top supply chain management interview questions and answers LEARNOVITA

Oracle Fusion SCM Interview Questions and Answers [ TOP & MOST ASKED ]

Last updated on 26th Sep 2022, Blog, Interview Question

About author

Sanjay (Sr Big Data DevOps Engineer )

Highly Expertise in Respective Industry Domain with 7+ Years of Experience Also, He is a Technical Blog Writer for Past 4 Years to Renders A Kind Of Informative Knowledge for JOB Seeker

(5.0) | 13265 Ratings 1648

1. However does one calculate the entire annual cost?

Ans:

use Total Annual value equation:

TC = DC + (D/Q)*S + (Q/2)*H

TC = Total annual value

D = Demand

C = value per unit

Q = Order amount

S = value of inserting AN order or setup value

H = Annual holding and storage value per unit of inventory

2. Have you ever used the economic order amount [EOQ]?

Ans:

It’s a quantitative inventory model that I even want to realize the foremost economic amount to order supported value and demand factors.If C=Carrying value per unit per year; F=Fixed value per order; D=Demand in units per year; Formula for Economic Order Quantity= ((2 × F × D)/C) (½).

3. However, can you calculate the entire length of the availability chain?

Ans:

Total length of the availability chain = DRM + DWIP + DFG.

4. A way to calculate the Offer Chain assets Productivity Ratio?

Ans:

  • SWC (Supply Chain operating Capital) = INV+ AR-AP.
  • Where: SWCP (SWC productivity) = NS/SWC.

5. What’s the distinction between a purchased ANd purchasable flag for an item?

Ans:

    PurchasedPurchasable flag
    The purchased flag denotes that the item is going to be received if it’s already in approved order. The purchasable flag may be a standing attribute flag that’s wont to management transactions on AN item. If this flag is enabled,users will order this item in an exceedingly commercial document.

6. A way to calculate exponential smoothing?

Ans:

It’s employed in prediction procedure: F (t) = Ft-1 + a ((At-1) – (Ft-1)).

7. A way to calculate flow time?

Ans:

The Global Trade Item variety may be a 14-digit item variety employed in the item identification system for products. It’s a customary variety employed in RFID and electronic commerce.

8. A way to use a PKI system within the offer chain?

Ans:

  • I have used Public Key Infrastructure for Securing E-Business across the availability Chain.
  • Public Key Infrastructure (PKI) offers a robust linkage between business identities and transactions throughout the availability chain.
  • In a PKI system, every user has 2 keys: a public key and a personal key.
  • These keys may be used for encrypting and decrypting info, for electronically linguistic communication, and for confirming the credibleness of their owner.

9. Make a case for your expertise with the price analysis?

Ans:

Cost analysis=Review of the potential provider’s value components to work out their appropriateness and reasonableness. I have conducted the price analysis as a review of Need for classes of personnel & reasonableness of personnel period projected indirect value, based on that rate area unit applied.Compare calculable prices with previous actual prices.

10. What will the oracle fusion SCM application surroundings look like?

Ans:

11. Make a case for your expertise with offer chain performance indicators?

Ans:

Consists of 4 sorts of indicators:

  • Quality, time, financial, and productivity.
  • Cp a live of method capability that compares the specification dimension with {the method|the method} width- not adjusted for lack of process centering.
  • Cpk a live of method capability that compares the specification dimension with {the method|the method} width- adjusted for lack of process centering.

12. However does one forecast?

Ans:

I will use research and Historical analogy to forecast.

13. Make a case for your expertise with the product’s life cycle?

Ans:

There area unit 5 stages of a product’s life cycle:

  • Extraction
  • Production
  • Packaging and Transport
  • Usage
  • Disposal

14. Once a method is taken into account to be of six letter quality?

Ans:

When there are not any over three.4 nonconformities per million opportunities.

15. What’s AN item class and class set?

Ans:

    Item classCategory set
    An item may be allotted to a class for every class set. The class info is held on within the MTL_CATEGORIES_B table, and also the class set info is held on within the MTL_CATEGORY_SETS_B.
    things of comparable characteristics are going to be allotted to a logical classification known as class. A class set may be a grouping of many classes.

16. Have you ever performed selling functions?

Ans:

Yes, I even have performed these selling functions of the availability chain:

  • Buying
  • Selling
  • Storing
  • Transporting
  • Sorting
  • Financing
  • Information Gathering
  • Risk Taking

17. Make a case for your expertise with Material management?

Ans:

I have worked within the material management department, that had the authority and responsibility of all activities, involved with the flow of materials within the organization. My responsibilities were:

  • Efficient use of the assets.
  • Responding to the market changes associated with any product.
  • Ensuring the cooperation of all departments.
  • Providing best services to the client.
  • Analyzing materials and providing scale back value.
  • Improve quality and guarantee provider performance.
  • Maintain minimum inventory levels.

18. However, do the buying departments establish and maintain policies and procedures for the acquisition and payment of products and services?

Ans:

It authorizes the delegation of buying authority and establishes and maintains policies and procedures for the acquisition and payment of products and services.

19. A provider partnership focuses on that relationship?

Ans:

It focuses on cooperation instead of adversarial relationships with suppliers.

20. Describe AN oracle fusion SCM architecture?

Ans:

21. What are the responsibilities allotted to the assembly environment?

Ans:

1. Product fabrication

2. Work schedules

22. What do you counsel for optimizing buying and production departments?

Ans:

I counsel these responsibilities will be shared by both:

1. Product fabrication

2. interval for delivery of fabric

3. Work schedules

4. choice of sources of offer

23. What are totally different designing strategies in Inventory?

Ans:

There are five totally different designing strategies in oracle Inventory:

  • Subinv filling designing.
  • Min goop designing.
  • Reorder purpose designing.
  • Kanban designing.
  • Periodic Automatic filling.

24. What’s a Debit memorandum Invoice?

Ans:

Negative quantity invoice that is formed and sent to a provider to inform the provider of a credit you’re recording:

25. What are the most tables concerned in Inter-Organization Transfer?

Ans:

check is applied to visualize if the dealing date is in AN open amount as per the profile choice (INV: dealing Date Validation).The organizations set, value data, etc, ar derived from:

  • ORG_ORGANIZATION_DEFINITIONS,MTL_PARAMETERS,MFG_LOOKUPS,MTL_INTERORG_ PARAMETERS.
  • [HR_ORGANIZATION_INFORMATION – for rel 11I].
  • The dealing data comes from MTL_ TRX_ TYPES_ VIEW for inter-org transactions wherever transaction_source_type_ id=13.

26. However, are heap and Serial Numbers handled in Inter-Organization Transfers?

Ans:

When the supply organization uses controls and therefore the destination organization doesn’t, the management numbers are recorded as being issued from the supply organization. Transactions for lots and serial numbers are recorded for the destination organization.

27. Describe the steps to perform Inter-Organization Transfer?

Ans:

Setup Shipping Network: This data describes the relationships and accounting data that exists between a from (shipping) organization and a to (distribution) organization. Navigation path:

  • select the Inventory Manager’s responsibility.
  • Setup/Organizations – confirm that there’s AN entry for from/to organization (between the organizations you propose to perform the transfer). after you click on this manner, you’ll get a LOV with orgs.

28. Tell the variations between ‘Accrue On Receipt’ and ‘Accrue at amount End’?

Ans:

    Accrue on receiptAccrue at amount finish
    Accrue On Receipt’, conjointly called on-line accruals, can record the transactions to the final ledger straight away once a receipt is saved. ‘Accrue at amount End’ means the transactions aren’t straightaway saved to the final ledger.

29. What are the minimum setups needed for things that we tend to use for Internal Sales orders?

Ans:

The items that we tend to use for Internal Sales Order should be Inventory enabled, internally orderable and stackable, shippable, and Order Management transactable for the supply organizations. below Inventory, you would like to pick the point, Transactable, and Stackable choices.

30. What’s oracle fusion cloud integration?

Ans:

31. However, will batch choosing facilitate saving cost?

Ans:

It is primarily a way during which the whole inventory is split into little categories or batches. The value is measured on a batch instead of on individual merchandise, and therefore the shipper will save to a decent extent.

32. However will the identification of the delivered product do?

Ans:

This is typically achieved with the help of compliance stickers, that typically contain barcodes, with the assistance that this mission will simply be accomplished. heaps of alternative valuable information on the distribution can even be learned from this.

33. Are the applications of SCM restricted to dominant and managing of products only? If not, what alternative tasks will it manage on behalf of AN organization?

Ans:

SCM may be a sturdy answer to the current. If used effectively, it will simply be wont to do a medical mission.Organizations can even create use of constant throughout emergency things as throughout relief operations within the event of any disaster at intervals the organization. Issue identification will simply be created without having additional and additional individuals.

34. Will chain management facilitate the monetary position of AN organization? If therefore, how?

Ans:

Yeah, SCM can create heaps of contributions to the current matter. This can be primarily as a result of offer chain management merely helps corporations to scale back the value of the availability chain and to possess bigger management over it. SCM is additionally capable of minimizing outlay in fastened assets, and therefore the positive factor is that corporations can merely raise their profits.

35. However, are you able to say that the total offer chain value will be reduced through Oracle Fusion SCM?

Ans:

Both retailers and suppliers are more and more addicted to style networks once it involves achieving the client satisfaction and repair objectives. If offer chain management is economical, which may be accomplished by Oracle Fusion, corporations will still cut back competition on the market to a awfully high degree.

36. Provide ANyone any profit that retailers will have from an SCM?

Ans:

Well, retailers ought to still confirm they now not have to store pricey things with them. This can be as a result of they’re shipped terribly quickly to customers and no storage is required within the true sense of the term.

37. Justify regarding the blind shipment?

Ans:

When patrons don’t understand something regarding the vendor of the cargo it’s known as blind cargo.That means the vendor details aren’t shared with the customer. patrons might not show a lot of interest to travel with a blind cargo, which could lead to fewer probabilities for purchase.

38. Justify the item master organization?

Ans:

The items in a corporation are outlined employing a logical entity known as item master organization. After you outline AN item, you’ll be able to assign several alternative organizations thereto. However, you won’t be ready to copy things across item master organizations.

39. However, will customers have the benefit of a corporation with a sturdy offer Chain Management?

Ans:

Customers ought to still make sure that the most effective product is made while not compromising on quality. All the acceptable things will be created accessible to the customers at the place they actually need them to be.

40. Distinction between oracle fusion middleware and oracle fusion application?

Ans:

41. What specifically does one mean by Deadweight tonnage?

Ans:

t demonstrates the variation in between weight of the loaded vehicle and therefore the weight of the blank vehicle used for the cargo. Since shipments are usually in bulk, it’s terribly troublesome for firms and therefore the company to weigh all of them one by one. In bound cases, the majority weight of all shipments shall be thought of.

42. That tables contain sub inventory connected data for AN item?

Ans:

The subinventory connected data for AN item can get keep in:

  • MTL_SECONDARY_INVENTORIES.
  • MTL_ITEM_SUB_INVENTORIES.

43. What’s the document against acceptance?

Ans:

It is merely a contract signed by the client specifying that he/she is susceptible to pay the total value of the merchandise. it’s typically signed before the transfer of possession of the cargo. Generally, it’s signed in electronic mode as consumers might have totally different locations. This paper informs the shipper that the trade goods are transferred or delivered.

44. What area unit the activities that area unit performed at the operational level within the logistics?

Ans:

Here area unit the fundamental activities that area unit typically performed at the operational level within the logistics:

  • Picking the order.
  • Check the products and receipt.
  • Stock update.
  • Information concerning bulk storage.
  • Concerned documents.
  • Scheduling of load.

45. What area unit the setups for various coming up with methodology (Min-Max)?

Ans:

    Planning method- minPlanning method-max
    Setup the item in master-org and assign the item to the org that Min-Max coming up with is employed. IF Use ASL has been enabled, then Requisition can populate the provider information from the ASL setup that is assigned to the item. Attributes, Inv coming up with method: Min-Max Sourcing rules is outlined for this Min-Max Qty ought to have outlined safety Stock methodology ought to be non-MRP Planned. Then ought to assign a sourcing rule to the item.

46. What’s the synchronic program for planning?

Ans:

Min grievous bodily harm coming up with report beneath coming up with menu in Inventory responsibility.

47. What area unit the setups for expense items?

Ans:

Should not be Inventory Item:

  • No Stackable
  • No Transactable
  • No Costing, Inv Asset

48. What number of key flex fields are there in Inventory?

Ans:

Seven KFF area unit there in Inventory:

  • Account Alias
  • Item
  • Item class
  • Item Catalogs
  • Stock surveyors
  • Sales Order
  • Service things

49. What’s the utilization of sales order KFF?

Ans:

1. this is often used throughout the fabric dealing once the supply is Sales Order.

2. Segments area unit Sales order Numbers. Sales Order sort.Sales Order supply.

50. Outline oracle fusion SCM overview?

Ans:

51. However will we’ve the item key flexfield with a pair of segments, is it doable, if affirmative then however, if no then why?

Ans:

This can be changed exploitation Flexfield >Key > Segments Query the System things, then you’ll be able to modify the present structure, otherwise you will add a brand new one.

52. Where is the Oracle inventory location?

Ans:

The Oracle Inventory directory is the central inventory location for all Oracle software systems put in on a server. By default, the situation of the Oracle Inventory directory is C:\Program Files\Oracle\Inventory .

53. What all setups have you exhausted inventory organization implementation?

Ans:

  • Location
  • Calendar
  • Organization
  • Parameter
  • Cost Group
  • Sub inventory
  • Stock Locator
  • Receiving choices
  • Shipping Networks
  • Intercompany dealing flows
  • Cost Sub parts

54. What area unit the valuation accounts employed in Inventory?

Ans:

Material: AN plus account that tracks material value. For average cost accounting, this account holds your inventory and in-transit values. Once you perform transactions, you can not amendment this account. Material Overhead AN plus account that tracks material overhead value.

Resource: AN plus account that tracks resource value.

Overhead: AN plus account that tracks resources and out of doors process overheads. Outside process AN plus account that tracks outside process value.

Expense: The accounting used once trailing a non-asset item.

Other Accounts: value of products oversubscribed The profit and loss (income statement) account that tracks the default value of products oversubscribed account.

Purchase Price Variance: The variance account accustomed record variations between the acquisition order worth and customary value. This account isn’t used with the typical value methodology.

Inventory A/P Accrual: The liability account that represents all inventory commercial instrument receipts not matched in Accounts due , like the uninvoiced receipts account.

55. What’s basic principle Analysis and why is it being used?

Ans:

ABC Analysis is a listing categorization methodology to reason things into three totally different categories A being the foremost valuable and C being the smallest amount valuable ones.Using this Analysis, it’ll be simple to observe and persevere track of the precious things like oftentimes doing cycle counts on a category things, etc.

56. What’s the method of cycle count?

Ans:

  • Create a cycle count header with needed information.
  • Assign the things to be counted.
  • Then run the desired cycle count report.
  • Using the report do the cycle counts.
  • Then go and Approve the cycle count.

57. What area unit the most important receiving tables involved?

Ans:

  • RCV_SHIPMENT_HEADERS
  • RCV_SHIPMENT_LINES
  • RCV_TRANSACTIONS
  • RCV_RECEIVING_SUB_LEDGER

58. What number dealing varieties exist?

Ans:

Receive – Receive the things into the Receiving Dock.

Deliver – Deliver the things into expense or inventory destination.

Return to seller – come back the received things on to vendors.

Return to Receiving – come back the delivered things to the Receiving Dock or scrutiny.

Accept – settle for things following AN scrutiny.

Reject – Reject things following AN scrutiny.

Transfer – Transfer things between locations.

Correct – Enter a positive or negative adjustment to a receiving or delivery dealing.

Match – Match unordered receipts to get orders.

Unordered – Receive things while not purchase orders.

59. What will Receiving Routing be used for and the way will it default?

Ans:

3-way matching: Inspection needed – The examination is needed once Receiving and before Delivery.

4-way matching: You can override the Receiving Routing on the Receipts screen given that the Profile .

RCV: enable Routing Override is about to ‘Yes’.

Purchase Order cargo:

  • if one is null, then Item Attribute.
  • if two is null, then trafficker Attribute.
  • if three is null, then Receiving possibility.

60. Decline a picture of oracle fusion SCM enterprise structure?

Ans:

61. What ought to I do if the acquisition Document Open Interface (PDOI) method fails?

Ans:

The first factor is to visualize the error message and examine the outline from the po_interface_errors table for the given interface_header_id. the outline would be obvious. consequently check for the info within the po_headers_interface, po_lines_interface tables and proper them and run the PDOI once more with the corrected knowledge.

62. Once the revolving credit field is non updateable?

Ans:

In the following cases the revolving credit field isn’t updateable:

  • If the destination kind code is INVENTORY or workplace.
  • If the distribution is already clogged.
  • If the PO is formed from AN clogged Requisition.

63. What are the stipulations to use AN Account Generator?

Ans:

Before exploitation the Account Generator you must:

  • Define your Accounting flexfield structure for every set of books.
  • Define flexfield section values and validation rules.
  • Set up Oracle progress.
  • Decide whether or not you wish to use the Account Generator processes as seeded in Oracle buying, otherwise you ought to customize them to fulfill your accounting desires.

64. What will the Account Generator method do?

Ans:

The Account Generator method builds charge, budget, accrual, and variance accounts for every commercial document, release, and requisition distribution supported the distribution’s destination kind. It’s a synchronous progress method.

65. Why is there no class displayed or list of values for the class field within the commercial document you’re creating?

You must additionally produce class codes for your things. Then produce a class set for buying controls at the master level. Assign your things to a class code and also the buying class set you’ve got created. make sure that in Default class Sets the buying application points to the buying class set.

66. Will autocratic augment AN existing PO cargo that has been encumbered?

Ans:

rchasing doesn’t augment AN existing commercial document cargo if that cargo has been clogged even supposing all the grouping columns necessary to mix shipping info are there.

67. What are Reminder notifications?

Ans:

Once AN authority doesn’t reply to approval notification for quite some time, then a reminder notification is often sent bent on the authority. you’ll send up to 2 reminders to AN authority exploiting the Timeout feature. you’ll additionally specify that once a particular amount of your time, the document be forwarded mechanically to following authority within the hierarchy.

68. Will the initial commercial document be often viewed in any means, for a revised Purchase Order?

Ans:

The original version of a revised PO can not be viewed from the PO kind or PO outline kind. info on the initial PO is held within the PO_HEADERS_ARCHIVE and PO_LINES_ARCHIVE tables, and may be obtained through SQL, exploiting the PO_HEADER_ID column as a typical reference.

69. Produce an acquisition Order. Input the Header and Line info and realize that the Shipments button at the lowest of the shape is dulled out?

Ans:

Setup the Receiving choices to modify the cargo Button within the commercial document kind. Navigation: Setup –> Organizations –> Receiving choices. Once you start these choices for your Organization you’ll have the Shipments button enabled. make sure that the buying choices and monetary choices are outlined for your organization.

70. What’s secure oracle fusion SCM?

Ans:

71. What’s Pay On Receipt?

Ans:

Pay on Receipt (also called ERS (Evaluated Receipt Settlement) or Self-Billing) is AN Oracle Purchasing’s coinciding program, that mechanically creates invoices in Oracle liabilities and matches them with PO’s mechanically for the received quantity.

72. What’s the importance of the aging amount (R11i)?

Ans:

The parameter Aging amount determines the transactions on the receipt which will be thought-about for invoice creation. Forex if the aging amount is given as one, then all the group actions that have a transaction date but or adequate the (sysdate-1) are thought-about for invoice creation. The aging amount is often set through the profile possibility PO: ERS Aging amount.

73. What are a number of the supported and non-supported options of the Receiving Open Interface?

Ans:

The non-supported options include:

  • Lot range transactions.
  • Serial range transactions.
  • Dynamic locater management.
  • Replace transactions.

74. I’m empowering the approval of a PO to somebody WHO doesn’t have access to open this PO. Would he be able to approve it?

Ans:

However, the document would stay inaccessible to him. This can be as a result of ‘Delegating’, you’re solely permitting him to act on approval choices on your behalf, instead of additionally empowering him the access authority.

75. What’s the diff in heap and Serial

Ans:

    LotSerial
    Lot management is to regulate a full batch of things. As an example, within the drug trade, we’ve got batch numbers which will be controlled employing a heap wherever we will track the whole batch exploitation specific knowledge. Serial management is to watch ANd track each single qty of an item like electronic devices wherever we have a tendency to track by serial range.

76. What’s the move order in OM?

Ans:

Move orders generated as a part of choose Wave square measure those from the Sales order.

77. However a MO is diff from Subinv transfer?

Ans:

MO typically is the request of movement of things in one organization. it should be from three sources, MO requisition, refill MO, choose Wave MO. MO may be MO Issue which will issue the item from the placement and MO transfer that ll transfer the item to a different location.

78. What’s nettable in the Subinventory setup?

Ans:

This will confirm whether or not to contemplate the hands of the sub inventory as out there for coming up with tasks.

79. What square measures the standing attributes in Item and the way several of them?

Ans:

We can outline a distinct standing for associate degree item combination these attributes as per the business need Following square measure the attributes:

  • BOM Enabled.
  • Build in WIP.
  • Customer order enabled.
  • Internal Order enabled.
  • Invoice.
  • Purchasable.
  • Stackable.
  • Transactable.

80. However, obtaining started with oracle management?

Ans:

81. What’s the employment of the standing attribute?

Ans:

We can outline a distinct standing for associate degree item combination of those attributes as per the business want.

82. Why is master-org required?

Ans:

So that we will have associate degree items maintained at the master level with common attributes so we will use an equivalent item across multiple organizations rather than process it once more and once more.

83. Why is the Inventory Master org mandatory?

Ans:

Yes. If you may not produce any specific master-org, then the system can contemplate an equivalent inv org as its master org.

84. What square measures the heap management setups?

Ans:

Lot management may be found out at item attributes at the organization level.Either No management or Full management.

85. However heap range generates?

Ans:

You can generate new heap numbers throughout transactions.

86. What’s the distinction between MO Issue and MO Transfer?

Ans:

    MO issueMO Transfer
    MO Issue can move out the stock from inventory against associate degree account. MO transfer can move the stock from one subinventory to a different one.

87. What’s the selecting decree Inventory?

Ans:

Picking Rule is employed to work out the list of things for sales order/ shipping supporting the revision, Lot, Subinventory, and surveyor. Assign the desired selecting Rule to the item within the Order Management tab.

88. What square measure the factors in Cycle count?

Ans:

  • Depending on the need, we will trigger a cycle count.
  • We can outline a daily cycle count of high price things.
  • If back-ordered or choose denied, we will trigger cycle count for those things.

89. What’s the predefined surveyor in Subinventory and the way it works in business?

Ans:

We can setup surveyor management in four diff ways in which for every subinventory:

Note: there’ll not be any surveyor info needed throughout any group action.

Prespecified: System can raise you to pick out surveyor combos that already been outlined within the sub inventory throughout the group action.

Dynamic Entry: Either will|you’ll|you’ll be able to} choose any surveyor throughout a group action otherwise you can produce a replacement combination.

Item Level: this may take the surveyor that has been outlined at the item attribute level.

90. A way to install associate degree oracle fusion SCM application in an exceedingly step by step guide?

Ans:

91. What’s serial controlled and what square measures the setups?

Ans:

Serial management may be found out at item attributes at the organization level.

92. However serial numbers square measure generated?

Ans:

Serial management may be found out at item attributes at the organization level.

93. What square measures the group action managers?

Ans:

The group action manager is that the interface managers that perform all group action once submitted by the users.

Are you looking training with Right Jobs?

Contact Us

Popular Courses