Adobe forms interview questions LEARNOVITA

SAP Adobe Forms Interview Questions and Answers [SCENARIO-BASED ]

Last updated on 23rd Sep 2022, Blog, Interview Question

About author

Sanjay (Sr Big Data DevOps Engineer )

Highly Expertise in Respective Industry Domain with 7+ Years of Experience Also, He is a Technical Blog Writer for Past 4 Years to Renders A Kind Of Informative Knowledge for JOB Seeker

(5.0) | 13265 Ratings 1793

1. What is SAP Adobe Forms?

Ans:

PDF stands for a Portable Document Format. Definition: It is an Universal file format developed by Adobe that preserves all the fonts, formatting, graphics, and color of any source document, regardless of application and platform used to create it.

2. What are the components of SAP Script?

Ans:

Layout Set, Form, Print Program, Function Modules.

3. What are the components of Layout Set?

Ans:

A Header Data, A Page,Page Windows, A Windows, A Paragraph Format, A Character Format.

4. What are the SAP Smart Forms?

Ans:

SAP Smart Forms is used to create and maintain forms for mass printing in SAP Systems.As output medium SAP Smart Forms support a printer, a fax, e-mail, or the Internet (by using a generated XML output). SAP introduced a SmartForms in 1998 to overcome limitations in SAP Scripts.

5. What Is Difference Between A ‘Database Index’ And A ‘Match Code’?

Ans:

    Database indexMatch code
    Database Index’ contains a fields from one table. Match Code Contains a fields from several tables. Match code objects can be built on the cluster tables, transparent tables and pooled tables.

6. What is interactive form?

Ans:

An interactive form is data-gathering window containing a multiple questions that interactively change based on the user input.

7. How to display logo dynamically in a SAP Adobe Formss?

Ans:

To display logo dynamically, will have to upload it first into a SAP using transaction SE78. This transaction will save this logo internally into a table “stxbitmaps”.After uploading a logo we will have to create an interface and we will explain a two global variables there. Let’s say V1 type XSTRING and V2 type STRING In the Code initialization section we will have to write the simple query to fetch the logo from a table above by providing the log name. Then we will have to call the method cl_ssf_xsf_utilities=>get_bds_graphic_as_bmp and pass on a tdobject, tdname, did and td data fetched from a query. This method is going to return XSTRING type variable which we will move to a global variable V1 defined already.

8. What needs to be done to convert a static text in the form layout to a various language?

Ans:

  • Go to a transaction code SFP.
  • Enter a form name and hit display.
  • Now go to a menu Goto -> Translation.
  • Enter “EN” for the Original Language and the language you want to translate the content into for the Target Language.
  • You’ll come across TLGS and PDFB, which are two distinct things.
  • In the PDFB section, double-click on a form to open it.
  • For the Expand Tags utility, choose it from the Utilities menu.
  • The source text window and the output text window are cascaded vertically.
  • To copy a source text, click the box that says “behind the target text.” All of the layout’s explanatory text blocks will be replicated in the target text.
  • Now I can convert the text into the respective language.
  • Once done, save and activate the changes.
  • Come out and execute the form in whatever language you want. Make sure to input the language in a LA field of /1BCDWB/DOCPARAMS input table.
  • Execute and see a output.

9. What Is Lock Object?

Ans:

To synchronize the access of several users using same a data Lock objects are used.

10. What are examples of a forms?

Ans:

Forms are documents that collect an information from one’s clients, customers, and respondents. Some general examples of forms include forms for a purchases, incident reports, hazards, quality control, contact tracing, and feedback gathering.

11. What Are Types Of a Subroutines?

Ans:

Internal Subroutines: The source code of an internal subroutines will be in a same ABAP/4 program as the calling procedure (internal call). External Subroutines: The source code of an external subroutines will be in a ABAP/4 program other than the calling procedure.

12. How to create form object?

Ans:

  • Creating a Form Object.
  • Creating a Form Object in a Repository Browser.
  • You are in the Repository Browser of a ABAP Workbench.
  • Select a package.

To create form interface, proceed as follows:

1.In a context menu of package, choose.

Create -> Form Object -> Interface.

2.Enter a name of an interface in a Create Interface dialog box.

To create a form with the context and layout, proceed as follows:

1.In a context menu of a package, choose .

Create -> Form Object -> Form.

2.Enter a name of a form in the Create Form dialog box. 3.Enter a name of the interface that want the form to use. 4.Choose a Save. 5.The Create a Object Directory Entry dialog box be appears. 6.Enter a data and save a object.

13. List a components involved in creation of a SAP Adobe Forms?

Ans:

The components involved in a creation of SAP Adobe Formss are Layout, Context and Interface.

14. Can use the same interface in a multiple SAP Adobe Formss?

Ans:

Yes, can use a same interface in multiple SAP Adobe Formss.

15. What are the Scripting languages available in a SAP Adobe Formss?

Ans:

There are 2 languages available such as JavaScript and FormCalc.

16. Which type of data processing is supported in a PDF forms?

Ans:

Client side data processing is supported in a PDF forms.

17. What are the advantages of a SAP Adobe Formss?

Ans:

  • Flexible tool for designing a form(WYSIWYG Editor).
  • Graphics can be included in a form directly. No conversion is required.
  • Different page orientation like in a smartforms. Existing PDF or word document can be an imported.
  • Barcodes can be printed on all the printers of types Postscript, PCL, PDF, or Zebra.
  • Forms are regular be repository objects and have version management.
  • Forms can be integrated in a browser based environment and made interactive.

18. What is a smartform?

Ans:

Smart Forms are printing forms used to print an Invoice and purchase order forms etc. calling a smartforms from ABAP programs then spools are generated, now smartform ready to be printed.SMARTFORMS is a transaction to design a smart form layout.SMARTSTYLES are used to explain paragraph and character formats (fonts, barcodes, etc.)

19. How can make a Smartforms to choose a printer name by default?

Ans:

In a CALL FUNCTION of the Smartform Function Module, set output options parameter to set the printer name.The output option is of the type SSFCOMPOP which contains a field TDDEST. Set the TDDEST field to a default printer name.

20. What are four basic forms?

Ans:

The four basic forms are cylinder, cone, sphere, and cube.

21. Where can provide a input parameters to the smartform?

Ans:

The input parameters for the smartform can be explained in Global Settings->Form Interface. The Associated Type must be explained in the ABAP Dictionary.

22. How are conditions used in a SAP Adobe Formss?

Ans:

  • Go to a transaction SFP and create a form.
  • In the context tab, create Text and assign a Text Module to it (created an under smartforms transaction) under its properties.
  • Click on the conditions button and add row using + button. Give a Import parameter name as EX_LANGU under first OPERAND and ‘EN’ under a second OPERAND.
  • SAP SAP Adobe Formss.
  • Save and activate the form.
  • Execute it by a passing EN as a language parameter. This time the text module will displayed. If execute it by passing .
  • a FR as a language parameter, the text module won’t display on a form output this time.

23. Types of a Form layout?

Ans:

Live Cycle Designer provide a two types of form layout techniques for to work with:

Static layout : These forms have a fixed layouts. When presented to a end user, the form retains its original layout, regardless of the amount of data available to fill the form.

Dynamic layout : A form with the dynamic layout is designed to expand or shrink according to a amount of data available to fill it.

24. What’s in form design?

Ans:

1.A Master pages 2. A Body pages 3. A Content areas 4. A Subforms 5. A Fields 6. A Boilerplate objects.

25. What are the master pages in form design?

Ans:

Every form design contains at least one master page that Live Cycle Designer creates the automatically. Master pages explain the orientation and dimensions of body pages. Master pages are responsible for a formatting body pages. Provide background and layout format for more than one of a body pages in a form design. Every master page is created with a default content area that covers a whole page.

26. What are body pages in a form design?

Ans:

  • Body pages represent a pages of a form.
  • Each body page derives its page size and an orientation from a master page.
  • Each body page is associated with a default master page that LiveCycle Designer creates.
  • Can choose which master page to assign to the body page.

27. What are the subforms in form design?

Ans:

  • Subforms are container objects that can used to group form design objects including: fields,address,images etc.
  • A subform provides an anchoring, layout, and geometry management for objects.
  • Can also configure a subform objects to be repeatable.

28. What are the uses of a Form Interface?

Ans:

In the form interface, specify a data that is exchanged with application program (such as tables, structures, work areas). Under Global Definitions,explain own fields, variables etc.The system fields contain a data with a predefined meaning .

29. What are the Prerequisites to learn a SAP SAP Adobe Formss?

Ans:

No knowledge or experience is required to learn a SAP SAP Adobe Formss, but the basic knowledge of a SAP adds an advantage to learn SAP Adobe Formss.

30. what are the types of a office forms?

Ans:

  • purchase forms.
  • sales forms.
  • accounting forms and.
  • correspondence forms.

31. How information is allocated in the bunch table?

Ans:

A bunch of tables contains an information from numerous DDIC tables. It saves a data as name esteem combined.

32. What are sorts of Subroutines?

Ans:

Interior Subroutines: The source code of an inner subroutines will be in the same ABAP/4 program as a calling method (inward call).

Outside Subroutines: The source code of an outer subroutines will be in ABAP/4 program other than a calling strategy.

33. Are a SAPScript client dependent or independent?

Ans:

  • Standard scripts are be client independent.
  • User defined scripts are be client dependent.

34. How do create SAP Adobe Forms?

Ans:

To create a fillable PDF files:

Open Acrobat: Click on a “Tools” tab and select “Prepare Form.”

Select file or scan a document: Acrobat will automatically analyze a document and add form fields.

Add a new form fields: Use the top toolbar and adjust a layout using tools in the right pane.

Save a fillable PDF: can also share it with others or click Distribute to a collect responses automatically.

35. What is function group?

Ans:

A function group is a program that contains a function modules.Every function group is identified by four-character identifier called a function group ID.

36. Which are components of function group?

Ans:

  • A main program.
  • A top include.
  • A UXX include.
  • A function module include.

37. What is a MVC in WebDynpro ABAP?

Ans:

Basically WebDynpro follows a MVC M-Model(Business logic ) V-View(Screen) C-Controller( Controls screen and Model).

38. What is a context in a WebDynpro ABAP?

Ans:

Context is temporary place which saves a data in the form of nodes and attributes.

39. What Is a Sap Style Maintenance?

Ans:

SAP style maintenance is the collection of character & paragraph format.

40. What font does a Adobe forms use?

Ans:

Acrobat and Reader both come with the built-in copy of Helvetica that is used for a form fields.

41. How Can Format The Data Before Write Statement In a Report?

Ans:

  • .at firs
  • .at new
  • .at last

42. How to bind static text box with a dynamic field coming from a table as an input?

Ans:

First Name : Scott where a First Name is a static text which have already added in a form layout and Scott is the name of the person that want to pick from a table as per whatever conditions have written in a code in the driver program. For this scenario, follow the steps:

  • In the form of layout drag a text-field from a library to the design window.
  • On the layout tab of a properties window (for the selected text-field), select a position as left and reserve as 1in.
  • Then on the field tab under a object tab, put caption as First Name and appearance as a Sunken Box as shown.
  • Then in binding a tab under the object tab select a data binding and bind it with the respective field.
  • Save and activate and get a result.
  • When have used a text instead of text-field then, right click on a text and select edit text. Write First Name: and then again right click and select a Floating field. Select a object property of that floating field and click on a binding tab and define the binding with whatever field want to put in there.

43. What are the components of a SAP Script?

Ans:

Layout Set, Form, Print Program, Function Modules.

44. Can use the same interface in a multiple Adobe Forms?

Ans:

Yes, can use a same interface in a multiple Adobe Forms.

45. How will create a standard text? How will insert a standard text in SAP Script?

Ans:

Transaction code for creating a standard text is SO10. In a SE 71 goto, main menu ->insert ->standard text or by using a control command “Include Name [Object o] [ ID i] [ Language L ] [Paragraph p ]”.

46. Which are the function modules used in the print program?

Ans:

  • Open_Form.
  • Write_form.
  • Start_Form.
  • Close_Form.
  • End_form.
  • Control_Form.

47. Give a types of symbols used in SAP Script?

Ans:

  • System Symbol.
  • Program Symbol.
  • Standard Symbol.
  • Text Symbol.

48. Name some of a control commands?

Ans:

  • Bottom……..And Bottom.
  • Top……Endtop.
  • Address….Endaddress.
  • Protect…..Endprotect.
  • If……Endif.
  • Case….Endcase.
  • New-Page.
  • New-Window.

49. How do insert a conditional & unconditional page breaks during text formatting?

Ans:

Can insert a conditional page breaks by using the control command -> Protect…And protect. And Unconditional page breaks-> New-page.

50. How many barcodes are supported in a Adobe forms?

Ans:

Three barcodes: There are three barcodes that are so only called a read-only barcodes .

51. How do upload a logo in SAP script?

Ans:

Can upload a logo using a program RSTXLDMC or using transaction code SE78.

52. Name a ABAP/4 Modularization techniques?

Ans:

  • Source a code modularization.
  • Subroutines.
  • Functions.

53. What are different types of parameters?

Ans:

Formal Parameters: Parameters, which are explained during the definition of subroutine with a FORM statement. Actual Parameters: Parameters that are specified during a call of a subroutine with the PERFORM statement.

54. What are different methods of passing data?

Ans:

Calling by reference: a subroutine call, only a address of the actual parameter is transferred to a formal parameters. The formal parameter has no memory of its own, and work with a field of the calling program within the subroutine. If change the formal parameter, the field contents in calling program also change.

Calling by value: During subroutine call, the formal parameters are created as a copies of the actual parameters. The formal parameters had memory of their own. Changes to a formal parameters have no effect on a actual parameters.

Call by value and result: Similar to pass by a value, but the contents of new memory are copied back into a original memory before returning.

55. What is difference between a function module and the external subroutine?

Ans:

The table work area is not shared between a function module and the calling program. Whereas subroutines use a same work area. can leave a function module using a Raise statement. Whereas check, exit or stop are used to leave the subroutine. Function module has a special interface to explain parameters. Whereas subroutine doesn’t have it.

56. Which are components of the function group?

Ans:

  • A top include.
  • A UXX include.
  • A function module includes.

57. What is cardinality in a WebDynpro ABAP?

Ans:

Cardinality is the property that specifies how many records can be stored in the node.

58. What is a context in WebDynpro ABAP?

Ans:

A context is a temporary place that saves a data in the form of nodes and attributes.

59. What are the controllers available in a WebDynpro ABAP and explain?

Ans:

  • View Controller.
  • Window Controller.
  • Component Controller.
  • Interface Controller.
  • Custom Controller.

60. Can combine a PDF forms?

Ans:

Open a Acrobat to combine a files: Open the Tools tab and select a “Combine files.” Add files: Click a “Add Files” and select files need to include in a PDF. Can merge a PDFs or a mix of a PDF documents and also other file·

61. What is the purpose of a “wd_This” in web Dynpro ABAP?

Ans:

wd_this is an instance on the current controller, all methods and attributes in that controller can be accessed by using a instance.

62. What is a MVC Architecture? explain?

Ans:

  • Web Dynpro ABAP follows a MVC (Model View Controller) Architecture.
  • M – Modal – actual business logic ex: calling a Function modules, class methods etc.
  • V – View – View is nothing but the screen with UI elements that hold a data.
  • C – Controller – This is responsible for the communication between modal and view.
  • The main advantage of MVC is for better readability and also re-usability.

63. What are different database Integrities?

Ans:

  • Semantic Integrity
  • Relational Integrity
  • Primary Key Integrity
  • Value Set Integrity
  • Foreign Key Integrity
  • Operational Integrity

64. Can insert a picture into fillable PDF?

Ans:

1. Open a PDF form in Adobe Acrobat, choose a Prepare Form mode and click Add an Image Field.

2. Drag it to a designated place in the form.

65. What are the unique kinds of a parameters?

Ans:

Formal Parameters: Parameters, which are characterized amid the meaning of a subroutine with FORM explanation.

Genuine Parameters: Parameters that are determined amid call of a subroutine with tPERFORM articulation.

66. Define SAP style in a support?

Ans:

SAP style upkeep is a collecting of character and passage arrangement.

67. In what manner will make a standard content? In what way will embed standard content in a SAP Script

Ans:

The exchange a code for making standard content is SO10. In a SE 71 go to, first menu – >insert – >standard material or by utilizing control charge “Incorporate Name [Object o] [ID i] [LanguageL] [Paragraph]” Where: Name indicates a name of the standard content that gave Rest of them are an elective parameters.

68. Give the kinds of images utilized as the part of SAP Script?

Ans:

  • Framework Symbol.
  • Program Symbol.
  • Standard Symbol.
  • Content Symbol.
  • iteanz.

69. How would an embed contingent and good page breaks amid content designing?

Ans:

Can embed restrictive page breaks by an utilizing control order – > Protect… And protect. Furthermore, an Unconditional page breaks-> New-page.

70. what is the difference between a SmartForms and Adobe forms?

Ans:

SAP Interactive Forms by a Adobe do not have page counter for a number of pages in a print job, it has only one for pages of a form. Settings like “Initialize Counter” or “Increase Counter” are set in a various way in SAP Interactive Forms as compared to a Smart Forms. SAP Interactive Forms may need scripting.

71. How would transfer a logo to SAP content?

Ans:

Can transfer a logo utilizing the program RSTXLDMC or utilizing a exchange code SE78.

72. Separate between a Page1 and Page2 arrange?

Ans:

Page1 organize: In this, all pages have the similar configuration.

Page2 organize: In this, there is variety in a page arrange, i.e., to begin with, the page has unexpected arrangement in comparison to the second page.

73. Name a ABAP/4 Modularization systems?

Ans:

  • Source code modularization.
  • Subroutines.
  • Capacities.

74. Separate between a Character design and Paragraph arrange?

Ans:

Section design is utilized for an organizing a passage; can include tabs in this. can use this character arrangement in a passage organization. Character design is being used for an allotting different characteristics of textual style (estimate, type, active).

75. What are several techniques for passing information?

Ans:

Calling by orientation: During a subroutine demand, just a report of the real parameter is exchanged to a recognized settings. The formal setting has no reminiscence of individual, and labor with the arena of the vocation program to a secret the subroutine. On off chance that we alter the formal structure, the field substance in a vocation program likewise fluctuates.

Calling by esteem: During the subroutine request, the formal limits are made as replacements of a specific parameters. The official settings have a memory. Vicissitudes to a default parameters have no impact on the real parameters.

Call by a esteem and consequence: Alike to go by an esteem. the substance of a new reminiscence is replicated again into a first memory before recurring.

76. What are parts of a SAP Script?

Ans:

Design Set, Form, Print Program, Function Modules.

77. Are a SAP Scripts customers needy or free?

Ans:

Standard contents are the customer free Client characterized substances are customer subordinate.

78. What is bolt action?

Ans:

To synchronize access to few clients utilizing a same information Lock objects are being used.

79. What is a contrast between the capacity module and outside subroutine?

Ans:

Table work territories are not joined between a capacity module and vocation program while subroutine utilizes the divided a same work zone. can leave a volume module using an Elevation statement, whereas checkered, exit, or stops are used problem a subroutine. The capacity module has excellent interface to characterize a strictures, whereas subroutine doesn’t have.

80. what are the 2 main kinds of a forms?

Ans:

The types of a forms: Simple forms, every representing a subset of application’s data. Composite forms, composed of a several simple forms.

81. What are the diverse print modes utilized as part of SAP Script and clarify?

Ans:

S – The page is imprinted in a simplex format. That is, the printer must print on the single side of the paper. On the off chance that another method was beforehand dynamic, at that point a printer is changed to a simplex mode with a beginning of the page.

D – The page is imprinted on a primary side of a sheet in duplex mode. On the off chance that another method was beforehand dynamic, at that point a printer is changed to a duplex mode with a beginning of the page and proceeds in this mode.

T – The page is imprinted on a primary side of a sheet in tumble duplex mode. That is the printer prints on a two sides. The page on the second side is continuously modified, with goal that the footer of the second page is printed inverse to a header of the primary page.

82. Which type of data processing is supported in an interactive Adobe forms?

Ans:

Acrobat and Adobe Reader support a client-side data exchange processing for an interactive PDF forms. Server-side data processing, such as dynamic rendering and redisplay of forms at a run time, is available through Forms.

83. What is a SAP ABAP?

Ans:

SAP is a sort of programming called an Enterprise Resource Planning or ERP that a substantial organization uses to take care of their daily issues. Advanced Business Application Programming or ABAP is a coding dialect for SAP. It is used to build Reports, Interfaces, Extensions, Forms, and Workflows or in a short RICEFW objects.

84. What is ABAP information wordreference?

Ans:

To depict a legal structures of the things used within an utilization improvement ABAP 4 information lexicon is used. It is additionally utilized to explain a primary social database in the form of tables.

85.Clarify a distinction between pool tables and straightforward tables?

Ans:

Straightforward tables: It has a balanced connection with a slab in the file. Its structure relates to the single file field.

Pooled slabs: It has numerous to one connection with a slab in the database. Shared schedules are put away at a database level.

Essential List: For a straightforward reports.

Measurements: For a Fraction, Average and so on.

Positioned List: For a diagnostic reports.

86. Define cardinality in a WebDynpro ABAP?

Ans:

Cardinality is a property that designates what number of annals can be put away in hub.

87.Define MVC in a WebDynpro ABAP?

Ans:

Essentially a WebDynpro takes after a MVC M-Model (Commercial rationale) V-View (Screen) C-Controller (Controls screen and Model)

88. Define a setting in a WebDynpro ABAP?

Ans:

The setting is impermanent place that saves an information as hubs and properties.

89. What is a motivation behind “wd_This” in web Dynpro ABAP?

Ans:

wd_This: is the occasion on a current controller, all techniques and qualities in it can be gotten to by an utilizing this case.

90. What Is Foreign Key Relationship?

Ans:

To ensure a consistency of data, foreign keys are used. The relationship established between a tables and must be explicitly defined at field level. Data entered should be checked against an existing data to ensure that there is a no contradiction. Cardinality has to be specified while explaining a foreign key relationship.

91. Define a internal tables?

Ans:

The inner table exists unbiased when a database is run. It is exploited for execution schedule figuring on the subset of file tables and also for re-arranging the substance of database slabs according to a clients requirements.

92. Differentiate between a ABAP and Web Dynpro ABAP applications?

Ans:

ABAP applications are customary of GUI applications that keep running on a SAP GUI. Web Dynpro applications are be SAP electronic applications that keep running on a web program.

93. What is a Batch Data Communications or BDC programming?

Ans:

It is a programming strategy to exchange an extensive or outdoor information into SAP outline. ‘Line document’ is a focal segment of the conversation, which becomes a information through group input projects and assemblies that are connected to ‘sessions.’

94. Define a SAP style in support?

Ans:

SAP style upkeep gathering of a character and passage arrange.

95. What is a bolt protest?

Ans:

To synchronize access to few clients utilizing a same information Lock objects are being used.

96. Depict a information classes?

Ans:

Ace Data: The info in this category only for occasionally change.

Interchange Data: The report can be regularly be changed in this category.

Association Statistics: This info is tweaked info that is entered in a framework while the framework is designed. It is once in while changed.

Framework Data: The R/3 framework are itself utilizes this information.

97. What are the Smart Forms?

Ans:

Shrewd structures allow to brand a frames exploiting a graphical strategy apparatus.

98. Which components are involved in a Adobe forms?

Ans:

The components involved in a creation of SAP Adobe Formss are Layout, Context and Interface.

99. Can add attachments to a Adobe forms?

Ans:

Yes, can attach a files to forms. If choose the ‘Edit PDF’ tool, then ‘Attach File’ is available under a More dropdown menu. can also attach files from Navigation Pane on the left, under a Attachments option.

100. Why forms needed?

Ans:

Forms collect a information and add to Contacts database. Either a new lead is created, or if it’s a lead or customer that been already exists, any new information that is collected will be an added to the existing contact information. Form information is stored in a Contacts and can be used in a marketing efforts.

Are you looking training with Right Jobs?

Contact Us

Popular Courses