sap business one sdk LEARNOVITA

[FREQUENTLY ASK] SAP BI ABAP Interview Questions and Answers

Last updated on 26th Sep 2022, Blog, Interview Question

About author

Sanjay (Sr Big Data DevOps Engineer )

Highly Expertise in Respective Industry Domain with 7+ Years of Experience Also, He is a Technical Blog Writer for Past 4 Years to Renders A Kind Of Informative Knowledge for JOB Seeker

(5.0) | 13265 Ratings 1506

1. What’s Sequence Of events Triggered In Report?

Ans:

There ar vi events in report:

  • data formatting
  • At Selection-Screen
  • Start-of-Selection
  • Get
  • Get Late
  • End-of-Selection
  • Top-of-Page
  • End-of-Page
  • At Line choice
  • At User Command
  • At PF (nn.

2. What are customary Layout Sets within the Sap Script?

Ans:

There are four customary layouts within the SAP Script:

  • Header
  • Logo
  • Main Window
  • Footer

3. What are the assorted sorts of choice Screen Events?

Ans:

  • SELECTION-SCREEN BEGIN OF BLOCK bedrock WITH FRAME TITLE T01.
  • SELECTION-SCREEN BEGIN OF SCREEN five hundred AS WINDOW.
  • CALL SELECTION-SCREEN five hundred beginning AT ten ten.

4. What are The System Fields? Explain?

Ans:

The ABAP system fields are active on all told ABAP programs. they’re stuffed by the runtime surroundings, and you’ll question their values in an exceedingly program to seek out specific states of the system. although they’re variables, you must not assign your own values to them, since this could write info that’s necessary for the conventional running of the program. However, there are some isolated cases within which you ought to write a system variable. As an example, by distributing a replacement price to the sphere SY-LSIND, you’ll manage navigation among detailed lists.

5. Distinction Between Sap Script And Report?

Ans:

SAP Script – it’s the integrated text management system of the SAP R/3 System.Two types:

  • PC Editor.
  • Line Editor.

Reports – it’s thanks to show information fetched from the info table onto the screen or directly output it to a printer.Two types:

  • Classical.
  • Interactive.

6. Distinction Between Sy-tabix And Sy-index? wherever it’s Used? Are you able to Check Sy-subrc once Perform?

Ans:

SY-TABIX – Current line of an enclosed table. SY-TABIX is about by the statements below, however just for index tables. the sphere is either not set or is about to zero for hashed tables.

  • APPEND sets SY-TABIX to the index of the last line of the table, that is, it contains the general variety of entries within the table.
  • COLLECT sets SY-TABIX to the index of the present or inserted line within the table. If the table has the sort HASHED TABLE, SY-TABIX is about to zero.
  • LOOP AT sets SY-TABIX to the index of this line at the start of every loop loss. At the top of the loop, SY-TABIX is reset to the value that it had before getting into the loop. it’s set to zero if the table has the sort HASHED TABLE.
  • scan TABLE sets SY-TABIX to the index of the table line scan. If you utilize a binary search, and also the system doesn’t realize a line, SY-TABIX contains the entire variety of lines, or an additional than the entire variety of lines. SY-INDEX is indefinite if a linear search fails to come back associate entry.
  • seek for sets SY-TABIX to the index of the table line within which the search string is found.
  • SY_INDEX – in an exceedingly DO or whereas loop, SY-INDEX contains the amount of loop passes together with this pass.

7. Make a case for what’s A Logical Database?

Ans:

  • Logical Databases are special ABAP programs that retrieve information and create it obtainable to application programs.
  • Use of LDB – is employed to scan information from info tables by linking them to practicable ABAP programs.

8. Make a case for What are The Events Used For Logical Database?

Ans:

There are 2 Events: GET – this can be the foremost necessary event for practicable programs that use logical info. It happens once the logical info has scanned a line from the node and created it obtainable to the program within the work space declared exploitation of the statement NODES table Tag. The depth to that the logical info scan is set by the GET statementsPUT – The place statement directs the program flow in step with the structure of the logical info.

9. What’s The distinction Between Get and acquire Late?

Ans:

GET – once the logical info has scan associate entry from the node table Tag.

GET LATE – in any case the nodes of the logical info are processed that are below within the info hierarchy.

10. What are the information sorts of Internal Tables?

Ans:

There are 3 types:

  • Line
  • Key
  • Table

11. What are The Events employed in Abap within the Order Of Execution?

Ans:

The Events employed in ABAP are:

  • data formatting
  • AT SELECTION-SCREEN
  • AT SELECTION-SCREEN ON
  • START-OF-SELECTION
  • TOP-OF-PAGE
  • TOP-OF-PAGE throughout LINE choice
  • END-OF-PAGE
  • END-OF-SELECTION
  • AT USER-COMMAND
  • AT LINE-SELECTION
  • AT PF
  • GET
  • GET LATE
  • AT User Command

12. Make a case for What are Interactive Reports?

Ans:

An output list that displays simply the fundamental details & permit users to act, in order that a replacement list is inhabited and supported user-selection. With an interactive list, the user will actively manage information retrieval and show throughout the session.

13. What square measure The Commands Used For Interactive Reports?

Ans:

Top-of-Page throughout line-selection.

14. What square measure The System Fields you have worked With? Explain?

Ans:

I had worked with the subsequent (30. system fields:

  • SY-DBSYS – Central info
  • SY-HOST – Server
  • SY-OPSYS – software
  • SY-SAPRL – SAP unleash
  • SY-SYSID – System Name
  • SY-LANGU – User Logon Language
  • SY-MANDT – shopper
  • SY-UNAME – Logon User Name
  • SY-DATLO – native Date
  • SY-DATUM – Server Date
  • SY-TIMLO – standard time
  • SY-UZEIT – Server Time
  • SY-DYNNR – Screen range
  • SY-REPID – Current ABAP program
  • SY-TCODE – group action Code
  • SY-ULINE – Horizontal Line
  • SY-VLINE – Vertical Line
  • SY-INDEX – range of current loop Pass
  • SY-DBCNT – range of table entries processed
  • SY-SUBRC – come back Code
  • SY-UCOMM – perform Code
  • SY-LINCT – Page Length of list
  • SY-LINNO – Current Line
  • SY-PAGNO – Current paging
  • SY-LSIND – Index of List
  • SY-MSGID – Message category
  • SY-MSGNO – Message range
  • SY-MSGTY – Message kind
  • SY-SPONO – Spool range throughout printing

15. What’s The Group Action Code For Table Maintenance?

Ans:

SM30.

16. Make a case for what’s The distinction Between Primary Key And distinctive Key?

Ans:

Primary Key – It will accept zero worth and can’t be NULL.

Unique Key – It may be NULL.

17. If you’re exploiting Logical Databases however can You Modify The Selection-screen Elements?

Ans:

Select-options : d name for deptt-dname.

18. What’s AN Rfc?

Ans:

Remote call.

19. Make a case for What square measure The Events In Screen Programming?

Ans:

PAI (Process once Input – once the user interacts with the screen, the PAI event is processed.

POH (Process On Help – square measure triggered once the user requests field facilitation (F1.. you’ll program the acceptable writing within the corresponding event blocks. At the top of the process, the system carries on processing the present screen.

POV (Process On Value – square measure triggered once the user requests doable values facilitate (F4.. you’ll program the acceptable writing within the corresponding event blocks. At the top of the process, the system carries on processing the present screen.

20. What’s the importance Of Hide?

Ans:

It stores the clicking value and shows the connected record within the secondary list.

21. Where does one Code The Hide Statement?

Ans:

In a LOOP statement.

22. What square measures the kinds Of Bdc S?

Ans:

There square measure 2 styles of BDC’s:

  • group action technique.
  • Session technique.

23. Blessings and downsides of various styles of Bdc S?

Ans:

Transaction Method:

  • it’s quicker than session technique.
  • whereas corporal punishment, it starts from beginning.

Session Method:

  • It’s slower than group action technique.
  • whereas corporal punishment, it doesn’t begin from beginning.

24. What square measure The Events utilized in Interactive Reports?

Ans:

There square measure 3 events of Interactive Reports:

  • At PF(nn.
  • At line-selection.
  • At user-command.

25. What’s AN Rdbms?

Ans:

RDBMS – computer database Management System. It helps to form relationships between 2 or additional tables.

26. What’s going to You Code In Start-of-selection & End-of-selection ?

Ans:

  • START-OF-SELECTION
  • SELECT * FROM DEPTT INTO CORRESPONDING FIELDS OF ITAB wherever DEPTNO IN DEPTNO.
  • APPEND ITAB.
  • ENDSELECT.
  • LOOP AT ITAB.
  • WRITE : / ten ITAB-DEPTNO.
  • HIDE : ITAB-DEPTNO.
  • ENDLOOP.
  • END-OF-SELECTION

27. What square measure Joins And different kinds Joins?

Ans:

There square measure four styles of Joins:

  • Self Join
  • Inner Join
  • Outer Join
  • Equi Join

28. However does one show information in a very detailed List?

Ans:

By exploitation 2 statements:

  • Top-of-page throughout line-selection
  • At line-selection

29. What square measures the kinds Of Windows In Sap Script?

Ans:

There square measure 5 normal Layouts in SAP Script:

  • Page
  • Window
  • Page Window
  • Paragraph Format
  • Character Format

30. What square measure The perform Modules utilized in A Sap Script Driver Program?

Ans:

There square measure 3 functions utilized in SAP Script:

  • OPEN_FORM
  • WRITE_FORM
  • CLOSE_FORM

31. What square measure Extracts?

Ans:

Extracts square measure dynamic successive datasets during which completely different|completely different} lines will have different structures. we are able to access the individual records in AN extract dataset employing a LOOP.

32. What’s Luw?

Ans:

Logical Unit of labor.

33. Different kinds Of Luws. What square measure They?

Ans:

Two styles of LUW are:

sound unit LUW – A info LUW is the mechanism utilized by the info to make sure that its knowledge is usually consistent. An info LUW is AN indivisible sequence of info operations that ends with an info commit. The info LUW is either absolutely dead by the info system or not the least bit. Once a LUW has been successfully dead, the info is in a very consistent state. If a slip-up happens at intervals of an info LUW, all of the info changes since the start of the info LUW square measure reversed. This leaves the info within the state it had before the group action started.

SAP LUW – A logical unit consisting of dialog steps, whose changes square measure written to the info {in a|during a|in AN exceedingly|in a very} single info LUW is termed an SAP LUW. in contrast to an info LUW, AN SAP LUW will span many dialog steps, and be dead employing a series of various work processes.

34. However does one verify whether or not A File Exits On The Presentation Server?

Ans:

eps_get_directory_listing for directory.

35. Describe how the Systems Fields Used For Interactive Lists And Lists?

Ans:

Lists: SY-COLNO, SY-LINCT, SY-LINNO, SY-LINSZ, SY-PAGNO, SY-TVAR0…..SY-TV9, SY-WIL.

36. Brand In Sap Script?

Ans:

RSTXLDMC OR Steps for creating and inserting brand in SAP Script:

First Procedure:

  • Draw the image
  • Save it
  • /nSE78
  • Write name & opt for Color
  • Click on Import
  • Browse image
  • Enter

Second Procedure:

  • /nSE71
  • Insert
  • Graphics
  • Click on hold on on document server
  • Execute
  • opt for name of BMAP

37. What square measure The distinction Between decision Screen And Leave Screen?

Ans:

Call Screen: deciding one screen may be a special case of embedding a screen sequence. If you wish to stop the referred to as screen from covering this screen fully, you’ll use the decision SCREEN statement with the beginning AT and ENDING AT

  • CALL SCREEN one thousand.
  • CALL SCREEN one thousand beginning AT ten ten ENDING AT twenty twenty.
  • LEAVE SCREEN: statement ends this screen and calls the next screen.

  • LEAVE SCREEN.
  • LEAVE TO SCREEN 2000.

38. If the Internal Table employed in For All Entries Is Empty Then What Happens?

Ans:

No, records are displayed.

39. If I Forgot Some Command In Sap Script E.g.: Suppress Zero show – a way to Do notice It?

Ans:

Suppressing entire screens is feasible with this command. This command permits the USA to perform a screen process “in the background”. Suppressing screens is helpful once we square measure branching to list-mode from a dealing dialog step.

40. A way to Write A Bdc – however does one set about It?

Ans:

Steps for writing BDC:

  • /nSE38.
  • Declare Tables, knowledge (for ITAB. and knowledge (for BDCITAB.
  • Decision to operate ‘Upload’.
  • Write code for the primary Screen, Radio Button, Filename, modification Button, Second Screen, Utilities (Create Entries., Third Screen and Save.
  • decision dealing ‘SE11’ victimization BDCITAB mode ‘A’.
  • Save, Check Errors, Activate and Execute.

41. However does one go on To succeeding Screen In Interactive Reporting?

Ans:

Write code of the following:

  • Top-of-Page throughout line-selection.
  • At line-selection.

42. Produce Any Functions? a way to set about It?

Ans:

Steps for making the Functions:

First Procedure:

  • /nSE37
  • Goto
  • operate cluster (FG.
  • produce cluster
  • Name of FG (ZREKHA_FG.
  • Short Text
  • Save
  • native Object

Second Procedure:

  • surroundings
  • Inactive Object
  • operate cluster (ZREKHA_FG.
  • Activate
  • Back

Third Procedure:

  • Name of operate Module (ZREKHA_FM.
  • Create
  • Write FG Name (ZREKHA_FG.
  • Short Text
  • Save

Fourth Procedure:

  • Call operate ‘ZREKHA_FM’.

43. What square measure The operate Modules employed in F4 Help?

Ans:

There square measure 2 sorts of operate modules employed in F4 help:

  • F4IF_FIELD_VALUE_REQUEST
  • F4IF_INT_TABLE_VALUE_REQUEST

44. Work Most On that Module: Name a number of Tables?

Ans:

Sales & Distribution Module:

  • Sales Document: Item knowledge – VBAP
  • Sales Document: Partner – VBPA
  • Sales Document: Header knowledge – VBAK
  • Sales Document Flow – VBFA
  • Sales Document: Delivery Item knowledge – LIPS
  • client Master – KNA1
  • Material knowledge – MARA
  • Conditions (Transaction Data. – KONV

45. What square measure is the System Table employed in Abap?

Ans:

  • Sales Document: Item knowledge – VBAP
  • Sales Document: Partner – VBPA
  • Sales Document: Header knowledge – VBAK
  • Sales Document Flow – VBFA
  • Sales Document: Delivery Item knowledge – LIPS
  • client Master – KNA1
  • Material knowledge – MARA
  • Conditions (Transaction Data. – KONV

46. What’s Scan Line In Abap?

Ans:

READ LINE {and scan|and skim|and browse} CURRENT LINE – These statements square measure want to read knowledge from the lines of existing list levels. These statements square measure closely connected to the HIDE technique.

47. Will There Be Quite One Main Window In Sap Script?

Ans:

No, there can’t be quite one main window in SAP Script as a result of in WRITE_FORM, it asks for the parameter Window that may produce the matter.WRITE_FORM:

  • Exporting
  • Element
  • Window

48. What square measure The variations Between Sap Memory And Abap Memory?

Ans:

    Abap MemorySAP Memory
    ABAP Memory may be a memory space within the internal session (roll area. of AN ABAP program. knowledge inside this space is preserved inside a sequence of program calls, permitting you to pass knowledge between programs that decide each other. it’s conjointly potential to pass knowledge between sessions victimization SAP Memory. SAP Memory may be a memory space that all sessions inside a SAPgui have access to. you’ll use SAP memory either to pass knowledge from one program to a different inside a session (as with ABAP memory. or to pass knowledge from one session to a different.

49. What square measure variations Between At Selection-screen And At Selection-screen Output?

Ans:

AT SELECTION-SCREEN – event is triggered within the PAIN of the choice screen once the ABAP runtime surroundings has passed all of the computer file from the choice screen to the ABAP program.

  • AT SELECTION-SCREEN OUTPUT – This event block permits you to switch the choice screen directly before it’s displayed.

50. What’s the Get indicator Field?

Ans:

GET indicator statement transfers the name of the screen component on that the indicator is positioned throughout a user action into the variable .

  • GET indicator FIELD [OFFSET ] [LINE ] [VALUE ] LENGTH ].

51. What’s the within conception In Select-options?

Ans:

Select-options are displayed on the choice screen for the user to enter values.Different Properties of Select-options:

  • Visible Length
  • Matchcode Object
  • Memory ID
  • lowercase
  • Obligatory
  • No show
  • Modify ID

52. What’s The Difference Between Free And Refresh?

Ans:

Free – you’ll use unengaged to initialize an interior table and unleash its memory area while not 1st victimizing the REFRESH or CLEAR statement. Like REFRESH, FREE works on the table body, not on the table work space. Once a FREE statement, you’ll address the inner table once more. It still occupies the number of memory needed for its header (currently 256 bytes.. Once you refill the table, the system has to apportion a new memory area to the lines.

Refresh – This continually applies to the body of the table. like the CLEAR statement, the memory utilized by the table before you initialized it remains allotted. To unleash the memory area, use the statement.

53. Will we have quite One Selection-screen And How?

Ans:

  • Yes, we are able to have quite one choice screen.
  • Select-options : dept no for zrekha_deptt-deptno.
  • Selection-screen finish of block honey.
  • Select-options : d name for zrekha_deptt-dname.
  • Selection-screen finish of block honey1.

54. A way to Declare Select-option As A Parameter?

Ans:

SELECT-OPTIONS: specify ar displayed on the choice screen for the user to enter values.

Parameters: d name like dept-dname.

Select-options: d name for dept-dname.

55. However are you able to Write Programmatically to facilitate To A Field while not victimization Search facilitates And Match Codes?

Ans:

By victimization 2 forms of operate modules to be known as in SAP Script:

  • HELP_OBJECT_SHOW_FOR_FIELD.
  • HELP_OBJECT_SHOW.

56. What are The variations Between Se01, Se09 And Se10?

Ans:

SE01 – Correction & Transport Organizer.

SE09 – work table Organizer.

SE10 – Customizing Organizer.

57. What’s the employment Of Table Maintenance Allowed?

Ans:

Mark the Table maintenance allowed flag if users with the corresponding authorization could modify the info within the table victimization the Info Browser (Transaction SE16.. If the info within the table ought to solely be maintained with programs or with the table read maintenance group action (Transaction SM30., you ought to not set the flag.

58. A way to outline a choice Screen?

Ans:

Parameters, Select-options & Selection-Screen.

59. What are The Check Tables And Worth Tables?

Ans:

Check Table: The ABAP wordbook permits you to outline relationships between tables victimizing foreign keys. A dependent table is named an overseas key table, and therefore the documented table is named the check table. every key field of the check table corresponds to a field within the foreign key table. These fields are known as foreign key fields. one in every of the foreign key fields is selected because the check field for checking the validity of values. The key fields of the check table will function as input facilitation for the check field.

Value Table: before unleash four.0, it had been attainable to use the worth table of a website to produce input facilitation. this can be now not attainable, primarily as a result of sudden results may occur if the worth table had quite one key field. it had been out of the question to limit the opposite key fields, that meant that the setting of the sector wasn’t thought-about, as is traditional with check tables.In cases wherever this sort valuable facilitate was applicable, you’ll reconstruct it by making a pursuit facilitate for the info components that use the domain in question, and victimization the worth table because the choice methodology.Check table are going to be at field level checking.Value table are going to be at domain level checking ex: scar r table is check table for carr id.

60. What’s The Distinction Between Tables And Structures?

Ans:

Tables:

  • information is for good keeping in tables within the info.
  • info tables are generated from them.

Structure:

  • It contains information briefly throughout program run-time.
  • No info tables are generated from it.

61. What are Lock Objects?

Ans:

Reason for Setting Lock: Suppose a factor wishes to book a flight. The client desires to fly to a specific town with a particular airline on a particular day. The booking should solely be attainable if there are still free places on the flight. To avoid the likelihood of overbooking, the info entry like the flight should be fast against access from different transactions. This ensures that one user will determine the amount of free places, build the booking, and alter the amount of free places while not the info being modified within the meanwhile by another group action.

62. What’s The Distinction Between Open_form And Close_form?

Ans:

OPEN_FORM – This module opens layout set printing. This operation should be known as up before we are able to work with different layout sets like WRITE_FORM.

WRITE_FORM – Output text component in kind window. The desired component of the layout set window entered is output. The component should be outlined within the layout set.

CLOSE_FORM – finish layout set printing. Kind printing started with OPEN_FORM is completed. attainable closing operations on the shape last opened are allotted. Kind printing should be completed by this operating module. If this can be not allotted, nothing is written or displayed on the screen.

63. What are The Page Windows? What percentage of Main Windows are going to be There in an exceedingly Page Window?

Ans:

Page Window: during this window, we tend to outline the margins for left, width, higher and height for the layout of Header, Logo, Main, & Footer.

64. A way to correct A Script In Abap?

Ans:

Go to SE71, provide layout set name, move to utilities, choose computer program mode on.

65. What percentage of most Sessions will be Open In Sap Gui?

Ans:

There are most vi sessions open in SAPgui.

66. What area unit System Variable In Abap?

Ans:

System variables are predefined by SAP. we will use these variables in formulas or, for instance, to expire bound items of knowledge to a perform module. however the performance known as by the perform module behaves depends on the sort of knowledge passed on.

67. What’s The Distinction Between Add And Collect?

Ans:

Sum: you’ll be able to solely use this statement inside a LOOP. If you utilize the “ Associate in Nursing AT – ENDAT block, the system calculates totals for the numeric fields of all lines within the current line cluster and writes them to the corresponding fields within the work space. If you utilize the add statement outside Associate in Nursing AT – ENDAT block (single entry processing., the system calculates totals for the numeric fields of all lines of the inner table in every loop pass and writes them to the corresponding fields of the work space. It thus solely is smart to use the add statement in AT…ENDAT blocks. If the table contains a nested table, you can’t use the add statement. Neither are you able to use it if you’re employing a field image rather than a piece space within the LOOP statement.

COLLECT : It permits you to make distinctive or summarized datasets. The system 1st tries to seek out a table entry similar to the table key. The key values area unit taken either from the header line of the inner table i tab, or from the explicitly-specified workspace WA.

68. What’s the everyday Structure Of Associate in Nursing Abap Program?

Ans:

HEADER, BODY, FOOTER.

69. What area unit Field Symbols And Field Groups? Have you ever Used part Idx Of Structure Clause With Field Groups?

Ans:

Field Symbols – they’re placeholder or symbolic names for the opposite fields. They are not a physically reserve area for a field, however, but for its contents. It will be used for any information objects.

Field teams – Field teams don’t reserve space for storing however they contain tips to existing fields. These records could have totally different structures. All records with identical structure type a record sort. you want to outline every record variety of Associate in Nursing extract dataset as a field cluster, exploiting the FIELD-GROUPS statement.

70. What’s A Batch Input Session?

Ans:

BATCH INPUT SESSION is Associate in Nursing intermediate step between internal table and information table. information alongside the action is kept in session i.e. information for screen fields, to that screen it’s passed, program name behind it, and the way the next screen is processed.

  • Create session – BDC_OPEN_GROUP
  • Insert batch input – BDC_INSERT
  • Close session – BDC_CLOSE_GROUP

71. What’s the choice To Batch Input Session?

Ans:

Call dealing methodology & decision Dialog.

72. A Situation: Associate in Nursing Abap Program Creates A Batch Input Session. we’d like To Submit The Program and also the Batch Session In?

Ans:

Go to SM36 and make a background job by giving a job name, job category and job steps (JOB SCHEDULING.

73. What’s The distinction Between A table And A clear Table and the way they’re kept At The information Level?

Ans:

    Pool TableTransparent Table
    several to 1 Relationship. One to 1 relationship.
    Table within the workbook has the various name, totally different range of fields, and also the fields have the various name as within the R3 Table definition. Table within the workbook has identical name, same range of fields, and also the fields have identical name as within the R3 Table definition.
    It will hold solely pooled tables. It will hold Application information.

74. What area unit the issues In process Batch Input Sessions? however Is Batch Input method totally different From process On Line?

Ans:

Two Problems:

  • If the user forgets to prefer a keep session then the session is mechanically faraway from the session queue (log remains.. However, if a session is processed we have a tendency to delete it manually.
  • If the session process fails, information won’t be transferred to the SAP information table.

75. Is Session methodology, Asynchronous Or Synchronous?

Ans:

Synchronous.

76. What area unit the various varieties of information wordbook Objects?

Ans:

Different types of information wordbook objects:

  • Tables
  • Views
  • information components
  • Structure
  • Domains
  • Search Helps
  • native Objects
  • Matchcode

77. What percentage varieties of Tables Exist And What area unit They In information Dictionary?

Ans:

3varieties of Tables:

clear tables – Exists with identical structure each in the wordbook still as in information specifically with identical information and fields. Open SQL and Native SQL are often used.

Pool tables – Pooled tables within the word book features a many-to-one relation with the table in information. Table within the information has various names as within the wordbook. Pooled table area unit kept in table pool at the information level.

Internal tables – Internal tables could be a temporary table kept within the RAM of the appliance server. It gets created throughout the program execution and gets deleted once the program ends.

78. What’s The in small steps method to make A Table In information Dictionary?

Ans:

Steps to make a table:

Step 1: making domains (data sort, field length, Range.

Step 2: making information components (properties and sort for a table field.

Step 3: making tables (SE11.

79. Will A Clear Table Exist In the Information Wordbook However Not Within the Information Physically?

Ans:

No, clear tables do exist with identical structure each within the wordbook still as within the information, specifically with identical information and fields.

80. In Sap Scripts, however can You Link type With The Event Driven?

Ans:

In PAI, outline, perform code and write code for identical.

81. Are you able to produce A Table With Fields Not bearing on knowledge Elements?

Ans:

  • YES. e.g.:- ITAB LIKE SPFLI.
  • Here we tend to area unit bearing on {a knowledge|a knowledge|and information} object (SPFLI. not data component.

82. What’s A Collect Statement? however Is It totally different From Append?

Ans:

Collect: If AN entry with an equivalent key already exists, the COLLECT statement doesn’t append a replacement line, however it adds the contents of the numeric fields within the work space to the contents of the numeric fields within the existing entry.

Append : Duplicate entries happens.

83. What’s Open Sql Vs Native Sql?

Ans:

Open SQL – These statements unit a set of normal SQL. It will modify and speed up information access. Buffering is part kept within the memory and shared memory. knowledge in the buffer isn’t forever up-to-date.

Native SQL – they’re loosely integrated into ABAP. It permits access to any or all functions containing programming interfaces. they’re not checked and regenerated. they’re sent on to the information system. Programs that use Native SQL are unit specific to the information system that they were written in. For e.g. to form or modify table definition within the ABAP.

84. What will the executive department Sql Stmt neutralize Abap? What’s The Disadvantage Of Exploiting It?

Ans:

To use a Native SQL statement, you need to precede it with the executive department SQL statement, and follow it with the ENDEXEC statement as follows:

  • EXEC SQL [PERFORMING ].
  • ENDEXEC.
  • There is no amount when Native SQL statements. what is more, exploitation inverted commas (“. or AN asterisk (*. at the start of a line in a very native SQL statement doesn’t introduce a comment because it would in traditional ABAP syntax. you wish to grasp whether or not table and field names area unit case-sensitive in your chosen information.

85. What’s The which means Of Abap Editor Integrated With Abap knowledge Dictionary?

Ans:

ABAP Editor: Tool within the ABAP worktable during which you enter the ASCII text file of ABAP programs and check their syntax. you’ll additionally navigate from the ABAP Editor to the opposite tools within the ABAP worktable.

86. What are The Events In Abap Language?

Ans:

The events ar as follows:

  • data format.
  • At selection-screen.
  • Start-of-selection.
  • End-of-selection.
  • Top-of-page.
  • End-of-page.
  • At line-selection.
  • At user-command.
  • At PF.
  • Get.
  • At New.
  • At LAST.
  • AT END.
  • AT FIRST.

87. What’s an Associate Interactive Report? What’s the apparent distinction Of Such reports Compared With Classical kind Reports?

Ans:

An Interactive report could be a dynamic drill down report that produces the list of users ‘ alternatives.Difference:

  • The list made by classical report doesn’t enable users to move with the system wherever because the list made by move ive report permits the user to interact with the system.
  • Once a classical report, dead user loses management wherever as Interactive, user has management.
  • In classical reports, drilling isn’t attainable wherever, as in interactive, drilling is feasible.

88. What’s A Drill Down Report?

Ans:

It’s associated Interactive report wherever within the user will get a lot of relevant information by choosing expressly.

89. However does one Write A operate Module In Sap? Describe?

Ans:

  • Referred to as program – SE37 – making operate cluster, operate module by distribution attributes, importing, exporting, tables, and exceptions.
  • Vocation program – SE38 – In program, click pattern and write operate name- give export, import, tables, exception values.

90. What Are The Exceptions In The Operating Module?

Ans:

Exceptions: Our operate module desires to associate exceptions that it will trigger if there are not any entries in table SPFLI that meet the choice criterion. The exception NOT_FOUND serves this operation. COMMUNICATION_ FAILURE & SYSTEM_ FAILURE

91. However at The Date And Time Field Values hold on In Sap?

Ans:

DD.MM.YYYY. HH:MM:SS.

92. Name many information wordbook Objects?

Ans:

Different types of knowledge wordbook objects:

  • Tables
  • Views
  • information parts
  • Structure
  • Matchcode
  • Domains
  • Search Helps
  • native Objects

93. What Happens Once A Table Is Activated In Dd?

Ans:

When the table is activated, a physical table definition is formed within the info for the table definition held on within the ABAP wordbook. The table definition is translated from the ABAP wordbook of the actual info.It is offered for any insertion, modification and updation of records by any user.

94. What are Matchcodes? Describe?

Ans:

It is almost like a table index that offers a list of attainable values for either primary keys or non-primary keys.

95. What are Ranges? What are Ranges?

Ans:

  • Main operation of ranges to pass information to the particular choice tables while not displaying the choice screen.
  • Min, Georgia home boy values provided in choice screens.
  • It is usually necessary to directly access individual records in a system. This can be done by victimizing distinctive keys. range ranges are wont to assign numbers to individual info records for a poster object, to complete the key. Such numbers are e.g. order numbers or material master numbers.

96. What’s Cts And What does one fathom?

Ans:

CTS stands for Correction and Transport System. The CTS provides a spread of functions that assist you to decide on a transport strategy optimally suited to your necessities. we have a tendency to advocate that you just follow the transport strategy whereas you propose and come upon your system landscape.Correction and Transport System (CTS. could be a tool that helps you to prepare development that comes within the ABAP workbench and in Customizing, so transport the changes between the SAP Systems and purchasers in your system landscape. This documentation provides you with an outline of the way to manage changes with the CTS and essential data on putting in place your system and shopper landscape and selecting a transport strategy. scan and follow this documentation once coming up with your development project. For sensible data on operating with the Correction and Transport System, see Correction and Transport Organizer and Transport Management System.

97. What’s The shopper thought In Sap? What’s The Which Mean Of Shopper Independent?

Ans:

In industrial, structure and technical terms, the shopper could be a self-contained unit within the R3 system, with a separate set of Master information and its own set of Tables. Once an amendment is formed in one shopper all alternative purchasers are affected within the system – this kind of objects are referred to as shopper freelance objects.

98. Are Program Shoppers Dependent?

Ans:

Yes, clusters of users will access these programs with a shopper range.

99. Name many System world Variables you’ll be able to Use In Abap Programs?

Ans:

SY-SUBRC, SY-DBCNT, SY-LILLI, SY-DATUM, SY-UZEIT, SY-UCOMM, SY-TABIX.

100. What are Internal Tables? however does one Get the quantity Of Lines In an interior Table? the way to Use a particular of statements?

Ans:

it’s a typical information kind object, that exists solely throughout the runtime of the program. they’re wont to perform table calculations on subsets of info tables and for re-organizing the contents of info tables consistent with what users would like. victimization SY-DBCNT. The number of memory allocations the system has to be compelled to apportion for consecutive record population.

Are you looking training with Right Jobs?

Contact Us

Popular Courses