Sap fscm Interview LEARNOVITA

SAP FSCM Interview Questions and Answers [ FRESHERS ]

Last updated on 26th Sep 2022, Blog, Interview Question

About author

Sanjay (Sr Big Data DevOps Engineer )

Highly Expertise in Respective Industry Domain with 7+ Years of Experience Also, He is a Technical Blog Writer for Past 4 Years to Renders A Kind Of Informative Knowledge for JOB Seeker

(5.0) | 13265 Ratings 1566

1.Explain about a SAP FSCM?

Ans:

(FSCM) Financial Supply Chain Management means managing ademand and supply of an equivalents/cash. It optimizes financial and information flows between the business partners and organizations.

2.Explain about a major benefits of SAP FSCM?

Ans:

The cycle improvement finished can be separated into a various streams. Cycle proficiency and controls can be seen inside a Credit Collection groups and the other related groups.The Collection of work list guarantees a right client is called at the opportune time inside Collection cycle. This will empower a more clients to be called, as a volume of exertion to record a client contact is improved into the solitary exchange.

3.Where is a reporting found for SAP FSCM?

Ans:

In this methodology, a revealing ought to be considered in underlying sta ge as it can help association in inferring the outcomes, which are a long ways past their creative mind. This is because wasting time due to an inconsistency of the evaded over a long haul, and clients are allowed to ensure results that can be trusted for since quite a while ago run.

4.Explain implements of a SAP FSCM?

Ans:

A business can’t include into the any arrangement except if they comprehend a full capacity of a framework, else they are over-dependent on the execution accomplice to a settle on choices for them. Because of this, they running business workshops on the proof of idea inside the client’s scene empowers the client to settle on choices with the superior comprehension. Thus this will diminish for resulting a stages including, manufacture, test and preparing.

5.What is meant by a SAP FSCM Credit Management?

Ans:

If have a Enhancement Package 5. Anyway, have to actualize a WS-RM to supplan t activity PI does. In an event that have a PI worker, it doesn’t bode well to take the gander at WS-RM alternative. On the off chance that don’t have a PI and need Credit Management, it merits thinking about the WS-RM To be reasonable, this is the more significant amount of innovation for a BASIS group to choose the scene approach they intend to be receive.

6.What are the advantages that an organization can have through an effective FSCM?

Ans:

  • Monetary a Chain Supply Management essentially ensure that an accessibility of fund at opportune time.
  • Better client relationship an executives can likewise be guaranteed.
  • Ideal conveyance of a items to be sellers and to the clients.
  • A nearby eye can be kept on a creation, just as on a stock accessibility.
  • The clients can ensure no misfortune happen because of the any minor monetary issues.
  • It is be likewise workable for clients to ensure ordering the items effectively when one needs to manage the huge number of items.

7.What version of a SAP to be on FSCM?

Ans:

On the off chance that are utilizing a SAP ERP 6, at that point, a centre cycles and usefulness can be gotten to. In any case, it ought not to be ignored that a new usefulness has been delivered in a most recent Enhancement Packages. A few clients can see advantage of actualizing SAP FSCM promptly and will work with the current Enhancement Package form. Others will perceive the portion of a new usefulness and hold up until their ERP framework is on applicable Enhancement Package.

8.How to design global template for a SAP Financial Supply Chain Management?

Ans:

Before planning a cycles to help Credit Collections group, the hierarchical units should be characterized. Assortments and Credit Management have separate the authoritative units to speak to the various levels inside a Company. Where measures are to be a normal, authoritative units can be shared, and where a contrasts are needed remarkable qualities are required. Breaking out a full execution into a small pieces empowers the answer to be turned out and an empowering fast successes.

9.What are things that one would pay attention to while handling a customer related financial functions?

Ans:

There are a certain things that are generally matter. The main thing is to ensure how to provide the item to the client without offering any markdown. Next is to a focus on the exchange history of a client to comprehend the decision and inclinations as it would be the valuable methodology. It is an additionally critical to give close consideration to a danger evaluation of the client.

10.What is mean by a term “Y” in the product flow?

Ans:

It is fundamentally a graphical or an appropriate portrayal of an apparent multitude of stages which are identified with an improvement of an item and how it is prepared further to a merchants or to the clients. It is really one of prime points of a monetary gracefully tied the board way to deal with the upgrading this procedure and a large portion of clients give an extraordinary consideration to this.

11.What are advantages than an organization can have with a In-house Cash?

Ans:

  • Controlling a general number of the financial balances necessity.
  • A Tax exploits.
  • Fast instalments of the outside exchanges.

12.How would deal with a underpayments from customers in FSCM?

Ans:

Will create a dispute case for an underpayments, through that are will handle a customers of FSCM.

13.Tell any one of the important components in a Financial Supply Chain Management?

Ans:

A Cash Flow Facility Structure is one of key components in the Financial Supply Chain Management.

14.Explain about major factors that can impact a financial progress of an organization and how FSCM will help to improve it?

Ans:

  • Unexpected abdication of a skilled representatives are dealing with the major Financial duties.
  • Postponements occur due to an improper dealing of a financial responsibilities.
  • Moving of the departments and their heads.
  • Deferrals in an administrations influencing a creation and the client relations.
  • Sudden a costs show up because of problems , for example, quality or the cases forced by a clients.

15.Explain a term “Disputes”?

Ans:

It is basically the circumstance when a client, seller, retailer, provider, the distributor or anybody managing an association neglects to acknowledge an arrangements of the organization. The question can be because of a mix-up or an association or some other gathering. By and large, most debates show up because of variables which are connected with a budgetary exchanges.

16. Can FSCM have a direct impact on a portability and an expenses of an organization?

Ans:

Truly, it can directly affects both of these modules, which are significant in such business. With a viable administration of the financial supply chain, a clients can fundamentally chop down a costs, which does not make any difference anymore and can watch out for progression of a costs. By chopping down a costs, clearly, productivity can be guaranteed without doubt.

17.Explain a term “Credit Collection”?

Ans:

Basically, it is strategy of an organization to gather the forthcoming sum from a merchants, wholesalers, retailers or from a clients in a particular time period. This is predominantly to dodge any tendency and to an ensure that better a client connections can be guaranteed.

18.How to implement a SAP FSCM Project, and what are pros and cons that are associated with it?

Ans:

Execution of such a venture is the errand that requires a disengagement at each stage. This is on a grounds that the cycles are a lot of not quite same as each other, and clients can isolate them according to their need. The greatest thing about this innovation is over a 80% of the undertakings identified with the implantation is pre-planned. Rest should be a possible through a correct programming execution.

19.What are the benefits that treasury and the risk management can bring for the organization dealing with finance?

Ans:

It just lets an associations ensure dealing with an instalments, liquidity, money related announcements just as joining of a realities in a solid way.

20.Explain about a customer credit management?

Ans:

It is essentially an arrangement or procedure with assistance of which assess ment is finished by the association on the reliability of a client dependent on an information to assume praise choices that can influence association and the client. It isn’t generally fundamental that a similar credit an executive’s approach works for all clients.

21.What a SKU stands for?

Ans:

Stock Keeping Unit is the strategy which gives an information about a specific financial aspect.

22.Tell about the important tasks in a Collection Management?

Ans:

  • Assessment of records.
  • Improving or checking a record.
  • A Receivables processing.

23.Can a finance supply chain management be based on a various networks always?

Ans:

Not always, but in a most of the cases it is based on a various networks and tools.

24.What, is the prime objective of a SAP Financial Supply Chain Management?

Ans:

To make an entire inventory readily available and also achieve efficiencies.

25.What is a Logistics in FSCM?

Ans:

It is nothing but a movement of finance at a desired destinations.

26.What a BPI term stands for?

Ans:

The term BPI stands for the Business Process Integration.

27.What is meant by a Finance Replenishment?

Ans:

Basically, it is a specific level of finance when it goes down because of reasons, for example, crisis needs and speculations. Every association needs to keep financial stock.

28.What improvements can have through the financial supply chain management tool in organization?

Ans:

The general permeability of a financial stream can undoubtedly be extended with an assistance of this methodology and it has just been demonstrated by a associations who have just received an equivalent. The clients can undoubtedly perceive occasions that are greatly affect the working capital and can improved an equivalent. Likewise, a large amount of a data can find with the assistance of which a clients are allowed to improve an estimating strategy, rebate giving, terms influencing and dealing with a instalments, stock related factors just as the monetary examination can be an instantly enhanced.

29. What is the purpose of a Biller Direct in SAP FSCM?

Ans:

Basically, it is the methodology with the assistance of which a dealers or the associations can legitimately or an effectively send bills to the concerned gatherings through the electronic methodology. This causes them to make an instalments online without stressing over be anything.

30.What are elements of an effective supply chain management system in a SAP FSCM?

Ans:

  • The initial one is accessibility of assets and a compelling application through which a things should be possible in a right way.
  • Next large thing is a transportation. No merchandise can be conveyed to a clients or to the concerned gatherings on a time without an appropriately oversee framework.
  • The general accessibility of a merchandise and creation time needed to a fulfil a need can likewise, to great extent, influence a graceful chain the board framework.

31.What is meant by a Transaction Manager?

Ans:

The Transaction Manager gives an instruments to preparing arelated monetary exchanges, from bargain catch through to moving a pertinent information to a Financial Accounting. The framework upholds both the conventional depository offices that pay attention to an exchanging just as resource board divisions. This empowers to utilize similar stages for various sorts of exchange – from momentary funds to a longer-term key speculations.

32.What is meant by a market Risk Analyzer?

Ans:

The traditional management task includes a cash management and liquidity confirmation, powerful market hazard an executives is an unequivocal factor in a making sure about the organization’s serious position. In this field, a Market Risk Analyzer offers broad position assessments, for example, mark-to-showcase valuations of a monetary exchanges. It likewise incorporates an instruments for computing danger and returns figures, including introduction, future qualities, sensitivities and incentive in a danger.

33.What is meant by a Credit Risk Analyzer?

Ans:

The Credit Risk Analyzer centres the around estimating, examining and controlling counterparty default hazard. The principal stage expects to cover the specific dangers related to a monetary exchanges in an organization. The Credit Risk Analyzer empowers to control hazards effectively by a setting limits. This is upheld by an adaptable breaking point executive’s capacities with the internet observing, just as broad detailing alternatives. Thus, chiefs are in the situation to acknowledge hazards as they happen and also act appropriately.

34.What is meant by a Protofile Analyzer?

Ans:

Given that are assets accessible for a venture are typically restricted, and that there are different speculation alternatives to look over, the critical inquiry for a speculation strategy choices is a means by which well speculations have really be performed. The financial accomplishment of a venture is the subsequently a basic factor with regards to a settling on speculation strategy choices. The Portfolio Analyzer is an intended to give a responses to this inquiry.

35.What are the general transaction codes for the TR modules?

Ans:

  • FV11 Create a condition.
  • FV12 Change a condition.
  • FLQAD Assignment for the invoices.
  • TBDM Market Data File Interface of INPUT.
  • FLQC10 Regenerate a flow data.
  • TBEX Spreadsheet of a market data.
  • FV13 Display a condition.

36.Name and Compare a processes in a financial supply chain management which are important?

Ans:

  • Purchase to pay a cycle.
  • Order to cash cycle.
  • It is a Company’s perspective.
  • It is a supplier’s perspective.
  • A quote is not always be necessary.
  • The same is of a prime importance in cycle.
  • Vendors may not be always need this.
  • It is often need by a vendors.

37.What benefits an organization can have with an In-house cash?

Ans:

  • Controlling overall number of a bank accounts requirement.
  • a Tax benefits.
  • Quick payments of an external transactions .

38.What are reasons an organization should adopt a SAP FSCM according to you?

Ans:

Management of a credit collections and the concerned process is not the simple job in a present time. This is because of the changes in a nature of users and their preferences. Another a major problem is a competition which is obviously a challenge for the any business in the present time. With a SAP FSCM, one can simply enhance all processes related to the financial management in an organization. There are several functions in a tool with the help of which it is possible for users to simply solve the problems related to finance and can enhance the overall visibility of a business.

39.While handling a customer-related financial functions, what are things that one would pay attention to?

Ans:

There are a certain things that are largely matter. The first thing is to make a sure how to sell a product to the customer without offering any discount. Next is to pay attention to a transaction history of customer to understand the choice and preferences as it would be the useful strategy. It is also important to pay a close attention to a risk assessment of the customer.

40.What is a SAP?

Ans:

SAP is a name of the company originated in a 1972 under the German name is a prominent ERP software package.

41.What is the ERP?

Ans:

ERP stands for an Enterprise Resource Planning Software and is integrated computer-based system used to manage the company’s resources efficiently. It ensures a smooth information amongst various departments in the enterprise or a company and manages workflows.

42.What are the various types of ERP’s?

Ans:

  • SAP
  • Baan
  • JD Edwards (now acquired by Oracle)
  • Siebel
  • Peoplesoft (now acquired by Oracle)
  • Microsoft Dynamics

43.SAP Basics feature Configuration of a SAP modules?

Ans:

Transaction a SPRO – this is a main tree for all configuration:
  • CTRL+C – Copy
  • CTRL+V – Paste
  • CTRL+X – Cut
  • F1 – Help
  • F4 – Possible entries or a matchcode for field are accessing
  • F5 – Selection screen
  • F7 – Previous screen
  • F8 – Next screen
  • F9 – Technical info

44.Explain a NetWeaver?

Ans:

NetWeaver is the application builder from a Netweaver for integrating databases and business processes from some sources while an exploiting a leading Web services technologies. Part of company’s mySAP product group that can run on the single instance of a NetWeaver known as a SAP Web Application Server (SAP WEBAs).

45.List various Modules in a SAP?

Ans:

  • FI (Financial Accounting)
  • CO (Controlling)
  • EAM (Enterprise Asset Management)
  • HR (Human Resource)
  • SD (Sales and Distribution)
  • MM (Materials Management)
  • PP (Production Planning)
  • QM (Quality Management)
  • BW (Business Warehousing)

46.Mention what is difference between the OLAP and Data Mining?

Ans:

OLAP: OLAP stands for an Online Analytical Processing it is reporting tool configured to understand a database schema, dimensions and composition facts. Data Mining: It is analytic process to an explore data in search of consistent patterns or a systematic relationship between variables.

47. Is SAP FSCM Part of a S 4 Hana?

Ans:

SAP Credit Management in a S/4HANA is for all the intents and purposes of FSCM which was re-branded in a S/4HANA. The former AR and SD features were added.

48. How Do Implement a Sap Fscm?

Ans:

It is really important to note that are SAP FSCM project is a 80% process re-design and 20% software implementation. It is a therefore imperative that business implementation of a SAP FSCM aligns to these percentages. An implementation team cannot work in an isolation from a business as screens, terminology and processes are considerable various to core a SAP FI-AR.

49. How Do Design A Global Template For a Sap Fscm?

Ans:

Before designing a processes to support the Credit Collections team, an organizational units need to be defined. Collections and Credit Management have a separate organizational units to represent a various levels within a Company. Where measure are to be general, organizational units can be a shared, and where differences are needed unique values are required. Breaking out a full implementation into smaller chunks enables a solution to be rolled out and an enabling quick wins.

50. Name anyone important for financial Management component?

Ans:

A Cash Flow facility Structure.

51. What is mean by a term Credit Collection (CC)?

Ans:

It is basically nothing but the policy of a company to collect the pending amount from vendors, wholesalers, retailers or from customers in a specific time frame. This is mainly to avoid any pendency and to make sure that are better to customer relationships can be assured.

52.What specific steps do utilize in solving a workplace problems?

Ans:

Analyze a problem At Sap Fscm. Discuss a possible remedies and resulting outcomes. Decide on a remedy and track results. Re-visit problem if it’s not be resolved.

53. Give one benefit that can have with a SAP FSCM while dealing with processes meant for a customer improvement?

Ans:

Well, a prime benefit is a concerned processes which are often too complex to handle can simply be broken down into a different sub-modules or sections which can be combined at the later stage.

54. Is there any limit on a handling customers with a SAP FSCM tool?

Ans:

No, there is a no such limit and the users can easily keep up a pace without worrying about the anything like that.

55. what is a biggest benefit that an organization can have with a SAP FSCM approach?

Ans:

The potential risk of a bad credits can easily be avoided up to be very good extent.

56. Explain implements of a SAP FSCM?

Ans:

A business can’t include into a any arrangement except if they comprehend full capacity of the framework, else they are over-dependent on the execution accomplice to a settle on choices for them. Because of this, they are running a business workshops on the proof of idea inside the client’s scene empowers a client to settle on choices with the superior comprehension. Thus this will diminish as resulting stages including, manufacture, test and preparing.

57. What version of a SAP to be on FSCM?

Ans:

On the off chance that are utilizing a SAP ERP 6, at that point, the centre cycles and usefulness can be gotten to. In any case, it ought not to be ignored that a new usefulness has been delivered in a most recent Enhancement Packages. A few clients can see advantage of an actualizing SAP FSCM promptly and will work with a current Enhancement Package form. Others will be perceive a portion of a new usefulness and hold up until their ERP framework is on applicable Enhancement Package.

58. what is a purpose of Biller Direct in SAP FSCM?

Ans:

Basically, it is the methodology with the assistance of which dealers or the associations can legitimately or effectively send bills to a concerned gatherings through the electronic methodology. This causes them to make an instalments online without stressing over be anything.

59. What are general transaction codes for a TR modules?

Ans:

  • FV11 Create condition
  • FV12 Change condition
  • FLQAD Assignment for invoices
  • TBDM Market Data File Interface INPUT
  • FLQC10 Regenerate flow data
  • TBEX Spreadsheet of market data
  • FV13 Display condition

60. What are important tasks in a collection Management ?

Ans:

  • Evaluation of the accounts
  • Improving or checking the credit history
  • Receivables processing

61. What are elements of an effective supply chain management system?

Ans:

  • The very first one is availability of resources and the effective application through which things can be done in a right manner.
  • The next big thing is be transportation. No goods can be delivered to a customers or to the concerned parties on a time without a properly managed system.
  • The overall availability of goods and production time required to a meet demand can also largely affect a supply chain management system.

62. What exactly a SKU stands for?

Ans:

It means a Stock Keeping unit and is basically an approach that gives the information about a particular financial aspect.

63.What is Logistics in a FSCM?

Ans:

It is nothing but a movement of finance at a desired destinations.

64. What are the benefits that Treasury and Risk Management can bring for organization dealing with a Finance?

Ans:

It simply let an organizations to make a sure of managing a payments, liquidity, financial reporting as well as integration of facts in a reliable manner.

65. What is a Finance Replenishment?

Ans:

It is basically maintaining the specific level of finance or cash when it goes down due to a reasons such as emergency needs and investments. Each organization has to keep a financial stock actually.

66.Describe what a “lot of work” looks like to At Sap Fscm?

Ans:

Ideally like to state that can take on a lot of work – this shows a work ethic, but at a same time it’s okay to tell them that are value work and life balance.

67. Define a Dispute management in own words?

Ans:

It is basically mechanism that is generally adopted by an organization to get the things done in their own favor or in a favor of both parties involved. With this payment problems can be detected be simply.

68. Can a finance supply chain management be based on a different networks always?

Ans:

Not always, but in a most of the cases it is based on a various networks and tools.

69. What according to is the prime objective of a SAP Financial Supply Chain Management?

Ans:

To make an entire inventory readily available and also achieve efficiencies.

70. What is Logistics in a FSCM?

Ans:

It is a nothing but a movement of finance at desired destinations.

71. What is a purpose of Biller Direct according to you?

Ans:

It is basically on approach with the help of which a sellers or the organizations can directly or simply send bills to a concerned parties through an electronic approach. This helps them in making a payments online without the worrying about anything.

72.Mention some of setbacks of SAP?

Ans:

  • It is an expensive.
  • Demands highly be trained staff.
  • Lengthy implementation on time.
  • Interfaces are the little bit complex.
  • Does not find where master data resides.

73. Where are t-code name and program values stored? Explain how can find a list of all t-codes in a SAP system?

Ans:

To view a transaction table TSTC, and can use transaction code st11, and can define a new t-code using a transaction se93.

74. What is a AWB?

Ans:

AWB stands for an Administrator Workbench. It is the tool for monitoring, controlling, and maintaining all processes connected with a data staging and processing in a business information warehousing.

75. What is a Bex?

Ans:

Bex means a Business Explorer. It allows an end-user to locate reports, analyze information, view reports, and can execute a queries. The queries in a workbook can be saved to their respective roles in a Bex browser. It has a following components like Bex analyzer, Bex Map, and Bex web.

76. What is the importance of a ODS in BIW?

Ans:

An ODS object serves to store a debugged and consolidated transaction data on the document level. It explains a consolidated dataset from one or more info-sources. This dataset can be an evaluated with the Bex query or an Infoset query. The data of ODS object can be updated with a delta update into an InfoCubes or other ODS objects in a same system or across systems. In a contrast to multi-dimensional data storage with InfoCubes, a data in the ODS object is stored in the transparent, flat database tables.

77.Mention what are the SET parameters and GET parameters?

Ans:

To use a parameter IDs, need to “set” values in a global memory area and then “get” values from this parameter ID memory area. In case of a online program, and have to “Set” values from the screen fields, and will “get” these values for a screen fields.

78.Mention what is a LUW ?

Ans:

LUW is the span of time during which database records are be updated, either commit or rollback.

79. What is a BDC stands for? How many methods of a BDC are there?

Ans:

  • A Batch Input Session Method.
  • A Call transaction Method.

80.Mention what is mean by a one-time vendors?

Ans:

In a specific industries, it is not possible to create a new master records for each vendor trading partner. One-time vendor enables a dummy vendor code to be used on an invoice entry, and information that is normally stored in a vendor master is keyed on invoice itself.

81. What is a company in a SAP?

Ans:

Company in a SAP is a highest organizational unit for which financial statements like profit and loss statements, balance sheets can be drawn according to requirement of an organizations. A single company contains a one or many company codes. All company codes in a SAP must use a same COA (chart of accounts) and a fiscal year.

82.Mention what is difference between the SAP BASIS and SAP ABAP?

Ans:

SAP ABAP is a programming language used within a SAP to customize, generate forms, generate reports, etc. While a SAP basis is, the administration module of a SAP used to the control code changes, upgrades, database admin, network setup, etc.

83.Explain what is the Extractor?

Ans:

In a SAP source system, extractors are data retrieval mechanism. It can fill an extract structure of a data source with a data from the SAP source system datasets.

84.Explain what is an extended star schema?

Ans:

The star schema consists of a fact tables and a dimension tables. The master data related tables are kept in a separate tables, which has reference to a characteristics in a dimension tables. These separate tables for the master data are termed as a Extended Star Schema.

85.List out different types of a source systems in SAP?

Ans:

  • SAP R/3 source system.
  • SAP BW.
  • Flat files.
  • External Systems.

86.Explain what should be approach for writing BDC program?

Ans:

  • Convert a legacy system data to a flat file into an internal table referred as “Conversion.”
  • Transfer a Flat file into SAP system called “SAP Data Transfer.”
  • Depending upon a BDC type CALL TRANSACTION or CREATE SESSIONS.

87.Mention what are major benefits of reporting with a BW over R/3?

Ans:

Business Warehouse uses the data warehouse and OLAP concepts for analyzing and storing a data While the R/3 was intended for the transaction processing. And can get a same analysis out of R/3, but it would be simpler from a BW.

88.Mention a two types of services that are used to deal with a communication?

Ans:

Message Service: In order to exchange a short internal messages, this service is used by application servers. Gateway Service: This service allows to communication between R/3 and external applications using a CPI-C protocol.

89.Mention what are the reason codes used in a Account Receivable?

Ans:

“Reason Codes” are tags that can be allocated to explain an under/overpayments during allocation of incoming a customer payments. They should not be mixed up with the “void reason codes” used when outgoing cheques are be produced.

90.Mention what is a protocol does SAP Gateway process use?

Ans:

The SAP gateway process uses a TCP/IP protocol to communicate with a clients.

91.Mention what is a pooled tables?

Ans:

Pooled tables are used to save control data. Several pooled tables can be united to form the table pool. Table tool is the solid table on the database in which all records of the allocated pooled tables are stored.

92. What is an update type with the reference to match code ID?

Ans:

If a data in one of the base tables of matchcode ID changes, the matchcode data has to be updated. The update type stipulates when a match-code has to be updated and how it is to be done. The update type also explains which method is to be used for a building match-codes.

93.Explain what .sca files and mention their importance?

Ans:

. sca stands for a SAP component Archive. It is used to deploy a Java components, patches, and the other java developments in a form of. sca,. sda,.war and .jar.

94 What is meant by “Business Content” in a SAP?

Ans:

Business Content in a SAP is a pre-configured and pre-defined model of an information contained in a SAP warehouse, which can be used directly or with the desired modification in various industries.

95. What is a dispatcher?

Ans:

A dispatcher is the component that takes a request for client systems and saves a request in the queue.

96.Mention what are common transport errors?

Ans:

Return code 4: Imported with a warnings, generation of a program, columns or row missing. Return code 8: Imported with the syntax error, program generation error, dictionary activation error, etc.

97.What is a NetWeaver?

Ans:

NetWeaver is an integrated technology platform such that all products in a mySAP suite can run on single instance of a NetWeaver, known as a SAP Web Application Server (SAP WEBAs).

98.What is advantage of using a NetWeaver?

Ans:

The advantage of using a NetWeaver is that can access a SAP data using the web (HTTP protocol) or even mobile. Thus, can save on costs involved in a training users on a SAP Client-side GUI.

99.Is a SAP A Database?

Ans:

NO. SAP is not database, but it’s an application that makes use of a databases provided by the other vendors like a Oracle, SQL Server, etc.

100.Can run a business warehouse without a SAP R/3 implementation?

Ans:

Yes, can run a business warehouse without a R/3 implementation. have to simply a transfer structures associated with the business warehouse data sources to the inbound data files or use a third-party tools to connect a flat files and other data sources.

Are you looking training with Right Jobs?

Contact Us

Popular Courses