Sap fscm LEARNOVITA

[SCENARIO-BASED ] IBM Lombardi BPM Admin Interview Questions and Answers

Last updated on 26th Sep 2022, Blog, Interview Question

About author

Sanjay (Sr Big Data DevOps Engineer )

Highly Expertise in Respective Industry Domain with 7+ Years of Experience Also, He is a Technical Blog Writer for Past 4 Years to Renders A Kind Of Informative Knowledge for JOB Seeker

(5.0) | 13265 Ratings 1533

1. What is a IBM BPM Lombardi?

Ans:

Lombardi Software created a business process management (BPM) software and was founded in a 1998. … It was acquired by an IBM in 2010 when it hada 220 employees. Phil Gilbert, its president, has played the key role in IBM’s efforts to focus a product development on design.

2. What is BPM in a IBM?

Ans:

IBM® Business Process Manager is the comprehensive business process management (BPM) platform giving to visibility and insight to manage business processes. IBM Business Process Manager enables a deployment of processes that span people, systems, applications, tasks, rules, and also interactions among them.

3. What is a WebSphere BPM?

Ans:

Version: 8. IBM Business Process Manager is the comprehensive business process management platform, providing a full visibility and insight to managing a business processes.

4. What is process Server in a IBM BPM?

Ans:

Process Server provides the single BPM runtime environment that can support a range of a business processes, service orchestration, and integration capabilities. In authoring environments, the integrated process server within a Process Center enables you to run processes as build them.

5. When did IBM buy a Lombardi?

Ans:

Jan 26, 2010 IBM Closes a Acquisition of Lombardi Software – Jan 26, 2010.

6. What is BPM developer?

Ans:

A BPM Developer works in a development and design of a business process modeling (BPM). As a BPM developer, can use a business process management software to analyse a business processes to understand and measure how well they perform over time.

7. What is a BPM architecture?

Ans:

BPM architecture is intended to ensure that a company automates its a business processes. It can be said that are BPM architecture is a general definition of entire system of processes. The intended use of good BPM architecture is to improved a processes and hence optimize results.

8. Why is a IBM Baw?

Ans:

It unites an information, processes and users to help an automate digital workflows on premises or on cloud. Create workflows that increase a productivity, improve the collaboration between teams, and gain new insight to resolve a cases and drive better business outcomes.

9. What is a BPM server?

Ans:

The Ultimus BPM Server is a “brains” behind business process automation. It is the powerful process execution engine that monitors and controls business processes. Human interaction with a BPM Server is supported through the robust client interface which is leveraged by an Ultimus Client modules.

10. Explain what is a Under Cover Agent?

Ans:

The UnderCover Agents are majorly used in a receiving and sending different messages inside a teamwork. The team works services explain the contents of messages which is being attached on a UnderCover Agents.

11.What is BPM in a Oracle Fusion?

Ans:

Oracle Business Process Management, a member of an Oracle Business Process Management Suite, is a complete set of tools for a creating, executing, and optimizing business processes. The suite enables an unparalleled collaboration between the business and IT to automate and optimize business processes.

12. What is an IBM process Designer?

Ans:

The Process Designer is a primary modeling and designing tool in a IBM® Business Automation Workflow. It is an editor that can access in a browser to model, implement, and inspect business processes. Create a processes that contain the activities of a business processes.

13. Is Jira BPM tool?

Ans:

Jira is widely known to be one of best project management tools for a software development teams. What many perhaps don’t know is that it’s also more effective tool for general business process management (BPM), including a project and task management processes.

14. What are the tracks? How is it different from versioning system like CVS?

Ans:

Snapshot Tracks a Record the state of an items within a process application or track at specific point in time. Optional subdivisions in a process application based on a team tasks or process application versions.

15. What is biggest benefit of using a BPM technologies?

Ans:

Reduction of a Risks and Data Redundancy A BPM tool provides a total visibility into the business processes, which allows for special concentration an errors. This, in turn, gives an organizations the chance to work high efficiently and save resources.

16. What is a BPM and RPA?

Ans:

RPA vs BPM In a world of workflow automation, BPM is the holistic approach to optimize and automate business processes from start to finish. On a other hand, RPA is a technology that deals with the smaller, repetitive tasks completed by bots that just comprise the part of a business process.

17. What is example of a BPM?

Ans:

Examples of processes that might be a designed and improved using a BPM software include: Employee onboarding. An Expense reporting. Time off the requests.

18. What are components of a IBM BPM?

Ans:

It includes a tooling and run time for process design, execution, monitoring and optimization, along with the system integration support and connectivity capabilities. IBM BPM combines a simplicity with an ease-of-use for task management, and extended support for a high-volume automation.

19. What is a FileNet used for?

Ans:

FileNet is a most widely used high-end workflow system and runs on a PCs and a variety of Unix workstations. The company coined the term “enterprise content management” (ECM) to apply to a dissemination of content in all its forms, like images, forms, emails, scanned documents and electronic files.

20. Explain a infrastructure administration that can be performed in a IBM BPM?

Ans:

One can monitor, prepare and change the runtime into a applications, the resources, and modules which are supposed to be a deployed.

21.Is a BPO and BPM same?

Ans:

BPM refers to the management process, while BPO refers to a “state of the mind” of an organization, or more exactly its employees. BPO as a way of working can be measured by how much an employees know about a business processes on the instance/case level.

22. What programming language does a Appian use?

Ans:

Appian RPA’s robotic processes are written in a Java, so need some knowledge of general programming and Java to develop a robotic processes. Also recommend that are familiar with a technologies and techniques most frequently used in a Java programming.

23. What are the BPM tools used for?

Ans:

BPM tools are used to design the systematic approach to optimize a business processes. They are used to a model, implement, and automate business workflows with a goal of improving corporate performance by minimizing errors, inefficiencies, and miscommunication.

24. What is IBM BPM developer?

Ans:

An IBM BPM developer works as computer engineer who specializes in IBM’s business process manager (BPM) tools. In this job, on duties include building the new system or system model, analyzing existing systems, and developing a database tools, software, and other applications and processes for an employer or clients.

25. What are the three types of a BPM?

Ans:

Document-centric BPM. The primary purpose of a document-centric BPM is to create the document after several rounds of approval and input from others.

  • An Integration-centric BPM.
  • A Human-centric BPM.

26. Is BPM like a task or project management?

Ans:

Business process management and project management are the two similar, sibling fields that are simple to miss. While they might sound alike, BPM and project management are entirely 2 different concepts. Put together, they hold the critical place for organization looking to simplify their internal systems and also processes.

27. Isa IBM BPM low code?

Ans:

The flag on this because of IBM Business Process Manager (BPM) is Low-Code environment. … Low-code platforms reduced the amount of traditional hand-coding, enabling an accelerated delivery of a business applications.

28. How do access BPM?

Ans:

Access an Oracle BPM Worklist: http://:/integration/worklistapp. Assigned tasks display on a My Tasks page. And can filter a assigned tasks using different criteria and search for assigned tasks by a title, priority, and status. Click an assigned task to access finish task details.

29. What is BPM in a Weblogic?

Ans:

Business Process Management offers a powerful workflow engine that automates a complex e-business processes that integrate enterprise systems, business-to-business applications, and also data interchange.

30. What are the sub-processes?

Ans:

Subprocesses are the collection of a steps that are a logical representation within a main process. Subprocesses can be viewed as a one activity which is like a simpler and a more view version of main process. The sub-processes can be drilled for more minute view of a contents present. So a sub-processes are very different from a main processes.

31.What is SOA in a Weblogic?

Ans:

Oracle SOA Suite is the comprehensive, hot-pluggable software suite that enables to build, deploy, and manage integrations using service-oriented architecture (SOA). Oracle SOA Suite offers the following capabilities: Consistent tooling. single deployment and management model. End-to-end security.

32. How do check a WebSphere version from the admin console?

Ans:

Login as root/superuser and go to a /opt/IBM/WebSphere/AppServer/bin directory, from here run a script versionInfo.sh as shown below to find a version details, in this case, it is 8.5. 5.0 ND.

33. How do find a liberty server version?

Ans:

Use a productInfo command to validate a product integrity, compare different versions of Liberty servers, and verify a current product versions.

34. What is a FileNet BPM?

Ans:

The IBM FileNet P8 4.0 product suite included a Business Process Manager (BPM). This product provides an ability for users to explain custom action in workflow using the Java™ programming language.

35. What is difference between a process app and tool kit?

Ans:

    Tool kitProcess app
    Tool kit usually contains a process apps No process app contains a tool kits
    Tool kit allows for creation of applications, as foundation allows for a creation of a house. Process app allows for a functioning of applications within a SDKs defined parameters, like.

36. What does a process designer do?

Ans:

Process design documents serve to explain the design and they ensure that are design components fit together. They are useful in communicating ideas and plans to other engineers involved with a design, to an external regulatory agencies, to equipment vendors and to construction contractors.

37. What is the process mapping tool?

Ans:

A process map is the planning and management tool that visually explains the flow of work. A process map is also called the flowchart, process flowchart, process chart, functional process chart, functional flowchart, process model, workflow diagram, and business flow diagram or process flow diagram.

38. What are the business process mapping tools?

Ans:

Business process mapping tools are makes it simple for businesses to get visual overview of a specific process.

39. What is a Jira process?

Ans:

A Jira workflow is the set of statuses and transitions that an issue moves through the during its lifecycle, and typically represents a process within an organization. Workflows can be associated with a particular projects and, optionally, specific issue types by using the workflow scheme.

40. What is Business Process Definition?

Ans:

BPD is necessary to generate a model various processes. It is the reusable model and evaluates what is common in a runtimes in the model. It can consist of a lane which is there for every of the systems or for the group which participates in these process. A lane is a nothing but a container in which all activities are carried by a specific group of either a systems or the users. The Business Process Definition can be divided into a two lines. Lanes are lines that are horizontal and Milestones are lines that are more vertical ones.

41. How will BPM improve a business?

Ans:

BPM enables an organizations to align business functions with the customer needs, and helps executives find how to deploy, monitor and measure company resources. When properly executed, BPM has ability to enhance efficiency and productivity, reduce costs, and minimize errors and risk – thereby an optimizing results.

42. What are benefits of integrating BPM?

Ans:

  • Define the issue and the project goals.
  • Measure current processes and also collect data.
  • Analyze data to find a cause of the process errors.
  • Improve process.
  • Control a process to help ensure a problem does not reoccur.

43. What will BPM do make a company better?

Ans:

Because BPM gives an organizations the opportunity to work more efficiently, they are able to save the resources. BPM also results in creation of a better-designed, executed and monitored processes which can help to reduce the risk of fraud.

44. Is UiPath BPM?

Ans:

The Process Mining – Business Process Management | UiPath.

45. What is a BPM BPA?

Ans:

Business process automation (BPA) and a business process management (BPM) sound an awful lot alike BPA is about an automating processes, while a BPM is about managing processes, which may or may not involve the automation. In other words, and can consider all BPA to be a form of BPM, but not all the BPM may include BPA.

46.How is a BPO and BPM interrelated?

Ans:

BPM refers to the management process, while BPO refers to a “state of the mind” of an organization, or more exactly its employees. … BPO as a way of thinking can be measured by how much an employees know about BP that exist in an organization, for example, whether they know in which processes are they take part.

47. What is a BPM KPO?

Ans:

Business process management (BPM) is a field in the operations management that focuses on improving a corporate performance by managing and optimizing a company’s business processes. … Knowledge process outsourcing (KPO) and legal process outsourcing (LPO) are some of a sub-segments of business process outsourcing industry.

48. Is Appian a SaaS or PaaS?

Ans:

Appian Cloud is an acknowledged by industry analysts as a leading platform for a BPM PaaS. Businesses use an Appian platform as a single environment for delivery and consumption of applications that accelerate smarter decisions and actions across an enterprise.

49. What is sail in a Appian?

Ans:

Appian SAIL is a patented framework that takes declarative UI definitions to generate dynamic, interactive, and a multi-platform user experiences. Can learn about how a SAIL empowers designers to build an amazing interfaces quickly, and deploy them everywhere.

50. Mention a types of sub-processes?

Ans:

There are the total of 3 types that can be modeled in a BPD. The subprocess is present only in a main process and it is not be reusable. It should have a first event and should have none of types of implementation. The names of an activity should be as very unique. It can inherit variables from a main process but local variables can only be present in a sub-processes.The next is a linked process which is reusable. It can have a more than one start event. There is a something known as a data mapping which is essential to pass on a data inside and outside of linked process. The event sub-process is a third type of process.

51. Is Jira a BPM tool?

Ans:

Jira is widely known to be one of best project management tools for a software development teams. What many perhaps don’t know is that it’s also more effective tool for a general business process management (BPM), including a project and task management processes.

52. Explain about the Durable?

Ans:

Even though a client is down, the message stays with an event manager. After a client is up, the message is delivered, this is termed as a durable.

53. What are the coaches and coach views? What is the primary function of coaches?

Ans:

    CoachesCoach view
    Coaches are name for a web pages (user interface) that IBM Process Designers allow to work on to build a human interaction. Coach views are new ina BPM v8, where they are basically re-usable templates. can create a coach views for the business objects, and re-use them in a multiple coaches.

54. How do perform a validation on Coach Views?

Ans:

To validate a data that is in the Coach before the flow proceeds to a next step in the service flow, add a validation node to flow. The validation node can be a nested service or the server script. The server script is a simpler implementation although nested service provides greater flexibility.

55. What is life cycle of BPM?

Ans:

A simplified version of a BPM life cycle features are following steps: modeling, implementation, execution, monitoring, and optimization.

56. What does Appian developer do?

Ans:

An Appian BPM developer is the specialist in Appian’s application proprietary business process management software. Appian’s BPM tools are designed to an automate, optimize, and measure business processes to improved an efficiency and workflow.

57. Is OSB part of a SOA Suite?

Ans:

The Oracle Service Bus (OSB) is part of a Oracle SOA Suite 11g and stands in a center of modern process- and integration-solutions. The lightweight, stateless and high-performance architecture of OSB turns it into an excellent tool for doing a transformation and routing of messages.

58. What is Coach View?

Ans:

  • Coach view offers a user interface elements and layout for a Coach.
  • Every Coach View can contain one or more the other Coach Views, which creates a parent-child relationship between these Coach Views.
  • Every Coach View can also have a binding to the business object, CSS code to control its visual layout and a JavaScript to define its behavior.

59. What’s difference between a trello and Jira?

Ans:

The key difference between the JIRA and Trello is the target audience they go after. JIRA primarily focuses on a software developers, engineers, and product managers in a medium to large organizations. Trello on a other hand, goes after freelancers, developers, and the other contributors in small businesses.

60. Explain the About SLA?

Ans:

SLA full form is a Service Level Agreement. It majorly used to do work timely manner fashion Simply SLA is Agreement Between a Two People.

61. Is a BPM still relevant?

Ans:

As of now, definition of a BPM from 2005 may still be relevant, but concepts have changed completely. Traditional BPM was on an employee value, now most BPM initiatives focus on an innovative orchestration – a technical part.

62. Explain about the Routing?

Ans:

Routing is mainly used to assign a task to a specific Participant or Particular group. Same participant performing a one or more tasks. (Or) Assigning a same participant to one or more activities.

63. What is Event Listener?

Ans:

An event listener is the procedure or function in the computer program that waits for an event to occur. Examples of event are the user clicking or moving a mouse, pressing a key on a keyboard, disk I/O, network activity, or an internal timer or be interrupt.

64.What is the process mining in BPM?

Ans:

Process mining is the cutting-edge part of BPM and focuses on a gathering enterprise data (referred to as event logs) from the corporate IT systems for a further analysis. Based on the event logs, process mining software extracts existing data about what happened in a process and when.

65. What are different types of a Human Tasks?

Ans:

The different types of a Human Tasks are: To-do task – a service schedules the piece of work for a person to a perform. Invocation task – a person uses service. Collaboration task – one person assigns work to the another person. Administration task – a person is a granted administrative powers over an activity or process.

66. What is difference between the process app and toolkit?

Ans:

  • Process app.
  • Tool kit.
  • Process App is be deployable.
  • Toolkit is not a deployable and it should be integrated.

67. What are the process mining tools?

Ans:

Process mining software can help an organizations easily capture information from an enterprise transaction systems and provides detailed — and data-driven — information about how the key processes are performing. It creates an event logs as work is done: an order is received, a product is delivered, the payment is made.

68. Why is an IBM Baw?

Ans:

It unites an information, processes and users to help to automate digital workflows on premises or on a cloud. Create workflows that increase productivity, improve collaboration between the teams, and gain new insight to resolve cases and drive better business outcomes.

69. What are the BPM activities Lifecycle?

Ans:

Business process management (BPM) is the discipline involving any combination of a modeling, automation, execution, control, measurement and optimization of the business activity flows, in support of enterprise goals, spanning systems, employees, customers and partners within and beyond an enterprise boundaries.

70. What is Durable Subscription?

Ans:

A durable subscriber is the message consumer that receives all the messages published on a topic, including messages published while a subscriber is inactive.

71. What is a BPM integration?

Ans:

Used to coordinate and distribute a tasks across people and systems within the organization – based on well-documented processes and business rules – it ensures a business consistency between the teams and systems.

72. Where are the Appians used?

Ans:

In a healthcare industry, for example, organizations use Appian to an automate business logic for insurance requests, build applications for medical supplies, and digitize clinical trial intakes to eliminate a manual data entry, decision making, and review.

73. Is a SOA outdated?

Ans:

Service Oriented Architecture (SOA) isn’t new concept by any means. It’s practically decade old and, in IT years, that’s beyond useful lifespan of just about all the buzzwords. And that’s problem; as a buzzword, SOA never attained a same level of popularity as a Cloud or Big Data.

74. What is a tracking?

Ans:

Tracking group is used fora tracking some specific value which runs along different processes. To do this person needs to go to the authoring environment and choose a option on file and then send it to a performance data.

75. What is a Routing?

Ans:

The main function of routing is to assign the task to either any of the participants or any of the specific group. Now a same person can perform one or many tasks or assign that a person to one or many activities.

76. Mention a various Event Listener types?

Ans:

There are mainly two event listeners which are made available they are following. The first is a start message event listener and a second is the intermediate message event listener.

77. Tell something about a event listener?

Ans:

It informs a process to take action in case of any event occurrence. So this event might be something that occurs an outside the process or even inside a process which affects how it functions and runs. As of now they are being used in a layer of business processes.

78. Explain what Undercover Agent is?

Ans:

The UnderCover Agents are majorly used in the receiving and sending different messages inside a teamwork. The team works services explain the contents of messages which is being attached on a UnderCover Agents.

79. How are versions maintained in a BPM?

Ans:

The versions in a BPM are maintained by creating a snapshot for the same.

80. What are key components of a BPM?

Ans:

  • Process Server
  • Process Designer
  • Process Center
  • Process Center Console
  • Performance Data Warehouse
  • Process Portal
  • Process Admin Console

81. How can a BPM start from the outside?

Ans:

It can be done in a 4 different ways i.e. it can be exposed like a services of the web, it can be done by JMS and it can also be done through Java API.an BPM API can be exposed like a service that can be used to start a process of BPM. These are ways through which a BPM can be started from outside of processes.

82. How does one during production insert a data on runtime?

Ans:

There is an operation name which is known as a setData which has been provided by a IBPM. This can be used to insert data on runtime with varied values.

83. Explain options of visibility in a IBM BPM V8?

Ans:

The various options of visibility are as follows: read-only, hide or disabled, required, inherited, and editable. That is a only distinctive difference between the various options of visibility.

84. What is change in a IBM BPM V8?

Ans:

There is a change in a coaches in the IBM BPM V8. The coach’s view is an one important addition to it. It has improved in a handling of the error, a bugs have been fixed. Coach views can be created for different objects of business and can be reused again. There is also an integration of a content management.

85. Elaborate what is basic function of the coach views?

Ans:

The function of the coaches is that it is reusable and hence can be used to develop list of similar user interfaces. And these interfaces can be merged to a form and easily develop more coaches are which new.

86. Mention a various variables?

Ans:

The variables that are present are simple variables and a complex variables. Variables in a Teamworks are known as business objects. And this is helpful in the running a process.

87. Explain a activity which is a part of IBM BPM?

Ans:

It is the unit that works and can execute at a any run time by any system or a human.

88. Explain a Process in the IBM BPM?

Ans:

It is similar to that of any Program which works an inside of Teamworks. It has one point at a start and has one or more points of exit. One can access processes in a BPM by starting, stopping, controlling and monitoring the processes by usage of process portal.

89. What are some of components of a Teamworks?

Ans:

The various components of a teamwork are shared models which include and manage performance data, process, events, conditions, etc.

90. What is a serialization?

Ans:

Serialization is mainly used to convert a XML to a Teamwork’s Object.When use a web service integration service and will use serialization. The output of tweb service is XML So, need to convert it to a Team work’s Object.

91. Explain what is a Teamworks?

Ans:

It is tool that has been developed by a Lombardi Software. This helps in collaborating with an efficient processes. It helps in analyzing the performance and it also has Authoring Environment which helps in merging with other tools of development.

92. Explain what is a Blueprint?

Ans:

It is one of tools which was created by a Lombardi and it is a tool that is like a discovery tool and documentation of process.

93. Mention a products which have been formed by Lombardi?

Ans:

There were a two main products that Lombardi created. The Lombardi Teamworks is a first one and the second one is a Lombardi Blueprint.

94. Explain importance of a Lombardi in BPM?

Ans:

Lombardi is known to be a first-ever vendor of the BPM and that created a Lombardi Blueprint which is a tool. It was known as a Pure Play and it was a vendor of a software.

95. Why did an IBM acquire Lombardi?

Ans:

Lombardi helps in adding the novel dimension to the capabilities of a BPM by providing organizations the to an adapt to their processes quickly and easily. Lombardi strengthens this and also empowers a managers at various departments to change the processes which are already be running.

96. Explain a options of visibility in IBM BPM V8?

Ans:

The different options of a visibility are as follows read-only, hide or disabled, required, inherited, and also editable. That is a only distinctive difference between a various options of visibility.

97. How does a one during production insert a data on runtime?

Ans:

There is operation name which is known as a setData which is been provided by an IBPM. This can be used to insert a data on runtime with varied values.

98. How can be a BPM started from an outside?

Ans:

It can be done ina 4 different ways i.e. it can be exposed like a services of the web, it can be done by JMS and it can also be done through a Java API. The BPM API can be exposed like service that can be used to start a process of BPM. These are the ways through which a BPM can be started from outside of processes.

99. Differentiate between a toolkit and the process app?

Ans:

The major difference between a these two is that one of them is deployable that is a process app but a one that isn’t deployable is a toolkit.

100. How are versions maintained in a BPM?

Ans:

The versions in a BPM are maintained by creating a snapshot for same.

Are you looking training with Right Jobs?

Contact Us

Popular Courses