Tosca interview questions LEARNOVITA

Tosca Interview Questions and Answers [ FRESHERS ]

Last updated on 22nd Sep 2022, Blog, Interview Question

About author

Sanjay (Sr Big Data DevOps Engineer )

Highly Expertise in Respective Industry Domain with 7+ Years of Experience Also, He is a Technical Blog Writer for Past 4 Years to Renders A Kind Of Informative Knowledge for JOB Seeker

(5.0) | 13265 Ratings 1577

1. Discuss about a Tricentis Tosca?

Ans:

Tosca is now one of the market leader as the test automation tool which has the ability to an automate all type of applications. Important features of Tosca are :

    1. 1. Fast execution and capable of Continuous testing approach to the support DevOps
    2. 2. Supports module based a test development which maximize the usage of reusability.
    3. 3. Required the minimum maintenance efforts.
    4. 4. Ability to an integrate with major third party tools.
    5. 5. Test development is simple as it follows script less test automation.

2. Tell me the main components of Tosca?

Ans:

    1. 1. Tosca Commander.
    2. 2. Tosca Executor.
    3. 3. Tosca ARA (Automation Recording Assistant)
    4. 4. Tosca Wizard
    5. 5. Test Repository.

3.Explain the advantages of Tosca as the test automation tool?

Ans:

    1. 1. One tool combines many features
    2. 2. Supports script-less test automation.
    3. 3. Test management.
    4. 4. Bulk updates are possible.
    5. 5. Assets can be reused.
    6. 6. Compatible with different platforms.
    7. 7. It follows model-based testing approach.

4.Explain TOSCA Commander?

Ans:

The Tosca commander is the UI interface of the tool which allowed users to design, maintain, execute and analyse the test cases. So, it is the core backbone of a Tosca Test suite. The Tosca commander built with various sections such as Requirement, Modules, Test Case, Test script Design, Execution, and Reporting, etc.

5. How to execute a test scripts from the Tosca ExecutionLists?

Ans:

    1. 1. Using a shortcut key F6, the execution can be an initiated.
    2. 2. Right-click on a selected test cases and select the “Run” option.
    3. 3. Select and run a ExecutionLists.

6.What are the various components available in TOSCA?

Ans:

    1. 1. Tosca Commander
    2. 2. Tosca Executor
    3. 3. Tosca Wizard
    4. 4. Test Repository

7.How to execute a test scripts from the Tosca ScratchBook?

Ans:

Can perform trial run of the newly made or enhanced test cases through a ScratchBook to check the correctness. The Tosca logs the execution results in a ScratchBook for temporary purposes. The full or part of test cases can be executed through ScratchBook.Two options are available to execute a testcases from scratch books which are explained:–

    1. 1. Can be executed at any time.
    2. 2. Can organize a test cases in the scratchbook before execution.

8. Is it possible to an integrate Tosca with Jira?

Ans:

JIRA is a test management tool. By an integrating with JIRA, can manages the bug or problems which are raised in Tosca. So, if there is any new problems are raised in TOSCA, same will be synched to a JIRA through the interface.

9.Explain the benefits of Tosca integration with the Jira?

Ans:

    1. 1. Synchronizes failed tests from a Tosca.
    2. 2. The bug can be raised in JIRA automatically after the execution failure in a Tosca.
    3. 3. Enabled the DevOps process.
    4. 4. The cross-tool traceability can be an achieved.

10. What are the various types of errors which can occurs in Tosca?

Ans:

    1. 1. Verification-Failure: It appeared when expected and actual results are not matched for a verification step.
    2. 2. User Abort: It appears when the execution has been stopped by a tester.
    3. 3. Dialog-Failure: It appears due to the some unhandled exceptions or steps.

11. State the steps to the perform TOSCA connect HP ALM TOSCA integration?

Ans:

  • The REST API installation.
  • The installation is TaskTop with the license key.
  • The syncing of Test Case for the test plan module in HP ALM.
  • The list of execution from a TOSCA to Test lab in HP ALM.
  • The entry and latest test result sync from a TOSCA to the test lab.
  • 12. How can read data from the Excel using Tosca?

    Ans:

      1. 1. In Test Case Design an approach of TOSCA, data can be read from an external excel file with predefined format.
      2. 2. The “Excel Engine” allowed to import and read from excel file.

    13. Is it possible to launch a multiple browsers in TOSCA?

    Ans:

    It is not possible to launch multiple browsers in the Tosca. But it can be achieved by below steps –

    The Test Case Parameter(TCP) with the name “Browser” want to add testcase, root folder, or execution list level.Using the “Browser” values as InternetExplorer, Firefox, or Chrome, corresponding web browsers will be launched.

    14. How to perform a data-driven testing in Tosca?

    Ans:

    The data driven test automation is possible with the help of a TCD (Test Case Design). The test sheet of TCD represents the template where we can make the instances which are representing the test data for an individual test cases. Again, can create the attributes with in the test sheet that represent the every data parameters and the data values can be created within the attribute as instances with in it.For data reusability, explain classes. After creation of TCD, the test sheets with various data sets can be mapped with template test case from where can generate various test cases based on the various data. The test case creation process is known as an instantiation of the template test cases.

    15. How to launch more than one browser in the Tricentis TOSCA?

    Ans:

      1. 1. The Test Configuration Parameter “Browser” should be designed either at TestCase or its Parent Levels.
      2. 2. Users can chosen the value as an InternetExplorer, Firefox, Chrome.
      3. 3. The individual browsers will be trigger executions.

    16. What are the different status available after the post-execution in a Tosca?

    Ans:

      1. 1.Passed
      2. 2.Failed
      3. 3.No result
      4. 4.Error

    17. Explain the limitations of a TOSCA ScratchBook?

    Ans:

    ScratchBook is used to record the temporary execution logs. Use this feature to run the test script in a test environment as you work on it to ensure its accuracy.The information is unavailable if the test step’s action is repeated. No persistent access to the execution logs is guaranteed.

    18. Explain the benefits of linking Tosca test cases with the requirements?

    Ans:

    The major purpose is the ensure the coverage of the testing based on a requirements. It will provides a more level picture of requirement coverage for a test analysis.

    19. Explain a template and process to create it?

    Ans:

    The templates in Tosca explains a unique test flow with the help of modules. Instead of actual data, the data parameters from the TCD are linked with.commonly the template is nothing but something in the conventional format. The Technical test case can be converted into the template by right-clicking on it. The template used the data from TCD datasheet.

    20. Explain the advantages of specifications which is associated with the Tosca test cases?

    Ans:

    The specifications can be linked to test cases to trace the requirement coverages. It will provides a more level picture of requirement coverage for test analysis.

    21. State the different help of TOSCA to companies?

    Ans:

    • It helps to delivering fast feedback for DevOps and agile.
    • It decreases a regression testing time.
    • It maximizes the maintainability and reusability.
    • It integrates and extends a test assets.

    22. What is a String Operations in Tosca?

    Ans:

    String operations are utilized for verifying or changing the strings with the regular expressions. It features count specific character/word from the announcement, aligning a word with the another word, confirming a structure of a number, etc. ought to have a module AidPack downloaded and downloaded on the endeavor to execute String operations.

    23. With TOSCA, how much a testing can be done?

    Ans:

    With the TOSCA, testing like a GUI testing, mobile testing, API testing, testing BI, data warehouse testing, and exploratory testing can be performed.

    24. What is an exploratory testing Tosca?

    Ans:

    Exploratory is an approach to record the test scenario will navigating a scenario manually. It records a screen shots with the technical information and generates a pdf file at the end. This document can be used for the future references and training purposes.

    25. Describe the organizational units of a testing procedures in Tricentis Tosca?

    Ans:

      1. 1.Planning.
      2. 2.Specification.
      3. 3.Execution.
      4. 4.Logging.
      5. 5.Analysis.

    26. Describe purpose of “Tosca Query Language”(TQL)?

    Ans:

    The TQL is the shorter form of the Tosca Query Language which is used for an advance searching purposes in Tosca. this is similar to SQL that means can searched based on the conditions.

    27. Is it possible to compare a pdf using Tricentis Tosca?

    Ans:

    Tosca allows users with a standard module to perform the comparison of pdf files. After the comparison of 2 pdf files, the mismatches will be available in an execution logs.

    28. What is Tosca CI? How does user execute test scripts using CI Tool?

    Ans:

    CI stands for continuous integration. TOSCA is able to execute a testcases through CI tools like Jenkins, Bamboo, etc. as part of continuous testing. With the CI features, and can integrate with CI tools simply . After the integration, test can be triggered through the third party CI tools.

    29. What are loop-statements used in Tosca?

    Ans:

    While need to execute a test steps repeatedly, the Tosca loop is used. Tosca offers different loop structure such as Do, For, While loops, etc.

    30. What do you mean by a Tosca WebAccess?

    Ans:

    The Tosca WebAccess is a web interface which allows to access a workspace through the web browsers. The installation of the Tricentis Tosca Commander is not need work with the workspaces through the WebAccess.The workspace server system saves the data of workspaces and using a client browsers, that can access it.

    31. Explain the usage of a Tosca API Scan?

    Ans:

    The API scan feature of Tosca allows to generate the modules after scanning the API for a specific system. Basically, it enabled to automate and design the API Test Cases.

    32. What is Tosca QC / ALM Integration?

    Ans:

    The HP Quality Center is a test management tool which keep the test development, execution and defect cycles. Tricentis Tosca allows to integrate with the Quality Center with minimum customization. The major purposes of the integration are to keep the test executions and the defect managements. The execution data and the defect details are be synched between both the tool through the integration.

    33. Explain Tosca test configuration parameters?

    Ans:

    The test configuration parameters (TCPs) can be used for the parametrized the test data for configuration related activities i.e. ideally it should be used for these parameters which will be applicable across the full test suites. Tosca provides some in-build TCPs which are used to modify the default configuration of the Tricentis Tosca. The user defined TCPs can be created for the follow specified objects –

      1. 1.Project root element
      2. 2.ExecutionList
      3. 3.Test Case
      4. 4.ExecutionEntry
      5. 5.ScratchBook
      6. 6.Component folder
      7. 7.Configurations folder
      8. 8.Any Subfolders available in TestCase, TestCase-Design or Execution Sections.

    34. How to integrate a Tosca Connect with HP ALM?

    Ans:

      1. 1.Install Rest API.
      2. 2.Install Tasktop in a test system with the License.
      3. 3.Do test script synchronization with the Test Plan Module in HP ALM from TOSCA.
      4. 4.Synchronize the execution list with a test lab module in HP ALM from TOSCA.
      5. 5.Sync the latest execution logs, available in the Tosca ExecutionList with testset which is available in ALM Testlab.

    35. What are modes of TC Shell.

    Ans:

    The TOSCA commander administrator uses the TC shell, and there are 2 different methods of starting TC Shell.

    Interactive mode: The interactive mode favor by new and an intermediate users, assists the user with the help and options. The complete Tosca commander GUI functionalities can be access through an interactive mode.

    The script mode: This is lite version of Tosca GUI can be visible which involved minimum interaction. It’s used for an execution of scripts in automated mode.

    36. What is a Synchronization in Tricentis Tosca?

    Ans:

    Synchronization is a process that matches the application momentum with the automation tool momentum. The ActionMode “WaitOn” is used to handle a synchronization in a dynamic approach. Until the satisfaction of a condition, provided as TestStepValue for “WaitOn”, the Tosca test will wait for the pre-configured timeout value. The synchronization is setting can be altered from the settings – “Go to settings->TBox->synchronization”.

    37. How to check an existence of a file in Tosca?

    Ans:

    With the help of the standard module “TBox File Existence,” can verify an existence of any specified file. This module has follow attributes –

      1. 1. Directory – The location of a test file.
      2. 2. File -Name of a test file.

    38. How many types of logs are available in Tosca?

    Ans:

    Two types of logs are available in the Tosca after the test execution. :

    ActualLog: It maintain the latest execution results and the execution history.

    ExecutionLog: By selecting the option “Archive actual ExecutionLog”, this type of logs are to be generated.

    39. What is BDD in TOSCA?

    Ans:

    BDD is stand for the Behavior Driven Development which follows agile methodology grounded software development process. The process are works as per the Test Driven Development.BDD does not generate a workable test cases but workable documentation., the actions and behavior are explained as a texts. This permits them to be tested as a workable documentation. Requirements are depicted as user stories.

    40. What is the purpose of an ActionMode Constraint?

    Ans:

    he ActionMode value “Constraint” is used to search the specified values. For example –can search particular column value in a table with the help of “Constraint” easily.

    41. What are the Default object components in the TOSCA?

    Ans:

    During the Tosca workspace creation window, the default objects are either auto incorporated or require to added manually using import subset option.The default components are kept in the standard.tce file which is available in a folder “%TRICENTIS_PROJECT%\ToscaCommander”.The default components are which are associated with the file are –

      1. 1.Standard modules – All type of default modules available which can be used to steer various applications, include TBox XEngines and TBox Automation Tools.
      2. 2.Virtual folders.
      3. 3.Standard Reports.

    42. What is a Damage class?

    Ans:

    This class is used to evaluate the damage values for any particular events. This is calculated based on damages in terms of the cost.

    43. What is a Frequency class?

    Ans:

    This class is used to evaluate the damage values for any particular events. This is calculated based on damage quantity in terms of the frequency.

    44. Discuss the manual test case template creation steps in the Tosca?

    Ans:

    Users can design the TestCase templates by using the anticipated sections of Samples.tce subset and Tosca BI Modules. need to follow the below steps to create TestCase template –

      1. 1. Create a TestCase according to an user’s requirements.
      2. 2. can convert technical test case into template by selecting context menu option “Convert to Template” after right-clicking on a test case.
      3. 3. Drag and drop the appropriate TestSheet into a desired TestCase Template.
      4. 4. Assign the TestSheet attributes for the required TestStepValues using XL tag.

    45. Explain the merits of a Tricentis Tosca?

    Ans:

      1. 1. Allows a script-less test automation approach.
      2. 2. Simple to learn the tool with very minimum skillset.
      3. 3. Test automation can be initiated at the more early phase of testing.
      4. 4. Supports the model-based test automation framework. So, it’s not need to spent efforts on test framework creation.
      5. 5. More scale of reusability approach can be utilized with the help of components like Modules, Reusable TestStepBlock, TCD, etc.
      6. 6. The tool itself supports the test management and also functional testing activities.
      7. 7. ALM integration is possible.
      8. 8. Can trigger a selenium testcases from Tosca.
      9. 9. Mass update is possible with the help of a TQL.

    46. Is API Testing possible with the Tosca?

    Ans:

    Yes, Tosca supports the API Testing. The API Scan is used to scan and create the modules for the corresponding APIs. Using the API modules can send the request and receive the response for an API call.

    47. How to use the multiple web browsers within the same test case are using Tosca?

    Ans:

    Users need to automate a test script pass over various applications that execute on other browsers. Using buffers, changing the Test Configuration Parameters at execution time by the follow methods.

      1. 1. Alternating the value of the test ordering Parameter to {B[Browser]} or any other Buffer Name user prefers.
      2. 2. During the execution, can change the buffer value using “TBOX Set Buffer” module to modify the value of “Browser” test configuration parameter according to their browser name to launch.

    48. What is a TOSCA Classic Engine?

    Ans:

    The Classic or Base engine is responsible to a test execution. Base engine follows the architecture of the test cases which are managed as a business-based objects. The business-based object data and activities to steer the controls, which are related to the test scripts, are accepted by the Classic engine.

    49. What are the steps required in the Object Steering in Tosca?

    Ans:

      1. 1. Object access.
      2. 2. Object steering.

    50. Discuss a Tosca Model-Based Testing?

    Ans:

    The models represent the unit of functionalities which are created by the scanning the application. The modules contain the technical information of the controls to steer a test objects. Now, model-based testing define the approach where test cases are developed and an executed based on the modules. Basically, modules are added into the test case as a test step through drag-drop approach to finish the test cases. In the testcase, want to provide the data as TestStepValue and actions. No scripting is need to develop the test case.

    51. What do mean by a Distributed Execution in TOSCA?

    Ans:

    When any user or Test need to execute a high set of test scripts in the multiple machines, the tester must create TestEvents in Tosca commander.

    52. Describe a Test Data Management (tdm)?

    Ans:

    The Test data Management(TDM) components are used to managing the test data which are need for the test execution. The TDM component is available with a standard Tosca installation. The data are saved same as shared database repository which is used to create a workspace, through the TDM which will be an assigned to be test cases are during the execution. In case of SQLite, the separate an instance of database is required for TDM.

    53. Define action mode constraint

    Ans:

    This is used to limit the search. Action mode constraint is a specified with the verification, and action mode will only verify when a constraint is to be verified.

    54. What is the use of a TestMandates?

    Ans:

    There are more scenarios like banking, insurance, etc. domain projects; required a batch to be run at a particular time. This requirement can be fulfilled by the using TestMandates. The test mandate allows to execute a various parts of execution list parallelly with out locking a main execution list.

    55. Discuss the steps to an instantiate TestCases using Excel?

    Ans:

      1. 1. The template test case is need to create a instance test cases.
      2. 2. The the data sheet attributes which are explained in TCD or external excel template, i.e. data parameters have to be linked with the template attribute with the correct syntax.
      3. 3. Right-click on the template testcase and select the context menu option “Create TemplateInstance” to initiate the process.
      4. 4. The excel sheet with the predefined structure, has to be displayed in a subsequent dialog.
      5. 5. Handle the authentication dialogue and also proceed.
      6. 6. Next, click on the OK button to start the process.

    56. Describe an Instantiating Template?

    Ans:

    The process instantiating means to create the instance test cases from the template based on the various data which are explained to “TestCase Design” section.

    57. What do mean by business parameters in Tosca?

    Ans:

    The business parameters are used to pass the data into the Reusable TestStepBlock as arguments. The primary purpose of a business parameters is to parameterized the use of test data in the Reusable TestStepBlock instead of using a hard coded data. It can be generated after right-clicking on the selected Reusable TestStepBlock which is created in the Library folder.

    58. Explain about a TC-Shell?

    Ans:

    TC-Shell allows to control the Tosca commander from a command line. It can be launched in 2 unique manners using an interactive and script.

      1. 1. A group of commands which are written in the flat file can mange some operation like execution of tests from an execution with out opening the Tosca Commander. This approach is used to an automate the triggering of test execution process.
      2. 2. Users may use the comprehensive selection of the purposes of the GUI version from the Tosca commander.

    59. Explain the steps that create a test cases through ARA?

    Ans:

    • Record any scenario by using ARA Wizard.
    • Add verification points during a recording and perform clean up on the recorded scenario.
    • Export the recording.
    • Import a recording in a Tosca.
    • Execute the test cases which are auto-created during recording.

    60. Specify the different approaches for the object identification in Tosca?

    Ans:

      1. 1.Identify by properties
      2. 2.Identify by Anchor
      3. 3.Identify by index
      4. 4.Identify by image

    61. What is a DokuSnapper in Tosca?

    Ans:

    The DokuSnapper function enables to an archive of the progress of an automated tests in a document. Tosca creates a Microsoft Word document for each test script upon each execution. The document name consists of a test script name and the timestamp of the execution time.

    62. What is a TDS?

    Ans:

    TDS stands for Test Data Service, which is used for the test data management in Tosca. Using TDS, can save the dynamic test data in a shared location which is simple to read/ update by the test case. As the data saved in a shared location, it is useful to share the same dynamic data across the multiple test cases. Also, can update it without opening a Tosca as it’s treated as a separate component.

    63.Explain an API Testing using a TOSCA? Explain the advantages.

    Ans:

    PI stands for the Application Interface. In a multi-application environment where one application is interacting the other application through API, have to wait for the completion of development of all the application for the testing. Instead of that, can start the testing of APIs once any of application is ready to reduce the execution of cycle time. So API testing is an approach to test the interface through an API before integration of the entire application. Tosca offers an API scanning wizard; through this, and can scan the API and creates API modules. Later based on the module, can create a test cases to perform Tosca API Testing.

    The advantages are:

    • Fast execution.
    • Reduce execution cycle time.
    • Testing can be an initiated before system integration.

    64. Explain the exploratory of testing features available in Tosca?

    Ans:

    It’s an approach to record test scenarios as a document for the functional analysis, verification/ testing of training purpose.

    65. How can change the value of any Test Configuration Parameter during the execution?

    Ans:

    First, one buffer has to be assigned for a Test Configuration Parameter (TCP). After that, by changing the buffer value by using “Tbox Set Buffer”, will be able to change a TCP value during execution.

    66. Is it possible to an automate mobile apps in Tosca?

    Ans:

    Yes, Tosca supports a mobile automation by using engine ME3.0 for mobile testing.

    67. Explain the approach of a mobile testing?

    Ans:

    • We need to connect the physical or simulator mobile device with the system or Appium server. For an iOS device, need to connect the device in Appium configured Mac system.
    • Select the Scan->Mobile option while the scanning mobile devices.
    • In the scan window, need to provide a basic details such as Connection type as Local or Appium Server, Name of the device, Device Id and device type as Android or iOS.
    • Need to select the checkbox for “Run Live View” to replicate the mobile screen in the device.
    • To establish the connection with the mobile devices, need to click on “Connect” button.
    • Select the desire mobile screen and scan to create a nodule.
    • Create the mobile test cases based on the created modules and some standard modules like an open mobile app.
    • Execute a test case.

    68. What type of mobile apps are supported by Tosca?

    Ans:

    Only Android or iOS mobile devices are supported by a Tosca. Also, it can automate a mobile web, native and hybrid apps.

    69. What are the various engine available for mobile automation?

    Ans:

    There is two engines are available :

      1. 1.Tosca Mobile + – It’s used for old devices.
      2. 2.Mobile Engine 3.0 (ME 3.0) – It’s used for the latest devices.

    70. What is the basic configuration required to an execute any test case in the mobile Chrome browser?

    Ans:

    Need to set the value as “CromeAndroid” for a TCP Browser.

    71. What is ARA?

    Ans:

    ARA stands for Automation Recording Assistant.. With the help of an ARA, can record any scenario with the verification and generate the test cases instantly. After recording an ARA generates a .ara file which require to be imported in TOSCA to generate the instant test case. This is more useful for the business user who does not have any bits of the knowledge about Tosca.

    72. Explain the advantages of ARA?

    Ans:

    • Standalone recording wizard
    • Intuitive recording
    • On-the-fly remarks & verifications
    • No duplicate modules in the single recording
    • simple clean-up
    • Fast playback
    • simple to export & import recordings

    73. Explain the limitations of an ARA?

    Ans:

    • Compatible with the Tosca 13.1 & above
    • Linear recording
    • License required for a standalone installation
    • Duplicate modules get created in the multiple recordings
    • Challenging to modify an existing tests
    • Yet to be compatible with an Android/iOS

    74. What is Vision AI in a Tosca?

    Ans:

    It is going to be an advanced test automation approach to an automate the test cases irrespective of the technology of the test application. This approach will be made with the help of an artificial intelligence (AI) concept while a recognizing the objects through the TOSCA AI Scan. Based on looks and appearances, the objects are getting for identified using AI features.

    75. From which version a Vision AI is available?

    Ans:

    The Tricentis Tosca has introduced these features from the Version 14.x.

    76. What are the features of the Vision AI in Tosca?

    Ans:

    The main features of Vision AI are specified below –

    • AI-driven Object recognization – Tosa AI engine is capable of identifying the test objects based on an appearance and looks, without considering a technology of the application.
    • Automate Citrix-based application – can automate the applications which are hosted in the Citrix.
    • Automate under development application – The AI engine is capable of automating the application before finishing of the development. Here, Tosca is able to automate the based on the mockup environment or based on the designed layout diagram.
    • Automation testing can be started from the more early phases.
    • Larger varieties of the bapplications can be automated.
    • Some modules can be re-used over various applications irrespective of technology.
    • Reduces the maintenance an efforts in vision AI.

    77. How Tosca identifies the objects using AI Engine?

    Ans:

    • The appearance and the position of a test objects.
    • Look and feel an includes the color, size, etc.
    • The attached labels of a test objects.

    78. What will happen for the existing tests which are developed through the AI Engine after changing the technology, keeping the same UI?

    Ans:

    There will be no impact on the existing test cases which are to be developed with an AI engine. The reason is that the AI engine does not consider the technology of a application.

    79. Specify the various object identification methods used by a Tosca AI Engine?

    Ans:

    Identify by Properties – The properties will available based on the appearances.

    Identify by Index – Based on the repetitions of the same type of objects.

    80.What is control group in the Tosca?

    Ans:

    Using Tosca ControlGroups to set the view of the controls to a simple structure.. can only use the same type of controls to create a control groups. If combine more ModuleAttributes to a control group, TestStepValues will also be grouped to accordingly.

    81.How do you execute tests?

    Ans:

    • Right-click on the folder in which want to create a TestSheet.
    • Select Create TestSheet from a mini toolbar.
    • Re-name the TestSheet as you want.

    82. What is a Test Execution?

    Ans:

    Test execution is the process of an executing the code and comparing the expected and the actual results.

    83. Explain the process of taking a screenshot in Tosca Testsuite?

    Ans:

    For taking the screenshot, the standard module is being provided by a Tricentis. Therefore, this will be a present in the standard module as TBoxTakesScreenshot.

    84.Explain synchronization in Tosca and state where is a Setting of it?

    Ans:

    This term is explained as matching the speed of the application in an automation tool speed. It can be achieved by a ActionMode wait on. The Setting of the Synchronization can be done under the Setting>TBox> synchronization.

    85.Can XML testing be possible with the Tosca Testsuite?

    Ans:

    • Yes, XML testing can be done possibly by using a Tosca Testsuite. For using this, can insert and and verify the same data from the XML.
    • In the folder, press right-click, select the application scan, and then a Non-UI. Now will have two options: either scan from the URL or file.

    86.Is it possible to use a MS excel in Tosca? If yes, then how?

    Ans:

    Yes, can use MS excel in the Tosca Testsuite. Numerous operations like reading and writing data in excel can be performed. it’s not a part of standard modules; before importing, require to download it.

    87.What is the process of validating the PDF? Is it possible to compare a PDFs using Tosca?

    Ans:

    Tosca Tricentis had provided the standard module for performing a PDF comparison. Validating a PDF is present in the AidPack engine as TC PDF compared. offer the primary file and file a new path to compared . If need to replace a some words, the facility for this can also to be provided.

    88. Explain exploratory testing and state how it can be done by using Tosca?

    Ans:

    It is the process known for learning about the product, designing test cases, executing, and simultaneously giving a results. It can be a scheduled from a Tosca Testsuite, and the team can managed it from there.

    89.Name the looping statement which is available in the Tosca?

    Ans:

    TOSCA supports a looping statements as IF, ELSE, DO WHILE. The purpose for all of them is to know how will they performed in any of programming language.

    90.Define Tosca CI and how it will be executed in the test cases with this tool?

    Ans:

    It’s a continuous integration concept that has to support of the TOSCA Testsuite. Test cases from the CI tools like Jenkins, bamboo, etc., can be executed with this. It is used to connect a TOSCA Testsuite workspace with the Jenkins.

    91. State the advantage of linking test cases with the requirement of Tosca Testsuite?

    Ans:

    To keep trace of test cases, link test cases. Through this, will come to know how many requirements are fulfilled and how many are left and for which the test cases have been passed.

    92.How can achieve a Data-driven technique under a Tosca Testsuite?

    Ans:

    It can be achieved by using the Testsheet in a TestCaseDesign section. And can create attributes and different instances for each attribute. can create a template with the test case, attach a test case sheet with a template and then execute it.

    93. What is a Tosca Qc/ Alm Integration?

    Ans:

    The HP quality centre is the application for an allowing test cases, requirements, execution lists, and defects to be managed and keep.. The objects can be synchronized under the TOSCA commander with the TOSCA quality centre integration.

    94.What is Tosca Jira integration?

    Ans:

    Integration of TOSCA with Jira can be done for the defect tracking. can easily submit the data from TOSCA to Jira, and if wish to change the status, then synchronization in TOSCA can be reflected in the Jira.

    95. Is it possible to do an API testing with Tosca?

    Ans:

    Yes, it can be done using TOSCA Testsuite.. And can specify the URL or field path where a XML is located. And can send the request automatically, verification of response, and a XML structure.

    96.Define Tql and state a usage of it?

    It is a powerful search method that is used to find anything which want. For this execution, need to write the problem in the system language.

    97. How many types of loops available in a TOSCA Testsuite?

    Ans:

    • Incremental loop – It can be executed for a set of several times.
    • Dynamic loop – This loop will not an execute a until and unless a condition is met like a do-while or while loop.

    98.Name the methodology under which a TOSCA tool is based upon?

    Ans:

    linear(m) methodology.

    99.State the components of a TOSCA Testsuite package?

    Ans:

    • TOSCA commander – This component of TOSCA is used for creating a projects.
    • TOSCA executor – It is used for an executing test cases.
    • TOSCA Xscan – It is used in the process of scanning and also to store the information on modules.
    • Test repository – It is used for storing workspaces.

    Are you looking training with Right Jobs?

    Contact Us

    Popular Courses