Okta interview questions LEARNOVITA

Get OKTA Interview Questions and Answers [ TO GET HIRED ]

Last updated on 23rd Sep 2022, Blog, Interview Question

About author

Sanjay (Sr Big Data DevOps Engineer )

Highly Expertise in Respective Industry Domain with 7+ Years of Experience Also, He is a Technical Blog Writer for Past 4 Years to Renders A Kind Of Informative Knowledge for JOB Seeker

(5.0) | 13265 Ratings 1593

1.What is OKTA?

Ans:

OKTA may be a cloud identity service that connects anyone with the checked application upon the other device. OKTA may be a service that has enterprise-grade identity management that is made for the cloud. however cooperative with numerous on-premises applications. By mistreatment of OKAT, IT will manage any employee’s approach to any application or device.

2.What is the utilization of OKTA authentication?

Ans:

OKTA authentication permits the user to demonstrate their business operations and execute tasks like multicore authentications, account verifications and conjointly assist you to reset your forgotten passwords and unblock the accounts.

3.List the kinds of authentications that area units there in OKTA?

Ans:

Two differing types of authentications area unit gift in OKTA they are:

  • Multicore authentication.
  • Recovery.

4.What is Multi-factor authentication?

Ans:

Multi-factor Authentication provides numerous ways in which to enhance accessibility by holding the correct individuals in and therefore the wrong individuals out. Multiple factors area unit listed below:

Knowledge: this relies upon the user’s ability.

Possession: this relies upon one thing that users have already got.

Biometric: this relies upon one thing that the user is.

5.Why is OKTA thus popular?

Ans:

There area unit 3 main reasons why OKTA is thus in style they are:

Complete identity management solution: 5000+ cloud applications and integrations.Works for on-premises, mobile, and cloud. It has improved compliance and security.

Global customers: 3100+ customers over numerous industries in 185 countries. Customers bear corporations like century fox, Experian, Adobe, and NASDAQ.

ndustry recognition: In 1993, OKTA was recognized because the innovative product of the year.

6.List numerous OKTA products?

Ans:

Below area unit the varied merchandise of OKTA:

  • SSO.
  • Universal directory.
  • Lifecycle management.
  • OKTA API merchandise.
  • Multi-factor authentication.

7.Give a few examples you recognize for 2-factor authentication?

Ans:

  • Credit card + Signature.
  • ATM card + PIN.
  • Username + secret.
  • PIN + Fingerprint.2-factor authentication is employed to extend the protection level.

8.Tall Pine Tree State a number of examples you recognize for 3-factor authentication?

Ans:

3-factor authentication is employed to supply the very best security; few examples are:

  • Username + secret + Fingerprint.
  • Username + User code + SecurID token.

9.What is the utilization of SSO?

Ans:

SSO (Single Sign-on) permits users to get all their applications by linguistic communication at once. With SSO, users are required to recollect one secret. Below is that the list of advantages of Single Sign-on:

  • Increases usability, productivity, and access.
  • Decreases risk of inadequate secret habits.
  • Reduces the price of the assistance table.
  • Removes the wants for numerous passwords.

10.Is it doable for associate degree OKTA admin to ascertain the user password?

Ans:

No, the OKTA admin cannot see the user secret, however they will see the username of any user.

11.What is the utilization of Platform security?

Ans:

Platform Security is practiced to guard a full platform that jointly secures the entire span of code or devices upon that platform, removing the need to include individual, multiple security standards for various programs upon the system. Security is the platform level that creates the protection method straightforward for IT, together with developers.

12.List the various elements of platform security?

Ans:

The 5 totally different elements of platform security are:

  • General Platform Security.
  • Login security.
  • Access management Rules.
  • Domain Separation.
  • Encryption Support.

13.What will the OKTA universal lexicon permit North American countries to do?

Ans:

The universal directory permits you to save lots of worker, partner, and client profiles among OKTA, by making a user-based and single supply of truth.

14.What area unit the first activities of the OKTA super admin?

Ans:

The following area unit the first activities Of OKTA super Admin:

  • Super Admin generates the other admins.
  • Installations and Configurations of the other agent.
  • Allocating jobs to numerous OKTA teams.
  • Adding users to admin teams.
  • Access CSV file to execute auditing tasks.

15.Tell Pine Tree State one thing concerning SAML?

Ans:

SAML is nothing but an associate degree open normal for allotting authorization and authentication among numerous suppliers.

16.Why will we have to be compelled to utilize SAML?

Ans:

SAML has many gains for distinctive users, service suppliers, and identity providers:

  • Administrative jobs like secret reset etc., take little or no time with the utilization of SAML.
  • Security has improved.
  • It conjointly enhances usage by overcoming obstacles.

17.Differentiate between SCIM server and SCIM connector?

Ans:

SCIM server is usually a SaaS application. This transfers the identity of information to Slack or box among the SaaS application.SCIM connective may be a cross-domain identity management normal. SCIM connective assists you in dominating and observing each style of object at the end point.

18.For multi-factor authentication, what proportion time will SMS(OTP) be available? Will we tend to edit the OTP?

Ans:

In Multi-factor authentication, the provision of SMS (OTP) is for 5 minutes. Notably, users cannot edit or amend it. As of now, inside Okta MFA, we tend to not tackle the timeout possibility.

19.Can we tend to use multiple mobile numbers inside OKTA multi-factor authentications?

Ans:

No, we tend to not use quite one mobile range in OKTA multi-factor authentication.

20.Can the remembered device/account in MFA be removed?

Ans:

Yes, there’s a way to get rid of the remembered device or account. In MFA, a table named folks -> wherever you’ll be able to discover the ‘reset multifactor’ button -> this button removes any MFA assault on any account/device.

21.How to get notified that our passwords are going to expire soon?

Ans:

OKTA offers Diamond Stategree|associate} possibility for its OKTA users; this feature will de be driven as follows:

  • Select securities -> tick authentication -> select default policy -> you’ll discover “prompt user ‘X’ days before the secret expires.

22.What square measures the 2 factors that outline the last logon for OKTA users?

Ans:

Whenever any OKTA user logs inside the OKTA teams, there square measure 2 AD attributes square measure on the market to manage this method are:

  • Last Logon.
  • Last login timestamp.

23.How will we tend to add users within the majority in OKTA?

Ans:

Okta Admin will transfer users within the majority by navigating over the below location.

  • Directory -> a lot of action -> “Import users from the CSV”.

24.Tell Maine the simplest way to transfer whole teams or users from OKTA?

Ans:

All users and teams can’t be settled inside one place. we are able to notice eightieth of them in system logs and reports. User’s permissions will be settled inside the protection directory.

25.What does one fathom state tokens?

Ans:

State token is termed as a brief token through that current transactions states square measure encoded.

26.How will we tend to modify MFA in OKTA?

Ans:

We can love by following the below steps:

  • Tick the “Admin” to travel within the interface referred to as the administrator.
  • Choose “Authentication” from that menu.
  • Click the “Multifactor” possibility.
  • Click the button named “Edit” inside the section– “Factor Types”.
  • Checkboxes should be checked next to the “Google Authenticator” and “SMS Authentication”.
  • Tick the “Save” button, which is inexperienced in color.

27.What is the utilization of oktaClient.instantiate(SecurityQuestionFactor.class); ?

Ans:

oktaClient.instantiate(SecurityQuestionFactor.class); is employed to feature think about JAVA.

28.How to reset the OKTA MFA?

Ans:

We can reset our MFA by working into our Okta org upon a mobile device or laptop. Tick on username, that is on the highest of the menu, and so the menu item referred to as ‘Settings’ should be hand-picked. Navigate to the additional Verification section, then select Restart or Setup, that is true next to the MFA issue you need to line up or reset. provide the desired information and at last reserve it.

29.How to provide priorities to the secret policies?

Ans:

The universal directory offers policies named “group password”, where a policy holding larger priority than others can receive precedence.

30.If multiple factors square measure designed for Associate in Nursing OKTA MFA user, that one is going to be considered?

Ans:

In the case of Okta MFS multiple factors, users can get a chance to choose the issue that users need to use. Admin will restrain simple factors by building policies.

31.How to produce Associate in Nursing OKTA API Token?

Ans:

We can produce Associate in Nursing OKTA API token just by following these steps:

  • Go to the Service Account Dashboard.
  • In the Service Account Dashboard, select Security.
  • In Security, there’s Associate in Nursing possibility referred to as API choose it.
  • On the API page, choose the Associate in Nursing possibility referred to as “Create Token.” By this, we are able to produce Associate in Nursing OKTA API token.

32.What is the utilization of Device Trust solutions of OKTA?

Ans:

OKTA Device trust permits its users to access the applications from solely trustworthy devices.OKTA Trust Device helps organizations to shield their company resources by facultative solely partners and end-users to access the integrated applications of OKTA.

33.List numerous Client-based solutions of OKTA?

Ans:

The four completely different Client-based solutions of OKTA are:

  • Jamf Pro-managed macOS.
  • Managed domain-joined Windows.
  • MDM-Managed ios.
  • MDM-Managed humanoid.

34.What square measures the 2 completely different SAML-based solutions?

Ans:

The two completely different SAML-base solutions are:

  • VMware space ONE for ios and humanoid devices.
  • VMware space ONE for macOS and Windows Computers.

35.What square measures the advantages of OKTA Device Trust for Windows?

Ans:

Key edges of OKTA Device Trust for Windows are:

  • We can add multiple environments. Provides final security.
  • OKTA Certificate Authority provides resistance end-user participation.
  • Even if there’s no network boundary outlined, it protects the organization’s info.

36.What is the utilization of the tasks page?

Ans:

Tasks page is employed to understand the small print of tasks listed inside the standing section, that is the gift within the Dashboard page.

37.What does one fathom a notification page?

Ans:

The notification page is employed to ascertain all the notifications that we’ve sent, notification we’ve deleted, and conjointly permits U.S. to come up with new custom notifications.

38.What square measures the kinds of end-user notifications?

Ans:

There square measure 2 varieties of end-user notifications they are:

The administrator sent custom notifications: these notifications square measure generated and managed by the administrator solely.

New app assignments: these notifications square measure mechanically sent to the user whenever they’re allotted with a brand new application. These notifications square measure one-time messages. If the users shut these messages, then the notifications get deleted.

39.How to produce a notification?

Ans:

  • After choosing the “send message” option, a brand new notification dialogue box is going to be opened. simply sort your message among it.
  • If you’re willing to send that message to each worker of your organization, you have got to click the “send to everyone” option.
  • Remember that the message should not beat a hundred and fifty characters.

40.How to delete notifications?

Ans:

To delete a notification, you simply have to be compelled to choose the delete(x) icon right next to the message you would like to delete.

41.What is the employment of OKTA HealthInsight?

Ans:

An organization’s security settings were audited by HealthInsight. This additionally suggests North American nations the tasks to boost the protection poster. These suggested securities square measure just for admins UN agency square measure accountable for managing workers within the organization.

42.What is the employment of Delegated authentication?

Ans:

Using Delegated authentication, users will check in to OKTA by victimizing the credentials of the Active Directory of the organization.

43.How system logs confirm risks?

Ans:

System logs provide insights to see risks by combining any of the 2 following reasons:

  • Suspected Threat.
  • Anomalous Device.
  • Anomalous Location.

44.What square measure Identity Providers?

Ans:

Identity suppliers manage the accounts of the users. Identity suppliers among the OKTA can permit users to register themselves with the custom applications by authenticating a sensible cart or a social account.

45.List the advantages of Social Authentication?

Ans:

  • Social Authentication provides snug self-registration for its users.
  • No extra countersign is required.
  • Whenever the social profiles of users square measure updated, then their OKTA profiles also are updated mechanically.
  • There is no need to be compelled to generate and manage a user info, or there’s no need to be compelled to manage passwords or usernames.

46.Name a number of the ist domains?

Ans:

Few vital list domains are:

  • okta-emea.com.
  • okta.com.
  • oktacdn.com.
  • mtls.oktapreview.com.
  • oktapreview.com.

47.What square measure the various domains underneath port80 that square measure used for troubleshooting the certificate revocation?

Ans:

The 3 domains that square measure used for troubleshooting the certificate revocation are:

  • Crl4.digicert.com
  • ocsp.digicert.com
  • crl3.digicert.com

48.List the options of Workflow?

Ans:

The 3 key options of Workflows are:

Event Hooks: Event Hooks will trigger the method flows among your code.

Automation: automation can provide the response to the modifications worn out the end-user lifecycle.

Inline Hooks: Inline Hooks can facilitate North American nations to integrate the custom code among the OKTA workflows.

49.What square measures the various attributes of Event Hooks?

Ans:

The six completely different attributes of an occurrence Hook are:

  • URL.
  • Name.
  • Authentication secret.
  • Authentication field.
  • Subscribe to events.
  • Custom header fields.

50.How to add users manually?

Ans:

  • The first step is to travel to the admin console to seek out the Directory possibility then click “people.”
  • The second step is to click the choice referred to as “Add Person.”
  • In this third step, you have got {to choose|to pick|to pick out} the user, sort or select the option.
  • In this step, you have got to fill the fields like Name, email, passwords, etc.
  • Finally, click the save button.

51.How long SMS(OTP) is valid for multi-factor authentication? Will we tend to edit it?

Ans:

SMS(OTP) is valid for just five minutes. we tend to not modify it. Timeout isn’t configurable as of currently in Okta Master of Fine Arts.

52.How to add users in bulk in Okta?

Ans:

Okta Admin will transfer users in bulk by navigating to the below location. Directory → a lot of Actions → “Import Users From CSV”. Okta additionally provides Real Time adjust facility to update user profiles, groups, cluster members throughout sign-in amount rather than watching for any import.

53.Which 2 attributes outline the last logon of an Okta user?

Ans:

Whenever any Okta user logs in an Okta account, the AD attributes- lastLogon and lastLogonTimestamp square measure changed and updated to recent.

54.How to think about Java?

Ans:

Code to feature think about JAVA: oktaClient.instantiate(SecurityQuestionFactor.class).

55.What is Single Sign-on? make a case for its edges?

Ans:

Single Sign-On (SSO) permits North American nations to integrate all internet and mobile apps. Its several edges are fond of reducing login connection and facilitating table issues. it’s additionally quicker and straightforward to use completely different apps for brand new users. Also, IT connected businesses may be integrated quicker.

56.What is the Master of Fine Arts Multi-Factor Authentication?

Ans:

Multi-Factor Authentication is Associate in Nursing electronic thanks to demonstrating access to a web site or Associate in Nursing application. Master of Fine Arts secures the user from making an attempt to push into their account and uses their non-public information to their advantage. It may be harmful to fraud and usage of economic assets by the unknown party. Associate in Nursing examples of this might be fingerprint scanners and passwords, each being employed for security reasons. Fingerprint scanning may be a second thanks to make sure that the person is that the actual user UN agency is working into his/her account.

57.Is there any period fastened for SMS OTP for multi-factor authentication?

Ans:

Yes, there’s a period fastened for the SMS OTP for multi-factor authentication, that is merely 5 minutes.

58.In what ways will Okta facilitate authentication and verification?

Ans:

Other than username and countersign, Okta may also give a range of the way for verification of users, that includes:

  • Okta Verifies
  • SMS Authentication
  • Voice Call
  • Google appraiser
  • U2F Security Key
  • YubiKey OTP

59.What is Okta Verified?

Ans:

Okta verifies the house app of Okta which will establish the users. Okta will send you a push notification, and also the Okta verify app helps in approving the user. Okta verify generates a six-digit code which will be entered in Okta’s login screen to access the desired app.

60.What is SMS Authentication?

Ans:

SMS authentication can use the text electronic communication services on the mobile phone to send a one-time login code. Still, you can’t enter this code by approving a push notification as you probably did within the Okta verifier. you’ll be able to kind it in by hand.

61.How to use Voice Decision in okta?

Ans:

There will be a decision concerned during this procedure. they’ll decide for you and speak over the access code aloud for you to notice it. you’ll be able to then kind the code into the browser to access the appliance.

62.What is Google Authenticator?

Ans:

Then, you type this code into the login screen. If you fail once 5 makes an attempt, your account is going to be latched, and you’ll have to get in contact with the administrator.

63.What is U2F Security Key?

Ans:

U2F Security key’s a definite users will value more highly to use a physical security key. Some corporations do produce hardware keys which will facilitate in authenticating you by your computer’s USB port.

64.What is YubiKey OTP?

Ans:

A yubiKey could be a physical Master of Fine Arts device that delivers AN OTP. Whenever activated, use a USB connection, press onto YubiKey token to get OTP, and Okta can validate.

65.What publication tools does one have expertise engaged on throughout it slowly as a technical writer?

Ans:

On prime of the essential data processing tools, your enquirer is going to be trying to listen to that you just have familiarity with a number of the varied schematisation tools, on-line content management tools and different digital commercial enterprise tools. Be open and honest with what you’re older with and don’t hesitate to indicate wherever you’ll be inexperienced, as long as you’ll be {able to} indicate that you are just a unit willing and able to learn new tools of the trade.

66.What programming languages would you think about yourself fluent in?

Ans:

They most significantly need to understand that you are just a unit variable and able to learn on the fly if required. bring up the various languages that you just think about yourself fluently and, if attainable, do the maximum amount analysis into Okta as you’ll be able to before your interview and check out to talk to the particular languages that they work with.

67.How does one keep organized and heading in the right direction once engaged on multiple comes or duties at an equivalent time?

Ans:

In this role with Okta, you’ll seemingly be expected to manage multiple comes at an equivalent time. Your ability to set up, manage deadlines and handle high wants things that return informed on an everyday basis are going to be essential to your success during this role and your enquirer is trying to listen to however you propose for achievement.

68.What software package analysis and style tools does one have familiarity with?

Ans:

a technologist for Okta, your enquirer needs to hear that you just have expertise in utilizing tools that you just caused you to improve in your work. Dig back on your past experiences and speak brazenly regarding your experiences with the various analysis and style tools that are a unit on the market to assist you be higher within the work that you just do.

69.How will we have a tendency to send AN email notification to new users upon joining?

Ans:

There is one checkbox that has to be uncured to send a welcome email to any new user. Navigation for an equivalent is as below:

70.Which 2 attributes outline the last login of AN Okta user?

Ans:

Whenever any Okta user logs in Okta account, the AD attributes- last login and last logon timestamp area unit changed and updated to recent.

71.Is it attainable to vary the Master of Fine Arts prompt text?

Ans:

No, Okta doesn’t support dynamic Master of Fine Arts prompt text as of currently.

72.What is Lifecycle Management?

Ans:

Automate user onboarding and offboarding by guaranteeing seamless communication between directories like Active Directory and LDAP, and cloud applications like Workday, SuccessFactors, workplace 365 and RingCentral.

73.How to Deliver Customizable User Experience?

Ans:

Leverage Okta genus Apis and widgets to make fully-branded login flows or end-user portals. {you will|you’ll|you’ll be able to} even use our genus Apis to create a custom admin expertise wherever customers or division managers can manage their users.

74.How to extend Okta to Any Use Case?

Ans:

Solve any complicated identity integration, information or automation challenge by taking advantage of Okta’s broad genus Apis. Run scripts to change user information, mechanically integrate apps or integrate with custom workflows.

75.What is the Leverage the Best-in-Class client IAM (CIAM) Solution?

Ans:

Free your developers to specialize in the client expertise and leave identity to Okta. Leverage Okta as AN “identity API” for all of your app dev comes, with Okta handling authentication, authorization and user management.

76.What is Okta’s Approach to Security?

Ans:

The Okta Identity Cloud is meant, built, maintained, monitored, and often updated with security in mind. To deliver our service with consistent confidentiality, integrity and handiness to each customer—regardless of their business, size, merchandise used, etc., Okta operates beneath a shared security responsibility model.

77.How to share a Security Responsibility Model?

Ans:

The shared security responsibility model could be a framework adopted by several cloud providers—including Amazon AWS, Microsoft, and Salesforce—to establish the distinct security responsibilities of the client and therefore the cloud supplier. during this model:

  • Okta is liable for the safety of the cloud.
  • You are liable for the safety within the cloud supporting your company’s data security necessities.

78.What is Infrastructure/Physical Security?

Ans:

The Okta technical team has deep expertise in developing and operative market-leading cloud services. Okta has the expertise to pick out AN infrastructure supplier which will scale and support Okta’s security and handiness necessities.

79.What is Instance Level Security?

Ans:

Multi-factor authentication is needed for body access to host operative systems for example management. These body hosts’ systems are specifically designed, built, designed and hardened to guard the management plane of the cloud. Okta logs and is all such access. AWS has no access rights to our guest OS environments that are barred down and fully controlled by Okta directors.

80.How to Fault Separation to boost Reliability?

Ans:

Okta improves responsibleness by investing Amazon options to put instances among multiple geographic regions, moreover as across multiple hardiness Zones. Every handiness Zone is meant with fault separation and physically separated across typical metropolitan regions (each on completely different floodplains and in seismically stable areas). The Amazon knowledge Center controls page describes many fault separation controls enforced for AWS’ hardiness Zones.

81.What is knowledge Security (Data-at-Rest Security)?

Ans:

Okta makes multiple investments to make sure our customers’ knowledge is secure and on the market. As elaborated within the Service-Level Security section below, client knowledge, and access to that, is isolated at the client level among Okta’s knowledge layer. Physically, that knowledge is held on mistreatment of the AWS Elastic Block Storage (EBS) service. To fulfill Okta’s one-hour recovery purpose objective, info snapshots of east by south volumes are taken frequently and held in AWS’ S3 storage service. Access to S3, even among AWS, needs cryptography, providing further insurance that the info is additionally transferred firmly.

82.What is the package Development Security?

Ans:

The Okta package Development Lifecycle is meant with precautions to scale back security risks throughout code development whereas delivering package practicality.

83.What are Business Prioritization & Planning?

Ans:

During this section, Product and Engineering Management arrange and set priorities on new service options, components, or functionalities. The business necessities might specify:

  • The value of the data concerned.
  • The criticality of the new service and therefore the data it holds.
  • The legal, restrictive and written agreement atmosphere the system should operate among.

84.What is System Design?

Ans:

During the look section, the answer should give the suitable security controls to handle the safety and compliance necessities set throughout the look.

85.What are the Service-Level Security?

Ans:

This section presents a number of the controls enforced by Okta at the service level to secure the platform. The Service-Level security controls ar divided within the following areas:

  • Okta’s cryptography design.
  • Tenant knowledge Security.
  • Tenant Network Segregation and Security.
  • Tenant Performance Segregation.
  • Tenant Feature Set Segregation.
  • Web Application Security.
  • Service-Level handiness and Performance observance.

86.What is Tenant Knowledge Segregation?

Ans:

Okta leverages cryptography to segregate client knowledge. The logical knowledge segregation is applied to the info storage mistreatment cruciform cryptography, over the wire mistreatment uneven cryptography, and to the key storage mistreatment segregated databases and KMS.

87.What is Confidential knowledge Encryption?

Ans:

In some cases, customers want to store confidential in person diagnosable data among their Universal Directory to provision into downstream applications. Okta admins will opt for the precise attributes they need to code via Universal Directory. This data is encrypted mistreatment cruciform keys exclusive to their tenant and isn’t searchable among the Okta admin console. In addition to the info cryptography, Okta uses a security framework that isolates the tenant knowledge throughout its access.

88.How to Custom Domains and Certificates?

Ans:

In addition, counting on your subscription, Okta permits you to bring your own URL domains, e-mail senders, and HTTPS certificates. you’ll be able to use these options for a whole name isolation and to use certificates issued by a Certificate Authority of your alternative.

89.What is Session Context Validation?

Ans:

Okta developed logic that validates requests that support the user’s “context.” The context could be a performance of 2 distinctive identifiers and a cookie. This prevents cookie hijacking and replay.

90.What is Okta ThreatInsight?

Ans:

As represented earlier, Okta implements information science blacklisting and different security controls to mitigate the danger of Distributed Denial of Service (DDoS) attacks at the world router level. Apart from these information science addresses that Okta identifies as malicious, there are thousands of additional login attempts initiated from information science addresses that appear to be suspicious in an exceedingly sure timeframe, however haven’t incontestable current malicious activity.

Okta ThreatInsight aggregates information science addresses inflicting account resistance, brute force, and parole spraying attacks across one or additional Okta orgs. within the Okta product, ThreatInsight is surfaced as a security setting to dam access from these suspicious IPs, or to simply audit the IPs. For login {attempts|makes AN attempt|tries} initiated from an information science known by Okta ThreatInsight, directors will opt to take no action, block access altogether, or simply opt to audit the information science address. Okta ThreatInsight is evaluated pre-authentication before all logon events, thus addressing the difficulty of account resistance.

91.How to inbuilt PINs in okta?

Ans:

Okta Mobile includes inbuilt PINs. directors will need these PINs and additionally outline a timeout interval that meets their security policies. If an organization is already employing a mobile device management (MDM) PIN policy, they’ll prefer to not need the Okta Mobile PIN.

92.What is PIN Expiration?

Ans:

Okta lets admins shorten the period of time of the Okta Mobile PIN for extra security. Users are prompted to log in to Okta Mobile with their user and positive identification on a daily basis to reset their PIN.

93.What is Application visibility?

Ans:

Administrators will select whether or not a given application is used for Okta Mobile. This enables admins to cover apps that don’t seem to be optimized for mobile or need further security.

94.Why select Okta?

Ans:

By definition, positive identification security is weak security. to guard your individuals, your data, and your apps, you would like to further layers of authentication. Okta supports easy authentication factors like Okta Verify with Push in conjunction with soft-token factors, SMS factors and third-party factors from RSA, Symantec, Duo, and others.

95.How is On-premises directory integration?

Ans:

Cloud and internet applications have freelance user stories that don’t seem to be integrated with on-premises directories, moving yet one more obstacle to rolling out single sign-on all over. What’s required may be a centralized user store, like Okta’s Universal Directory that federates across all applications.

96.It’s all regarding the user ?

Ans:

Okta was designed to please the user. Simplicity and simple use are hallmarks of Okta’s answer on desktops, laptops, and mobile devices. we tend to shield users by additionally protecting their apps and devices, and that we keep out of the method. think about the U.S. as your invisible guardian within the cloud.

97.How to Security starts with identity?

Ans:

We offer a central place wherever you’ll manage individuals, applications, and policies across all on-prem, cloud, web, and mobile apps. Okta ensures that the individuals accessing your company’s resources and knowledge are approved users additionally to multi-factor authentication, Okta offers a variety of mobile-specific security measures to make sure your knowledge remains secure, even on mobile devices.

98.Explain media sort formatters.

Ans:

In web API, media sort formatters are categories that are liable for serialization knowledge. Here, serialization typically suggests a method of translating knowledge into a format which will be transmitted and reconstructed later. attributable to serializing request/response knowledge, the internet API will perceive request info during a higher method and send knowledge during a format that the shopper expects. It merely specifies knowledge that’s being transferred among shopper and server in HTTP response or request.

99.Who will consume the internet API?

Ans:

A large variety of shoppers like browsers, mobile devices, iPhone, etc., embrace or consume internet API. it’s additionally sensible for victimization on native applications that need internet services however not SOAP support. It can even be consumed by any shopper that supports HTTP verbs like GET, DELETE, POST, PUT.

100.How to handle errors in internet API?

Ans:

Web API typically provides larger flexibility in terms of handling errors. Exception handling may be a technique that’s accustomed to handling run-time errors in application code. One will use HttpResponseException, HttpError, Exception filters, register exception filters, Exception handlers to handle errors. Exception filters are accustomed to establish unhandled exceptions on actions or controllers, exception handlers are accustomed to establish any variety of unhandled exception application-wide, associate degreed HttpResponseException is used once there’s the chance of an exception.

Are you looking training with Right Jobs?

Contact Us

Popular Courses