Dynamics 365 interview questions LEARNOVITA

50+ REAL-TIME Microsoft Dynamics 365 Interview Questions and Answers

Last updated on 23rd Sep 2022, Blog, Interview Question

About author

Sanjay (Sr Big Data DevOps Engineer )

Highly Expertise in Respective Industry Domain with 7+ Years of Experience Also, He is a Technical Blog Writer for Past 4 Years to Renders A Kind Of Informative Knowledge for JOB Seeker

(5.0) | 13265 Ratings 1560

1. What is an Oracle project Billing?

Ans:

Oracle Project Billing provides the ability to explain revenue and invoicing rules for projects, generate revenue, create invoices, and integrate with the other Oracle Applications to process revenue and invoices. Oracle Project Billing also integrates with Oracle Receivables.

2. Is Zoom owned by an Oracle?

Ans:

Oracle announced today that it has acquired a Zoom as a new major customer. The Oracle Cloud is now being used by a Zoom as their infrastructure provider, which should ensure that people can have smooth video conference 24 hours a day.

3. Explain Know more about a Translations & Revaluation along with its working level ?

Ans:

The translation is used for a translating the functional currency balances into a foreign currency balances that need to be done at the accounting level. Then comes the revaluation which is used for an identifying the unreleased gain or loss that may occur during currency inflation. Some of the examples can be Conversion Rate is 2, Foreign Currency is INR, or Functional Currency is USD to name the few.

4. Define a PrePayment in AP?

Ans:

This type of option is all about prepayment to be done in an advanced manner which is made to a supplier by the employee or the organization. It will later be applied to feature called a debit. Such type of option is categorized into two sections one is a permanent and Temporary Prepayment.

5. Does Amazon used Oracle?

Ans:

Amazon was built on traditional relational databases from a beginning. Long before the ecommerce giant launched an AWS, it used Oracle to support its consumer operations, handling a core of its retail transactional systems.

6. What is a Oracle Redwood?

Ans:

Redwood represents an effort to develop new Oracle UI and reshape the company’s image through a graphic design. Oracle rolled out the first pieces of its a new user experience (UX), branding and marketing design at an Oracle OpenWorld.

7. Which one is a better: SQL or Oracle?

Ans:

SQL server is a lot simpler to work with. need dedicated DBAs to an administer Oracle, but pretty much any bozo can keep a SQL server running. Oracle has better, more predictable and more well-documented a concurrency model. Oracle’s documentation is superior in the most ways.

8. What does a poet stand for in a accounting?

Ans:

Projects Portfolio Management PPM & POET: Key Facts. Projects Portfolio Management (PPM): A subledger to track the activities that span over multiple fiscal years. Every project is assigned an unique project number. A various string (POET) is used to charge expenses to a project.

9. What is procurement initiative?

Ans:

Initiatives enable a senior procurement manager or chief purchasing officer to execute and monitor strategic procurement initiatives, aimed to meet the specific set of objectives, in their organization. Monitor Progress of an Initiatives: Every initiative is assigned one or more objectives.

10. Define a Adjusting Period?

Ans:

The last time of a financial year which is used is known as the adjusting period. It helps in performing an adjustment and closure of the journal entries. need to choose on including the period of adjustment or not in a calendar since it is one crucial decision that needs to be made.

11.What is a Oracle Inventory Management?

Ans:

Oracle Inventory Management allows to consolidate a disparate inventory tracking and control systems into single, global inventory management solution for material in each stage of the product life cycle across all of types of business.

12. Can explain more about a 2 way, 3 way, and 4-way matching?

Ans:

To make a payment in 3 ways, you need to have PO ordered while in 4 ways, it is important to compare a different documents like PO, receipt, invoice, and inspection. Furthermore, inspection will be done on those things which have received if a 10 items get damaged.

13. Can explain in detail about a Burdening VS Mass Allocations

Ans:

When think of the burden cost that is present in a Oracle project, understand that the prime motive of its design was to apply a overhead expenses as per the burden contracting method which traditionally government agencies in United States. However, Oracle General Ledger Mass Allocations is known to offer a best traditional yet complete allocation of actual overhead expenses where ongoing burdening method does not exist.

14. How to test a burden structure before processing?

Ans:

To test a burden structure, you need to use window of View Burdened Costs before an initiating the processing costs. need to have finished the cost along with the implementation and assigned a burden schedules.

15. What can be done if the expenditure type in burden structure is not included?

Ans:

In the oracle project, if it fails to find an expenditure type in the cost base at the time of a burden process, then the expenditure item will not get burdened. Ideally, burden cost is equivalent to a raw cost.

16. What can be done if an expenditure type in the burden cost code definition is not included?

Ans:

If there is no expenditure type, then it may result in a Create and Distribute Summarized Burden Component which needs to be processed. This needs to be done since an expenditure type is said to be the key value in a expense item record.

17. Where can be a burden cost distribution lines be seen?

Ans:

It is possible to use an Expenditure Inquiry window since it helps in a reviewing the burdened cost distribution lines.

18. What Know more about a Journal and its type?

Ans:

Journal is known for a recording the traction that a business does. It includes the credit and debit lines in which debit needs to be equivalent to a credit. It is categorized into various types such as suspense journal which is also known as a Unbalanced Journal, Reversal journals, and Recurring Journals.

19. Why sometimes, the particular expenditure item does not be get burdened?

Ans:

In case, a oracle project does not distribute the cost in a proper manner or create the revenue for expense item, then can see the revenue rejection reason under the section of an Expenditure Items window. That is when; can use the folder option show field that displays either the Revenue Distr.

20. Could define Security Rules and Cross-validation Rules?

Ans:

Security rule is used for restricting a users from entering any kind of segment. While the Cross-validation rule is used for the restricting the end-user to enter the combinations of code. Security rule works at the responsibility level while cross-validation rule works at a structure level.

21. How Know more about a Dynamic Insertion?

Ans:

It is possible for to create a new account dynamically with code combinations. For this, when enter the data, it enables the dynamic insertion in a primary option to choose.

22. What is Difference between a Standard Accrual and Standard Cash?

Ans:

    Standard AccrualStandard cash
    Standard Accrual includes an Invoice and Payment Accounting while in Standard Cash only payment accounting is present. Not only this, Standard Accrual undergoes a two phases. In the first phase, the good order is generated and received while in a second phase the amount is paid for receiving goods within the due time that is actually set by a supplier.

23. Can elaborate in detail about Flex field GL Qualifiers?

Ans:

Generally, it is assigned to a qualifiers and the individuals to make sure the definition in COA is clear. Natural Account is type of option that should contain about the single account section which is natural. Then comes Balancing Account where every structure needs to have a single balancing segment. There needs to be also a cost center under which a section is used for the oracle asset. Furthermore, comes the intercompany GL which usually uses an intercompany section in code associated with accounting.

24. What is distinction between a AP and AR invoices?

Ans:

    AP voiceAR voice
    AP invoice is all about the amount that goes out to receive a original material from the seller or supplier. Invoice isa amount that comes in by selling the product to a customer or parties or can say revenues.

25. What is required to add a new organization?

Ans:

If want to add a new organization, and then need to add it to a version called Project Burdening Hierarchy.

26. Can explain the difference between a KFF and DFF?

Ans:

    KFFDFF
    KFF is an unique identifier that is stored ina segment section. DFF is used for capturing a additional information that can be used later. It is stored in a attribute column.

27. What is a Oracle project accounting?

Ans:

Oracle Projects uses AutoAccounting, or Project Budget Account Generation workflow for an integrated budgets, to derive default accounts for transactions. submit processes in Oracle Projects to generate an accounting events and create accounting for the accounting events in Oracle Subledger Accounting.

28. Can explain a symbol of DFF in the form?

Ans:

DFF in a form has the symbol of a Square Bracket.

29. What is a Project Costing in Oracle Apps?

Ans:

Oracle Project Costing enables to capture costs according to specific business requirements. can classify a expenditures based on the type of cost incurred on a project, like administrative, overtime, or lodging.

30. What is work type in Oracle projects?

Ans:

A project is a primary unit of work that can break down into a one or more tasks charge the transactions enter in a Oracle Projects to a project and a task. When set up a project, must enable a project structure and enter a project and task information.

31. What is role of a project accountant?

Ans:

The project accountant is accountable for monitoring a progress of projects, looking into variances, approving outgoing inclusive of an expenses, and ensuring that project billings are issued to a clients and payments collected.

32. What is billing amount?

Ans:

The total amount of cost of goods or services billed to a customer, usually covering purchases made or services rendered within the specified period of time.

33.Could help know the structure of KFF in an Accounting Flexfields?

Ans:

In a accounting flex field, there is an accounting, cost center, product, and future use.

34. What is Burden cost in Oracle projects?

Ans:

The raw cost is the actual cost of a work performed, and the burden cost is indirect cost of work performed. Burdening (also known as a cost plus processing) is a method of calculating burden costs by applying a one or more burden cost components to the raw cost amount of every individual transaction. can then review a raw cost and total burdened cost of each transaction.

35. What is a Oracle best known for?

Ans:

The company is best known for its Oracle database software, a relational database management system, and for the computer systems and software, such as Solaris and Java, acquired in its a purchase of Sun Microsystems in 2010. In 1987 Oracle became a largest database management company in the world.

36. Why is Oracle so popular?

Ans:

Oracle is the choice of a most successful companies and enterprises due to its efficient database management options and security options. Although Oracle is known to be a notoriously costly, it is definitely one of best DBMS products in terms of efficient database administration and application.

37. What kind of company is a Oracle?

Ans:

Computer technology corporation: Oracle is a computer technology corporation best known for its a software products and services like Java. Through a company’s four main business segments—cloud and license, hardware, and services—Oracle sells its cloud-engineering services and systems and database management systems.

38. Do know what is a flex field Qualifier?

Ans:

This type of qualifier is used for an identifying the segments. There are various types of flex field qualifiers such as Segment of Intercompany, Cost Center segment, Balancing Segment, and Natural Account section Qualifier.

39. Who is a Oracle’s largest customer?

Ans:

AWS Professional Services operative Doug Booth, Principal Business Development Manager for an AWS, described Amazon.com as Oracle’s largest customer many times over, which is a certainly credible.

40. Is Oracle top tech company?

Ans:

The company sells a database software and technology, cloud engineered systems, and enterprise software products—particularly its own brands of a database management systems. In 2020, Oracle was a second-largest software company in the world by revenue and market capitalization.

41. Is a Oracle going away?

Ans:

Amazon has been moving off Oracle for several years and has a plans to complete the transition next year, according to the people familiar with the matter. Oracle has been unable to keep up with a AWS and other vendors in a cloud infrastructure.

42. Does a Google use Oracle?

Ans:

Google will stop using a Oracle’s finance software and adopt SAP instead. Google plans to migrate its internal financial software from thr Oracle to SAP in a next few weeks. There’s no indication that it’s moving the other systems off Oracle.

43. Where does a Oracle make its money?

Ans:

Oracle makes a money by designing, manufacturing, and selling hardware and software products. More specifically, revenue comes from a software subscriptions, license fees, hardware fees, and service fees.

44. What are the levels in a Oracle?

Ans:

  • Levels at Oracle
  • IC-1.
  • IC-2 (Member of Technical Staff)
  • IC-3 (Senior MTS)
  • IC-4 (Principal MTS)
  • IC-5 (Consulting MTS)
  • IC-6 (Architect)

45. How many acquisitions does a Oracle have?

Ans:

Oracle has made a 125 acquisitions and 84 investments. The company has spent over a $ 69.24B for the acquisitions. Oracle has invested in a multiple sectors such as MarketingTech, Cybersecurity, Business Intelligence and more.

46. Is Oracle cloud cheaper than a AWS?

Ans:

OCI provide an industry-leading pricing, validated by independent- party analysts. OCI standard, Intel-based VMs are up to a 61% cheaper than equivalent AWS instances, OCI block storage is up to a 99% cheaper than AWS EBS volumes and OCI data egress is up to 95% cheaper than a AWS data egress .

47. What does project accounting do?

Ans:

Project accounting works by a creating a detailed plan of the project costs and managing them throughout project execution to make sure on a budget. This is done by a monitoring project costs and tracking variance between a planned and actual costs.

48. Is SAP better than a Oracle?

Ans:

Both Oracle and SAP have good CRM software but a systems have strengths and weaknesses in various areas. Oracle does well across a board but isn’t excellent at any one thing. Oracle’s ERP also has a good Customer Account Management, but SAP excels in this field.

49. Is Oracle like a Google?

Ans:

In the comparison between a Google vs Oracle, Oracle stands in the first position compared to a Google because Oracle has multiple features for data storing and simple access, where Google is lagging in a some features. Example: Oracle BI has many features compared to a Google cloud.

50. Is Oracle better than a Google?

Ans:

Google employees rated their Overall Rating 0.7 higher than a Oracle employees rated theirs. Google employees rated their Career Opportunities 0.7 higher than a Oracle employees rated theirs. Google employees are rated their Senior Management 0.7 higher than a Oracle employees rated theirs.

51. Is Oracle still be relevant?

Ans:

If looking at a existing IT, then yes, indeed a Oracle is still relevant. So many of Oracle’s customers would have a dumped Oracle long ago, but it’s no longer about a replacing a database. Now it’s about a replacing of ERP, CRM, or HR solutions .

52. Does Oracle use a SQL?

Ans:

Oracle, meanwhile, uses a PL/SQL, or Procedural Language/SQL. Both are various “flavors” or dialects of SQL and both languages have various syntax and capabilities. PL/SQL in Oracle can also group procedures together into a packages, which can’t be done in a MS SQL Server.

53. Is Oracle database?

Ans:

Oracle Database is the first database designed for an enterprise grid computing, the most flexible and cost effective way to manage an information and applications.

54. Does Facebook use a Oracle?

Ans:

Google and Facebook use a Oracle, not for their main product but for their back-office. eBay also used a Oracle in the past.

55. Who uses a Oracle Cloud?

Ans:

The companies in a Oracle Cloud customer list are Link Solutions,Inc, eVerge Group, Infovity, Vendavo, Hearst Communications Inc. The major user of Oracle Cloud is a computer software industry with a 35.4%.

56. Why is an Oracle used?

Ans:

It is database management software product. A database contains organized collection of information. A database management system is not only used for storing a data but to effectively manage it and provides more performance, authorized access and failure recovery features.

57. Does a Oracle negotiate salary?

Ans:

Oracle is more willing to negotiate a base salary vs peers. That said, the increase is still typically smaller than what is possible for an equity component. Caveat: this of course does depend on an initial offer and how much room there is for every component relative to a top of the band number.

58. What is difference between a project accountant and accountant?

Ans:

The general accounting system identifies an expenses that have already occurred in a past, while project accounting provides a way to track business costs for a future activities based on current estimates. The key difference between a company and project accounting is when businesses recognize expenses.

59. What is a OCI Oracle cloud?

Ans:

Oracle Cloud Infrastructure (OCI) is IaaS that delivers on-premises, high-performance computing power to run a cloud native and enterprise company’s IT workloads. OCI provides a real-time elasticity for enterprise applications by combining a Oracle’s autonomous services, integrated security, and serverless compute.

60. What is a Oracle ic4?

Ans:

Oracle is a company providing an integrated cloud applications and platform services.

61. Does Oracle charge for a data egress?

Ans:

Inbound data transfer is a free, and we offer a high threshold for free outbound data transfer— a first 10TB free for each regional zone or product SKU. After that, outbound data transfer rates are based on a geography. Data transfer cost is covered under a networking cloud pricing.

62. Is a Oracle Database the best?

Ans:

For many years, Oracle Database has received a highest ranking in the industry. In 2019, Gartner analyzed database vendors and published a 1-to-5 ranking of a critical capabilities. All but one of Oracle Database’s results came out between a 4 and 5.

63. Which is a easier, SAP or Oracle?

Ans:

While average Oracle customer takes a 22.5 months to implement, the average SAP customer is able to do so in a 4 months less time.

64. Which is a bigger, SAP or Oracle?

Ans:

Oracle has the highest overall revenue by a far: its $40 billion in annualized revenue is a 25% bigger than SAP’s $32 billion, and 2X as big as Salesforce’s $19 billion. So clearly, overall mass is not a driver of market cap for these 3 companies.

65. Is Oracle Faang?

Ans:

Facebook, Apple, Amazon, Netflix, Google comprise a FAANG Companies. Other the top tech companies include LinkedIn, Tesla, Microsoft, Oracle, Airbnb, and Uber.

66. Can run Oracle in a Google bare metal offering?

Ans:

Oracle software is not authorized for a Google Cloud environment (PDF). Running Oracle Database on Google Cloud bare metal solution is manual and customer managed, which can be significantly more expensive to a set up, run, and maintain.

67. What software is similar to a Oracle?

Ans:

  • Competitors and Alternatives to Oracle
  • Microsoft.
  • IBM.
  • MongoDB.
  • Amazon Web Services (AWS)
  • SAP.
  • Google.
  • MariaDB.
  • Cloudera.

68. What is a project P&L?

Ans:

The project-level profit and loss (a.k.a ‘P&L’) report a shows an overview of income and costs for the given project. In order to see a ‘Profit & Loss’ tab on project, that project needs to be have at least one invoice, bank transaction, bill or expense.

69. Which language is used in a Oracle database?

Ans:

Oracle Database developers have choice of languages for developing the applications—C, C++, Java, COBOL, PL/SQL, and Visual Basic. The entire functionality of a database is available in all the languages. All language-specific standards are be supported.

70. Is Microsoft SQL better than a Oracle?

Ans:

The main difference between a two languages is how they handle variables, stored procedures, and built-in functions. PL/SQL in Oracle can group procedures into a packages, which cannot be done in a MS SQL Server.” While PL/SQL is more difficult and has more’ capabilities,’ T-SQL is simpler and simpler to use.

71. Is Oracle a software?

Ans:

Oracle is a computer technology corporation best known for its a software products and services like Java. Through a company’s four main business segments—cloud and license, hardware, and services—Oracle sells its a cloud-engineering services and systems and database management systems.

72. What is task in Oracle?

Ans:

In Oracle Cloud Infrastructure Data Integration, a task is design-time resource that specifies a set of actions to perform on a data. can create an Integration or Data Loader tasks from Project Details or Folder Details page. then publish tasks into the Application to test or roll out into a production.

73. What does poet mean in an Oracle?

Ans:

Trying to find a way in order to bring a POET (Project, Org, Expenditure type and Task) information for every pcard transaction into oracle AP distributions.

74. What is Oracle EBS system?

Ans:

Oracle E-Business Suite is one of the Oracle Corp.’s major product lines. Also known as Oracle EBS, it is an integrated set of a business applications for automating customer relationship management (CRM), an enterprise resource planning (ERP) and supply chain management (SCM) processes within an organizations.

75. Who was a Oracle’s first customer?

Ans:

Its first customer was a U.S. Air Force, which used the program at a Wright-Patterson Air Force Base, near Dayton, Ohio. Known for innovation and aggressive marketing, company, renamed Oracle in 1982 after its a flagship product, grew rapidly throughout a 1980s, going public in 1986.

76. What are the three processes are performed in project accounting?

Ans:

Project accountants break down a project accounting process flow into a six main areas: initiation, budget, administration, allocation, maintenance and analytics and reports.

77. Which type of a software is Oracle?

Ans:

Oracle Database is RDBMS. An RDBMS that implements a object-oriented features such as user-defined types, inheritance, and polymorphism is called object-relational database management system (ORDBMS).

78. What is 3 golden rules of accounts?

Ans:

Take a look at a three main rules of accounting: Debit the receiver and credit the giver. Debit what comes in and credit what goes be out. Debit an expenses and losses, credit an income and gains.

79. What does a Poetaf stand for?

Ans:

POET or POET refers to some of a additional attributes required from the Project Portfolio Management (PPM) functionality in Oracle ERP.

80. What are the Oracle ERP modules?

Ans:

Oracle ERP is a cloud-based software solution used to automate a back office processes and day–to-day business activities. It is a business management software suite that includes a financial management, supply chain management, project management, accounting, and procurement.

81. What is a Oracle Procurement?

Ans:

Oracle Services Procurement is an enterprise application that enables a complete control and oversight for services spending. … By managing a services procurement with step-by-step online processes, an organization can save money on easy and complex categories from contingent labor to a complex business services.

82. What are the Oracle Service contracts?

Ans:

Oracle Service Contracts simplifies a contract management and provides a centralized repository for an entitlement information. Rapidly create, manage, and update service contracts, warranties, and extended warranties on the sales of goods or services. Then provide a service based on a real-time entitlement data.

83. How do create a contract in Oracle?

Ans:

Navigate to Contract Administration, and then select a Launchpad. The Oracle Contracts window will appears. Select New from a Tools menu. The Create New Contract window appears.

84. What is a Agile project accounting?

Ans:

Agile calls for a continuous information flow between a accounting and finance departments and all their stakeholders. This requires a solid reporting structure that requires a minimal manual intervention and can accommodate unique scenarios.

85. What is a term procurement?

Ans:

Procurement is the process of purchasing a goods or services and is usually in reference to a business spending. Business procurement requires preparation, solicitation, and payment processing, which usually involved a several areas of a company.

86. What is Oracle install base?

Ans:

Oracle Install Base is a centralized repository of an information for an item instance and its tracking details are including location, status, ownership, party role, and contact relationships. It also supports a creation and maintenance of Oracle Install Base configurations.

87. What are key features of Oracle procurement contracts?

Ans:

  • Establish Contract Standards.
  • Author Contracts.
  • Negotiate Contracts.
  • Approve and Sign Contracts.
  • Execute and Monitor Contracts.
  • Administer Changes.
  • Renegotiate and Close Out Contracts.
  • Search Contracts.

88. What are golden rules of accounting?

Ans:

  • Debit a receiver, credit the giver.
  • Debit what comes in, credit what to goes out.

89. What are 3 financial statements?

Ans:

They are: (1) A balance sheets; (2) A income statements; (3) A cash flow statements; and (4) A statements of a shareholders’ equity. Balance sheets show what company owns and what it owes at a fixed point in a time. Income statements show how much money the company made and spent over a period of time.

90. What are 5 types of accounts?

Ans:

There are five main types of accounts in an accounting, namely assets, liabilities, equity, revenue and expenses. Their role is to explain how a company’s money is spent or received.

91. What is accounting cycle?

Ans:

The accounting cycle is a collective process of an identifying, analyzing, and recording the accounting events of a company. It is standard 8-step process that begins when transaction occurs and ends with its inclusion in a financial statements.

92. What is a GAAP?

Ans:

Generally Accepted Accounting Principles (GAAP or US GAAP) are a collection of commonly-followed an accounting rules and standards for a financial reporting. The purpose of GAAP is to ensure that financial reporting is a transparent and consistent from one organization to another.

93. What Is a Project Foundation?

Ans:

Oracle Project Foundation offers a common foundation (functionality) shared across the goods in a Oracle Enterprise Project Management Solution. The reason of Oracle Project Foundation is to bundle all commonplace elements of Oracle Projects into a unmarried location.

94. Where Should Structures Be a Setup?

Ans:

Within undertaking a templates which lets in reuse of their parameters and settings as a defaults when getting into new initiatives.

95. In Order To Take Advantage Of a Baseline, Approval And Publication Functionality In Wps, Including Work Flow Notifications,What Is Required?

Ans:

Enable Work plan versioning within a Work plan Structure Information Page for the project templates and initiatives.

96. What Is Use Of A Deliverable?

Ans:

Deliverables will let define and song the specified outputs assignment or a selected challenge will require as a way to a successfully whole them within the certain time frame.

97. Can explain in detail about a Burdening VS Mass Allocations?

Ans:

When think of a burden cost that is present in the Oracle project, understand that prime motive of its design was to apply the overhead expenses as per the burden contracting method which traditionally government agencies in an United States. However, Oracle General Ledger Mass Allocations is known to offer a best traditional yet complete allocation of actual overhead expenses where be ongoing burdening method does not exist.

98. What can be done if expenditure type in a burden structure is not be included?

Ans:

In a oracle project, if it fails to find the expenditure type in a cost base at the time of the burden process, then the expenditure item will not get burdened. Ideally, the burden cost is an equivalent to the raw cost.

99. What can be done if expenditure type in the burden cost code definition is not be included?

Ans:

If there is a no expenditure type, then it may result in a Create and Distribute Summarized Burden Component which needs to be processed. This needs to be done since an expenditure type is said to be the key value in an expense item record.

100. Know more about a Journal and its type?

Ans:

Journal is known for recording a traction that a business doe. It includes credit and debit lines in which debit needs to be an equivalent to the credit. It is categorized into various types such as suspense journal which is also known as an Unbalanced Journal, Reversal journals, and Recurring Journals.

Are you looking training with Right Jobs?

Contact Us

Popular Courses