ecm interview LEARNOVITA

SAP ECM Interview Questions and Answers [ TOP & MOST ASKED ]

Last updated on 26th Sep 2022, Blog, Interview Question

About author

Sanjay (Sr Big Data DevOps Engineer )

Highly Expertise in Respective Industry Domain with 7+ Years of Experience Also, He is a Technical Blog Writer for Past 4 Years to Renders A Kind Of Informative Knowledge for JOB Seeker

(5.0) | 13265 Ratings 1629

1. Outline process category. Why and wherever they ought to be utilized?

Ans:

The characteristic of the wage sort determines however the process ought to be conducted throughout a payroll run.

2. Outline the evolution path. Why and wherever we should always use them?

Ans:

The chain of the relationships between the objects within the data structure. as an example, O-S-P, i.e., Organization->Position->Person.

3. What number of SAP area units are there?

Ans:

There area unit a pair of varieties of SAP ERP system Modules: practical Modules and Technical Modules. All SAP Modules integrate with one another with practicality and supply the simplest answer for a Business.

4. Outline pay scale structure and the way to tackle it together?

Ans:

Payscale structure suggests that the creation of the Payroll space, group, area, Payscale, and therefore the completely different levels of the EmpSub cluster that area unit used for grouping the PCRE and therefore the caps.

5. Outline the procedure that’s used for commerce pay scale knowledge from the non-SAP to SAP?

Ans:

For transferring payroll knowledge from Non-Sap to Sap, a group action code is required for moving the info.

6. Outline the procedure which may be used for allocating 2 differing kinds of pc codes to 2 completely different folks at an equivalent time?

Ans:

Technically it’s simply next to not possible to apportion 2 completely different personnel numbers to someone. The attainable answer is providing the person with 2 completely different Personnel ID Numbers with an equivalent quantity then making associate degree Invoice.

7. Outline Schema?

Ans:

Schema is that the set of programs that area unit changed as per the wants of the purchasers, and that area unit processed for collection the info from all the elaborate directions combined with the subschemas and therefore the PCRs.

8. However may knowledge be restricted from coming into the payroll area?

Ans:

First of all, no knowledge enters the Payroll space. Their structure of pay scale defines the staff of the corporation. If there’s any restriction whereas coming into the info for the pay structure, the indirect payroll is to blame for that.

9. Clarify the use of the simple support interface?

Ans:

Straightforward Maintenance is employed once assignments of employees and asserting structure area units are altered. 3 primary zones area unit there in easy Maintenance. Each zone contains specific repairs capacities, contingent upon whether or not you would like to change the data structure, endeavor profiles, or employee assignments. For structure Management purchasers, easy Maintenance is greatest for increasing the essential structure in gradable arrangement improvement. For the end, heart sterilization of individual authoritative protests in your gradable arrangement (altering specific positions or reliable units, as an example), we tend to inflict that you just amend to Infotype Maintenance. Basic support utilizes a tree structure that permits you to form an elementary system for authoritative plans, mistreatment efficient methods. on these lines, we will build reliable and elaborated structures well ordered.

10. Outline utilization within the information cluster?

Ans:

The information sort gathering (normally called info group) ensures that amid the personnel activity, all knowledge needed for the business forms an area unit away. The information cluster is ready after you play out a personnel activity.

  • an associate degree information cluster exists within the customary framework for every personnel activity.
  • For Customizing the Personnel Administration, one would possibly amend the shape of the various information teams to the requirements of your organization.

11. Outline Dynamic Actions. offer some illustrations. what’s used as a vicinity of them?

Ans:

Dynamic activities are unit units that are activated by the framework. they’re associate degrees after some personnel activity. On the off probability that you just roll out associate degree improvement (faculty activity) to the personnel info {of information|of knowledge|of knowledge} compose that at that time affects the information of an instant data write, the framework consequently shows the info write.

12. Outline enlisting Cycle?

Ans:

It is the whole procedure of entrance ideal from identifying the gap showing an equivalent, advising them, hospitable the candidates, screening the candidates, talking with them, selecting them, associate degreed choosing them and designating them(giving an authoritative position within the association—all propositions forms represent the time period cycles.

13. What’s IT forty one used for? the way to default IT 41?

Ans:

Date Specifications (Info compose 0041). The attendant knowledge is held within the Date Specifications info kind (0041). The Date write indicates the type of information. A solid Date composes (shown by the consumer. is employed as a vicinity of a progression of reports, for instance, to assess a passage date that can’t be gotten from the gradable task history but that is placed away within the Date Specifications knowledge type(0041..This knowledge is used as a vicinity of finance and additionally for such programs.

14. Assume the client wants the gap to be shown on a web site and additionally ESS. What’s an honest plan to try to do it?

Ans:

Worker Self-Service permits representatives to form, show, and modify their HR-related info within the Enterprise Portal. For the foremost half, it’s known with blessings and expenses, time of labor, profession and job, employee search, personal knowledge, travel managing, company information, and events of life and work.Thus, the kind of data the representatives will alter, amendment or erase dependent on the approvals the employees (clients and components. have. The permission to approach the opportunities by employees is given, for the foremost part; the gaps are shown for each one in all the representatives, i.e., each one of the employees can have approvals.

15. Outline internal enlisting?

Ans:

Internal enlisting suggests that they look for in-house candidates. After they are an unit integrated with personal development, they will be used for locating the matched profile that helps in looking for the resources internally. Within the recruitment method, the P portrays someone whereas the AP represents the external person.

16. Outline the common issues that area unit moon-faced throughout the result posting for the FICO?

Ans:

While posting results for the FICO, the foremost common drawback moon-faced is that the mismatching of the quantity that gets printed.

17. Outline the dominant space. What area unit the most functions of the dominant space and the way they’re assigned?

Ans:

The dominant space is below the FI of someone WHO aids to line the cost accounting functions that area unit supported the business enterprise variants of a group.

18. Outline the rationale for generating symbolic a/c and therefore the dealings code used for it. will a symbolic a/c be allotted for the multiple varieties of wages?

Ans:

The purpose for making symbolic a/c depends upon the kind of payroll that’s needed for making pay on an analogous travel and entertainment account and far additional.

19. What’s a part of being a manager in PA?

Ans:

It is to confine the proper use to Personnel organization as a result of PA/PSA. each administrator is answerable for each individual action.

20. A way to gather representatives for his or her remittances in finance?

Ans:

Go to essential compensation of Republic of India|Bharat|Asian country|Asian nation} in Payroll India and gather the representative at the start relying upon the stipends. This can be connected to differentiating the representatives into bunches building upon their compensation structures.

21. However, are area unit finance and Time management coordinated?

Ans:

Payroll and atomic number 69 MGMT area unit coordinated like time info gathered from the information composing 0007. These hours are unit calculated in elementary just like the range of hours used, and conjointly with time assessment and finally, with diagrams reconciliation. X000 blueprint conveys xt00, and this info will be transmitted between totally different modules.

22. What area unit different modules coordinated with OM?

Ans:

OM contains each one of the units that ought to be incorporated, betting on the customer’s necessity. As OM-PA, OM – RECT, OM-BENEFITS, OM-TRAINING, and EVENT MGMT, OM – atomic number 46 et al..CHECK THIS BY attending to IMG – > CTRL F and provide INTEGRATION WITH OM.. CHECK ALL OF THEM, opt for THE PROGRAM. RHINTE00 RHINTE10, RHINTE20, RHINTE30 AND forty conjointly.

23. In atomic number 69 if the gathering of staff gets 10 days of yearly leave, what’s the standing of the time assessment?

Ans:

TIME assessment demonstrates the proper points of interest preserved finished by the representative via 2006 and 2001. Within the event that they’re altogether allowable to withdraw it indicates leave as stipendiary or unpaid relying upon the setup done by the adviser for these circumstances in handling time info in finance or perhaps Time assessment (Valuation of non-attendances. too.

24. Discover the case and provide the outcome: A, B, C area unit staff, where A, B can get basic, HRA, DA. C receives Basic and prosecuting officers. however do I mix the stipends?

Ans:

Remittances area unit paid to depend upon his degree, and even wages area unit likewise paid on this criteria if AB is paid based mostly, HRA and prosecuting officer at that time take 3 fees composed and administered to the metal Grouping and don’t offer HRA wage write to C.

25. Outline the variations between the Indian payroll and therefore the U.S.A. payroll?

Ans:

US payroll includes U.S.A.-specific taxation, benefits, court order, and far additional. to figure during this space, there’s a desire for a robust command. whereas the Indian payroll includes SAP hour parts like Personal time Management and personnel administration additionally. whereas the U.S.A. payroll provides court order and edges, the Indian pay has allowances.

26. What’s ERP?

Ans:

ERP stands for Enterprise Resource coming up with package Associate in Nursing is an integrated computer-based system wont to manage a company’s resources effectively. It ensures sleek info amongst varied departments in Associate in Nursing enterprise or a corporation and manages workflows.

27. What area unit the various varieties of ERP?

Ans:

  • SAP.
  • Baan.
  • JD Edwards (now non inheritable by Oracle).
  • Siebel.
  • Peoplesoft (now non inheritable by Oracle).
  • Microsoft Dynamics.

28. Tell Maine concisely concerning SAP?

Ans:

it had been based in 1972 by Wellenreuther, Hopp, Hector, Plattner, and Tschira and may be a German Company.SAP is that the name of the corporate, additionally as its ERP product.SAP is #1 within the ERP market. As of 2010, SAP has quite a hundred and forty,000 installations worldwide, over twenty five industry-specific business solutions, and quite seventy five,000 customers in one hundred twenty countries.

29. What area unit the various SAP products?

Ans:

SAP R/3 – It succeeds SAP R/2 and may be a market leader in ERP. R/3 stands for three-tier design, i.e., Presentation, Logic, and information tier. it’s several modules like Coyote State, FI, HR, etc. that comprehend the majority enterprise departments.mySAP – it’s a set of SAP merchandise that except for SAP R/3 conjointly includes SRM, PLM, CRM, SCM

30. What’s NetWeaver?

Ans:

NetWeaver is Associate in Nursing integrated technology platform specified all the merchandise within the mySAP suite will run on one instance of NetWeaver, referred to as SAP internet Application Server (SAP WEBAs..The advantage of victimization NetWeaver is that you simply will access SAP information victimization the net (HTTP protocol. or perhaps mobile. Thus, you’ll be able to save on prices concerned in coaching users on SAP Client-side GUI.

31. List the various Modules in SAP?

Ans:

  • FI (Financial Accounting)
  • CO(Controlling)
  • EC (Enterprise Controlling)
  • TR(Treasury)
  • IM (Investment Management)
  • HR (Human Resource)
  • SD (Sales and Distribution)
  • MM (Materials Management)
  • PM (Plant Maintenance)
  • PP (Production Planning)
  • QM (Quality Management)
  • BW (Business Warehousing)

32. What’s information, Master information and dealings information?

Ans:

Meta information: Meta information is information concerning Data. It tells you concerning the structure of knowledge or MetaObjects.

Master information: This Data is essential business info like client info, Employee, Materials, etc.

33. Is SAP A Database?

Ans:

NO. SAP isn’t info, however it’s an Associate in Nursing application that creates use of databases provided by alternative vendors like Oracle, SQL Server, etc.

34. What percentage of SAP Sessions are you able to work on at a given time?

Ans:

At any given time for a specific shopper, you’ll be able to work on half a dozen sessions at easy lay.

35. What’s a group action in SAP terminology?

Ans:

In SAP nomenclature, a group action may be a series of logically connected dialog steps.

36. Will we tend to run a business warehouse while not SAP R/3 implementation?

Ans:

Yes, you’ll be able to run a business warehouse while not R/3 implementation. you’ve got to easily transfer structures related to business warehouse knowledge sources (ODS table, Infocube. to the incoming knowledge files or use third-party tools to attach your flat files and alternative knowledge sources.

37. Mention what does one mean by datasets?

Ans:

The data sets are sequent files processed on the appliance server. they’re used for file handling in SAP.

38. What are the variables?

Ans:

Variables ar parameters of question|a question |a question} set within the parameter query definition and don’t seem to be stuffed with values till the queries are entered into the workbooks.

39. Mention what the various varieties of variables are?

Ans:

Variables ar utilized in the various application are:

  • Characteristics variable.
  • Hierarchies.
  • Hierarchy nodes.
  • Text.
  • Formulas.
  • Processing sorts.
  • Replacement Path.
  • User entry/default sort.

40. Mention a number of the setbacks of SAP?

Ans:

  • It is valuable.
  • Demands extremely trained workers.
  • Lengthy implementation time.
  • Interfaces ar a bit bit advanced.
  • Does not confirm wherever master knowledge resides.

41. Mention wherever the t-code name and program values are stored? make a case for however are you able to realize an inventory of all t-codes within the SAP system?

Ans:

To view group action table TSTC, you’ll be able to use group action code st11, and you’ll be able to outline a replacement t-code victimization group action se93.

42. Mention what the distinction between OLAP and data processing is?

Ans:

OLAP: OLAP stands for on-line Analytical process. It’s a coverage tool organized to know your info schema, dimensions, Associate in Nursing composition factsData Mining it’s an analytic method to explore knowledge in search of consistent patterns or systematic relationships between variables.

43. Mention what are the stages of information mining?

Ans:

44. Mention what are the various layers within the R/3 system?

Ans:

Different layers within the R/3 system includes:

  • Presentation Layer
  • Database layer
  • Application layer

45. Mention what’s the method to form a table within the knowledge dictionary?

Ans:

To create a table within the knowledge wordbook, you’ve got to follow this step:

  • Creating domains (data sort, field length, range).
  • Creating knowledge parts (properties and kind for a table field).
  • Creating tables (SE eleven).

46. Mention what’s AWB?

Ans:

AWB stands for Administrator workbench. It’s a tool for observation, domination, and maintaining all the processes connected with knowledge staging and process within the business data repository.

47. Make a case for what’s Bex?

Ans:

Bex suggests that Business somebody. It permits the end-user to find reports, analyze data, read reports, and might execute queries. The queries within the book are often saved to their several roles within the Bex browser. it’s the subsequent parts Bex analyser, Bex Map, and Bex net.

48. Mention what’s the importance of ODS in BIW?

Ans:

An ODS object serves to store debugged and consolidated group action knowledge on a document level. It defines a consolidated dataset from one or additional info-sources. This dataset is often evaluated with a Bex question or Associate in Nursing Infoset question. The info of Associate in Nursing ODS objects are often updated with a delta update into InfoCubes or alternative ODS objects within the same system or across systems. In distinction to multi-dimensional knowledge storage with InfoCubes, the info within the ODS object is kept in clear, flat info tables.

49. Mention what’s the distinction between Domain and knowledge Element?

Ans:

Data Element: it’s Associate in Nursing intermediate object between domain and table typeDomain: It defines attributes like length, type, and potential price vary.

50. Mention what are SET parameters and find parameters?

Ans:

To use parameter IDs, you would like to “set” values within the international memory space and so “get” values from this parameter ID memory space. within the case of the net program, you’ve got to “Set” values from screen fields, and you’ll “get” these values for screen fields.

51. Mention what’s beer, IDOC, EDI, RFC, and make a case for briefly?

Ans:

ALE: Application Linking sanctioning.

IDOC: mediator documents.

EDI: Electronic knowledge interchange.

RFC: Remote call.

52. Mention what’s LUW (Logical Unit of labor.?

Ans:

LUW may be a span of your time throughout that info records are updated, either commit or rollback.

53. Mention what BDC stands for? What percentage strategies of BDC are there?

Ans:

BDC stands for Batch digital communication. The strategies of BDC ar.

54. Direct Input methodology?

Ans:

Batch Input Session methodology, decision group action methodology, Mention what’s meant by a “baseline data” in SAP AR and AP, The baseline date is that the date back that the payment terms apply. Usually, it’s the document date on the invoice however may be the date of entry or posting date back the ledger.

55. Mention what does one mean by one-time vendors?

Ans:

In specific industries, it’s insufferable to form new master records for each vendor mercantilism partner. One-time vender permits a dummy vendor code to be used on invoice entry, and also the data that’s commonly kept within the vender master is keyed on the invoice itself.

56. Mention what are the quality stages of the SAP Payment Run?

Ans:

While execution the SAP Payment Run the quality stages of SAP includes:

Entering of parameters: It includes coming into company codes, seller accounts, payment ways, etc.

Proposal Scheduling: The system proposes a listing of invoices to be paid.

Payment booking: Booking of the particular payments into the ledger.

57. Mention what’s the distinction between the “residual payment” and “partial payment” ways of allocating profit account receivable?

Ans:

The distinction between the residual and partial payment includes. Partial payment: for instance, let say invoice A456 exists for $100 and client pays $70. With the partial payment, it offsets the invoice effort and a remaining balance of $30. Residual Payment: whereas in residual payment, invoice A456 is cleared for the total worth of $100, and a replacement invoice item is created for the remaining balance of $30.

58. Mention what are internal tables, check tables, worth tables, and clear tables?

Ans:

  • It is the quality information kind object; it exists solely throughout the runtime of the program.
  • Check the table is at field level checking.
  • Value table are at domain level checking.
  • The clear table can exist with identical structure each within the word book similarly as within the info specifically with identical information and fields.

59. Mention what’s AN application, presentation, and info servers in SAP R/3?

Ans:

The application layer of a R/3 system is created on the application server and also the message server. Application programs in AN R/3 system run on application servers. mistreatment the message server, the applying servers communicate with presentation elements, the info, and additionally with one another. All the info is kept during a centralized server, that is understood as an info server.

60. Justify what’s an organization in SAP?

Ans:

Company in SAP is the highest structure unit where money statements like profit and loss statements, balance sheets are often drawn in line with the necessity of organizations. one company contains one or several company codes. All the corporate codes in SAP should use identical COA (chart of accounts. and financial year.

61. Mention what’s the distinction between SAP BASIS and SAP ABAP?

Ans:

SAP ABAP is the artificial language used inside SAP to customize, generate forms, generate reports, etc. whereas SAP basis is, the administration module of SAP wont to manage code changes, upgrades, info admin, network setup, etc.

62. List out the various styles of supply systems in SAP?

Ans:

The different styles of the supply system in SAP includes:

  • SAP R/3 supply system.
  • SAP BW.
  • Flat files.
  • External Systems.

63. Justify what’s Extractor?

Ans:

In the SAP supply system, extractors are an information retrieval mechanism. It will fill the extract structure of an information supply with the info from the SAP supply system datasets.

64. Justify what’s an extended star schema?

Ans:

The star schema consists of the very fact tables and also the dimension tables. The master information connected tables are unbroken in separate tables that have relevance to the characteristics within the dimension tables. These separate tables for master information are termed because of the Extended Star Schema.

65. Justify what ought to be the approach for writing a BDC program?

Ans:

Create recording:

  • Convert the request system information to a file into the inner table referred as “Conversion”.
  • Transfer the file into the SAP system referred to as “SAP information Transfer”.
  • Depending upon the BDC kind decision dealing or produce SESSIONS.

66. Mention what are the foremost edges of reportage with warfare over R/3?

Ans:

Business Warehouse uses {a information|a knowledge|and information} warehouse and OLAP ideas for analyzing and storing data whereas the R/3 was supposed for the dealing process. you’ll be able to get identical analysis out of R/3, however it’d be easier from warfare.

67. Mention the 2 styles of services that are wont to traumatize communication?

Ans:

To traumatize communication, you’ll be able to use 2 styles of services:

Message Service: so as to exchange short internal messages, this service is employed by the applying servers.

Gateway Service: This service permits communication between R/3 and external applications mistreatment CPI-C protocol.

68. Mention what are the reason codes utilized in Account Receivable?

Ans:

“Reason Codes” are tags which will be allotted to explain under/overpayments throughout the allocation of incoming client payments. they ought to not be drawn up with “void reason codes” used once outgoing cheques are created.

69. Mention what protocol will SAP entry method use?

Ans:

The SAP entry method uses TCP/IP protocol to speak with the shoppers.

70. Mention what pooled tables?

Ans:

Pooled tables are wont to store management information. Many pooled tables are often united to make a table pool. Table tool may be a solid table on the info within which all the records of the allotted pooled tables are kept.

71. Justify what’s AN update kind with relevancy a match code ID?

Ans:

If the info in one in every of the bottom tables of a matchcode ID changes, the matchcode information has got to be updated. The update kind stipulates once the match-code has got to be updated and the way it’s to be done. The update kind additionally defines that technique is to be used for building match-codes.

72. Justify what the .sca files and mention their importance?

Ans:

sca stands for SAP part Archive. it’s wont to deploy the Java elements, patches, and alternative java developments within the variety of. sca,. sda,.war and .jar.

73. Justify what’s meant by “Business Content” in SAP?

Ans:

Business Content in SAP may be a pre-configured and pre-defined model of data contained within the SAP warehouse, which may be used directly or with desired modification in several industries.

74. Make a case for what’s dispatcher?

Ans:

A dispatcher may be a part that takes the request for consumer systems and stores the request within the queue.

75. Mention what area unit the common transport errors?

Ans:

The common transport errors embody:

Return code 4: foreign with warnings, generation of program, columns or row missing.

Return code 8: foreign with a programming error, program generation error, lexicon activation error, etc.

Return code 12: Indicates import off thanks to object missing, object not active, etc.

Return code 18: Indicates import off thanks to system down whereas import, user invalid throughout import, and short roles or authorization.

76. What’s Associate in Nursing Infotype?

Ans:

Individual data like surname, first name, DOB etc is outlined in knowledge fields. knowledge fields are sorted into data units in keeping with their content, these data units are referred to as Infotypes. Names and four-digit keys are used to access infotypes.

77. What Time Constraints one on Associate in Nursing Infotype ?

Ans:

Infotype with Time Constraint one(TC 1. should be distinctive, i.e. only 1 valid record will exist for a given amount. There will be no gaps between the records. after we add a brand new record to Associate in Nursing Infotype with TC1, the system delimits the overlapping record on the key date and adds new record.

78. However, are you able to maintain data for Associate in Nursing Infotype?

Ans:

To maintain data in Associate in Nursing Infotype you may use :

PA30 – Personnel Administration Maintenance.

PA40 – Personnel Actions.

79. What Personal Actions have you ever performed on an Associate in Nursing employee?

Ans:

  • Hire.
  • Change structure Unit/Position.
  • Change of Pay.
  • Transfer.
  • Terminate.
  • Retirement.

80. Where is the area unit payroll results stored?

Ans:

Payroll results area unit store in PCL2 cluster, which might be accessed exploitation the dealings pc_payresult.

81. What’s Matchcode W?

Ans:

Match Code W provides a listing of all personnel numbers within the hand-picked payroll space that are rejected by the payroll run due to incorrect knowledge. This implies that the payroll has not endured them with success. Personnel numbers are enclosed in Matchcode W if personnel knowledge is modified within the correction part of the payroll run.

82. List the Time connected Infotypes that you just have used?

Ans:

2001 – Absences.

2002 – Attendances.

2003 – Substitutions.

2007- group action Quotas.

0007- Planned operating Time.

83.However would record time in your SAP time unit system?

Ans:

  • Online by time directors.
  • Separate time recording systems.
  • Cross-Application written account (CATS.
  • Employee Self-Service (ESS. applications.
  • Customer systems with Associate in Nursing interface to the R/3 System.

84. Make a case for the uses of the easy maintenance interface?

Ans:

Simple Maintenance is employed once employees assignments and coverage structure area units to be modified. There are 3 main areas in easy Maintenance. every space contains specific maintenance functions, looking at whether or not you wish to edit structure structure, employees assignments or task profiles. For structure Management users, easy Maintenance is best wont to establish the essential framework in structure arrange development. For complete, careful writing of individual structure objects in your structure arrange (editing specific positions or structure units, as an example., we tend to suggest that you just switch to Info-type Maintenance. Easy maintenance uses a tree structure that permits you to form a basic framework for structure plans, exploitation efficient procedures. During this means, we will produce Associate in Nursing structure and coverage structures step by step.

85. What’s the employment of INFOGROUPS?

Ans:

The infotype cluster (commonly called infogroup. guarantees that in the personnel action, all data required for the business processes is held on. The infogroup is processed once you perform a personnel action. – Associate in Nursing infogroup exists within the normal system for each personnel action sort. – In Customizing for Personnel Administration, you’ll be able to tailor the make-up of the assorted infogroups to the necessities of your company. – you’ll be able to outline infogroups as user-group dependent. Infogroups are units utilized in Personnel Actions to outline a collection of sequential infotypes that you just would be exploiting whereas playing Associate in Nursing action. As an example, once you rent, you’d wish to use IT0000,0001,0002,0006,0007,0008 etc in an exceedingly specific sequence- in an exceedingly specific order. therefore outline Associate in Nursing Infogroup for this purpose that contains of these infotypes, their order of execution and also the user teams it’s applicable for. Then you assign this infogroup to the action that you just had outlined.

86. What’s the process category, wherever we tend to do them and why?

Ans:

Wage sort characteristic that determines however process is conducted throughout the payroll run.

87. What’s EVALUATION PATH, wherever can we bonk and why?

Ans:

A chain of relationships between objects in an exceedingly hierarchical data structure. for eg. O-S-P(Organization->Position->Person.

88. What’s INTERNAL PAYROLL PROCESS?

Ans:

Payroll process(program. is run at a selected purpose in time, not solely to calculate Associate in Nursing employee’s basic remuneration however conjointly any special payments, overtime payments or bonuses that has to be established for the amount in question.

89. What’s meant by the PayScale structure? however did you piece together the pay scale structure? (I same I created numerous payroll areas and defaulted them by exploiting the feature ABKRS. appeared he was expecting over thism Pine Tree State..?

Ans:

Pay Scale Structure means the creation of Payroll space , Pay scale sort,area, cluster and levels with EmpSub cluster grouping for PCR & CAP’s.

90. however does one import payscale knowledge from non SAP to SAP? (Somebody told Pine Tree State that there’s a tool referred to as inheritance to transfer non SAP knowledge to SAP. I am similar. Is it similar for payroll also?needed a clearer rationalization however I did it.?

Ans:

Yes you’ve got to mention from that dealings code you’re transferring knowledge from Non SAP into sap.

91. a way to assign someone 2 completely different pers no.s and allot him 2 completely different comp. codes and generate one invoice? Suppose for someone I actually have to pers no.s A and B. I would like to send him to at least company within the morning and therefore the difference within the noontide. However, I ought to try this. (I solely recognize one person is given over one position by giving proportion in OM. I like that this method is co-occurring employment..?

Ans:

No, even with co-occurring employment additionally it’s insufferable to assign 2 personnel numbers for one person. you’ll be able to assign him to figure with 2 Personnel ID Numbers with identical variety and create an invoice.

92.What is meant by a schema? (I’m solely aware that it’s a collection of rules that is traced and renamed, however ne’er worked there?

Ans:

No, you have got to mention to him that the schema could be a set of directions ( Programs . modified as per needs and its method is to gather the information as from all the outlined institutions with sub schemas and PCR. As I used to not be authorized to figure on them, I do know simply the method of schemas solely (you ought to have the same like this.

93. However, does one prohibit the information to be entered in the payroll area?

Ans:

No, information is entered in a very payroll space , however the workers are outlined counting on their pay scale structure. If you’re limiting any information to be entered for pay this is often indirectly for payroll space.

94. What’s SAP HR?

Ans:

SAP hour records the information from the hiring AN worker to its final termination in organization. It store the worker information like designation, role, earnings details, operating shifts, address so on.

95. What’s SAP HCM?

Ans:

SAP HCM is AN on-premises system that services hour functions like compliance, payroll, personnel files and advantages administration. In December 2011, SAP declared its acquisition of Success Factors, communicating SAP’s commitment to the cloud while maintaining its commitment to its HCM merchandise.

96. List the assorted elements Of The Enterprise Structure In Systems, Applications, And merchandise SAP. In Human Capital Management (HCM)?

Ans:

The elements of the enterprise structure in SAP HCM ar given as follows:

  • Client
  • Company code
  • Personnel space
  • Personnel subarea

97. What’s a shopper within the SAP System?

Ans:

In the SAP R/3 (R stands for period of time. system, a shopper is a company and a legal entity. A shopper is positioned at the very best level among all the structure units. It contains the master information of varied business processes, like customers, products, and vendors. A three-digit variety is employed to represent purchasers within the SAP R/3 system.

98. What’s Company Code?

Ans:

A company code could be a distinctive four-character alphamerical code that represents a lawfully freelance enterprise.

99.What Is the Personnel Area?

Ans:

A personnel space could be a monetary unit of company code. It’s known as AN structure unit representing a section in AN enterprise, that is organized consistent with personnel administration, time management, and payroll accounting criteria. it’s delineated as a four-character alphanumeric code. For instance, the personnel code for an organization is a business firm.

100.What does one Mean By Infotypes In SAP HCM?

Ans:

Infotypes are said to be system-controlled characteristics of workers. info associated with worker is hold on within the style of Infotypes, that are delineated by a four-digit numeric code given as follows:

  • for actions.
  • organizational assignment.
  • personal information.
  • 0003 for payroll standing.

Are you looking training with Right Jobs?

Contact Us

Popular Courses