Oracle transportation management LEARNOVITA

Oracle TM Interview Questions and Answers [ STEP-IN ]

Last updated on 26th Sep 2022, Blog, Interview Question

About author

Sanjay (Sr Big Data DevOps Engineer )

Highly Expertise in Respective Industry Domain with 7+ Years of Experience Also, He is a Technical Blog Writer for Past 4 Years to Renders A Kind Of Informative Knowledge for JOB Seeker

(5.0) | 13265 Ratings 1527

1. What area unit the responsibilities of the information administrator’s tasks?

Ans:

  • Creating primary information storage structures referred to as tablespaces when application developers have designed AN application.
  • Creating primary objects like tables, views, indexes once application developers have designed AN application.
  • Enrolling users and maintaining system security.
  • Ensuring compliance along with your Oracle license agreement.
  • Controlling and observance of user access to the information.
  • Monitoring and optimizing the performance of the information.
  • Planning for backup and recovery of information data.
  • Maintaining archived knowledge on tape.
  • Backing up and restoring the information.
  • Contacting Oracle Corporation for technical support.

2. you would like to seek out what percentage users area units outlined within the secret file and what privileges those users have. however would you accomplish this?

Ans:

You can get the knowledge regarding the present users within the secret file querying the “v$pwfile_users” read.Execute the SQL question below:

  • Sql> choose * FROM v$pwfile_users;
  • The question on top of can come back four columns for every user within the secret file.The column names are unit USERNAME,SYSDBA, SYSOPER and SYSASM.
  • The USERNAME column displays the username of the user within the secret file
  • The SYSDBA column displays whether or not the user has SYSDBA privileges or not
  • The SYSOPER column displays whether or not the user has SYSOPER privileges or not
  • The SYSASM column displays whether or not the user has SYSASM privileges or not

3. What area unit the roles of DBA?

Ans:

A DBA has the authority to make new users, take away the present users, or modify any of the setting variables or privileges assigned to different users. The roles of DBA include:

  • Manage information storage.
  • Administer users and security.
  • Manage schema objects.
  • Monitor and manage information performance.
  • Perform backup and recovery.
  • Schedule and automate jobs.

4. What area unit the common Oracle DBA tasks?

Ans:

The following tasks area unit administered by Oracle DBA:

  • Installing Oracle software package.
  • Creating Oracle databases.
  • Performing upgrades of the information and software package to a replacement unleash level.
  • Starting up and closing down the information.
  • Managing the database’s storage structures.
  • Managing users and security.
  • Making information backups and playing recovery once necessary.
  • Proactively observe the database’s health and take preventive or corrective actions pro re nata.
  • Monitoring and calibration performance.

5. Name the assorted Oracle information objects?

Ans:

The various Oracle information objects are:

  • Sequences.
  • Views.
  • Tables.
  • Tablespaces.
  • Indexes.

6. List out the 3 essential elements of the GL set of a book?

Ans:

    Accounting calendarCharts of accountCurrencies
    The accounting calendar sometimes refers to the accounting year and also the periods. It includes data regarding the accounting year and their periods. It additionally helps you outline the multiple calendars and assign the various calendars to every set of books. The chart of accounts is the structure of the account that helps you outline the particular desires of your business or organization. It permits you to decide on a variety of account phases beside the length name and order of every segment.

7. What area unit the contents of the management file?

Ans:

Every Oracle information contains a management file. an impression file may be a tiny computer file that records the body of the information and includes:

  • The information name.
  • Names and locations of associated datafiles and on-line redo log files.
  • The timestamp of the information creation.
  • The current log sequence variety.
  • Checkpoint data.

8. List out the tools for administering the information?

Ans:

The following tools area unit the merchandise, tools and utilities used for administering the database:

  • Oracle Universal Installer(OUI).
  • Database Configuration Assistant(DBCA).
  • Database Upgrade assistant.
  • Oracle internet Manager.
  • Oracle Enterprise Manager.

9. What area unit do the lexicon tables accustomed to monitor an information space?

Ans:

The following area unit the lexicon tables utilized in observance a database’s space:

  • DBA_FREE_SPACE.
  • DBA_SEGMENTS.
  • DBA_DATA_FILES.

10. What’s AN introduction for Oracle TM?

Ans:

11. Justify shortly Shared Server Architecture?

Ans:

This design removes the necessity for an ardent server method for every association. A dispatcher routes varied incoming network session requests to a shared server processes pool. AN idle shared server method from a shared pool of server processes chooses a call for participation from a typical queue,which means a little variety of shared servers will do an equivalent quantity of process as several dedicated servers.

12. What’s AN Index?

Ans:

Indexes area unit structures related to tables and clusters. you’ll produce indexes on one or a lot of columns of a table to reinforce the speed of SQL statement execution thereon table. even as the index within the Oracle manual helps you to find data quicker than if there have been no indexes. AN Oracle index provides a quicker access path to table knowledge.

13. What’s an impression File?

Ans:

Control file may be a computer file that stores information name, associated knowledge files, redo files, decibel creation time and current log sequence variety. while not management file knowledge bases can’t be started and might hamper data recovery.

14. Justify Sequence Generator In Oracle?

Ans:

The sequence generator provides a sequent series of numbers.The sequence generator is very helpful for generating distinctive sequence numbers. Sequence numbers area unit Oracle integers of up to thirty eight digits outlined within the information.A sequence definition provides data, such as:

  • The sequence name ascending or descendant sequence.
  • The interval between numbers.
  • Whether Oracle ought to cache sequence numbers in memory.
  • Sequence numbers area unit generated freelance of any tables.

15. What’s A Dimension?

Ans:

A dimension is class-conscious relationships between pairs of columns or column sets. Every worth at the kid level is tied with one worth at the parent level.A dimension may be an instrumentation of logical relationships between columns and it doesn’t contain any knowledge.

16. What’s A Tablespace?

Ans:

Oracle uses Tablespace for logical information Storage. Physically, information can get hold on in Datafiles. Datafiles are connected to tablespace. A tablespace will have multiple datafiles. A tablespace will have objects from completely different schemas and a schema will have multiple tablespaces. info creates “SYSTEM tablespace” by default throughout info creation. It contains scan solely information lexicon tables that contains the knowledge regarding the info.

17. What Contains Oracle Physical info Structure?

Ans:

It contains:

  • Datafiles
  • Control Files
  • Redo Log Files
  • Archive Log Files
  • Parameter Files
  • Alert and Trace Log Files
  • Backup Files

18. However, does Oracle Works?

Ans:

  • An instance has started on the info server.
  • A consumer established an association to the server, exploiting the right Oracle web Services driver.
  • The server creates a fanatical server method on behalf of the user method.
  • The user executes SQL statements and commits the group action.
  • The server method receives the statement and checks for any shared SQL space that contains an analogous SQL.
  • The server method retrieves information from datafile (table) or SGA.
  • The server method modifies information within the SGA space. The DBWn method writes changed blocks for good to disk. The LGWR method records the group action within the redo log file.
  • The server method sends a message to the application.

19. However, Views area unit Used?

Ans:

  • It provides security by limiting access to a planned set of rows or columns of a table. It hides information quality. It simplifies statements for the user.
  • An example would be the views, which permit users to pick information from multiple tables while not truly knowing the way to perform a be a part of.
  • It presents the info in a very completely different perspective from that of the bottom table. It saves advanced queries.

20. Outline the summary of the Oracle application?

Ans:

21. What area unit The many Tools For Interacting With The Oracle info exploitation Sql?

Ans:

There area unit many tools for interfacing with the info exploitation SQLL:

  • Oracle SQL*Plus and iSQL*Plus.
  • Oracle Forms, Reports, and Discoverer.
  • Oracle Enterprise Manager.
  • Third-party tools.

22. What’s Associate in Nursing Oracle Instance?

Ans:

When you begin, the info instance comes into the image into system memory. Combination of the SGA and therefore the Oracle processes is named Associate in Nursing Oracle instance.

23. Once Oracle Allocates Associate in Nursing Sga?

Ans:

When Oracle starts, it reads the low-level formatting parameter file to see the values of low-level formatting parameters. After this, it allocates Associate in Nursing SGA and creates background processes.

24. What area unit information Blocks?

Ans:

Oracle stores information in information blocks conjointly referred to as logical blocks, Oracle blocks or pages. an information block represents a specific range of bytes of area on disk.

25. What does one fathom the target and offset accounts within the allocation formula?

Ans:

    TargetOffset
    This option permits you to enter the account within the target line to grant the knowledge regarding the destination for your allocation.The worth that you just use within the target ought to be an equivalent parent value that’s employed in the B and C lines of the formula. This feature permits you to enter the account within the ascertained line to represent the account to use for allocation of the compensative debit or credit.The official account sometimes refers to an equivalent account because the formula line A cuts back the price by the allotted quantity.

26. What’s Associate in Nursing Extent?

Ans:

An extent could be a specific range of consecutive information blocks allotted for storing a particular variety of info.

27. What’s a Grid Management Feature?

Ans:

The Grid Management feature of Oracle Enterprise Manager 10g provides one console to manage multiple systems along as a logical cluster.

28. What’s Storage Virtualization?

Ans:

The Oracle Automatic Storage Management (ASM) could be a feature of Oracle info 10g that provides a virtual layer between the info and storage in order that clusters of disks are often treated as one disk cluster and disks are often dynamically additional or removed whereas keeping databases on-line.

29. What’s Server Virtualization?

Ans:

Oracle Real Application Clusters 10g (RAC) permits one info to come across multiple clustered nodes in a grid, pooling the process resources of many customary machines.

30. What’s the summary of Oracle Tm architecture?

Ans:

31. Do SQL-based metrics support external scripts?

Ans:

No, they don’t support an equivalent. Users have to be compelled to enter the SQL within the enterprise manager directly and this is often done at the time of the creation of the metric. It will even be done at a later stage. However, there are unit issues with the time and storage allocation that create even terribly advanced tasks and users need to adopt different methods to stay up the pace during this matter.

32. What does one fathom the user-defined metrics in Oracle?

Ans:

When it involves enterprise manager watching, the reach and strength of an equivalent will simply be extended up to an excellent extent. you may haven’t any plan however the very fact is that this permits organizations to derive sure advantages. the majority of conditions that are unit specific or that appear to be specific for a task will merely be met.

33. What’s the logical structure of the disk resources?

Ans:

Following is that the logical structure of the disk resources:

Data block: the information block refers to the littlest logical storage unit. Size of a knowledge block could be a multiple of the software block size.

Extent: It refers to the contiguous set of information blocks, that is allotted as a unit to a phase.

Tablespace: The tablespace refers to the ultimate logical storage unit. it’s mapped to the physical datafile.

34. However does one realize the full information size within the database?

Ans:

You can use the subsequent information views to induce the knowledge on information size:

Dba_segments: It provides data regarding the used area. you’ll be able to take a complete list of all the bytes within the dba_segments read to induce the used area.

Dba_data__files: It provides data on areas allotted to datafiles for permanent tablespaces.

35. Difference between Oracle DBA and Oracle Developer?

Ans:

    Oracle DBAOracle developer
    The key role of associate degree Oracle DBA is regarding managing the Databases. It contains efficient tasks.
    The operating surroundings maintain the databases. It contains a good variety of tasks. The operating surroundings develop databases.
    It works on the backend direction space. It works on the front-end development space.

36. What area unit the most aspects of Oracle information security management?

Ans:

  • Controlling access to data(authorization).
  • Restricting access to legitimate users (authentication).
  • Ensuring answerability on a part of the users(auditing).
  • Safeguarding key information within the database(encryption).
  • Managing the protection of the complete data structure (enterprise security).

37. What tools are you able to use to start out with an associate degree Oracle database?

Ans:

You can start off a information with 3 toolsL:

SQL*Plus: this can be the foremost wide used possibility. you initially connect with associate degree idle instance with SQL*Plus and so start the instance with the “startup” command.

Oracle Enterprise Manager: this can be otherwise starting off with information. you’ll be able to login to Oracle Enterprise Manager albeit the information is stopped. OEM can find the status of the down information and can give you a “Startup” button. you’ll be able to begin the information by clicking this button.

RMAN: this can be rather a less used tool for starting off information however it’s attainable to startup information from the Recovery Manager instruction.

38. That elements of your information surroundings are protected by associate degree “Oracle Restart” configuration?

Ans:

Database Instances and Automatic Storage Management (ASM): information instances and ASM instances are restarted if they crash somehow.

Oracle web beholder: Oracle web Listener is started if an associate degreed stops listening for an incoming association.

ASM Disk Groups: Oracle Restart can mount ASM Disk teams if they’re dismounted.

Database Services: Non-default information services are started by the Oracle Restart feature.

Oracle Notification Services (ONS): this can be another Oracle part which will be protected by Oracle Restart.

39. What’s a Resource Plan?

Ans:

The resource arrangement lays however resource shopper teams can portion the resources. Every resource arrangement contains a group of resource shopper teams that belong to the present arrangement, alongside directions on how resources are unit to be allotted among these teams.

40. Outline Oracle metal ATG net commerce?

Ans:

41. What area unit uses an information Resource Manager?

Ans:

The information resource manager allows the United States of America to limit the length of time a user session will keep idle and to mechanically terminate long-running SQL statements and user sessions.We can set initial login priorities for numerous shopper teams by exploiting the information resource manager.

42. What does one mean by recovery catalog?

Ans:

A recovery catalog could be an information arrangement that holds the information employed by RMAN for reinstallation and healing processes. It stores data on:

  • Data files & their computer files.
  • Incarnation.
  • Stored scripts.
  • Backup history.
  • Archived Redo Logs & their backup sets.

43. What will RMAN backup consist of?

Ans:

  • RMAN backup consists of a backup of all or a part of an information.
  • This results from supply associate degree RMAN backup command.
  • A backup consists of 1 or additional backup sets.

44. What area unit the fine arts elements of RMAN?

Ans:

Following area unit the fine arts elements of RMAN:

  • RMAN viable.
  • Server processes.
  • Channels.
  • Target information.
  • Recovery catalog information.
  • Media management layer.
  • Backups, backup sets and backup items.

45. What’s a backup set?

Ans:

A backup set could be a logical grouping of backup files that are created once you issue an associate degree RMAN backup command.It is RMAN’s name for a set of files related to a backup. A backup set consists of 1 or additional backup items.

46. that files should be backed up?

Ans:

The following files should be backed up:

  • Database files.
  • Control files.
  • Archived log files.
  • Password files.
  • INIT.ORA.

47. What’s an instance of recovery?

Ans:

  • Instance recovery is employed in Real Application Cluster (RAC) environments solely.
  • It happens in associate degree open information once one instance detects that another instance has crashed.

48. Justify the procedure of restoring RMAN for the recovery if all the instances are unit down?

Ans:

Following is that the procedure of restoring RMAN for the recovery:

  • Bring all the nodes down.
  • Start a node.
  • Restore all the information files and archive logs.
  • Recover the node.
  • Open the information.
  • Bring alternative nodes up.
  • Confirm that each one node is an operational unit.

49. What’s the associate degree of the ASM Disk Group?

Ans:

It is a bunch of disks that ASM manages as a unit. At intervals between the disk teams, a filing system interface maintains the Oracle information files. ASM simplifies information storage by consolidating disks into disk teams. This reduces I/O overhead.

50. What’s Oracle gate architecture?

Ans:

51. What’s Associate in Nursing ASM instance?

Ans:

It is an Associate in Nursing instance that manages ASM disk teams. It includes the System international Area(SGA) and background processes. ASM instance mounts a disk cluster that’s created out there to the information instance. Associate in Nursing ASM instance manages the data of a disk cluster and provides file layout data to the information instances.

52. What area unit the dynamic performance views? Does the UN agency have access to those views?

Ans:

Dynamic performance views are known as V$ views. These views give data concerning the sessions. Any Oracle user will get data from dynamic performance views if the user needs to choose any table privilege. This privilege is usually granted through the SELECT_CATALOG_ROLE role.

53. What area unit the variations between EBU and RMAN?

Ans:

    EBURMAN
    Enterprise Backup Utility (EBU) may be a functionally made, superior interface for backing up Oracle databases. It’s generally spoken as OEBU for Oracle Enterprise Backup Utility. The Oracle Recovery Manager (RMAN) utility that ships with Oracle8 and on top of is analogous to Oracle7’s EBU utility. However, there’s no direct upgrade path from EBU to RMAN.

54. Why is performance calibration an ominous space for DBA’s?

Ans:

The performance calibration field can’t be machine-driven like different options of exp/imp, backup recovery.This is a region that needs additional sleuthing to be carried on a part of application programmers and DBA’s to envision however some method is running slower than expected, why can’t we tend to scale applications to a bigger variety of users without difficulty like performance degradation etc. this is often a region wherever the technical data should be used at the side of constant experimentation and observation.

55. What area unit the various levels of auditing?

Ans:

There area unit 3 completely different levels of auditing:

Statement Auditing: It permits you to trace UN agencies that issue a particular form of statements. The AUDIT statement variety of the AUDIT command permits you to specify any SQL statement to be audited.

Privilege Auditing: It allows you to track the utilization of system privileges. within the AUDIT command, you’ll be able to specify any system privilege. Associate in Nursing audit records are going to be generated any time you exercise the desired system privilege.

Object Auditing: it’s the auditing of accesses to specific schema objects while not reference to the user. It will audit all choose and DML statements allowable by object privileges, like choose or DELETE statements on a selected table.

56. Is it doable to outline new metrics with the assistance of a custom package in Oracle ™?

Ans:

Yes, this is often doable. Generally, the in operation system-based approach is taken into account for this purpose and users will continuously check that of credibility during this task.

57. For what purpose are you able to use OS-based metrics?

Ans:

This area unit is usually thought-about once it involves observance of a particular condition. A custom script will simply be written with the assistance of that this task will simply be accomplished. The script is going to be fixed every time once the enterprise manager is evaluated. However, it depends mostly on the script for returning its worth.

58. What area unit the kinds of user-defined metrics that may be used for extending the observance capabilities?

Ans:

These are:

  • Operating system primarily based user outlined metrics.
  • SQL primarily based user-defined metrics.

59. What’s the role of custom scripts of SQL queries in Metrics?

Ans:

SQL queries, custom calls similarly as custom scripts are unit deployed for constant purpose and that i.e. for the aim of observance metrics and triggering the alerts. This makes certain of the graceful flow of the operations within the shortest doable manner and while not line any additional functions for constant.

60. Outline Oracle application integration?

Ans:

61. Are you able to register your script within the console? once is it usually done?

Ans:

Yes, it’s doable for the users to perform this task. However, beneath traditional conditions, it’s not done. Once there is a unit, some crucial warnings or a particular threshold is reached, registration within the console is then done. The actual fact is there are unit restrictions for registrations at the opposite locations and therefore the console is used as the last choice for this task.

62. What’s the primary step for the execution of a script once it’s created?

Ans:

It is necessary that the scripts should have the start line as em_results for a brand new line where it’s mentioned. If this condition isn’t consummated, there’s continuously a programming error on the screen and users have to listen to a variety of facts for the clearance of constant. so it should be thought-about on priority.

63. Will the user submit multiple em_message tags to the metrics?

Ans:

Yes, users will do this. However, the ensuing message continuously remains beneath the queue till the primary one is totally dead. Also, it’s unfeasible altogether. In a very few cases, users don’t seem to be allowed to try to do so. This is often common with the scripts that have multiple tags already with them by default.

64. Once scenario represents a metric error within the metrics and the way this could be eliminated?

Ans:

When the non-zero worth is displayed on the screen or once the STDOUT and STDERR messages aren’t on the market in the precise location, this means the error. Users either ought to execute the task once more or there’s a requirement for them to reconcile the activities that area units thought of to eliminate constants.

65. What does one realize about the script location in Oracle ™?

Ans:

Well, it’s advised that the OS scripts that are user-defined should stay at a location that ought to be outside the agent’s home. Actually, it makes positive that no hurt is caused to the script once the agent is updated. This continuously makes positive that the script remains operational underneath all the conditions. Once you have to be compelled to register it within the management console, the complete path should be fixed to the script. In some cases, users aren’t allowed to use the default properties.

66. What’s The Distinction Between Massive Dedicated Server And Oracle Grid?

Ans:

    Dedicated serverOracle server
    It has many parts. it’s low price standard parts.
    High progressive prices. Low progressive prices.
    It has one purpose of failure. There’s no single purpose of failure.

67. What does one ought to do to form the options on the market in metrics when making the same?

Ans:

Well, in Oracle thulium, users needn’t worry regarding constant. This is often as a result of once the metrics get created, all the specified options become on the market mechanically. This is often one amongst the most effective things regarding making metrics that may be deployed for any purpose underneath the outlined conditions.

68. From wherever you’ll be able to access the SQL-based metrics?

Ans:

Basically, it’s accessed through the target home pages of the databases. Once it involves custom management, they’re typically immersed in preparation functions. Just in case the time-saving approach is to be thought of, the functions may also be referred to as in a {very} very straightforward manner to satisfy similar or parallel tasks while not accounting for the additional time.

69. Are you able to name a number of necessary options that are units on the market in metrics?

Ans:

These are:

  • Notifications associated with this tasks.
  • System alerts.
  • Corrective actions taken by the users.
  • Historical collections.
  • Metric watching.
  • Allocation connected options.

70. What’s Oracle information server architecture?

Ans:

71. Tell one thing regarding the script runtime environment?

Ans:

Upon the analysis of user-defined metrics, the script additionally gets dead and is mostly fixed at constant time once the script is registered within the EM console. Users ought to ensure that the data provided for the authentication purpose should belong to a legitimate or a full of life account.

72. What’s Echo in Oracle Mediator?

Ans:

To make it act or reply to a owed service that uses associate degree echo possibility for that reason.It considerably contributes to the graceful running of the Oracle go-between while not the necessity for a selected route to control the operation. The accountable Oracle go-between performs varied tasks, like assignment, transformation, planning and far a lot of. This can ultimately facilitate building the Oracle go-between echo back to the submission.

73. However regarding the audit feature in Fusion Application?

Ans:

The Oracle Fusion Middleware Audit method extends to all or any forms of work-related activities of the Fusion Application. Responsibility for any work method is greatly controlled entirely by the audit feature.

74. Shortly describe the aim of the state journal?

Ans:

A Stat journal is employed to associate the applied math quantities with the financial amount by creating use of the applied math units of life. It additionally provides the flexibility to enter each applied math and also the financial quantity in a very single journal entry line.

75. Shortly list out the worth set security types?

Ans:

The following area unit the worth set security varieties available:

No security: This security sort implies that the protection is disabled for this worth set.

Non-hierarchical security: within the non-hierarchical security sort, the protection is enabled, however the principles of hierarchical security aren’t applicable.

76. Area unit Oracle Fusion Applications on the market for Purchase?

Ans:

Oracle Fusion Application is extraordinarily on the market to shop for by the buyer in any market place. shoppers will merely purchase and update it for a set amount of your time, supporting their preference possibility. The particular system has to be applied underneath Oracle Certified Certification for all such migration/purchase programmes.

77. provides a temporary plan regarding flex field qualifiers in GL?

Ans:

There are unit differing kinds of flex field qualifiers in GL. they’re described below:

Natural account: you would like to grasp that every accounting flex field structure ought to contain only 1 natural account section. you’ll ought to indicate the sort of the account as plus or liability, house owners equity, expense or revenue once you are a unit fixing the values.

Balancing account: every flex field structure ought to contain only 1 equalization account. Oracle GL is extremely addicted to guaranteeing all the journals balance for every equalization section.

Cost center: it’s needed by the Oracle assets that are a unit employed in several of the Oracle assets reports and by the Oracle workflow. I’m accustomed to generating account numbers. you’ll be able to additionally utilize the value Centre section that permits or provides you with the Oracle apps coaching and Oracle buying.

78. However regarding the Approval Management in Fusion Application?

Ans:

In Fusion Applications, the human workflow is handled completely by AMX,which is the assignment manager to model the approval pattern supporting the work wants and preferences.

79. However, is security for Oracle Fusion Application?

Ans:

The application is extremely protected with unremarkably recognised options such as:

  • Security of knowledge.
  • RBAC’s.
  • Privacy policy.
  • Protection Feature.
  • Access provisioning and identity management.

80. What’s the Oracle information internal mechanism?

Ans:

81. However, will directors add custom options in metrics?

Ans:

Well, this approach is easy. For this, directors will merely add their custom observation scripts library by integration similar to the enterprise manager. A user-defined metric will be thought-about for the effective integration and therefore the sensible issue is users will merely make certain of quality results. The SQL-based metric is usually thought-about for this purpose.

82. Name the 2 steps that are common in making the OS primarily based user-defined metrics?

Ans:

These are:

  • First making the OS observation script.
  • Registering the script as a user outline metric.
  • It is additionally potential in some cases to use it while not registering. However, its capabilities stay restricted beneath such a condition.

83. On a selected classification system, is it potential that the precise quantity of free house will be calculated?

Ans:

Yes, this is often potential and is usually through with the assistance of outlined logic that’s to blame for running the code. Users are allowed to access a similar anytime they require and therefore the sensible issue is it will be bespoke for extending its capabilities. If the scripts contain plenty of sections or files, there are probabilities that the displayed info concerning the memory might be wrong and so acceptable actions are needed for a similar.

84. That worth is to be returned by the script when observing the object? What will this indicate?

Ans:

The script ought to come to the value that is related to the observation object. This means that there’s nothing wrong with the article and therefore the same will be dead. Returning of this worth additionally states that each one the warnings that are associated with the article have additionally been thought-about. Typically it takes additional time for returning this worth and beneath such conditions, users will manually fetch something similar with the metric allocation tools.

85. Does one assume there’s something that is common altogether with the observation scripts utilized in the metrics?

Ans:

Yes, all of them should contain the code for performing arts and some basic functions. The 2 important ones are Code for the aim of checking the standing of objects monitored. The second is that the code to come the script outcomes to the enterprise manager. Users are allowed to keep similar info in them if they’re meant to perform similar tasks.

86. Name one interpreter that scripts usually require? wherever ought to it’s installed?

Ans:

Perl is the interpreter that scripts usually would like. It should be put in on the host system.

87. What’s the importance of configuring the script runtime environment?

Ans:

This truly makes certain that each one of the scripts will merely be adopted by the management agent for the thought-about purpose. Just in case it’s not confirmed, scripts continually have a limit on their practicality. There also are probabilities that some of them don’t add the method they need to be. Additionally to the present, configuring the script runtime continually makes certain that multiple metrics will be created at a similar time while not the employment of most options or tools.

88. Is there any condition on the placement of scripts that usually run with user-defined metrics?

Ans:

Yes, there’s a basic condition and that i.e. all of them ought to be placed during a directory so that the agent should have complete access. Any script outside the directory is usually unnoticed and users won’t be able to use a similar script unless it’s laid out in the directory. just in case the directory is full, users have the supply to form a replacement directory and assign the name as per their want.

89. Are users able to contemplate the scripting language of their alternative for making a script?

Ans:

When it involves making a script that has the knowledge or commands for the aim of checking the condition beneath observation, users are continually allowed to use the scripting language of their alternative. This is often one amongst the simplest things regarding metrics that are obtainable with the Oracle ™.

90. What’s the Oracle business concept?

Ans:

91. However are you able to improve the performance of Sql*loader?

Ans:

You can use direct path load to enhance the performance. Indexes and constraints create inserts slowly. Removing indexes and constraints improve performance of inserts; and thus, of SQL*Loader.

92. What’s Oracle Database?

Ans:

Oracle info may be a computer database management system (RDBMS) that is employed to store and retrieve massive amounts of information. Oracle info had physical and logical structures. Logical structures and physical structures are separated from one another.

93. Make a case for Oracle Grid Architecture?

Ans:

Grid computing is associate degree info technology design that has lower value enterprise info systems. victimization grid computing, freelance hardware, and package elements will be connected and rejoined on demand to satisfy the dynamic wants of companies. It additionally allows the employment of smaller individual hardware elements.

Are you looking training with Right Jobs?

Contact Us

Popular Courses