Objective C Interview Questions and Answers

OpenSpan Interview Questions and Answers

Last updated on 16th Oct 2020, Blog, Interview Question

About author

Joseph (Sr Openspan RPA Lead )

He is Possessing 7+ Years Of Experience in OpenSpan. His Passion lies in Developing Entrepreneurs & Activities. Also, Rendered his intelligence to the Enthusiastic JOB Seekers.

(5.0) | 14563 Ratings 2570

If you’re looking for Robotics OpenSpan Interview Questions for Experienced or Freshers, you are at right place. There are lot of opportunities from many reputed companies in the world. According to research, RPA market is expected to grow more than $5 billion by 2020. So, You still have opportunity to move ahead in your career in Application Integration & Automation.ACTE offers Advanced OpenSpan Interview Questions 2021 that helps you in cracking your interview & acquire dream career as Pega Robotics Technical Architect.

1. What is ExcelConnector in OpenSpan?

Ans:

ExcelConnector in OpenSpan is one of the Connectors offered by OpenSpan. We can use these connectors to interact with excel files in our automations. This can read/write data into the excel files.

To use this feature you must have installed the Office Connectors while installing the Studio for development and in runtime for deployment. When we install a studio or runtime there is an option to choose the appropriate versions of Office connectors.

2. Difference in Path and Target Path?

Ans:

This is a Windows Adapters property and can be found in properties. shortcut f4

Path : If the application that is required to run is from the same folder where all other applications are installed or installed in any custom location then put the full path including the application and extension.

Target Path : If the desired application is opened by another application Eg. you have written a .bat command to launch your application. Then path will contain the full path including extension of that .bat and target path will contain only application_name.extension of that application.

StartMethod should be set to start and wait to launch for that application mentioned in target path property.

3. Can we open a browser using the windows adapter?

Ans:

This is a tricky question often asked by the interviewer to check your ability to identify the basic situation. Yes, like any other application browser is also a windows application. In order to open a browser from windows adapter we have to put the full path of the browser with extension. However windows adapter is not capable of interrogating the controls from the browser for that WebAdapter is required.

4.  How to connect Oracle, SL Server with OpenSpan?

Ans:

To connect Oracle or SQL Server in OpenSpan under the data tab Oracleuery and SLurry is available that can be used to connect with these databases. These return the DataSet to work and functions and properties are available.

5.  What is Universal WebAdapter?

Ans:

 There are two Web Adaptors available in OpenSpan. Universal WebAdapter is used to interrogate Chrome and Firefox.

In order to use this at the time of installation of Studio you must have installed the Chrome and Firefox extension.

6. Benefit of using Global Web Page?

Ans:

 While interrogating a webpage there is an interrogator popup having different interrogation options. Beneath that checkbox is available to create a global webpage. When interrogating web applications that contain multiple frames, you can use the Create Global Web Page option to assign the interrogated objects to an independent global page. This is required when objects in a frame can exist on various pages within the web site, depending on the user’s interaction with the site. This feature should also be used when there are different versions of Internet Explorer in your environment. If not used then interrogators also interrogate the IE controls like address bar, button etc. So, when the same automation will be launched in different versions of IE will fail.

7. Difference between WaitAll and WaitAny?

Ans:

 WaitAll control will wait until all objects are created.

WaitAny will wait for any one of the specified objects to be created. As soon as any object is created, automation will be proceeded.

 8. What is HookChildProcesses in OpenSpan?

Ans:

The HookChildProcesses property applies when one application starts other applications and the spawned applications are required for the solution. In this case, you have one application that launches another, that may in turn launch another, and so on. Each of the applications will require some interaction via an OpenSpan solution. Therefore, OpenSpan must hook into each application process. Unlike where you are only interested in interacting with the final target process (i.e.,TargetPath application), here you set the HookChildProcesses property to enable OpenSpan to work with the starting application and each Windows application starting afterward.

An example is where a user launches a single sign-on application. Once the user completes the sign-on, each business application is signed into and launched. If the solution will be interacting with each of the business applications, OpenSpan must inject code into all of the application processes. To support this scenario, set the Path property to the path and file name of the application that initiates the launch process and set the HookChildProcesses property to True.

9.What Is Openspan?

Ans:

Openspan is RPA(Robotic method Automation Tool) It may be used as standalone or it’s integrated by visual studio by mistreatment its plug-in. This is one amongst different automation tools like UIPath, BluePrism, and Automation etc

10.What’s RPA?

Ans:

RPA may be a computer code that makes computer code robots. Representing the long run of method automation in enterprises yet as outsourcing entities, RPA takes under consideration that the globe is moving progressively towards automating tasks that are a unit higher performed by computers and permitting the human force to focus their attention on tasks that need creativeness, judgment, and private interaction.

11.What’s Adapter In Openspan ?

Ans:

The Adapter lets OpenSpan come to interrogate our target applications. There is a Windows application template for every sort of Windows application you wish to figure within the project. Adding the Windows template adds Associate in Nursing OpenSpan Adapter to the Project with Properties specific to be used with Windows applications.

12.What’s an Excel connector In Openspan?

Ans:

Excel Connector is employed to read/write the information in to surpass files. We can use these connectors to move and surpass go in our automation. To use this feature you need to have put in the workplace Connectors whereas putting in the Studio for development and in runtime for preparation. Once we install a studio or runtime there’s a choice to select an acceptable version of workplace connectors.

13.What are Studio Development surroundings In Openspan?

Ans:

Studio Development surroundings is Associate in Nursing Integrated Development surroundings (IDE) for making, building, and testing Runtime comes.

14.What’s a Web adapter?

Ans:

It allows OpenSpan Studio to interrogate with a Windows application for interrogation functions.  WebAdapter is employed to interrogate the Microsoft web adventurer.

Subscribe For Free Demo

Error: Contact form not found.

15.What’s a Universal Web adapter?

Ans:

Universal Web Adapter is employed to interrogate the net applications like Chrome and hearth fox.In order to use WebAdapter at the time of installation of Studio you need to have put in the Chrome and Firefox extension.

16.What’s The Differentiation In Pega AI With different RPA?

Ans:

Robotic Automation system from Pega includes a Studio (Design Tool) supported Microsoft Visual Studio wherever the user will generate automation, as a runtime shopper, that runs the robotic automation on user’s desktop, expedited by a cloud-based preparation Portal, that helps in implementing and managing the automation that area unit being developed by the user.

17.What’s Object adventurer In Pega?

Ans:

The Object adventurer lists normally used .Net parts and every one OpenSpan custom parts.

18.What’s Studio’s Integrated Development Environment?

Ans:

Pega Robotic Automation Studio runs at intervals in the Visual Studio style surroundings. The surroundings are: the Menu toolbar, customary toolbar, varied Tool Windows docked or auto-hidden on the left, bottom, and right sides, yet because of the Designer house. The tool windows, menus, and toolbars that area unit obtainable depend upon the sort of project item with that you’re operating. you’ll be able to simply move and dock windows mistreatment the visual guide diamond or quickly hide windows mistreatment Auto-Hide.

19.What’s the distinction between skinny shopper And Thick shopper?

Ans:

Thin shopper: a skinny shopper is browser primarily based. This implies that you simply don’t ought to install any significant stuff and it’s obtainable across platforms and is browser primarily based.

Thick shopper: A thick shopper is put in into the shopper facet. it’s still connected to the server, however most of the process is finished on shopper facet. With thick shoppers, there won’t be a lot of processes via the network. In a way, it’ll be a way uicker choice if your network is slow or engorged.

20.What are the benefits of PEGA Robotics Automation Systems?

Ans:

Desktop Automation from Pega Robotics helps us in automating the organizational processes and transactions by allowing us to generate “personal robots” that collaboratively runs on client desktops for automating various tasks and workflows in a geographically distributed organization. For e.g., in any customer service organization, the representatives (CSRs) focus more on the customer while robotic automation collects the information required by the CSR, followed by recording and populating the changes made in the account. It also summarizes the call and reminds the agent of the sales promotions that the customer is eligible for, etc.

21. Is Pega RPA Scalable?

Ans:

PEGA RPA is tremendously flexible for up scaling with minimum time required for induction. PEGA performs complex operations with parallel functions, initiating a desktop to cloud environments. These operations are executed by allowing various users for controlling robots from multiple business departments through a secured device.

22.What area unit the advantages Of Pega AI Automation Systems?

Ans:

With Pega Robotic method Automation (RPA), organizations will automatize the mundane, tedious, long, manual work that’s hampering productivity and potency. Whether or not adjudicating claims, onboarding customers or workers, adaptative financials, and changing client info in systems records, Pega RPA will manage the work across your enterprise.

23.What’s outlined As Attribute Of Interrogated Management ?

Ans:

Property is outlined as Associate in Nursing attribute of interrogated management.

That Section Of Object adventurer Contains The Buttons to pick Associate in Nursing Object Properties, events Or ways For Associate in Nursing Automation?

Object Inspector object adventurer contains the buttons to pick Associate in Nursing object properties, events or ways for Associate in Nursing Automation.

24.What’s Interactionmanager and the way It Works?

Ans:

The Interaction Manager part connects all client interactions through the configuration of its properties, events and ways. This part maintains an instantaneous link to the contents of the interaction.xml configuration File and stores the context values outlined for every interaction.

25.What area unit The Competitors of Pega RPA?

Ans:

Some other fashionable RPA is Blue Prism, EdgeVerve, Automation anyplace, Datamatics, etc.

26.What is Object Explorer in Pega?

Ans:

The Object Explorer lists commonly used .Net components and all OpenSpan custom components.

27.What is the difference between Thin client and Thick Client ?

Ans:

  • Thin Client : A Thin Client is browser based.  This means that you don’t need to install any heavy stuff and it’s available across platforms and is browser based.
  • Thick Client : A thick client is installed into the client side. It is still connected to the server, but most of the processing is done on the client side. With a thick client, there won’t be much processing via the network. In a way, it will be a much faster option if your network is slow or congested.

28.What is defined as an attribute of interrogated control ?

Ans:

Property is defined as an attribute of interrogated control.

29.Which Section of object explorer contains the buttons to select an object properties,events or methods for an Automation ?

Ans:

Object Inspector object explorer contains the buttons to select an object properties,events or methods for an Automation.

30. How different is PEGA robotics with other RPA’s?

Ans:

It is nothing but a tool which helps in automating the tasks where it can be effectively checked. The tool is offered by Pega Studios where it is closely integrated to Microsoft Visual Studio as a runtime client. It is facilitated by a cloud-based deployment portal where the implementation and management of the automation are developed by the user.

31. What do we know by environment and session variables?

Ans:

Declaration of data while processing it, we can choose exposures as “Session variables” so that the variable acts like a session variable and we can monitor the process while running any session in variables. A Session variable is maintained by different forms of sessions. Additionally, we can also declare environment variables in the system process tab, so that accessible variables in the studio can be changed in the environment. Environment variables are common to all sessions.

32. Explain the global execution of RPA?

Ans:

PEGA RPA is gaining influence with its unique properties in the global market. It is being used by many industries. Organizations are now enjoying freedom in maximizing costs and the utilization of limited available resources. This is ultimately leading to new business with SME orientation in a crowded marketplace.

33. Is Pega’s Robotic Automation similar to Macros or Screen Scraping?

Ans:

Macros or Screen Scraping is Robotic Automation for clerical jobs requiring instruction on a structured format, which was generated from previous technologies. The key difference with RPA is that Pega RPA facilitates and conducts a universal application, used by a person, or can be used by any automated robot, bespoke application, whether mainframe, legacy, online service enabled or even a closed 3rd party hosted services based on API.

34. Mention the primary functions of PEGA RPA.

Ans:

Pega administered Robots acquire procedural knowledge, which over the time converts into a shared library for reuse, by other robots in the same way as objects are built in Software development. Applications are “read” by RPA, either by the dedicated APIs where they exist, or through an Operating System preceding the application on display, or on the screen in the background of native application. At last, RPA “reads” the screen in the same way as a user does. As a component of robotics, reading the application for displaying to a user is also taught.

Course Curriculum

Get Openspan Training By Industry Experts to UPGRADE Your Skills

  • Instructor-led Sessions
  • Real-life Case Studies
  • Assignments
Explore Curriculum

35. What Systems Can Pega RPA Integrate?

Ans:

Pega incorporates its years of experience by incorporating many technologies to its software. Pega RPA is used for offering secured and reliable services with robustness. Instead of generating adaptors for each unique application, Pega technological adaptors are installed at the presentation layer like Citrix. Armed with a wide range of modern tools, and developed as a means to enable linking to systems with the click of a button. This proven orchestration capability of the application ensures that any new processes can be quickly designed, and tested without any negative impact on the existing operational system.

36. What are the Hardware Infrastructures required to run Pega’s robotic automation platform?

Ans:

Pega has been designed for extreme flexibility and meeting robust IT standards for its operational integrity and security. This software can be deployed either as a front office or as administrative process, running happily on any standard desktop in the front office or on any scale of systems administrative processing.

37. What do you understand by Process Studio?

Ans:

Pega’s Process studio armed with Microsoft generates diagrams, which looks just like any common business flow chart. Processes are created in an area of Pega termed as Studio, which is similar to other process applications as MS Vision with standard flow diagram notations.

38. Is Pega’s Robotic Automation Platform fully auditable & secure?

Ans:

Security and audit abilities have inbuilt features of Pega robotic automation platform at multiple levels. Runtime environments are very separate from the process-editing environment. Permissions for designing, creating, editing, and running the process and business objects are specific for every authorized user. Full audit trail of changes for any process is kept, and comparisons of the before and after effect of changes are provided. Logs created at run-time for each process offer a detailed history of every single action and decision taken within the automated process. Clients tend to find the running process with pega gives them more control than manual process, and from compliance point assures that processes are run constantly, in line with the process definition.

39. How can we get started on delivering processes using Pega?

Ans:

Pega recommends a phased approach for initiating the Operational Agility framework, which is eminently scalable. It is easy for targeting the configuration of 1 to 10 processes initially with a rolling program of introduction to processes, after the framework is established.

40. What support do we need from Pega’s Professional Services?

Ans:

 Requirement of Support depends on the skills we have in house and the way we prefer to work. Pega offers a comprehensive range of services; from support, training, and mentoring with a view for quickly getting your team prepared independently for delivering the ongoing automations, right throughout an optimized turnkey package, where Pega will take the responsibility for providing pre-determined business benefits as agreed in service levels.

41. Why should we choose Pega’s Robotic Process Automation?

Ans:

Pega’s Robotic Process Automation processes are designed for efficiency in organizational Governance. Pega comprehensively supports internal and external Encryption and Decryption Keys. It enables Audit Logs and multiple High level of Robustness because of the .NET-customized code within the process automations. Pega Robotic Process Automation Tools are capable of doing the activities that was being done by .NET

42. How long will the teams be self-sufficient in developing automated processes?

Ans:

A 3-day training course offering the basic knowledge is required for initiating the creation of an automated process. Aspirants can expect for achieving full support within the specific timeframe of the project for generating the initial Operational Agility. During this time, the trainees will be delivering automated processes for the production environment and can initiate generating organizational benefit.

43. How much does Pega’s robotic automation cost?

Ans:

Pega’s fully loaded office automation is approximately one-third the cost of total employee staff. Flexibility and the ease of installation mean that the assessment is easy for maintenance and judge for approach in any given tasks.

44. Does Robotic Process Automation require coding?

Ans:

Robotic Process Automation are digital workforce built, owned and managed by the users or customer, across operations and technologies, holding to an robotic operating model running the organization. It is a code free application and has the capability to automate any software. These digital workforces are applied for automating any processes in any departments where there is extensive clerical or repeated administrative work, which is performed across the organization.

45. What are the differences between Pega and Uipath In terms of cost and uses?

Ans:

UiPath has lowered the cost of development & is easier to learn and operate. Anyone can learn by themselves as free study materials are easily available on the internet. Pega is excellent for mass scale installation across a large number of robots. It also has a higher cost of acquiring the tool as compared to Uipath. Restricted training is available as there is only one source of trainer in the form of BP. The cost of training for Pega is very high.

46. What Are the Differences Between Pega And Uipath In terms of Control Room/Dashboard?

Ans:

As for differences in Control Room or Dashboard, UiPath’s control room, The Orchestrator is a web based, which can be accessed from any browser on desktop or mobile. Pega has client-based servers, accessible only through their apps.

47. What is Pega Workforce Intelligence?

Ans:

Workforce Intelligence from Pega captures all actionable insights that are required for quantification and measurement of efficiency and productivity across the organization. These insights are infused as employee workdays as use of this advanced technology on their desktops. Performances can be measured as employee productivity, when work is done, how it has been done and identifying the opportunities for optimizing productive work with overall efficiency.

48. What are the applications of Pega RPA?

Ans:

RPA executes perfectly across many various fields viz. banking, legal consulting, insurance, Healthcare, telecom, etc. Complex activities are automated for improving the organizational efficiency. Pega uses artificial intelligence (AI) along with machine learning capabilities for executing massive volumes of repeated tasks, performed by humans earlier.

49. What are the characteristics of PEGA RPA?

Ans:

 PEGA RPA has its unique capability to work across runtime client systems. Earlier, automation was possible within a single program only. However, PEGA can now run within desktop windows without any human assistance. Pega eliminates any chances of error. Human are more prone in making dumb mistakes while performing repetitive works. Humans have a tendency to try shortcuts, which is the root cause of mistakes. RPA will not even try to make these shortcuts.

50. What are the programming skills needed for Pega RPA?

Ans:

Employees with skill in any stream are trained to automate RPA tools instantly, as programming skills are not needed for RPA. The entire work revolves around a chart, which offers a flowchart designer; graphical links with drag and drop icons to represent the steps in a process.

51. How much does PEGA RPA affect Return on Investments for organizations?

Ans:

RPA increases productivity across all sectors in an economy. One robot is efficient for achieving the work of 3 employees. This innovation software builds a positive ROI, which is much faster than expected.

52. Explain the industrial uses of Pega RPA.

Ans:

Robotic Process Automation is generally used in the following scenarios:

1. Well-defined Processing – Enters the inputs automatically from the source systems into target systems.

2. Automation of reports – automates the needed data for providing accurate reports.

3. Decision-making based on rules – RPA handle’s decisive matrices efficiently for arriving at simple & accurate rule-based decisions. 

4. Helps in application migration as a part of the upgradation process and migrates application data & records.

5. Double-data entry – users can rekey the data and data entry, which is made easy from one system to another.

Course Curriculum

Learn Openspan Certification Course & Get Hired By TOP MNCs

Weekday / Weekend BatchesSee Batch Details

53. What Are The Advantages Of Using Pega RPA?

Ans:

Following are the benefits achieved by using RPA:

1. Revenue is extended.

2. Promote Self-Service options.

3. Efficiency is increased.

4. More products can be made available on the Internet.

5. Present information regarding an issue is automatically taken care of.

54.How do I get OpenSpan tutorials for free?

Ans:

There are many places where you can easily get OpenSpan Tutorials and videos for beginners, free of charge. Although, you have to make sure you are doing the Labs while reading, otherwise, it’s worthless.

55.What are the Roles and responsibilities of an OpenSpan resource?

Ans:

There are many roles in OpenSpan, such as,

  • Senior Developer (70% Job Openings).
  • Manager (10% Job Openings).
  • Technical Architect (20% job Openings).

As you can see, the most important role is the RPA Developer. Therefore, make that a priority.

56.Where can I get OpenSpan Training?

Ans:

There are many vendors but make sure you get Lab access before and after the sessions.

57.Where can I get Openspan Interview questions and Answers and how difficult are they?

Ans:

Most of the questions are quite easy, some are of advanced levels.

58.How much time does it take to learn OpenSpan Tool?

Ans:

Well, that depends upon the quality of training, but with free tutorials, you can learn the basics in 15 hours.

59.Can you provide details on OpenSpan certification?

Ans:

Well, there are 5 types of OpenSpan certification. You can start with the basic one.

  • Senior Developer.
  • Technical Lead.
  • Technical Manager.
  • Technical Architect.
  • Automation Test Architect.

60.How can I get access to OpenSpan Portal?

Ans:

(1) Normal Access.

(2) Partner Access

61.What about RPA OpenSpan Jobs? Do we have good scope?

Ans:

OpenSpan has been implemented in these locations: San Jose, Los Angeles, Detroit, Denver, Chicago, San Francisco, London, Toronto, Houston, Austin, Dallas, Orlando, Seattle, Washington, New York, India (Bangalore, Hyderabad, Pune, Chennai, Mumbai, Noida, Delhi, Gurgaon) Singapore, Melbourne, Dubai.

62.What is the Latest version of OpenSpan?

Ans:

It’s version 8.0, but many clients use version 7.1 even now.

63.How Can I download the software for OpenSpan? If yes, how can I get it?

Ans:

That depends. If you are a partner with OpenSpan, then you can get a Training License for practice etc.OpenSpan Partner for the license.

64. How Can you compare RPA tools i.e. Openspan vs Automation Anywhere vs Blue Prism vs Openspan?

Ans:

Yes, you can have a look here.

65.What are the prerequisites to learn RPA Openspan?

Ans:

You can be a better RPA Developer with very less or zero programming knowledge.

66.What’s Excel connector In Openspan?

Ans:

Excel Connector is employed to read/write the information in to surpass files. We can use these connectors to move and surpass go in our automation. To use this feature you need to have put in the workplace Connectors whereas putting in the Studio for development and in runtime for preparation. Once we install a studio or runtime there’s a choice to select an acceptable version of workplace connectors.

67.What’s The distinction Between Path And Target Path?

Ans:

The Path and Target Path area unit the Properties of Windows Adapter and might be found in Properties Window.

Path : If the appliance that’s needed to run is from the same folder wherever all different applications are put in or put in in any custom location then place the total path as well as the appliance and extension.

Target Path:  If the required application is opened by another application Eg. You’ve got written a .bat command to launch your application. Then path can contain the total path as well as extension of that .bat and target path can contain solely application_name.extension of that application.

StartMethod ought to be set to begin and wait to launch for that application mentioned in target path property.

Thick shopper: A thick shopper is put in into the shopper facet. it’s still connected to the server, however most of the process is finished on shopper facet. With thick shoppers, there won’t be a lot of processes via the network. In a way, it’ll be a way uicker choice if your network is slow or engorged.

68.A way to Connect Oracle, Sl Server With Openspan?

Ans:

To connect Oracle or SQL Server in OpenSpan below the knowledge tab Oracleuery and SLurry is on the market that may be wont to connect with these databases. These come from the DataSet to figure and functions and properties are unit obtainable.

69.What’s The Difference Between Waitall And Wait Any ?

Ans:

The WaitAll management can wait till All objects area unit Created.

The WaitAny part is employed once anybody—screen, form, or application—in a bunch should be created before the user will proceed. This is often helpful once,for example, the cluster consists of 3 screens, every with reference to A level of membership.

openspan Sample Resumes! Download & Edit, Get Noticed by Top Employers! Download

70.What’s Hook Child Processes?

Ans:

The HookChildProcesses property applies to Windows and net application adapters.This property applies once one application starts different applications and therefore the spawned applications area unit needed for the answer.

In this case, set the trail or the StartPage property to spot the appliance that spawns the opposite applications.

Next, set the HookChildProcesses property to true so you’ll be able to interrogate any application that’s spawned by the trail or StartPage application.

Set the adapter’s StartMethod property to begin.

71. What is the differentiation in PEGA Robotics with other RPA?

Ans:

Robotic Automation system from Pega includes a Studio (Design Tool) based on Microsoft Visual Studio where the user can generate automations, as a runtime client, which runs the robotic automation on user’s desktop, facilitated by a cloud-based Deployment Portal, which helps in implementing and managing the automations that are being developed by the user.

72. What Are The Competitors of PEGA RPA?

Ans:

Some other Popular RPA is Blue Prism, EdgeVerve, Automation Anywhere, Datamatics, etc.

73. Is Pega a RPA Tool?

Ans:

Pega is an RPA Tool, which complements the traditional IT solutions like BPM, and other front office tools available for enhancing productivity. Pega facilitates a universal steady administrative operation for automating the services with embedded controls for efficient organizational governance

Are you looking training with Right Jobs?

Contact Us

Popular Courses