Sap business one sdk LEARNOVITA

[BEST & NEW] SAP Business One Interview Questions and Answers

Last updated on 26th Sep 2022, Blog, Interview Question

About author

Sanjay (Sr Big Data DevOps Engineer )

Highly Expertise in Respective Industry Domain with 7+ Years of Experience Also, He is a Technical Blog Writer for Past 4 Years to Renders A Kind Of Informative Knowledge for JOB Seeker

(5.0) | 13265 Ratings 1510

1. What’s ERP?

Ans:

ERP stands for Enterprise Resource designing package ANd is an integrated computer-based system wont to manage a company’s resources effectively. It ensures sleek data amongst numerous departments in AN enterprise or an organization and manages workflows.

2. What square measures the various styles of ERP?

Ans:

  • SAP
  • Baan
  • JD Edwards (now non inheritable by Oracle)
  • Siebel
  • Peoplesoft (now non inheritable by Oracle)
  • Microsoft Dynamics

3. What’s SAP?

Ans:

SAP is that the name of the corporation originated in 1972 beneath the German name (Systems, Applications, and merchandise in information Processing) is that of the ERP (Enterprise Resource Planning) package package.

4. Tell Pine Tree State in brief regarding SAP

Ans:

It had been supported in 1972 by Wellenreuther, Hopp, Hector, Plattner, and Tschira and could be a German Company.

SAP is that the name of the corporate, yet as its ERP product.

SAP is #1 within the ERP market. As of 2010, SAP has quite one hundred forty,000 installations worldwide, over twenty five industry-specific business solutions, and quite seventy five,000 customers in a hundred and twenty countries.

5. What square measures the various SAP products?

Ans:

SAP R/3 : It succeeds SAP R/2 and could be a market leader in ERP. R/3 stands for three-tier design, i.e., Presentation, Logic, and information tier. It’s several modules like American state, FI, HR, etc. that cover most enterprise departments.

mySAP : it’s a collection of SAP merchandise that with the exception of SAP R/3 conjointly includes SRM, PLM, CRM, SCM.

6. What’s NetWeaver?

Ans:

NetWeaver is AN integrated technology platform specified that all the merchandise within the mySAP suite will run on one instance of NetWeaver, called SAP internet Application Server (SAP WEBAs).

The advantage of mistreatment NetWeaver is that you simply will access SAP information mistreatment the net (HTTP protocol) or perhaps mobile. Thus, you’ll be able to save on prices concerned in coaching users on SAP Client-side user interface.

7. List the various Modules in SAP?

Ans:

  • FI (Financial Accounting)
  • CO(Controlling)
  • EC (Enterprise Controlling)
  • TR(Treasury)
  • IM (Investment Management)
  • HR (Human Resource)
  • SD (Sales and Distribution)
  • MM (Materials Management)
  • PM (Plant Maintenance)
  • PP (Production Planning)
  • QM – Quality Management
  • BW (Business Warehousing)

8. What’s data, Master information and dealing data?

Ans:

Meta information: Meta information is information regarding Data. It tells you regarding the structure of knowledge or MetaObjects.

Master information: This Data is vital business data like client data, Employee, Materials, etc. this can be additional sort of a reference information for Ex. If a client orders ten units of your product rather than asking the client for his shipping address ten times, the constant may be documented from the client Master information.

Transaction Data: This can be information associated with day to day transactions.

9. Is SAP A Database?

Ans:

NO. SAP isn’t info, however it’s AN application that produces use of databases provided by alternative vendors like Oracle, SQL Server, etc.

10. What number of SAP Sessions are you able to work on at a given time?

Ans:

At any given time for a selected shopper, you’ll be able to work on six sessions at goop.

11.What is a dealing in SAP terminology?

Ans:

In SAP word, a dealing could be a series of logically connected dialog steps.

12. will we have a tendency to run a business warehouse while not SAP R/3 implementation?

Ans:

Yes, you’ll be able to run a business warehouse while not R/3 implementation. you’ve got to easily transfer structures related to business warehouse information sources (ODS table, Infocube) to the arriving information files or use third-party tools to attach your flat files and alternative information sources.

13. Mention what does one mean by datasets?

Ans:

The data sets square measure serial files processed on the appliance server. they’re used for file handling in SAP.

14. What square measures the variables?

Ans:

Variables square measure parameters of question|a question |a question} set within the parameter query definition and aren’t full of values till the queries square measure entered into the workbooks.

15. Mention what the various styles of variables are?

Ans:

Variables square measure employed in the various application are:

  • Characteristics variable
  • Hierarchies
  • Hierarchy nodes
  • Text
  • Formulas
  • Processing varieties
  • Replacement Path
  • User entry/default kind

16. Mention a number of the setbacks of SAP?

Ans:

  • It is big-ticket.
  • Demands extremely trained workers.
  • Lengthy implementation time.
  • Interfaces square measure a bit bit advanced.
  • Does not verify wherever master information resides.

17. Mention wherever square measure t-code name and program values stored? justify however are you able to realize a listing of all t-codes within the SAP system?

Ans:

To view the dealing table TSTC, you’ll be able to use dealing code st11, and you’ll be able to outline a brand new t-code mistreatment dealing se93.

18. Mention what the distinction between OLAP and data processing is?

Ans:

OLAP: OLAP stands for on-line Analytical process it’s a coverage tool organized to grasp your info schema, dimensions, and composition facts.

Data Mining: It’s AN analytic method to explore information in search of consistent patterns or systematic relationships between variables.

19.Mention what square measures the 3 stages of knowledge mining?

Ans:

Three stages of knowledge mining include:

  • Initial Exploration
  • Model building
  • Deployment

20. Mention what square measures the various layers within the R/3 system?

Ans:

Different layers within the R/3 system includes:

  • Presentation Layer
  • Database layer
  • Application layer

21. Mention what’s the method to form a table within the information dictionary?

Ans:

To create a table within the information wordbook, you have got to follow this step.

  • Creating domains (data sort, field length, range).
  • Creating information parts (properties and sort for a table field).
  • Creating tables (SE 11).

22. Mention what’s AWB?

Ans:

AWB stands for Administrator worktable. it’s a tool for observance, dominant, and maintaining all the processes connected with information staging and process within the business data deposit.

23. Justify what’s Bex?

Ans:

Bex suggests that Business person. It permits the end-user to find reports, analyze data, read reports, and may execute queries. The queries within the book may be saved to their various roles within the Bex browser. it’s the subsequent elements Bex analyser, Bex Map, and Bex net.

24. Mention what’s the importance of ODS in BIW?

Ans:

An ODS object serves to store debugged and consolidated group action information on a document level. It defines a consolidated dataset from one or a lot of info-sources. This dataset may be evaluated with a Bex question or associate degree Infoset question. the information of associate degree ODS objects may be updated with a delta update into InfoCubes or different ODS objects within the same system or across systems. In distinction to multi-dimensional information storage with InfoCubes, the information within the ODS object is held in clear, flat information tables.

25. Mention what’s the distinction between Domain and information Element?

Ans:

Data Element: It’s associate degree intermediate object between domain and table sort.

Domain: It defines attributes like length, type, and attainable worth vary.

26. Mention what area unit SET parameters and obtain parameters?

Ans:

To use parameter IDs, you wish to “set” values within the international memory space and so “get” values from this parameter ID memory space. within the case of the net program, you have to “Set” values from screen fields, and you may “get” these values for screen fields.

27. Mention what’s LUW (Logical Unit of Work)?

Ans:

LUW may be a span of your time throughout that information records area unit updated, either commit or rollback.

28. Mention what BDC stands for? What number strategies of BDC area units are there?

Ans:

BDC stands for Batch digital communication.

The strategies of BDC area unit:

  • Direct Input technique.
  • Batch Input Session technique.
  • Call group action technique.

29.What’s meant by a “baseline data” in SAP AR and AP?

Ans:

The baseline date is the start that the payment terms apply. Usually, it’s the document date on the invoice; however , it can also be the date of entry or posting at the start of the ledger.

30. Mention what does one mean by one-time vendors?

Ans:

In specific industries, it’s inconceivable to form new master records for each seller’s commerce partner. One-time seller allows a dummy seller code to be used on invoice entry, and therefore the data that’s usually held on within the seller master is keyed on the invoice itself.

31. Mention what area unit the quality stages of the SAP Payment Run?

Ans:

While execution the SAP Payment Run the quality stages of SAP includes:

Entering of parameters: It includes getting into company codes, seller accounts, payment strategies, etc..

Proposal Scheduling: The system proposes an inventory of invoices to be paid.

Payment booking: Booking of the particular payments into the ledger.

32. Mention what’s the distinction between the “residual payment” and “partial payment” strategies of allocating take advantage of account receivable?

Ans:

The distinction between the residual and partial payment includes:

Partial payment: As an example, let say invoice A456 exists for $100 and client pays $70. With the partial payment, it offsets the invoice feat a remaining balance $30.

Residual Payment: Whereas in residual payment, invoice A456 is cleared for the total worth of $100, and a replacement invoice point is made for the remaining balance of $30.

33. Mention what area unit internal tables, check tables, worth tables, and clear tables?

Ans:

  • It is the quality information sort object; it exists solely throughout the runtime of the program.
  • Check the table is at field level checking.
  • Value table are at domain level checking

The clear table can exist with an equivalent structure each within the word book additionally as within the information specifically with an equivalent information and fields.

34. Mention what’s associate degree application, presentation, and information servers in SAP R/3?

Ans:

The application layer of a R/3 system is formed from the applying server and therefore the message server. Application programs in associate degree R/3 systems run on application servers. mistreatment the message server, the applying servers communicate with presentation elements, the information, and conjointly with one another.

35. Justify what’s an organization in SAP?

Ans:

Company in SAP is the highest structure unit where monetary statements like profit and loss statements, balance sheets may be drawn per the needs of organizations.

36.Mention what’s the distinction between SAP BASIS and SAP ABAP?

Ans:

SAP ABAP is the programming language used at intervals SAP to customize, generate forms, generate reports, etc. whereas SAP basis is, the administration module of SAP accustomed management code changes, upgrades, information admin, network setup, etc.

37. List out the various styles of supply systems in SAP?

Ans:

The different styles of the supply system in SAP includes:

  • SAP R/3 supply system
  • SAP BW
  • Flat files
  • External Systems

38. Justify what’s Extractor?

Ans:

In the SAP supply system, extractors are an information retrieval mechanism. It will fill the exact structure of an information supply with the information from the SAP supply system datasets.

39. Justify what’s an extended star schema?

Ans:

The star schema consists of the very fact tables and therefore the dimension tables. The master information connected tables are a unit unbroken in separate tables, that has regard to the characteristics within the dimension tables. These separate tables for master information are termed because of the Extended Star Schema.

40. Make a case for what ought to be the approach for writing a BDC program?

Ans:

  • The approach to writing BDC program is to form recording.
  • Convert the request system information to a file into the inner table referred as “Conversion.”
  • Transfer the file into the SAP system referred to as “SAP information Transfer.” relying upon the BDC kind decision group action or produce SESSIONS

41. Mention what square measures the most important advantages of reportage with war over R/3?

Ans:

Business Warehouse uses {a information|a knowledge|and information} warehouse and OLAP ideas for analyzing and storing data whereas the R/3 was supposed for a group action process. you’ll get a similar analysis out of R/3, however it might be easier from a war.

42. Mention the 2 kinds of services that square measure accustomed affect communication?

Ans:

To affect communication, you’ll use 2 kinds of services.

Message Service: So as to exchange short internal messages, this service is employed by the appliance servers.

Gateway Service: This service permits communication between R/3 and external applications exploitation CPI-C protocol.

43. Mention what square measure reason codes utilized in Account Receivable?

Ans:

“Reason Codes” square measure tags that may be allotted to explain under/overpayments throughout the allocation of incoming client payments. they must not be drawn up with “void reason codes” used once outgoing cheques square measure created.

44. Mention what protocol will SAP entranceway method use?

Ans:

The SAP entranceway method uses TCP/IP protocol to speak with the purchasers.

45. Mention what pooled tables?

Ans:

Pooled tables square measure accustomed store management information. Many pooled tables are united to make a table pool. Table tool may be a solid table on the info within which all the records of the allotted pooled tables square measure hold on.

46. Make a case for what’s Associate in Nursing update kind with regard to a match code ID?

Ans:

If the info in one amongst the bottom tables of a matchcode ID changes, the matchcode information needs to be updated. The update kind stipulates once the match-code needs to be updated and the way it’s to be done. The update kind additionally defines that technique is to be used for building match-codes.

47. Make a case for what the .sca files and mention their importance?

Ans:

. sca stands for SAP part Archive. it’s accustomed to deploy the Java parts, patches, and alternative java developments within the kind of. sca,. sda,.war and .jar.

48. Make a case for what’s meant by “Business Content” in SAP?

Ans:

Business Content in SAP may be a pre-configured and pre-defined model of data contained within the SAP warehouse, which might be used directly or with desired modification in several industries.

49. Make a case for what’s dispatcher?

Ans:

A dispatcher may be a part that takes the request for shopper systems and stores the request within the queue.

50. Mention what square measures the common transport errors?

Ans:

The common transport errors include:

Return code 4: Foreign with warnings, generation of program, columns or row missing

Return code 8: Foreign with a software error, program generation error, lexicon activation error, etc.

Return code 12: Indicates import off thanks to object missing, object not active, etc.

Return code 18: Indicates import off thanks to system down whereas import, user terminated throughout import, and lean roles or authorization.

51. What’s SAP B1?

Ans:

B1 = Business One SAP Business One is Associate in Nursing integrated enterprise resource designing (ERP) resolution for little and medium-sized businesses, similarly as divisions and subsidiaries of larger firms.

52. will we have a tendency to format BEx reports/graphs exploitation hypertext markup language and CSS?

Ans:

Manual says we are able to do format exploitation hypertext markup language and Java Script [not css].

53. Why is there a restriction of sixteen Dim tables in Associate in Nursing data Cube Associate in Nursing sixteen essential fields in an ODS?

Ans:

In all of the info systems, the most variety of fields allowed to form a primary key (composite key) is sixteen. Associate in Nursing within the case of a cube, to fetch one record a mixture of all dimensions is employed, therefore this can be the explanation behind having most no. of dimension within the cube is sixteen solely.

54. Is that the DLL utilized in SAP Business One SDK?

Ans:

Interop.SAP bouiCOM.dll and Interop.SAP bobs COM.dll square measure the 2 dell’s utilized in SAP Business One SDK. Interop.SAPbouiCOM.dll is employed for accessing the user controls that square measure displayed over the shape. totally different controls like labels, band boxes, matrix, etc. is accessed exploitation Interop.SAPbouiCOM.dll. Interop.SAPbobsCOM.dll is employed for accessing objects that square measure utilized in SAP. For eg, item object is accessed as, Dim objItem As SAPbobsCOM.Items

55. What square measures SAP and ERP?

Ans:

SAP is the name of the corporate that provides the leading ERP software package free as SAP war, SAP ERP, and varied alternative SAP applications. The corporation was supported in the Federal Republic of Germany in 1972 and has free varied versions of its ERP software package. There square measure presently over eight million SAP users round the world.

ERP is Associate in Nursing word form for Enterprise Resource designing. ERP applications square measure applications that are designed to form a period read of the core business processes at intervals a corporation so the corporation will monitor and manage its processes expeditiously. ERP software package tracks the day to day transactions and processes at intervals a corporation. ERP software package tracks varied business resources like money, raw materials, production capability, and sales. information is shared between the assorted company departments. ERP packages square measure thus typically integrated applications that span the assorted business processes at intervals the business. Databases square measure the foremost widespread storage technique for shared data. For a lot of data on SAP basics, you’ll scan the SAP Basics and Resources to assist You Learn a lot of articles obtainable on the Udemy journal.

56. Why do we’ve got sixteen Dimension tables in a very cube? Is there any reason? Is it a limitation?

Ans:

SAP atomic number 83 information Cube will have at most sixteen dimensions, Why as a result of a Cube form can have solely sixteen Dimensions and additionally a traditional information table can have solely sixteen key fields. Once we produce the data Cube system goes to make tables like F-table and E-table therefore, we must always follow that information construct as a result of information Cube can Have solely sixteen Dimensions.

57. Why do we tend to square {measure} going for customization? offer me a scenario?

Ans:

  • For demand as per company.
  • Reporting As Per Module.
  • Remove complexness From End-User.

58. Wherever does one store the master knowledge in atomic number 83 seven.0?

Ans:

Unlike the older version of BW that uses star schema, BI 7.0 uses the extended star schema. In this, master knowledge is kept outside the cube. Within the star schema, each master knowledge and group action knowledge reside within the cube transportation several problems: master knowledge not reusable, computing of character set values, and analysis is restricted. In BI 7.0 Master knowledge is kept outside the cube that makes it reusable, and character set values will be computed and plenty of additional analyses square measure doable.

59. What square measures the common Transport errors in SAP BW?

Ans:

NOT CORRECT USAGE. Reason: once we amend the structure of any cube that has Business Warehouse Accelerator Indexes created for it. amendment in structure might mean an amendment as straightforward as adding a guidance attribute. solution: Delete the Indexes (BWA Indexes)first then transport so build the indexes information Object not accessible inactive version. Reason: we tend to get this error once we try to transport the data Object Catalogs while not transporting the data objects. Solution: As a requirement initial transport {the information|the data|the information} objects then transport info object catalogs. The guidance attribute doesn’t exist Reason: If we tend to mark AN object within the cube as a guidance attribute and also the guidance attribute doesn’t exist as guidance within the target system. Solution: Transport the data object with guidance attribute so re-import this transport.

60. What is the advantage of ic with aggregates?

Ans:

If we tend to produce aggregates on information cube then question performance is improved if our question accessing attributes knowledge oftentimes. The sequence once we execute the question is: question initial goes into cache if it finds relevant knowledge within the cache can fetch knowledge otherwise it goes into atomic number 83 ACCELERATOR(BIA) Aggregates Finally it goes into IC if the info isn’t accessible within the on top of three stages. If we tend to maintain aggregates or BIA OLAP no must come back up to IC. Therefore, time is reduced. Question performance is improved.

61. What’s employed in the SDK for developing a form?

Ans:

Screen painter is employed for developing kind in SAP Business One SDK. Screen painter is provided as AN add-on by SAP and it will be accustomed to coming up with and developing forms. The files created by the screen painter have srf extension and these files ought to be renamed to XML for deploying them in SAP Business One.

62. That tool is provided by SAP for keeping track of events?

Ans:

SAP Business One Event faller could be a tool provided by SAP for keeping the track of events. each SAP Business One and event faller ought to be dead at the same time. The event faller can provide you with a close list of events that are unemployed whereas in operation SAP. Event faller could be a terribly useful gizmo whereas developing add-ons in SDK. writing will be done as per the events that square measure shown within the event faller. For developing strong applications in SAP Business One SDK, event faller could be a useful gizmo since entire programming in SAP Business One SDK is event-driven.

63. Is it doable to change the quality behavior of SAP Business One exploitation SDK?

Ans:

The standard behavior or the traditional flow of SAP Business One can’t be altered by the exploitation SDK. Some or different errors can occur. therefore it’s suggested to not disturb the traditional flow of SAP Business One exploitation SDK.

64. What’s the et_FORM_DATA_ADD event in SAP Business One SDK?

Ans:

et_FORM_DATA_ADD event fires once the add button is clicked. This event adds a brand new record in SAP. This event will be used for confirming the input received by the user. This event fires in 2 sessions. within the initial session, an occurrence fires before the triple-crown execution of the event I .e.ActionSuccess.The code is as,

  • BusinessObjectInfo.EventType = SAPbouiCOM.BoEventTypes.et_FORM_DATA_ADD ANDBusinessObjectInfo.ActionSuccess =
  • FalseThe second session happens once the action is dead with success
  • i.e.SAPbouiCOM.BoEventTypes.et_FORM_DATA_ADD ANDBusinessObjectInfo.ActionSuccess = True

65. However is SAP Business One implemented?

Ans:

SAP Business One is enforced as a two-layer design. The system relies on Microsoft SQL Server information wherever knowledge is kept centrally. The business logic is usually processed on the shopper code (fat client).

66. What square measures the various elements of SAP Business One shopper software?

Ans:

Graphical program and also the business object categories connecting to the information square measure the various elements of SAP Business One shopper code.

67. Make a case for the distinction between transfer rule update rules?

Ans:

In context to SAP BW/BI three.x

Transfer rules:Mapping the fields within the knowledge supply to the data objects in information supply or target fields. it helps you to tell apart that all fields within the knowledge supply area unit needed within the information objects within the information supply.

68.What is the performance of UI API i.e. computer program API?

Ans:

UI API stands for computer program applications programme.Dll is provided by SAP i.e. Interop.SAPbouiCOM.dll.The reference of this dll is more within the project to access it within the project. UI API is employed for accessing the controls that area units displayed on the shape. the subsequent area unit the functions of UI API.

  • Provides objects and strategies to access screen objects of the computer program.
  • Provides access to internal system events of the computer program.
  • Provides the power to change or add menus, windows, or fields.
  • It provides one integrated computer program.

69. What’s the employment of an organization object in SAP Business One?

Ans:

The following area unit the uses of company object in SAP Business One

  • Access knowledge in Associate in Nursing SAP Business One information.
  • Connect to and disconnect to the client information.
  • Start and finish international transactions.
  • Work with XML knowledge.

70. What area unit the various forms of DataSources?

Ans:

The following area unit the various forms of DataSources

  • Data Tables
  • DB knowledge Sources
  • User DataSources

71. What area unit the functions of the information Interface API (DI API)?

Ans:

Following area unit the functions of the information Interface API (DI API)

  • DI API provides objects and strategies i.e. add, update, Remove, for playing numerous knowledge level operations. this may be evaded putting in SAP Business One consumers.
  • DI API provides access to business objects i.e. master knowledge and international knowledge.
  • DI API will be employed in COM capable development tools (e.g. Microsoft Visual Studio). Dll SAPbobsCOM.dll is provided by SAP. simply by adding the reference of this dll, you’ll be able to perform knowledge level operations.

72.What area unit the various forms of transactions supported by DI API?

Ans:

Following area unit the various forms of transactions supported by DI API:

  • Single dealings
  • Global dealings

73. What’s a Bubble Event?

Ans:

Bubble Event specifies whether or not the event is processed by SAP Business One or not.If Bubble Event=True, then SAP Business One can method the event else the execution can terminate.

For eg,

  • BubbleEvent=False<
  • End If

In the higher than code, the clicking event of the save button is handled. once the user clicks on the save button, then 1st the higher than code can execute then it’ll be handled by SAP Business One. Here I actually have set BubbleEvent=False.So the click event can terminate and SAP Business One won’t handle the event.

74. What’s DBDataSource?

Ans:

DBDataSource is employed for storing knowledge from the information.DBDataSource is coupled to an information table and it represents tabular knowledge.DBDataSource is employed by all system forms. you’ll be able to get DBDataSource as follows:

Here I actually have assumed that I actually have opened the shape of the Sales Order and that I wish to induce the information details of the sales order. The table’s name is ORDER.

  • Dim objDS As SAPbouiCOM.DBDataSource
  • objDS = SBO_Application.Forms.ActiveForm.DataSources.DBDataSources.Item(“ORDR”)

75. A way to bind a textbox with datasource ?

Ans:

Textbox will be bound to datasource as follow:

  • Dim objForm As SAPbouiCOM.Form
  • Dim txtDocEntry As SAPbouiCOM.EditText
  • objForm = SBO_Application.Forms.ActiveForm
  • objForm.DataSources.UserDataSources.Add(“DocEntry”, SAPbouiCOM.BoDataType.dt_LONG_NUMBER)
  • txtDocEntry = objForm.Items.Item(“txtDocEntry”).Specific
  • txtDocEntry.DataBind.SetBound(True, “”, “DocEntry”)

76.What area unit the restrictions of the DI server?

Ans:

Following area unit the restrictions of DI server:

  • Metadata operations not supported.
  • Different support for dealings handling than plain DI API.

77. What’s the performance of OBServerDLL.DLL?

Ans:

In OBServerDLL.DLL, the business objects of the SAP Business One consumer area unit are traced.

78. What area unit the various components of DI API?

Ans:

Following area unit the various components of DI API

DI Core :The DI Core, that is that the main part of the DI API, performs all the information logic operations.

Data Manager: The information Manager stores temporary object data, converts object knowledge to internal knowledge formats, retrieves knowledge from the information, and controls the information transactions.

79. Wherever will DI server execute i.e. consumer or server?

Ans:

DI server executes on the server.

80. For playing industrial operations what’s an appropriate DI API or DI server?

Ans:

For playing industrial operation DI server is appropriate. The DI Server implements an association pooling mechanism to reinforce the performance and quantifiability of the server. As DI Server could be a SOAP-based interface it doesn’t limit the consumer to a COM interface however it permits a large variety of potential customer technologies.

81. What’s the worth came back once any methodology of a DI API object executes successfully?

Ans:

0 is returned once any methodology of a DI API object executes with success.

82. Does that table save the main points of the country?

Ans:

The OCRY table saves the main points of the country.

83. Does that property of the matrix provide the entire variety of rows within the matrix?

Ans:

The property VisualRowCount provides the entire variety of rows within the matrix.

84. In SAP Business One SDK, that object is employed for capital punishment SQL queries and keep procedures?

Ans:

In SAP Business One SDK, the recordset object is employed for capital punishment SQL queries and keep procedures.

85. Will we tend to format BEx reports/graphs victimization hypertext markup language and CSS

Ans:

Manual says we will do format victimization hypertext markup language and Java Script [not css].

86. What’s A/R Invoice?

Ans:

The signifier of A/R Invoice is Account due Invoice. For mercantilism a product, the subsequent invoices area unit side in SAP Business One

  • Sales Quotation
  • Sales Order
  • Delivery
  • A/R Invoice

So A/R Invoice is the last method for the business department. Once the A/R Invoice is side, the individual accounting entries are unit side. The report from the A/R Invoice is shipped as a bill alongside the merchandise.

87. What’s A/P Invoice?

Ans:

The signifier of A/P Invoice is liability Invoice. For buying the products, the subsequent invoices area unit side in SAP Business One.

  • Purchase Quotation
  • Purchase Order
  • Goods Receipt PO
  • A/P Invoice

So A/P Invoice is the last method for the business department. once A/P Invoice is side, the accounting impact will be seen.

88. Make a case for distinction between transfer rule update rules?

Ans:

In context to BW/BI three.x:

Transfer rules : Mapping the fields within the datasource to the infoobjects in Infosource or target fields. It assists you to tell apart all fields within the datasource area unit needed within the infoobjects within the Infosource.

Update rules : To update one thing. update rules area unit wont to update the info targets.you have to make update rules if you provide a knowledge target from associate InfoSource with versatile update.

In BI 7.0 Transformation – (Transfer and update rules)

89. Make a case for method chain failure notifications?

Ans:

Create employment at that point once all the method chains have over. This job can send you an email alert about which method chains have errors.

Red : Failure.

Black : Begin consequent method.

90. A way to schedule the method chain “in a month 1st 5 days “i have to be compelled to schedule the method chain? how?

Ans:

Every method has its own variant .Selecting the variant it’ll provide the period of time i..e immediate or time/date.

91. Will we have a tendency to load delta load directly while not full load? How? What area unit the steps?

Ans:

Yes we can.

Because of capturing deltas we’d like to try to do one thing before loading the deltas.

Before about setting the delta mode. you must initialize the delta method while not the knowledge transfer method. After finishing this initialization, keep the delta mode. and execute the infopackage.

Before executing the information package, check whether the knowledge supply is ready to capture deltas or not. by victimization the t-code rsa7.

92. Where does one store the master knowledge in Bi seven.0?

Ans:

  • Unlike the older version of war that uses star schema, BI
  • 7.0 uses the extended star schema. In this, master knowledge is kept outside the cube.
  • In the star schema, each master knowledge and dealings knowledge resides within the cube conveyance several problems: master knowledge not reusable, computing of alphamerical values and analysis being restricted.
  • In BI 7.0 Master knowledge is kept outside the cube that makes it reusable, and alphamerical values will be computed and plenty of analysis area units doable.

Are you looking training with Right Jobs?

Contact Us

Popular Courses