQL produces for these styles of objects, and therefore the information objects have homeowners.

  • [database[@server_name]:][owner.]object

5. WHO formed And Designed The Informix direction System?

Ans:

The Informix direction system was formed and designed by Roger Sippl within the late Nineteen Seventies. Informix was supported in 1980, went public in 1986, and for a time throughout the Nineteen Nineties Informix was the second preferred information system, once Oracle.

6. What’s the role of Binary giant Objects in Informix?

Ans:

A large binary object that is additionally referred to as a Blob could be an assortment of the binary information that is kept as one entity in a very direct system. Blobs area unit the audio or the photographs or the opposite transmission objects.

7. What’s a NoSQL database?

Ans:

NoSQL, additionally said as “not solely SQL”, “noSQL”, is AN approach to information style that allows the storage and querying of information outside the standard structures found in relative databases.

8. Where is the area unit ODBC Drivers located?

Ans:

The 32-bit version of the Odbcad32.exe file is found within the %systemdrive%\Windows\SysWoW64 folder. The 64-bit version of the Odbcad32.exe file is found within the %systemdrive%\Windows\System32 folder.

9. Is Db2 A R dbms?

Ans:

IBM Db2 could be a family of information management merchandise, together with information servers, developed by IBM. It’s an on-line database Management System (RDBMS) that supports object-oriented options and non-relative structure with XML. Db2 is meant to store, analyze and retrieve the info with efficiency.

10. What area unit IBM Informix components?

Ans:

11. However, is SQL employed in DB2?

Ans:

The language that you simply use to access the info in Db2 tables is the structured source language (SQL). you’ll be able to issue SQL statements to accomplish the subsequent actions: outline, modify, or drop information objects, like tables. Retrieve, insert, update, or delete information in tables.

12. What’s the error in DB2?

Ans:

An important feature of DB2 programs is the error process. The error diagnostic containing the SQL come back Code is commanded within the field SQLCODE at intervals the DB2 SQLCA block. SQLCODE is not any longer a part of the SQL-standard. The SQL-standard replaced SQLCODE by a lot of careful SQLSTATE.

13. What’s A Binary Giant Object ?

Ans:

Any object for whom its binary record may be kept and improved successfully into information may be thought-about a BLOB.

As AN example, AN ecommerce website will store the merchandise photos and videos within an information. However, that’s not the best approach.

14. What area unit The Options/Commands Used that Dbspace A information Resides?

Ans:

The DBA will use:

  • The on monitor utility.
  • On check -pe | egrep “DBspace Usage Report|” | a lot of.
  • A query connection sys db spaces and sysdatabases tables situated within the sysmaster information.

15. Why Do Foreground Writes Decrease Performance ?

Ans:

Whenever the Informix sqlexec method searches for a free / clear buffer so as to browse a page from the disk into that buffer it’s referred to as foreground write operation. The performance penalty seems once there aren’t any free / clean buffers left, and sqlexec needs to explore for a less used buffer, write its content to disk, clean the buffer and recycle the buffer for a foreground write operation – having the disadvantage of NOT being asynchronous (as chunk writes/lru writes).

16. What’s the indicator in Db2?

Ans:

Db2 incorporates a mechanism known as an indicator. In Db2, AN computer programme uses an indicator to point to 1 or additional rows in an exceedingly set of rows that are retrieved from a table. you’ll additionally use an indicator to retrieve rows from a result set that’s returned by a keep procedure.

17. Make a case for The idea Of Fragment Elimination In Informix ?

Ans:

Fragment elimination seems once the subsequent conditions at all satisfied:

  • A table is fragmented.
  • The fragmentation formula doesn’t produce overlapping ? asta oricum letter e permis (overlapping).
  • A query uses equality filter on a column employed in the fragmentation formula.
  • If the higher than conditions are met, the Informix engine will skip fragments (data isn’t searched there) that don’t fits the question filter.

18. What Are The Sql Joins Accessible In Informix?

Ans:

INNER JOIN, LEFT / RIGHT OUTER be a part of, FULL OUTER be a part of, CROSS JOIN

19. What Command Would you utilize to maneuver The Physical Log?

Ans:

  • On params -p -s -d -y.
  • On monitor utility.
  • In newer IDS versions, use the SQL API to change the plog location.

20. What’s IBM Informix SNMP design on UNIX?

Ans:

21. What are The Informix Isolation Levels and may You make a case for each ?

Ans:

DIRTY READ: Read the info on faith if it’s committed or not. No locks ar control throughout the browse .

COMMITTED READ: Browse solely the committed information. No locks control.

REPEATABLE READ: Reads solely the committed information. A shared lock is endured in the rows. alternative sessions will get shared locks on those rows, however nobody will get AN exclusive lock.

22. AN Index Is Reaching A Limitation On the amount Of Pages it’s, are you able to make a case for Why This Limitation Exists And What Work you’d Do to induce Around It?

Ans:

  • A dbspace will have one or additional partitions. every partition incorporates a special “header” data within the 1st extent.
  • The partition header keeps a listing of the partition’s extents. If the item holding the house within the partition (table / index) incorporates a nice range of extents, the header might not be ready to keep the complete list.

Workarounds:

  • Increase 1st / next extent size and recreate the item.
  • Change the page size -> can end in a lower range of extents.
  • Recreate the index in an exceedingly dbspace having a bigger page size.

23. However, Would You ensure A Given Index Is Consistent And Has No Corruption? If Corruption Occurred On Information What Would Your Method Be?

Ans:

Index (along with information and table) consistency are often verified with oncheck -cDI database_name:table_name. ideally with the instance placed in quiescent mode. If simply the index is corrupted (and not repairable by on check), AN choice is going to be to recreate the index.

24. Why Is Update Statistics Necessary To A Database?

Ans:

Running update statistics can update the system catalog data concerning the information.

This data is employed by the Informix optimizer to calculate prices and execution plans for day to day queries. Lack of up-to-date data concerning information distributions could end in severely unhealthy plans.

25. Make a case for the aim Of Optimizer Directives And How/why you’d Use Them

Ans:

A DBA will use directives largely to alter / check / evaluate the execution arrangement (costs / benefits) for a question , by forcing AN index / modification to be a part of order / etc.

26. And Why are These Important?

Ans:

Monitor impact on system’s CPU:

  • Instance sys v cpu + Instance user v cpu
  • Locks requests / waits
  • Active locks
  • Buffer reads / writes / waits
  • Page reads / writes /
  • Disk reads / writes

Logical contention:

  • Lock requests / waits
  • Deadlocks
  • Eventually rollbacks
  • Monitor instance health & standing
  • Dbspaces total / used / free house
  • Checkpoint intervals & period
  • Sequential scans range
  • Number of not however backup-ed logical logs
  • Number of active sessions
  • And in fact the instance on-line log.

27. Is Informix the same as DB2?

Ans:

Informix is commonly compared to IBM’s alternative major information product, DB2, that is obtainable on the mainframe zSeries platform likewise as on Windows, OS and UNIX operating system. … Informix is usually thought of to be optimized for environments with terribly low or no information administration, as well as use as AN embedded information.

28. Are you able to make a case for Pdq Priority?

Ans:

By setting PDQ PRIORITY the DBA will modify the question execution priority and increase the amount of internal threads spawned by Informix to satisfy the question. Also, some memory allocation methods dissent upon setting PDQPRIORITY.

29. However, may You Increase The Speed Of Ontape/onbar Backups?

Ans:

On a platform with quick cpus, write low performance and compressible information, the on tape output could also be piped and compressed before of age disk (less IO write operations).

With on bar, bigger backup speeds are often achieved by:

  • Increase the amount of on bar threads -> BAR_MAX_BACKUP
  • Increase the buffers utilized by on bar (if memory is available) ? BAR_NB_XPORT_COUNT
  • Use a quick storage for the storage pool (We use on bar + IBM town Storage Manager)
  • Consider taking progressive backups

30. What’s Informix HQ?

Ans:

31. Justify Checkpoints And Why In nine.4 They Were higher Than In Previous Versions Of The Engine?

Ans:

You are still victimizing nine.4 ? It’s been out of support for three years … . we have a tendency to upgrade from ten.00FC6 to eleven.50FC7 last year.

The first Informix info I began to handle was IDS ten.00FC4. Therefore my best guess is that nine.4 introduced partly non-blocking checkpoints (fuzzy checkpoints ?), these being outmoded within the latter versions.

The stop is that the moment Informix can flush the contents from the bufferpool to disks.

32. However Would you change A Secondary Server Into A Primary Server ?

Ans:

  • EXECUTE operate task(“ha sds primary”,”srv_slave”);

If it’s HDR and therefore the secondary becomes the new standalone server: on mode -d customary

33. Describe Why A Foreground Write In Informix Decreases Performance?State the rationale For The Same?

Ans:

Foreground writes (FG) should be zero. A foreground write is caused once a session must have a page from disk placed into the buffer pool, however there aren’t any clean/free buffers out there. During this case, the sqlexec thread can choose a page off the smallest amount of recently used aspects of Associate in Nursing LRU queue, write it out, and mark the page as clean. This method is time intense for a session and will be avoided.

34. What’s the scale Of Informix Page?

Ans:

The most common page size used is 2KB, though some systems use 4KB pages.

35. What’s Informix Universal Server?

Ans:

Informix Universal Server was the name given to the nine.X versions of the product; the upgrade from the Informix Dynamic Server (IDS) seven.X products, skipping the XPS eight.X unleash numbers. The 9.X server contained a variety of purposeful advances (data kind extensibility, DataBlades etc), furthermore as enhancements to the storage manager and SQL process. the foremost recent versions of the Informix line — ten.X — square measure Associate in Nursing organic process progression over the nine.X engine.

36. What may be accustomed Capture Associate in Nursing Isam Error From Associate in Nursing Informix Odbc Program On Unix?

Ans:

We can use the SQLCA structure to urge the ISAM Error.

  • sqlca.sqlerrd[1] holds the ISAM error code.

We can conjointly use the target lmsg() and getmsg() library functions to get ISAM error message text.

37. Somehow Informix Fails to travel on-line. Is There the simplest way to look at What Oninit Is Doing?

Ans:

Yes, you’ll be able to begin Informix in wordy mode:

  • On init -v (this works on NGO as well).
  • Informix can print everything that happens.
  • To close the wordy mode: begin a second terminal session (UNIX) or electronic communication (NT) and execute:
  • On mode -ky
  • N.B. Don’t shut your terminal session (UNIX) or electronic communication (NT) while in wordy mode. this may take Informix offline right away.

38. I believe I Screwed Up My Onconfig File, and that I don’t Have A Backup Of It. What ought to I Do?

Ans:

If Informix continues to be on-line, you’ll be able to get a replacement on config with:

  • On stat -c >onconfig

If Informix is offline, you’ll be able to retrieve the settings from the info with:

  • On check -pR
  • or
  • oncheck -pP one one

39. Am I able to Install Informix On A Non-english Version Of Windows Nt?

Ans:

Yes, however you would like to put in version seven.30 TC vi or higher.

40. What’s IBM Informix dbspace?

Ans:

41. Am I able to raise concerns about Perl, Dbi And Dbd Informix? Different Products?

Ans:

You may raise questions about Perl, DBI and DBD::Informix, however given that Associate in Nursing IBM or Informix info is concerned, somehow — it’s not a general forum for whimsical questions about Perl. However, there square measure various forums that you simply ought to conjointly use, represented within the product.

42. Justify concerning the sunshine Scans In Informix?

Ans:

Light scans occur below the subsequent conditions: The optimizer chooses a sequent scan of the table. the quantity of pages within the table is larger than the quantity of buffers within the buffer pool. The isolation level obtains no lock or a shared lock on the table: Dirty browse (including non work databases) isolation level repeatable browse isolation level if the table features a shared or exclusive lock Committed browse isolation if the table features a shared lock

43. What’s Informix Binary Giant Object?

Ans:

A binary giant object, conjointly called a blob, could be an assortment of binary information kept as one entity during a direction system. Informix unreal another backronym, Binary giant Object. Blobs square measure generally pictures, audio or different transmission objects, tho’ typically binary viable code is kept as a blob.

44. What’s Extent In Informix?

Ans:

If a table is intended while not specifying extent sizes, Informix uses a default of sixteen pages for the primary and eight pages for every consequent extent. Extent size is finished once the table is at first created.

45. Mention The info Server operative Modes out there For Informix?

Ans:

Informix IDS offer following modes:

Online mode: This can be the conventional operative mode of the info server.

Offline mode: The info server isn’t running. Shared memory isn’t allotted.

Quiescent mode: This can be the conventional operative mode of the info server.Administrators use this mode to perform maintenance functions that don’t need the execution of SQL and DDL statements. solely the administrator (user Informix) will access the info server.

Single-User mode: This mode is Associate in Nursing mediator mode between Quiescent mode and on-line mode.Administrators use this mode to perform any maintenance task, as well as tasks requiring the execution of SQL and DDL statements. directors may perform all different functions out there in on-line mode. you’ll be able to see the present info server mode by capital punishment the on stat – utility from the command.

46. Justify regarding lightweight scans in Informix?

Ans:

Light scans occur below the subsequent conditions: The optimizer chooses an ordered scan of the table. the amount of pages within the table is larger than the amount of buffers within the buffer pool. The isolation level obtains no lock or a shared lock on the table: Dirty scan (including non work databases) isolation level repeatable scan isolation level if the table incorporates a shared or exclusive lock.

47. Does the UN agency use Informix?

Ans:

The companies victimization IBM Informix are most frequently found within the u. s. and within the pc computer code business. IBM Informix is most frequently utilized by firms with 50-200 staff and 1M-10M greenbacks in revenue.

48. What’s the choice Or Command utilized in Informix for locating that Dbspace A info Resides?

Ans:

  • from command line# on monitor ->Logical-Logs->Databases.

49. What’s the distinction between Oracle and Db2 database?

Ans:

Db2 is documented for responsibility and quantifiability, whereas Oracle info is additionally notable for its big selection of applications, tools, skills, and partners obtainable. Each is a terribly stable database, with massive amounts of documentation and smart support. you will even be considering different choices, like Db2 vs. SQL Server.

50. What’s Informix RSS?

Ans:

51. Is IBM Db2 simple to use?

Ans:

IBM Db2 on Cloud may be a solid giving that gets a four.0 rating during this review for its sheer simple use. Some developers chafe at the constraints in style management, though, particularly compared with the acute flexibility of Editors’ selection MongoDB Atlas in providing a lot of controls for developers.

52. What’s Informix Instance?

Ans:

An Informix instance may be a single affiliation to shared memory. it’s portrayed by one or additional init processes. Once Informix is started or stopped, these processes seem to disappear. Informix is accustomed to use the term “server” once touching on an associate degree instance, therefore the atmosphere variable DBSERVERNAME.

53. UN agency uses IBM Db2?

Ans:

Companies victimization IBM Db2 for knowledge management computer code include: Audi atomic number 47, a European country primarily based Automotive organization with 90783 staff and revenues of $67.60 billions, Mizuho Bank, Ltd, a Japan primarily based Banking and money Services organization with 59132 staff and revenues of $17.72 billions, Fawry, a Egypt primarily based.

54. What Rules Exist relating to Format, Content, Flame Wars, Etc?

Ans:

None; this can be a news group! There aren’t any rules implemented by the computer code. There are periodic discussions on c.d.i regarding what ought to and will not be aforesaid. This can be my list, therefore it gets my spin on the principles that ought to be followed.

Format: hypertext markup language postings are powerfully discouraged; therefore are MIME postings. each causes issues with several often used news readers. which means that attachments aren’t inspired either. Also, causation of an equivalent info double, once in hypertext markup language and once in plain text, is downright wasteful.

55. What’s The Informix-list@iiug.org Mailing List?

Ans:

The Informix-list@iiug.org list may be a bi-directional entryway to the comp.databases.Informix (c.d.i) UseNet news cluster. Messages announce to the news cluster ar forwarded by mail to subscribers of the mailing list; responses sent to the Informix-list@iiug.org email address are announce to the news group; and also the entryway manages to stay track of things in order that postings don’t repeat themselves. The list is ‘closed’ therein you can not post on to the list unless you furthermore may purchase the list. However, you’ll be able to perpetually post to the news cluster instead; that’s totally open and untempered.

56. Is Informix open source?

Ans:

IBM Informix supports info access for consumer applications that are written within the Ruby programming language with 2 open supply packages.

57. What are the benefits of IBM Db2?

Ans:

  • Improved convenience of information. DB2 knowledge sharing helps you meet your service objective by up convenience throughout each planned and unplanned outage.
  • Scalable growth.
  • Flexible configurations.
  • Protected investments in folks and skills.

58. Is IBM Db2 SQL?

Ans:

The language that you just use to access the information in Db2 tables is the structured command language (SQL). SQL may be a standardized language for outlining and manipulating knowledge in a very computer database.

59. What’s the Informix info server?

Ans:

IBM® Informix® may be a quick and ascendible info server that manages ancient relative, object-relational, and dimensional databases. Its tiny footprint and self-managing capabilities are suited to embedded data-management solutions.

60. What Current client metal design with Informix?

Ans:

61. What’s IBM Informix used for?

Ans:

IBM® Informix® is associate degree embeddable, superior info for group action SQL, NoSQL, JSON, time-series and spatial knowledge. Designed for analytics on the sting, within the cloud or on premises, the low-footprint info options self-management and automatic body capabilities.

62. UN agency developed Informix?

Ans:

Informix was created by Roger Sippl. In 1986, the corporation modified its name to Informix Corporation and went public, raising $9 million.

63. However, does one use Informix?

Ans:

  • Start OAT.
  • Connect to the info server.
  • Create an indication info.
  • View info regarding the tables within the stores_demo info.
  • View the health of the info server.
  • Configure the info server by setting configuration parameters.
  • View storage areas.

64. What quiet info is Informix?

Ans:

IBM® Informix® may be a quick and ascendible info server that manages ancient relative, object-relational, and dimensional databases. Its tiny footprint and self-managing capabilities are suited to embedded data-management solutions.

65. What are the uses of key price protection in Informix?

Ans:

The info server uses a plan known as key-value protection to lock the deleted row. Once the info server deletes a row, key values within the indexes for the table aren’t removed instantly. Instead, every key price is marked as deleted, and a lock is placed on the key price. one in all the foremost vital uses for key-value protection is to assure that distinctive|a singular|a novel} key remains unique through the tip of the deal that deleted it.

66. What square measures the 3 parts of Associate in Nursing Informix info server?

Ans:

A web-based business intelligence resolution with integrated news, analysis, scorecarding, and event management options.

67. What’s Informix developer?

Ans:

IBM Informix Developer Edition is a free info package for application development and prototyping. IBM® Informix® may be a secure embeddable info, optimized for OLTP, IoT and is shaping new frontiers with its distinctive ability to seamlessly integrate SQL, NoSQL/JSON, statistical and abstraction information.

68. However do I access my Informix database?

Ans:

Look for the Informix statement icon, it’s a route, however terribly specific to your instance configuration, this file can outline the Informix atmosphere variables (InformixSERVER, PATH, etc) and open the prompt to you. Then simply kind db access and voila

69. However, do I produce Associate in Nursing Informix database?

Ans:

  • Go browsing to the info server laptop as user root.
  • If your info server laptop isn’t similar to your install laptop, you need to run ccm install -l.
  • Create a directory for the Rational® natural process databases (for example, /data/ccmdb).

70. What’s a 3-Tier design model?

Ans:

71. What’s IBM Informix on cloud?

Ans:

The IBM® Informix® on Cloud provides Associate in Nursing Informix info on IBM Cloud®. … Informix on Cloud brings you a superior engine that integrates statistical, spatial, NoSQL and SQL information in conjunction with easy accessibility through MQTT, REST and MongoDB Apis.

72. Is Informix a Rdbms?

Ans:

Informix is Associate in Nursing RDBMS, coincidently started its life from a corporation by the name of electronic information service Systems or RDS. The info product was non-heritable by IBM in 2001 and is currently lovingly mentioned as IBM Informix.

73. However do I realize my Informix version?

Ans:

For the info engine, the best methodology to search out the version is to use the command line: ‘on stat -‘ (in the engine atmosphere, whereas the engine is online). Once you square measure seeking to spot the version for Associate in Nursing Informix product apart from Informix Dynamic Server, several Informix product commands have a ‘-V’ possibility.

74. What’s the meaning of Informix?

Ans:

Filters. A electronic information service management system (DBMS) from IBM that runs on a range of UNIX operating system platforms. Originally developed by Informix package, Menlo Park, CA, the merchandise was non-heritable by IBM in 2001.

75. Is IBM a Db2 mainframe?

Ans:

Db2 for z/OS may be an electronic information service management system that runs on the mainframe. … IBM® offers a family of Db2 products that run on a variety of in operation systems, together with Linux®, UNIX, Windows, IBM i, VSE, VM, and z/OS.

76. However, do I run into a question in Informix?

Ans:

DBAccess DBAccess is Associate in Nursing Informix utility that enables you to work on Associate in Nursing Informix database:

  • To use SQL question,
  • Choose the “New” possibility.
  • Enter the SQL question.
  • After writing the question, press
  • Select “Run” choice to execute the SQL question.

77. However do I access the Informix info in Linux?

Ans:

  • Create the od bc. In i with the specified configuration.
  • Export the ODBCINI variable to your od bc. In i file , or produce the $HOME/. Od bc.
  • Try connect with the info death penalty : i sql

78. However, do I connect Informix with IBM?

Ans:

  • Select the motive force IBM Informix ODBC DRIVER .
  • On the association tab, specify: The Informix server name. The server host name
  • Click Apply.
  • Click the check association to ascertain your equipped values.
  • Click alright to shut the ODBC information supply Administrator.

79. What’s the Informix info server?

Ans:

IBM® Informix® may be a quick and ascendible info server that manages ancient relative, object-relational, and dimensional databases. Its little footprint and self-managing capabilities are a unit suited to embedded data-management solutions.

80. Explore the IBM cloud design center?

Ans:

81. What’s IBM Informix Connect?

Ans:

Applications that run on consumer computers need IBM® Informix® connect with access info servers. Informix Connect may be a runtime property product that’s composed of runtime libraries that are unit enclosed in consumer SDK.

82. However, do I produce an associate degree Informix ODBC connection?

Ans:

  • Set up associate degree ODBC information supply on Windows.
  • Open the Windows ODBC information supply Administrator panel.
  • Click the System DSN tab.
  • Click Add.
  • Choose the IBM Informix ODBC DRIVER and click on end.
  • Create the administrator’s information supply by typewriting the name of the information supply within the information supply Name text box.

83. What’s the Informix ODBC driver?

Ans:

The IBM Informix ODBC Driver may be a powerful tool that permits you to attach live information from IBM Informix, directly from any applications that support ODBC property. Access IBM Informix information such as you would a info – scan, write, and update IBM Informix databases through a typical ODBC Driver interface.

84. However, do I begin the associate degree Informix window?

Ans:

To start the info server by victimization the management Panel:

  • Select one in every of the subsequent options: begin > electrical device > body Tools.
  • Double-click Services.
  • Double-click Informix IDS – server_name from the list and specify the {acceptable|the suitable} begin choices or accept the default ones.
  • Click begin.

85. Is IBM Informix free?

Ans:

IBM Informix categorical Edition is good for third-party developers United Nations agencies need to implant info inside their applications. offered on all supported platforms, this edition is proscribed to four cores and a complete eight GB of RAM. No direct prices — ideal for application and third-party developers.

86. Is Informix similar to Db2?

Ans:

Informix is usually compared to IBM’s different major info product, DB2, that is obtainable on the mainframe zSeries platform also as on Windows, operating system and UNIX. Informix is usually thought of to be optimized for environments with terribly low or no info administration, as well as use as associate degree embedded info.

87. However, does JDBC Driver connect with Informix?

Ans:

  • Required File(s): ifxjdbc.jar
  • Java Driver Class: com.Informix.jdbc.IfxDriver
  • URL: jdbc:Informix-sqli://:/:Informixserver=

88. What’s connected with Informix victimization DbSchema Free Edition?

Ans:

Select associate degree Alias for your info association. this can be the name of this specific association to the info.The driver for your info are mechanically downloaded for you within the folder.

  • C:\Users\YourUser\.DbSchema\drivers\Informix (Windows) or
  • /Users/YourUser/.DbSchema/drivers/Informix (Linux and MacOS).

89. Outline Informix JDBC Driver?

Ans:

This article can justify what JDBC drivers are, the way to transfer the Informix JDBC driver and the way to attach to Informix victimization DbSchema Free info Designer.

90. What’s IBM Informix consumer software package architecture?

Ans:

91. What IBM far-famed for?

Ans:

Abroad.

92. What IBM stands for?

Ans:

International Business Machines.

93. What’s a chunk in Informix?

Ans:

A chunk may be a physical portion of disk on which Informix stores its information. a bit is often either a raw partition or a filing system file. Informix suggests that a chunk’s name be a symbolic link to the particular chunk. As an example, if you’re victimizing /dev/rdsk/c6t0d0s1 as a bit, you may produce a symbolic link named /dev/Informix/chunk1 that points to /dev/rdsk/c6t0d0s1. That way, if there are any unit issues therewith disk, you may replace the disk with another one and simply modify the symbolic link.

Are you looking training with Right Jobs?

Contact Us

Popular Courses