Sap srm interview questions LEARNOVITA

[ TOP & MOST ASKED ] SAP EWM Interview Questions and Answers

Last updated on 23rd Sep 2022, Blog, Interview Question

About author

Sanjay (Sr Big Data DevOps Engineer )

Highly Expertise in Respective Industry Domain with 7+ Years of Experience Also, He is a Technical Blog Writer for Past 4 Years to Renders A Kind Of Informative Knowledge for JOB Seeker

(5.0) | 13265 Ratings 1644

1. What’s SAP EWM extended warehouse management?

Ans:

It permits the corporation to regulate their Warehouse inward and departing processes and movement of products within the Warehouse.

2. However, is SAP EWM completely different from SAP Warehouse Management?

Ans:

SAP EWM is an element of SAP offer chain management like Warehouse management system however provides a lot of sturdy and advanced options to manage key activities in Warehouse. SAP Extended Warehouse Management EWM is comparable to Warehouse management however it provides a lot of options like choosing, put away, RF framework, Warehouse structure and a lot of versatile choices to manage warehouse functions.

3. What’s the SAP EWM system?

Ans:

SAP EWM is an element of SAP offer Chain Management (SAP SCM) and supports inventory management and movement of products in warehouses. The multi-client warehouse management resolution was designed for giant distribution centers with complicated and extremely machine-driven processes.

4. Is SAP EWM good?

Ans:

The “best of breed” warehouse solutions score well in high turnout, standalone, automated, specialist operations, wherever high performance is crucial. In distinction, SAP EWM scores well wherever there’s a desire for a high level of integration between the warehouse, production, internal control and transport.

5. Justify the configuration of organizational structure SAP EWM?

Ans:

In SAP ERP, a warehouse variety is employed to represent the physical warehouse wherever all the fabric is kept. A Warehouse variety could be a three or four character field in Warehouse management or EWM severally.

6. Justify SAP Extended Warehouse Management EWM?

Ans:

SAP EWM is employed to efficiently manage inventory in Warehouse and for supporting the process of product movement. It permits corporations to regulate their Warehouse inward and departing processes and movement of products in Warehouse.

7. What’s the distinction between System Controlled and User Controlled decide, pack and pass of goods?

Ans:

    System drivenUser driven
    For the system-driven possibility, the sequence of the warehouse orders within the prime warehouse order is decided in line with the type sequence appointed within the configuration settings for change of integrity of the activity areas. For the user-driven possibility, the sequence is manually determined throughout the execution, which implies it also can be done by the fabric flow system (MFS).

8. What square measures the key options in SAP Warehouse Management?

Ans:

Using SAP EWM, you’ll be able to manage warehouse activities- choosing, posting and managing storage bins and sensible receipts.

You can set alerts for- modified information before product receipt from EWM to the ERP system, reversal or correction of the products receipt from EWM to the ERP system ANd an inward delivery split from EWM to the ERP system.

9. What square measures the various preparation choices in EWM?

Ans:

SAP EWM is thought-about as deployed in ERP server otherwise you also can contemplate it as AN application in the offer chain Management landscape. SAP EWM is integrated with ERP to access group action and master information and use of options like slotting, availability check additionally needs integration with CRM.

10. Describe an outline of SAP EWM?

Ans:

11. However will the SAP ERP system communicate with Extended Warehouse Management or CM with the APO system?

Ans:

SAP ERP and EWM square measure closely integrated with one another for transfer of group action and master information. Their square measures 2 other ways of communication.

Core Interface (CIF):Core interface is one among the common strategies for communication between SAP SCM system and SAP Advanced coming up with an improved APO. Master information maintained in ERP systems like client, material and seller that square measure on the market in ERP systems square measure transferred to EWM systems victimization Core Interface CIF communication.

12. What’s a Storage bin?

Ans:

Storage bins represent the physical location of cupboard space wherever the merchandise square measure keeps in the Warehouse. they’re at the bottom level of organization structure ANd once you store an item in an exceedingly Warehouse you wish to say its actual location.

13. What’s Planned Replacement and Order Replenishment?

Ans:

Planned replacement is performed either interactively or within the background. The system calculates the replacement in accordance with the outlined minimum amount and most amount. Replacement management is triggered once the stock is a smaller amount than the minimum amount.

14. What’s the employment of Activity areas in Storage bins?

Ans:

Storage bins square measure more classified within the activity space. It includes activities like choosing, golf shot away or a physical inventory. As per activity, you’ll be able to assign a similar storage bin to multiple activity areas.

15. What’s the SAP EWM combination with SAP S/4?

Ans:

As it presently stands, basic embedded EWM practicality is accessible to ANyone with an SAP S/4HANA license, with advanced options on the market via an extra license. shoppers could select embedded EWM for a number of reasons.

16. What’s Quant?

Ans:

The quantity of products within the storage bin is diagrammatical by Quant. The quant is employed for managing inventory in storage bins.

17. However, are you able to produce Storage bins?

Ans:

To create a Storage bin, you’ll be able to use T-Code: /SCWM/LS01

18. What’s automatic and direct Replenishment?

Ans:

The system starts automatic replacement once a warehouse task is confirmed. Replacement is calculated as per most and minimum activity.

19. What square measures the structure parts in Warehouse management?

Ans:

Warehouse consists of following parts in hierarchical data structure:

  • Warehouse variety
  • Storage kind
  • Storage Section
  • Storage bin
  • Activity space

20. Describe the structure of the case for EWM implementation?

Ans:

21. What’s the very best unit and smallest unit during a Warehouse structure?

Ans:

The highest unit during a Warehouse is Warehouse range and the smallest unit could be a storage bin.

22. What’s a storage section? offer samples of the storage section?

Ans:

This is a part of the storage sort and represents a gaggle of bins with constant characteristics. ordinarily used storage sections are unit fast-paced or slow moving things, etc.

23. What’s a piece Center during a Warehouse?

Ans:

A work center in Warehouse is assigned to a storage sort and a physical unit to perform packing, deconsolidation or advisement activities. Storage sort assigned to the work center encompasses a role of labor center, choose purpose or choose purpose and identification. you’ll be able to additionally put together quite a piece center during a storage sort.

24. Where does one use Work Centers in Warehouse processes?

Ans:

Work center will be used for the subsequent the subsequent:

  • Packing
  • Deconsolidation
  • Counting
  • Quality check

25. Outline the fundamental settings for SAP EWM?

Ans:

Enterprise Structure → Assignment → provision Execution → Assign warehouse range to plant/storage location. Customizing Path: provision Execution property Extended Warehouse Management Integration → Basic Setup of property → put together SAP EWM Specific Parameters.

26. However are you able to produce a piece center for packing within the SAP EWM system?

Ans:

To create a piece center for packing, you wish you wish:

  • Warehouse
  • Storage sort
  • Inbound Section
  • Outbound Section

27. What’s Direct and Indirect labor?

Ans:

    Direct Labor Indirect Labor
    This includes time to perform warehouse activities like choosing, packing, putting away, etc. This includes further activities to manage warehouse like Sweeping, cleaning, housework etc.

28. What area unit is completely different Warehouse method varieties in SAP EWM system?

Ans:

There area unit completely different Warehouse method classes that area unit predefined in EWM system:

  • Stock Removal
  • Putaway
  • Internal Movement
  • Goods receipt posting
  • Goods issue posting
  • Physical inventory
  • Cross Line putaway

29. What area unit worth additional Services in Warehouse management?

Ans:

Value additional Services outline the merchandise process to be performed during a warehouse and includes activities like packing, labeling, assembling, etc.

30. What concerns the design of free SAP EWM training?

Ans:

31.How does one inform workers concerning the work that they need to try and do as a part of delivery and packing specifications?

Ans:

VAS order informs warehouse workers concerning the work that they need to try and do as a part of delivery and packing specifications.

32. What area unit the various elements during an additional Order?

Ans:

A Value additional services order consists of the subsequent the subsequent:

  • Order Header
  • VAS activities to be performed
  • Items
  • Auxiliary product (Packing material, labels, oil, etc.)

33. Where does one manage Packaging specifications?

Ans:

Go to SAP quick access quick access quick access quick access Packaging Specification → Maintain Packaging specification.

34. However, does one perform direct merchandise issues in the SAP EWM system?

Ans:

The goods issue method in extended warehouse management starts with outward delivery requests. Once an associate degree outward delivery document is made, this method starts within the ERP system. For things that are unit relevant in EWM, delivery documents are replicated within the SAP EWM system.

35. Make a case for concerning the various readying choices of SAP EWM?

Ans:

    SAP SCPSAP ERP
    SAP EWM is countered as a definite application and shares constant SCM application server. to enhance the SAP EWM application performance, you’ll be able to use the SCM atmosphere. SAP EWM is interspersed with ERP to retrieve the master information & transactions to utilize the options of ERP as well as slotting, convenience check that integrates with the CRM.

36. What does one perceive by Stock Removal Strategy?

Ans:

Stock removal strategy could be a technique of deciding storage bins for one or additional product to be picked. you’ll be able to customize the stock removal rule definition table in customizing for SCM extended warehouse management.

37. What area unit the dealing obtainable?

Ans:

LT01: Create Transfer Order while not supply Object (transaction code LT01) .

LT10: Produce Transfer Order from listing (transaction code LT10).

38. What does one perceive concerning the Denial state of affairs within the outward Delivery system?

Ans:

When an associate degree outward delivery request is made, the EWM system doesn’t produce a warehouse task or task is made with a partial amount, this is often known as Denial state of affairs.

39. Once does one use the Denial state of affairs in outward delivery within the EWM system?

Ans:

When a warehouse task can’t meet the amount requested in an associate degree outward delivery request, the system will be organized to lift a choose denial. Just in case of stock discrepancy picked by an associate degree worker, a smaller amount as per outward delivery and no different stock is on the market within the warehouse, you’ll be able to set the system to execute a choose denial.

40. Describe the design of decentral extended warehouse management EWP?

Ans:

41. What’s Storage Control?

Ans:

Storage management is employed to work out product movements in an exceedingly large warehouse. It’s accustomed to execute places away or stock removal processes in warehouses.

42. What area unit the various sorts of Storage Control?

Ans:

  • Layout minded
  • Process minded

43. In Combined Storage management, that one is dead first?

Ans:

In SAP Extended warehouse management, method minded storage management is dead initial and layout storage management is dead to ascertain if place away step is feasible in warehouse layout read and additionally change the place away or stock removal as per layout read.

44. Once no storage location is chosen for such things, what happens?

Ans:

System determines the storage location once it creates outgoing delivery and copies it to the delivery item.

45. What’s the SAP EWM material flow system?

Ans:

The material flow system (MFS) permits you to attach an associate degree automatic warehouse to SAP Extended Warehouse Management (SAP EWM) while not requiring a further warehouse management unit. The SAP EWM system then holds back tasks for the PLC as presently as these limits are exceeded.

46. In EWM, where does one notice the precise whereabouts of a fabric amount within the warehouse?

Ans:

Storage bins

47. What area unit the readying choices for EWM with SAP S/4HANA?

Ans:

Clients will choose from 2 reading choices loosely. they will choose either associate degree embedded EWM resolution or a decentralized EWM. With the 1610 unharness, SAP EWM was offered as associate degree embedded application element.

48. What area unit the transactions out there to form a transfer order for moving partial stocks inside a Warehouse?

Ans:

  • LT01
  • LT10

49. What’s merchandise|the products} movement standing of the outgoing delivery once a goods issue has been canceled?

Ans:

After the product issue has been canceled, the product’s movement standing of the outgoing delivery is reset to “Not however started”. This permits you to more method the outgoing delivery as was common. The delivery needs are recreated.

50. Justify the design of SAP EWM unharness road map?

Ans:

51. However, is the Ewm activity space determined?

Ans:

EWM generates warehouse orders for every activity space. Once EWM generates warehouse tasks, it considers the activity space and copies attributes from this activity space, like the deconsolidation cluster.

52. However exigent warehouse processes SAP EWM?

Ans:

SAP EWM (Extended Warehouse Management) combines practicality with profound method support for every kind of reposition.

53. What’s the deciding pack and pass of products within the EWM system?

Ans:

This is accustomed to managing selecting, packing and transportation of products in activity areas in warehouses. This will be utilized in RF environments normally and method flow is the same as for traditional RF processes. In pick, pack and pass merchandise area unit captive from activity space to activity space until it arrives at the destination purpose within the system.

54. What’s the distinction between System Controlled and User Controlled decide, pack and pass of goods?

Ans:

    System-drivenUser-driven
    For the system-driven choice, the sequence of the warehouse orders within the high warehouse order is set in line with the type sequence allotted within the configuration settings for connection to the activity areas. For the user-driven choice, the sequence is manually determined throughout the execution, which suggests it may be done by the fabric flow system (MFS).

55. What’s the SAP EWM layout?

Ans:

For this activity, SAP Extended Warehouse Management (SAP EWM) splits the warehouse order into two: one from storage bin A to identification purpose I, and a second from identification purpose I to storage bin B. You’ll move your merchandise employing a decided purpose throughout selecting.

56. What’s a replacement for SAP EWM?

Ans:

Replenishment is outlined as movement of products from warehouse to cargo locations. In SAP EWM, you’ll use predefined techniques for replacement of storage bins. There are unit completely different replacement management fields outlined at storage sort level or storage bin level. The information for management fields is entered manually within the system otherwise you will use a slotting method to outline these fields.

57. What area unit common management fields in Replenishment?

Ans:

  • Minimum stocking amount
  • Maximum stocking amount
  • Replenishment amount

58. What happens throughout the outgoing process in SAP s 4HANA embedded Ewm?

Ans:

Outbound method is employed to ship ordered merchandise to customers. This method starts with the creation of a sales order associate who degreed an outgoing delivery. The outgoing delivery is replicated to the Embedded EWM system, wherever associate degree outgoing delivery order is formed.

59. What’s direct outgoing delivery in EWM?

Ans:

SAP EWM Direct outgoing Delivery is the document that’s triggered directly within the warehouse for imperative or direct client orders.

60. Justify the design of embedded SAP EWM?

Ans:

61. What’s Odo in EWM?

Ans:

The outgoing Delivery Order (ODO) is formed mechanically from the outgoing delivery request. This can be a document containing all the information needed for triggering and observing the whole outgoing delivery method. From the ODO, the outgoing Delivery is formed.

62. Why does one use Physical inventory in SAP EWM?

Ans:

To perform monetary accounting and tax laws, you will ought to perform correct inventory to urge the worth of a listing within the warehouse. Physical inventory method deals with reckoning physical inventory of a warehouse and to urge reckoning results.Physical inventory is utilized by management to count inventory in order that product is furnished or corrected.

63. What area unit the five IT concerns once choosing a Mobile resolution for SAP Extended Warehouse Management (EWM)?

Ans:

64. What square measures the various varieties of Physical inventory?

Ans:

There square measure 2 varieties of physical inventory which will be performed:

  • Storage bin specific
  • Product Specific

65. What square measures the new options in embedded SAP EWM?

Ans:

66. What square measures the various Physical inventory procedures supported within the SAP system?

Ans:

  • Periodic
  • Continuous
  • Cycle enumeration

67. What’s Associate in Nursing Ad-hoc Physical inventory?

Ans:

Ad-hoc physical inventory may be a style of continuous physical inventory and It is dead anytime throughout the financial year, an advertisement hoc physical inventory might become necessary.

68. What’s the Slotting method in EWM? What square measures totally different parameters employed in Slotting?

Ans:

Slotting may be a method in EWM to outline best suited putaway parameters- storage sort, section, etc. Slotting places the products in a very warehouse within the manner that gives the foremost optimum storage and selecting of products.

There square measure totally different parameters that square measure employed in slotting method:

  • Storage demand information
  • Product information
  • Packaging information
  • Demand Forecast

69. What’s a warehouse request in SAP EWM?

Ans:

The warehouse request may be a document that permits the process of warehouse activities for a selected product. The warehouse activities for a product embrace the following: selecting. Putaway. Stock transfer (within warehouse).

70. What square measures the advantages of Associate in Nursing SAP EWM?

Ans:

71. What square measure Expected smart Receipts?

Ans:

Expected smart receipts square measure accustomed to produce incoming deliveries. you’ll be able to conjointly produce product receipts within the EWM system while not Associate in Nursing incoming delivery.

Advantages of mistreatment smart receipt:

  • This method happens within the EWM system solely.
  • If your ERP system is down, you’ll be able to still execute expected product receipt in EWM.
  • Expected product receipt relies on information in order therefore it is used as a preview of products receipt.

72. What’s Cross moorage in SAP EWM system? Why will we use Cross docking?

Ans:

Cross moorage permits you to scale back the prices of products transportation within the warehouse and shorten the time required for delivery. Cross moorage solely creates one movement GR Zone to GI Zone and may solely be used if stock for removal isn’t determined by 1st in 1st out.

73. What square measures the various varieties of cross docking?

Ans:

There square measure differing types of cross moorage offered in SAP system:

  • Transportation cross moorage.
  • Merchandise Distribution.
  • Push preparation.
  • Pick from product receipt.
  • Opportunistic Cross moorage.

74. What’s the utilization of the RF framework in the EWM system? What square measures the functions which will be performed on the mistreatment RF framework?

Ans:

In SAP EWM, RF stands for frequent mobile information entry that enables real time communication between warehouse workers and also the EWM system.

RF framework supports each browser based mostly and graphical user interface devices to attach to the SAP system. you’ll be able to produce screen templates and merge them to a alleged show profile. This show profile is appointed to the presentation device.

75. Make a case for the affiliation theme between EWM and PLC?

Ans:

Any warehouse employing a heritage PLC system will originated the SAP MFS in a very manner that every one its .Adapt message traffic between SAP EWM and PLCs

76. What will Ewm mean in SAP?

Ans:

SAP EWM (Extended Warehouse Management): For hard-to-please warehouse processes. SAP Extended Warehouse Management (SAP EWM) forms a part of SAP offer Chain Management (SAP SCM) and provides end-to-end support for offer chain processes.

77. Is SAP EWM a part of Hana?

Ans:

SAP EWM is the NEW practicality that SAP provides for the management of inventory in several specific locations within the new unleash S/4 HANA. Though not required altogether by organizations, it’s a module each supply authority or professional person ought to comprehend.

78. Why would we like Ewm?

Ans:

It permits the corporation to regulate their Warehouse incoming and outward-bound processes and movement of products within the Warehouse.

79. Is SAP EWM a part of ECC?

Ans:

While SAP WM was the WMS core a part of the computer code Suite, EWM was perceived as a specialized product tailored towards higher volume warehouses requiring a lot of advanced processes – a perception that was conjointly fed by the a lot of complicated decentral design requiring EWM to run severally and interfacing with the computer code backend.

80. Make a case for the information transfer between HANA and embedded EWM?

Ans:

81. What’s the SAP WM module?

Ans:

SAP Warehouse Management (WM) is a very important SAP module that gives warehouse management practicality. This module provides tools & processes to take care of inventory at optimum level.

82. What’s Ewm within the offer chain?

Ans:

SAP EWM is a component of SAP AG’s offer Chain Management Suite of solutions. The Extended Warehouse Management product is Associate in Nursing integrated software system platform for versatile, machine-controlled support for process product movements and for managing inventory within the warehouse.

83. What’s SAP warehouse Number?

Ans:

In SAP ERP, a warehouse variety is employed to represent the physical warehouse wherever all the fabric is held on.Warehouse numbers square measure created within the ERP system and to activate it, you employ a mixture of plant and storage location appointed to the present plant with the individual warehouse variety.

84. What’s SAP warehouse?

Ans:

The SAP warehouse management system is an ERP software system that integrates all the functions of a warehouse and streamlines them creating it easier and more practical to run the power and make sure that you’re able to continue high off everything and make sure that everything is in its rightful place.

85. What is the structure of EWM summary SAP SPOT?

Ans:

86. What’s the storage kind in SAP EWM?

Ans:

  • High rack cargo area.
  • Bulk cargo area.
  • Fixed bin cargo area.
  • General cargo area.
  • Pallet cargo area.

87. What’s the activity space in SAP EWM?

Ans:

An activity space may be a logical grouping of storage bins (belonging to one or multiple storage types) for the aim of putaway, picking, inventory or renewal. As an example, a warehouse may choose outgoing orders employing a “U” choose path and a “S” or “Z” choose path for stock putaway and renewal.

88. What’s SAP basic knowledge?

Ans:

As a SAP beginner, you wish a basic understanding of business processes, SAP acronyms and project ideas.Before incompetent through SAP transactions, we tend to got a framework of common business processes.

89. What area unit the modules in SAP?

Ans:

  • Financial Accounting (FI)
  • Financial provide Chain Management (FSCM)
  • Controlling (CO)
  • Materials Management (MM)
  • Sales and Distribution (SD)
  • Logistics Execution (LE)
  • Production designing (PP)
  • Quality Management (QM)

90. Why select the SAP EWM strategy?

Ans:

The SAP EWM application provides many repositioning solutions for place away, picking, packing, internal movement among the warehouse, etc. These areas are terribly helpful in managing a high volume of products movements in and out of the warehouse.

91. What’s bin sorting in Ewm?

Ans:

Bin sorting is for the aim to outline your physical sequence of activities – e.g. however you choose (which bin initial, 2nd, 3rd, etc) – it’ll use the sequence variety to outline it. Sorting won’t modify any storage bin name.

92. What’s SAP in easy words?

Ans:

The SAP package portfolio offers finish to finish solutions and covers most of its clients’ business needs whether or not it’s a money, operational, human resources or e-commerce concern.

93. What’s SAP straightforward Access?

Ans:

This is the user-specific purpose of entry into the SAP system. … The user menu contains solely those things that you just ought to perform your daily tasks, like transactions, reports, and net addresses.

94. What’s Fiori?

Ans:

Fiori may be an efficient application, delivering a role-based user expertise that may be personalized across all lines of business, tasks and devices. It uses tiles to encapsulate commonplace tasks like viewing sales orders or approving timesheets.

Are you looking training with Right Jobs?

Contact Us

Popular Courses