Ambari latest version LEARNOVITA

100+ [REAL-TIME] Peoplesoft Core HRMS Interview Questions

Last updated on 07th Dec 2022, Blog, Interview Question

About author

Sanjay (Sr Big Data DevOps Engineer )

Highly Expertise in Respective Industry Domain with 7+ Years of Experience Also, He is a Technical Blog Writer for Past 4 Years to Renders A Kind Of Informative Knowledge for JOB Seeker

(5.0) | 13265 Ratings 1688

1.What square measure checklists? provide associate degree examples from the delivered checklists. However, can you produce a list of your own? make a case for by giving an associate degree example?

Ans:

Checklist could be a handout sort of a utility for the user which will be documented to confirm that every one the tasks the user has got to accomplish square measure done and noted. Say, a recruiter or time unit admin needs to rent a brand new join ee in the HRMS system, there’s an accomplishment list the user will use. Once the user is completed with all the information entry, he will talk to this list within the system. The list features a bunch of tasks like passport and documents verified, bank documents sent, package issued, identity check etc. Users will place the standing against every task like initiated, completed etc.

2.What square measures all the most parts for setting the rent template?

Ans:

  • Template Record/Field.
  • Template Section.
  • Template class Table.
  • Template Creation.

3.When will we use the thought of effective sequence?

Ans:

Effective sequence thought is employed in some key tables like Job. Job table has a high volume of worker group action information. They square measure multiple kinds of transactions and that they square measure all action driven. it’s terribly possible in an exceedingly business state of affairs that a worker has the same sort of group action over once within the same day. For example: workers will have an information modification action happening on an equivalent day over once. In such a scenario, for an equivalent employment instance, we tend to currently have over one row with an equivalent effective date. so as to unambiguously store this second group action, we’d like another primary key that is wherever effective sequence comes into play. Thus the Job table features a primary key structure: worker id, worker record range, effective date and effective sequence.

4.What is the restrictive region? Usage?

Ans:

A restrictive region could be a region that has laws and laws that square measure employed by practicality in PeopleSoft HRMS. plenty of transactions square measure driven by restrictive necessities. These necessities embody areas like quality, disability, and health and safety. Once driven by restrictive Region, the restrictive codes, folks Code edits, and set process within the system will vary by country and for every group action.

5.What is the foremost necessary Record in note HRMS?

Ans:

JOB record.

6.What is dynamic view?

Ans:

Dynamic read is analogous to SQL read however we tend to cannot build the dynamic read. after we don’t wish to store the info then US dynamic reads.

7.What is the distinction between SQL read and question View?

Ans:

In Sql read manually write the SQL statement, question read use the note question tool.

8.What is ERP and the way it’s associated with SAP?

Ans:

ERP is mostly a category of business package that addresses a business organization in totality, instead of one or 2 functions.For example, there square measure accounting package, inventory package, etc. that addresses a particular operation of a business. However, the ERP category package addresses all the functions of the business associate degreed provides an integrated read of the business to the management. SAP could be a German company and is the world leader in ERP packages across varied industries.

9.How is the normal hour and FTE machine calculated once getting into job details for a brand new hire?

Ans:

Standard hour is outlined in multiple ways within the system. beneath Setup HRMS – Installation table in HRMS choices, there’s a typical hour rule setup. this can be at the system level. Here the admin can outline the minimum and most hours for the time unit system and conjointly the default hours. The second place wherever the setup is done is within the job code table setup. beneath Setup HRMS -> Foundation tables -> Job Attributes -> Job code table. Once a user sets up an employment code then the quality hours worth is set specific to its job code. Once a worker job details square measure being inhabited supports the jobcode, the quality hours and FTE can get rested. conjointly values like regular/ temporary can get inhabited.

10.What is the distinction between the Translate table and Prompt table?

Ans:

There square measure few variations between Translate tables and prompt table 1. Translate tables have a grievous bodily harm length of four char for every part. However, prompt table parts haven’t any such limitation.2. There are thirty entries in an exceedingly translated table. wherever the prompt table will have a range of entries.

11.Explain what’s the foremost necessary Record in note HRMS?

Ans:

  • 8.3 HRMS
  • PS_JOB
  • PS_EMPLOYMENT
  • PS_PERSONAL_DATA
  • 8.9 HCM
  • PS_JOB
  • PS_PERSONAL_DATA
  • PS_PER_ORG_ASGN

12.What square measures all the assorted kinds of SJT?

Ans:

  • SJT_CLASS.
  • SJT_CLASS_ALL.
  • SJT_PERSON.
  • SJT_DEPARTMENT.

13.How to run the sqr in prompt. What square measures the parameters that square measure used for running the sqr from the command prompt?

Ans:

PeopleTools is put in in D:\PT848\:

  • D:\PT848\bin\sqr\DB2\BINW\sqrw.exe
  • D:\pt848\SQR\infup_file_name.sqr -i
  • D:\pt848\SQR\-ZIF
  • D:\pt848\SQR\pssqr.ini -S -DEBUGX -PRINTER:PD -EH_PDF -f
  • D:\pt848\output_file_name.pdf -o
  • D:\pt848\log_file_name.log
  • Where:
  • Options:
  • -i => computer file Directory
  • -f => computer file Name
  • -o => Log file Name
  • -ZIF => SQR formatting File Name

14.What is the distinction between group action tables and setup tables?

Ans:

Table information that goes to vary on daily is group action table, Table information (Organisation Address, Phone No, Locations) that goes to vary as a part of the organization approval is named setup tables.

15.What square measures all the task level defaults?

Ans:

  • Work.
  • Job info.
  • Job Labor.
  • Payroll.
  • Salary arrange.
  • Compensation.
  • Employment info.
  • Benefit Program Participation.
  • Earnings Distribution.

16.How to retrieve the information from the third scroll, mistreatment traversing?

Ans:

  • getlevel0.getrow(1).getrecord(record.level 1 record)getrow(2).
  • getrecord(record.level 2 record)getrow(3).
  • getrecord(record.level 3 record);

17.What are all the aims of the duty Earnings Distribution info Page?

Ans:

  • Department.
  • Job Code.
  • Earnings Code.
  • Business Unit.
  • Shift.
  • Position range.
  • General Ledger Pay kind.

18.When a user logs into notation by virtue of that security attribute will the system default users country, name format and company etc?

Ans:

When a user logs in notation the system scans through the user profile to envision the associated primary permission list.There is a setup known as org defaults by permission list. Setup HRMS -> Foundation tables -> Organization -> Org Defaults by Permission list.For every permission list following field defaults are set here: Business unit, Setid, Company, Country, restrictive region, Currency and name format.

19.Explain the construct of effective date and its advantages?

Ans:

Effective date construction is employed in multiple core tables in notation HRMS. As an example, in a job this is often a primary key. Purpose of this field is to totally differentiate multiple dealing rows for the same worker that went on on 2 different dates. Effective date is additionally employed in heaps of setup tables as an example location. A location is active as of these days however five days later if I want to make it inactive however will the system acknowledge the present standing of location five days in future. it’ll be done by mistreating the foremost effective dated row for that location.

20.What are the various sorts of structure relationships in HRMS? make a case for every with relevant examples?

Ans:

Different organization relationships someone will have are: worker, Contingent employee or Person of Interest as per the person model. a worker could be a permanent staffer of the firm UN agency is paid by company payroll and includes a rent row in the job with all associated info like company, department, location and paygroup etc. Example could be a permanent position for a chief govt or sales manager within the firm.

21.What square measures all the tree manager definitions?

Ans:

  • Level.
  • Node.
  • Parent.
  • Sibling.
  • Child.

22.What square measures all the duty instances used for POIs?

Ans:

  • COBRA qualified beneficiaries.
  • Stock staff not administered in Human Resources.
  • Global Payroll staff.
  • Pension Payees.
  • Stock board members.

23.What square measures international assignments? What’s the Home and Host concept? However, is international assignment security implemented?

Ans:

Global assignments permits the organization to assign staff to a world assignment and to observe, compensate and track education, qualifications for the worker and dependents as they move to multiple locations within the organization having presence in numerous geographies. staff square measure primarily based in a very Home location. The worker knowledge, edges and payroll info is maintained at the house location.

24.What square measures all the organizational instance components?

Ans:

  • Add Employment Instance (Job_Data_Emp)
  • Add Contingent employee Instance (Job_Data_CWR)
  • Add Person of Interest Job (Jon_Data_POI)

25.When you access associate degree HCM element, say, Job Data, bound values like business unit, company etc square measure defaulted. What governs this concept?

Ans:

These default values square measure related to SetIDs on the Business Unit choices Default page.Using the tableset controls and business unit default choices, the system determines the default values to enter in choose fields on the element. So, once a user accesses an element that uses business unit defaults and selects a business unit, the system determines the setID that drives the defaults for the business unit on the Tableset management –Record cluster page.

26.What square measures all the elements out there underneath Setup HRMS?

Ans:

  • Install
  • Security
  • Upgrade
  • Foundation Tables
  • Common Definitions
  • Product connected
  • System Administration

27.What square measures the various choices of determinative news hierarchy in notation as delivered?

Ans:

To determine the news hierarchy for associate degree worker in notation the delivered choices square measure as follows:

  • If the organization is position driven and uses full position management then the news is predicated on reports to the field.
  • If the organization isn’t position driven then the news will be driven by the supervisor id outlined in the job jointly possibility.
  • If the organization isn’t position driven then the news hierarchy will be driven to support the department tree structure furthermore. Example: In a job if the worker is in department X then the road manager is the manager of that Department X. If the worker happens to be the manager of that department furthermore, then the road manager is the manager of the parent department to X within the department tree structure.

28.What square measures all the standinges out there on the example rent status page?

Ans:

  • Pending Hires.
  • Canceled Hires.
  • Processed Hires.

29.What is a job family? However, is it completely different from job codes in PS?

Ans:

To identify a specific job in notation HRMS we have a tendency to use job code. Example: you’ll be able to have an employment code representing a body assistant. This job code can have a defaulted regular payment grade and commonplace hours. a set of multiple such jobs classified along that use this job code can build employment families.

30.What square measure all the statuses wont to outline templates?

Ans:

  • Test (Default Value)
  • Active
  • Inactive

31.How is Geographic location code completely different from locations?

Ans:

Location is the core table that is employed to outline all the workplace locations of the organization. All locations are tied to an organization and set id. Location is additionally tied to a department. Geographic location could be a United States of America federal conception. This is often specific to a State –City code. section pay space and enforcement officer special pay space calculations are noted during this setup. supported the geographic location code setup the section pay percentages are calculated and employed in the United States of America payroll method.

32.What are the ways accessible to update worker’s compensation packages?

Ans:

  • Seniority Pay will increase.
  • Grade Advance will increase.
  • Automated step will increase.
  • Step will increase victimization review bands.
  • Amount will increase.
  • Percentage will increase.

33. What’s the regulative region?

Ans:

A regulative region could be a region that has laws and rules that are employed by practicality in PeopleSoft HRMS.

34.What are checklists?

Ans:

Checklist could be a handout form of a utility for the user which will be documented to confirm that every one the tasks the user has got to accomplish are done and noted.

35.What are international assignments?

Ans:

Global assignments permits the organization to assign workers to a world assignment and to observe, compensate and track education.Access associate HCM part Values like business unit, company, country get defaulted by virtue of the user’s primary permission list. Use the conception of effective sequence Effective sequence conception is employed in some key tables like Job. Job table has a high volume of worker group action information.

36.In which scenario can associate workers have to be compelled to have over one worker instance with an associate organization? make a case for an associate example?

Ans:

Options in individuals Soft to setup the hierarchy If the organization isn’t suited be position driven, then the opposite choices accessible are:

Purpose of the workers table in the annotation workers table could be a current worker data table. This is often primarily employed in interfacing with third party systems.Purpose private information refresh method Personal information refresh method is employed to populate the PERSONAL_DATA table. Post 8.8 version, this table has become a main news table.

37.How is the normal hour and FTE motorcar calculated?

Ans:

Standard hour is outlined in multiple ways within the system. beneath Setup HRMS – Installation table in HRMS choices, there’s a regular hour rule setup.

38.Different choices of crucial news hierarchy in annotation?

Ans:

To determine the news hierarchy for associate worker in annotation the delivered choices are as follows:When a user logs in annotation the system scans through the user profile to envision the associated primary permission list.

39.In which situations will an individual hold multiple jobs?

Ans:

A person will have multiple jobs when: i) over one active contingent employee or employment instance exists.

40.How is Last rent Date completely different from the rent Date?

Ans:

Last rent date is the date an individual is employed or rehired within the organization. rent date is the date related to a rent action job row.Person modelIn person model, once 1st time an individual is elsewhere within the system, a number of the key table like NAMES, ADDRESSES, PERS_DATA_EFFDT.

41.What are all the parts that can have information permission security management access?

Ans:

  • Departments.
  • Employee, Contingent employee, and dish with Jobs.
  • POI while not jobs.
  • Recruiting Federal individuals with jobs.
  • Template based mostly hires.

42.What are all the organizational relationships accessible whereas hiring associate employees?

Ans:

  • Employee.
  • Contingent employee.
  • Person of Interest (POI).

43. List down the individuals a part of the POI?

Ans:

  • COBRA Participants.
  • Pension Payees.
  • Global Payroll Payees.
  • Stock non-HR Person.
  • Stock board members.
  • External pedagogue.
  • Payroll workers.
  • External Trainers.

44.What are all the individual Tools Security?

Ans:

  • Permission List.
  • Roles.
  • User Profiles.

45. What are all the default programs you would like to run when making the user profile?

Ans:

  • Refresh SJT category ALL.
  • Refresh Trans. SJT tables.
  • Refresh SJT OPR CLS.

46.What are all the default Permission List used whereas making the User ID?

Ans:

  • Navigator Homepage Permission List.
  • Process Profile Permission List.
  • Primary Permission List.

47.What are all the ways for distribution information Permission Access to Permission List?

Ans:

  • Tree based mostly information permission security.
  • Role based mostly information permission security.

48. What are all the Access sorts for Department security sets?

Ans:

  • Departments by Tree
  • Departments by non – tree
  • Departments by set id

49. What are all the Access sorts for individuals with job security sets?

Ans:

  • Job department tree
  • Job location
  • Jon business unit
  • Job Company
  • Job regulative region
  • Job remuneration grade
  • Person organization
  • Department ID – non tree
  • Company – Pay cluster

50.What isEffective Date?

Ans:

Information part /Record joined to the information EFFDT. data changes supported the EFFDT.

51. What’s an Effective Sequence?

Ans:

Identifier to search out the order of multiple transactions occurring on the same EFFDT.

52.What’s the distinction between a footing variety and employment code?

Ans:

Position variety is that the distinctive positive identification for driven by business unit , department ,location , job code and different parameters.

53.What is the aim of update/display mode?

Ans:

To add the new data current and future similarly read this information.

54. What’s the aim of correct history mode?

Ans:

To correct the past and current data supported the EFFDT.

55.What is the aim of history mode?

Ans:

To view the past data supported the EFFDT.

56.What is the Worker Record Number?

Ans:

Number to spot AN employee’s completely different structure relationships.

57.What area unit all the necessary fields ought to key in whereas add an individual on the system?

Ans:

  • Name.
  • Organizational relationship.
  • National ID , Address, Birthdate provides America warning message.

58.What is an employment instance?

Ans:

Employee relationship with organization. wherever workers will have multiple relationships (instances) with the organization.

59. What’s the distinction between Set Id and a Business Unit?

Ans:

Where a Business Unit organizes your company or your organization, SetIDs assist you organize your information inside the system. The HRMS system uses tables(Control Tables or Prompt Tables) that use a high-level key that allows you to spot and retrieve information from the system. A secondary high-level key.

60.What is HCCPALL?

Ans:

Delivered primary permission list with access to all or any the parts and pages.

61.What area unit all the Access varieties for Recruiting Job gap security sets?

Ans:

  • RS Company.
  • RS Business Unit.
  • RS Department ID.
  • RS Location.
  • Recruiting Team.

62.What area unit all the Access varieties for example primarily based rent security sets?

Ans:

  • Template ID.
  • Template class.
  • Person Organization.
  • Country.

63.What is the default tree name ought to provide whereas making the new tree?

Ans:

Dept_Security followed by any name as per your demand.

64.What would be the default effective date for making the new tree?

Ans:

1/1/1900 or 1/1/1901.

65. What’s PeopleSoft Enterprise HRMS?

Ans:

PeopleSoft HRMS is AN integrated suite of applications and business processes that area unit supported PeopleSoft’s Pure net design (PIA) and enterprise portal technologies.The sophisticated options and cooperative, self-service practicality on the market in PeopleSoft HRMS alter you to manage your human resources from achievement to retirement whereas orientating your manpower initiatives with strategic business goals and objectives.

66.What is PeopleSoft Enterprise HRMS Integrations?

Ans:

PeopleSoft HRMS integrates with different PeopleSoft applications, like PeopleSoft Enterprise Financials, PeopleSoft Enterprise manpower Analytics, and PeopleSoft Enterprise Learning Management. PeopleSoft HRMS conjointly integrates with different third-party applications. PeopleSoft HRMS uses varied integration technologies to send and receive information.

67.What area unit the various parts and part interfaces in PeopleSoft HRMS?

Ans:

Component Interface:

  • Departments part (DEPARTMENT_TBL) – DEPARTMENT_TBL.
  • Establishment part (ESTABLISHMENT_DATA) – ESTABLISHMENT_DATA.
  • Job Code Task Table part (JOBCODE_TASK_TABLE) – JOBCODE_TASK_TABLE.
  • Job Code Table part (JOB_CODE_TBL) – CI_JOB_CODE_TBL.
  • Job Tasks part (JOB_TASK_TABLE) – JOB_TASK_TABLE.
  • Location part (LOCATION_TABLE) – LOCATION_TABLE.
  • FLSA Calendar Table (FLSA_CALENDAR) – FLSA_CALENDAR.
  • Pay Run Table (PAY_RUN_TABLE) – PAY_RUN_TABLE.
  • Tax Location Table part (TAX_LOCATION_TBL) – TAX_LOCATION_TBL.

68. However PeopleSoft HRMS stores data?

Ans:

PeopleSoft HRMS could be a table-based system that stores essential general information, like firms, work locations, and system specifications in an exceedingly central location. The system allows users to access constant basic data whereas maintaining information accuracy and integrity.

69.Could be a management table in Peoplesoft HRMS?

Ans:

Control Tables – management tables store data that’s wont to method and validate the day-after-day business activities (transactions) users perform with PeopleSoft HRMS applications the knowledge hold on on top of things tables is common and shared across a company, for instance, master lists of consumers, vendors, applications, items, or charts of accounts. By storing this shared data in an exceedingly central location, management tables facilitate cut back information redundancy, maintain information integrity, and make sure that users have access to constant basic data.

70. What area unit dealings tables in Peoplesoft HRMS?

Ans:

Transaction Tables – dealings tables store data regarding the day-after-day business activities (transactions) users perform with PeopleSoft HRMS applications.The information held on in dealings tables typically changes and is updated a lot more often than the knowledge held on top of things tables.

71. What area unit Prompt Tables in PeopleSoft HRMS?

Ans:

Prompt Tables – Prompt tables are unit tables that are unit related to fields on PeopleSoft application pages and that show valid knowledge values for those fields once a user selects a prompt or search choice.

72.What area unit Business Units in PeopleSoft HRMS?

Ans:

Business units are logical units that you simply produce to trace and report specific business data. Business units don’t have any planned restrictions or requirements; they’re a versatile structuring device that enables you to implement PeopleSoft HRMS support however your business is organized.

73.What area unit Tablesets and SetIDs in PeopleSoft HRMS?

Ans:

Tablesets and setIDs are unit devices that change you to share – or limit – data across business units. As an example, with tablesets and setIDs you’ll be able to alter redundant data like country codes whereas keeping data like departments and job codes decentralized .The overall goal of tablesets and setIDs is to reduce knowledge redundancy, maintain knowledge consistency, and scale back system maintenance tasks.

74.What area unit Effective Dates and what area unit the advantages of it?

Ans:

PeopleSoft HRMS uses effective dates to store historical, current, and future data. Effective dates:

Enable you to: Maintain a written account history of your knowledge. By storing effectively-dated data in tables, the system permits you to review past transactions and set up for future events.

For example: you’ll be able to roll back your system to a selected time to perform historical analyses for your company. Or, you’ll be able to discover tables and knowledge prior time while not exploiting tickler files or unfinished files.

75. What’s Person or Position Structure in PeopleSoft HRMS?

Ans:

PeopleSoft HRMS permits you to structure or drive your PeopleSoft Enterprise Human Resources system by person or by position. Before you discover data within the management tables, you want to decide that technique to use. The system processes the data otherwise counting on your alternative.

76.What’s the distinction between Person or Position?

Ans:

When you drive PeopleSoft Human Resources by person, you employ job codes to classify job knowledge into teams. you employ those codes to link personal knowledge to job knowledge. once you drive PeopleSoft Human Resources by position, you continue to use job codes to make general teams, or job classifications, in your organization, like EEO (equal employment opportunity) and remuneration survey knowledge, however you furthermore might unambiguously establish every position in a very job code and link folks to those positions.Job codes primarily have a one-to-many relationship with employees. Several employees share a similar job code, despite the fact that they may perform the ad in completely different departments, locations, or firms, as shown within the diagram below. You establish the task that an employee performs through the information that you simply enter within the worker’s job records. In distinction, positions typically have a matched relationship with employees. However, you’ll be able to have many positions with a similar job code; positions track details of a selected job in a very specific department or location.

77.Which technique must you Use Person or Position?

Ans:

To determine whether or not you must drive your system by person or position, take into account the following:

If your organization is fluid (that is, if you tend to look at broader teams of employees and make new jobs often), then driving the system by person is maybe best for you.

78.What is your understanding of PeopleSoft HRMS System knowledge Regulation?

Ans:

As firms grow larger and more advanced, they usually ought to collect a similar kind of knowledge across several locations. PeopleSoft business units and setIDs change you to arrange businesses into logical units apart from firms and departments and to outline however structure knowledge is shared among these units. PeopleSoft HRMS system knowledge is regulated through the utilization of business units, tablesets and setIDs, and tableset sharing. Business units are logical devices that change you to implement PeopleSoft HRMS support however your business is organized.Tablesets, setIDs, and tableset sharing area unit structure devices that change you to share – or limit – the data hold on in your HRMS system across business units:

Business – Unit A logical structure entity.

SetID – A high-level key on several management tables.

TableSet – Set of rows on an impression table, sorted by setID, that’s offered to specific business units.

79.What area unit Business Units in PeopleSoft HRMS?

Ans:

Business units are logical units that you simply produce to trace and report specific business data. Business units don’t have any planned restrictions or requirements; they’re a versatile structuring device that enables you to implement PeopleSoft HRMS support, however your business is organized. Business units share process rules and you’ll be able to produce them at any level of the organization that creates a sense which mirrors the wants of your internal human resources departments.

80.What area unit Tablesets and the way does one work with them?

Ans:

To work with table sets, you wish to be ready to distinguish between table sets, setIDs, and tableset sharing:

tableset – a collection of knowledge rows in a very management table that’s known by a similar high level key.

setID – The high level key that identifies a collection of knowledge rows. There area unit 2 varieties of.

setIDs– The rows of knowledge in a very physical setID have a 1 to 1 relationship with the business unit.

Logical SetID – A logical setID that’s generic and determined by business rules apart from business units. Logical setIDs change you to share rows of knowledge across multiple business units.

tableset sharing – Sharing rows of knowledge in a very tableset across business units or limiting rows to one business unit.

81.What is knowledge Permission Security for HRMS?

Ans:

Data permission security refers to dominant access to the rows of information in your system.

82.What area unit Security Sets and Security Access Types?

Ans:

A security set may be a grouping of information that’s being secured. The sets disagree by the origin of the dealings security knowledge.

83.How does one implement knowledge permission security?

Ans:

To implement knowledge permission security, use the safety Installation Settings element (SCRTY_INSTALL), the safety Sets element (SCRTY_SET_TBL), and also the Security Access kind element (SCRTY_TYPE2_TBL).

84. What’s Future-Dated Security?

Ans:

The Security Installation Settings page permits you to pick actions that, once used on the Work Location page (JOB_DATA1), trigger the SavePostChange PeopleCode to form a future-dated row in SJT_PERSON.

85.How does one SetUp and distribute Tree-Based knowledge Permission?

Ans:

To set up and use tree-based knowledge permission, use the Tree Manager element (PSTREEMGR), Security Tree Audit Report element (RUNCTL_PER506), Security by Dept Tree element (SCRTY_DATA), and Refresh SJT_CLASS_ALL element (SCRTY_OPR_RC).

86.How does one modify Security Trees?

Ans:

You can modify the Associate in Nursing existing tree by dynamically either the nodes or the amount. After you modify a security tree, the tree node numbers are sometimes modified, thus you would like to refresh the numbers. you furthermore may ought to run the Refresh SJT_CLASS_ALL method to update the info access profiles and security be a part of tables.

87.How does one permit staff to Update Their Own Data?

Ans:

PeopleSoft HRMS doesn’t permit users to update their own knowledge except within the self-service web applications.However, typically you would possibly wish them to update a number of their own knowledge in different parts. to permit users to update their own knowledge, you implement the PeopleCode operate permit EmplIDChg (allow emplID change).The operate appearance for one mathematician parameter. Once the parameter is ready to true, staff will update their own data; once it’s set to false, they can not.

88. However does one administer Country Codes?

Ans:

To administer country codes, use the Country Table (COUNTRY_TABLE), the Country Table – 60 minutes (HR_COUNTRY_TABLE), and also the State/Province (STATE_DEFN) parts.

89. What’s Search/Match?

Ans:

To use the complete practicality of your system, you need to maintain the integrity of your info. With users from several departments coming into knowledge into your system, you wish to attenuate the entry of duplicate or multiple records. Search/Match permits you to outline criteria to examine for duplicate or multiple ID records.The searchable ID sorts (called Search Types) are:

  • Person (EmplID)
  • Applicant (HRS_PERSON_ID inside PeopleSoft Enterprise Talent Acquisition Manager)

90.How does one set up Search/Match?

Ans:

To set up Search/Match use the Search Match Rules (HCR_SM_RULE), Search/Match Parameters (HCR_SM_PARM), Search/Match Result Fields (HCR_SM_RSLT_FLDS), Search/Match Results (HCR_SM_RESULT), and Search/Match (HCR_SM_SEARCH) parts.

91.What is the distinction between record search from search dialog pages?

Ans:

The distinction between record search from search dialog pages and victimization Search/Match is this: you utilize search box pages to retrieve existing records victimization restricted search criteria to look at or update knowledge, and you utilize Search/Match to use a bigger set of search criteria that notice duplicate or multiple records in your info or determine|to spot} totally different records that contain duplicate knowledge that ought to unambiguously identify just one ID.

92. What area unit Frequency IDs?

Ans:

Frequency IDs area unit employed in PeopleSoft Enterprise Human Resources, world Payroll, and Payroll for North America. Frequency IDs area unit outlined on the Frequency Table element (FREQUENCY_TBL). Every frequency ID encompasses a frequency kind Associate in Nursing, an associated annualization issue that represents the quantity of times that the amount happens within the course of a year.

93.How does one set up a person of interest types?

Ans:

To set up person of interest sorts, use the Person of Interest sorts (POI_TYPE_TBL) element.

94.What area unit Establishments?

Ans:

You use the institution element to outline distinct physical places of business (establishments) inside your company, to enter address info, and to enter regulative news info. In PeopleSoft Human Resources, you outline institutions that area units in step with the regulative needs of your business operations.

Are you looking training with Right Jobs?

Contact Us

Popular Courses