Oracle access manager interview questions LEARNOVITA

ForgeRock Interview Questions and Answers [ TOP & MOST ASKED ]

Last updated on 26th Sep 2022, Blog, Interview Question

About author

Sanjay (Sr Big Data DevOps Engineer )

Highly Expertise in Respective Industry Domain with 7+ Years of Experience Also, He is a Technical Blog Writer for Past 4 Years to Renders A Kind Of Informative Knowledge for JOB Seeker

(5.0) | 13265 Ratings 1543

1. What square measures the responsibilities of the information administrator’s tasks?

Ans:

  • Allocating system storage and coming up with future storage necessities for the information system.
  • Creating primary information storage structures called tablespaces once application developers have designed AN application.
  • Creating primary objects like tables, views, indexes once application developers have designed AN application.
  • Modifying the information structure, as necessary, from info given by application developers.
  • Enrolling users and maintaining system security.
  • Ensuring compliance along with your Oracle license agreement.
  • Controlling and observance of user access to the information.
  • Monitoring and optimizing the performance of the information.
  • Planning for backup and recovery of information info.

2. You wish to seek out what percentage users square measure outlined within the word file andwhat privileges those users have. however would you accomplish this?

Ans:

You can get the knowledge regarding the prevailing users within the word file querying the “v$pwfile_users” read.Execute the SQL question below:

  • Sql> choose * FROM v$pwfile_users.
  • The question above can come back four columns for every user within the word file.The column names square measure USERNAME,SYSDBA, SYSOPER and SYSASM.
  • The USERNAME column displays the username of the user within the word file.
  • The SYSDBA column displays whether or not the user has SYSDBA privileges or not.
  • The SYSOPER column displays whether or not the user has SYSOPER privileges or not.
  • The SYSASM column displays whether or not the user has SYSASM privileges or not.

3. What square measures the roles of DBA?

Ans:

A DBA has the authority to form new users, take away the prevailing users, or modify any of the surrounding variables or privileges appointed to alternative users. The roles of DBA include:

  • Manage information storage.
  • Administer users and security.
  • Manage schema objects.
  • Monitor and manage information performance.
  • Perform backup and recovery.

4. What square measures the common Oracle DBA tasks?

Ans:

The following tasks square measure meted out by Oracle DBA:

  • Installing Oracle software system.
  • Creating Oracle databases.
  • Performing upgrades of the information and software system to a replacement unleash level.
  • Starting up and movement down the information.
  • Managing the database’s storage structures.
  • Managing users and security.
  • Proactively observe the database’s health and take preventive or corrective actions as needed.
  • Monitoring and calibration performance.

5. Name the assorted Oracle information objects?

Ans:

The various Oracle information objects are:

  • Sequences.
  • Views.
  • Tables.
  • Tablespaces.
  • Indexes.

6. List out the 3 essential parts of the GL set of a book?

Ans:

    Accounting calendarCharts of accountCurrencies
    The accounting calendar sometimes refers to the accounting year and therefore the periods. It includes info regarding the accounting year and their periods. It conjointly helps you outline the multiple calendars and assign the various calendars to every set of books. The chart of accounts is the structure of the account that helps you outline the precise desires of your business or organization. It permits you to decide on a variety of account phases beside the length name and order of every segment. Currencies enable you to pick the practical currency for your set of works and conjointly the opposite currencies that you just would really like to use to interact with the business and report constantly.

7. What square measures the contents of the management file?

Ans:

Every Oracle information includes a management file. a sway file may be a little computer file that records the natural object of the information and includes:

  • The information name.
  • Names and locations of associated datafiles and on-line redo log files.
  • The timestamp of the information creation.
  • The current log sequence range.
  • Checkpoint info.

8. List out the tools for administering the information?

Ans:

The following tools square measure the merchandise, tools and utilities used for administering the database:

  • Oracle Universal Installer(OUI).
  • Database Configuration Assistant(DBCA).
  • Database Upgrade assistant.
  • Oracle web Manager.
  • Oracle Enterprise Manager.

9. What square measures the lexicon tables accustomed to monitor an information space?

Ans:

The following square measure the lexicon tables employed in observance a database’s space:

  • DBA_FREE_SPACE.
  • DBA_SEGMENTS.
  • DBA_DATA_FILES.

10. What’s AN introduction for Oracle TM?

Ans:

11. Justify concisely Shared Server Architecture?

Ans:

This design removes the necessity for an avid server method for every association. A dispatcher routes numerous incoming network session requests to a shared server processes pool. AN idle shared server method from a shared pool of server processes chooses asking from a standard queue,which means a tiny low range of shared servers will do a constant quantity of process as several dedicated servers.

12. What’s AN Index?

Ans:

Indexes square measure structures related to tables and clusters. you’ll be able to produce indexes on one or a lot of columns of a table to boost the speed of SQL statement execution on it table. even as the index within the Oracle manual helps you to find info quicker than if there have been no indexes. AN Oracle index provides a quicker access path to table knowledge.

13. What’s a sway File?

Ans:

Control file may be a computer file that stores information name, associated knowledge files, redo files, sound unit creation time and current log sequence range. while not management file knowledge bases can’t be started and might hamper data recovery.

14. Justify Sequence Generator In Oracle?

Ans:

The sequence generator provides a consecutive series of numbers.The sequence generator is particularly helpful for generating distinctive consecutive numbers. Sequence numbers square measure Oracle integers of up to thirty eight digits outlined within the information.A sequence definition provides info, such as:

  • The sequence name ascending or down sequence.
  • The interval between numbers.

15. What’s A Dimension?

Ans:

A dimension is ranked relationships between pairs of columns or column sets. Every worth at the kid level is tied with one worth at the parent level.A dimension may be an instrumentality of logical relationships between columns and it doesn’t contain any knowledge.

16. What’s A Tablespace?

Ans:

Oracle uses Tablespace for logical knowledge Storage. Physically, knowledge can be kept in Datafiles. Datafiles are connected to tablespace. A tablespace will have multiple datafiles. A tablespace will have objects from completely different schemas and a schema will have multiple tablespaces. information creates “SYSTEM tablespace” by default throughout information creation. It contains scan solely knowledge wordbook tables that contain the knowledge concerning the information.

17. What Contains Oracle Physical Information Structure?

Ans:

It contains:

  • Datafiles.
  • Control Files.
  • Redo Log Files.
  • Archive Log Files.
  • Parameter Files.
  • Alert and Trace Log Files.
  • Backup Files.

18. However, does Oracle Works?

Ans:

  • An instance has started on the information server.
  • A consumer established an association to the server, exploiting the right Oracle web Services driver.
  • The server creates a fanatical server method on behalf of the user method.
  • The user executes SQL statements and commits the group action.
  • The server method receives the statement and checks for any shared SQL space that contains the same SQL.
  • The server method retrieves knowledge from datafile (table) or SGA.
  • The server method modifies knowledge within the SGA space. The DBWn method writes changed blocks for good to disk. The LGWR method records the group action within the redo log file.
  • The server method sends a message to the application.

19. However, Views area unit Used?

Ans:

  • It provides security by limiting access to a preset set of rows or columns of a table. It hides knowledge quality. It simplifies statements for the user.
  • An example would be the views, which permit users to pick out knowledge from multiple tables while not truly knowing a way to perform a be a part of.
  • It presents the info from a completely different perspective from that of the bottom table.

20. Outline the summary of the Oracle application?

Ans:

21. What area unit The many Tools For Interacting With The Oracle information exploitation Sql?

Ans:

There area unit many tools for interfacing with the information exploitation SQL:

  • Oracle SQL*Plus and iSQL*Plus.
  • Oracle Forms, Reports, and Discoverer.
  • Oracle Enterprise Manager.
  • Third-party tools.

22. What’s associated with Oracle Instance?

Ans:

When you begin, the information instance comes into the image into system memory. Combination of the SGA and therefore the Oracle processes is termed associate Oracle instance.

23. Once Oracle Allocates associate Sga?

Ans:

When Oracle starts, it reads the data formatting parameter file to see the values of data formatting parameters. After this, it allocates associate SGA and creates background processes.

24. What area unit knowledge Blocks?

Ans:

Oracle stores knowledge in knowledge blocks additionally referred to as logical blocks, Oracle blocks or pages. a knowledge block represents a specific range of bytes of area on disk.

25. What does one realize about the target and offset accounts within the allocation formula?

Ans:

    TargetOffset
    This option permits you to enter the account within the target line to administer the knowledge concerning the destination for your allocation.The worth that you just use within the target ought to be a similar parent value that’s employed in the B and C lines of the formula. This selection permits you to enter the account within the ascertained line to represent the account to use for allocation of the counteractive debit or credit.The official account typically refers to a similar account because the formula line A to cut back the value by the allotted quantity.

26. What’s associated with Extent?

Ans:

An extent may be a specific range of consecutive knowledge blocks allotted for storing a selected form of data.

27. What’s a Grid Management Feature?

Ans:

The Grid Management feature of Oracle Enterprise Manager 10g provides one console to manage multiple systems along as a logical cluster.

28. What’s Storage Virtualization?

Ans:

The Oracle Automatic Storage Management (ASM) may be a feature of Oracle information 10g that provides a virtual layer between the information and storage in order that clusters of disks are often treated as one disk cluster and disks are often dynamically adherent or removed whereas keeping databases on-line.

29. What’s Server Virtualization?

Ans:

Oracle Real Application Clusters 10g (RAC) allows one information to see multiple clustered nodes during a grid, pooling the process resources of many normal machines.

30. What’s the summary of Oracle atomic number 69 architecture?

Ans:

31. Do SQL-based metrics support external scripts?

Ans:

No, they don’t support a similar. Users ought to enter the SQL within the enterprise manager directly and this is often done at the time of the creation of the metric. It will even be done at a later stage. However, there are unit issues with the time and storage allocation that make even easy tasks terribly advanced and users have to adopt different methods to stay up the pace during this matter.

32. What does one realize about the user-defined metrics in Oracle?

Ans:

When it involves enterprise manager observance, the reach and strength of a similar will simply be extended up to an excellent extent. you may don’t have any plan however the actual fact is that this allows organizations to derive sure edges. the majority of conditions that area unit specific or that appear to be specific for a task will merely be met.

33. What’s the logical structure of the disk resources?

Ans:

Following is that the logical structure of the disk resources:

Data block: the info block refers to the tiniest logical storage unit. Size of a knowledge block could be a multiple of the package block size.

Extent: It refers to the contiguous set of knowledge blocks, that is allotted as a unit to a phase.

Tablespace: The tablespace refers to the ultimate logical storage unit. it’s mapped to the physical datafile.

Segment: The phase allocates a logical structure, like a table. it’s a collection of extents, that area unit holds on within the same tablespace.

34. However does one realize the overall info size within the database?

Ans:

You can use the subsequent info views to urge the data on info size:

Dba_segments: It provides data regarding the used house. you’ll be able to take a complete list of all the bytes within the dba_segments read to urge the used house.

Dba_data__files: It provides data on houses allotted to datafiles for permanent tablespaces.

v$log: It provides data on redo log files.

35. Difference between Oracle DBA and Oracle Developer?

Ans:

    Oracle DBAOracle developer
    The key role of associate Oracle DBA is regarding managing the Databases.It contains efficient tasks. The operating atmosphere maintains the databases. It contains a large variety of tasks. The operating atmosphere develops databases.
    It works on the backend direction space. It works on the front-end development space.
    Other tasks embrace Backup, recovery, server property, etc. different tasks embrace commitment to writing, coming up with UI, etc.

36. What area unit the most aspects of Oracle info security management?

Ans:

  • Controlling access to data(authorization).
  • Restricting access to legitimate users (authentication).
  • Ensuring answerableness on a part of the users(auditing).
  • Safeguarding key information within the database(encryption).
  • Managing the safety of the whole data structure (enterprise security).

37. What tools are you able to use to begin to associate Oracle databases?

Ans:

You can start with 3 tools:

SQL*Plus: this is often the foremost wide used choice. you initially connect with associate idle instance with SQL*Plus then startup the instance with the “startup” command.

Oracle Enterprise Manager: this is often in a different way of setting out info. you’ll be able to login to Oracle Enterprise Manager notwithstanding the info is stopped. OEM can observe the standing of the down info and can gift you with a “Startup” button. you’ll be able to begin the info by clicking this button.

RMAN: this is often rather a less used tool for setting out info , however it’s attainable to startup info from the Recovery Manager command.

38. That elements of your info atmosphere will be protected by associate “Oracle Restart” configuration?

Ans:

Database Instances and Automatic Storage Management (ASM): info instances and ASM instances are restarted if they crash somehow.

Oracle internet hearer: Oracle internet Listener is started if it crashes and stops listening for an incoming affiliation.

ASM Disk Groups: Oracle Restart can mount ASM Disk teams if they’re dismounted.

Database Services: Non-default info services are started by the Oracle Restart feature.

Oracle Notification Services (ONS): this is often another Oracle element that may be protected by Oracle Restart.

39. What’s a Resource Plan?

Ans:

The resource set up lays however resource client teams can assign the resources. Every resource set up contains a collection of resource client teams that belong to the current set up, in conjunction with directions on how resources are unit to be allotted among these teams.For instance, a resource set up might dictate processor resources be allotted among 3 resource client teams in order that the primary cluster gets sixty per cent and also the remaining 2 teams get twenty percent of the overall processor time.

40. Outline Oracle thulium ATG net commerce?

Ans:

41. What area unit uses an info Resource Manager?

Ans:

The info resource manager allows U.S. to limit the length of your time a user session will keep idle and to mechanically terminate long-running SQL statements and user sessions.We can set initial login priorities for numerous client teams by victimizing the info resource manager.We can specify the utmost range of simultaneous active sessions for a client cluster by victimizing the conception of active session pool. The info resource manager can mechanically queue all the following requests till the presently running sessions complete.

42. What does one mean by recovery catalog?

Ans:

A recovery catalog could be an info set up that holds the information utilized by RMAN for reinstallation and healing processes. It stores data on:

  • Data files & their computer files.
  • Incarnation.
  • Stored scripts.
  • Backup history.
  • Archived Redo Logs & their backup sets.

43. What will RMAN backup consist of?

Ans:

  • RMAN backup consists of a backup of all or a part of an info.
  • This results from the issue associated with the RMAN backup command.
  • A backup consists of 1 or additional backup sets.

44. What area unit the field elements of RMAN?

Ans:

Following area unit the field elements of RMAN:

  • RMAN practicable.
  • Server processes.
  • Channels.
  • Target info.
  • Recovery catalog info.
  • Media management layer.
  • Backups, backup sets and backup items.

45. What’s a backup set?

Ans:

A backup set could be a logical grouping of backup files that are created once you issue an associate RMAN backup command.It is RMAN’s name for a group of files related to a backup. A backup set consists of 1 or additional backup items.

46. That files should be backed up?

Ans:

The following files should be backed up:

  • Database files.
  • Control files.
  • Archived log files.
  • Password files.
  • INIT.ORA.

47. What’s an instance of recovery?

Ans:

Instance recovery is employed in Real Application Cluster (RAC) environments solely.It happens in AN open info once one instance detects that another instance has crashed.

48. Justify the procedure of restoring RMAN for the recovery if all the instances are down?

Ans:

Following is that the procedure of restoring RMAN for the recovery:

  • Bring all the nodes down.
  • Start a node.
  • Restore all the info files and archive logs.
  • Recover the node.
  • Open the info.
  • Bring alternative nodes up.
  • Confirm that each one node is operational.

49. What’s AN ASM Disk Group?

Ans:

It is a gaggle of disks that ASM manages as a unit. among the disk teams, a classification system interface maintains the Oracle info files. ASM simplifies info storage by consolidating disks into disk teams. This reduces I/O overhead.

50. What’s Oracle gate architecture?

Ans:

51. What’s AN ASM instance?

Ans:

It is AN instance that manages ASM disk teams. It contains the System international Area(SGA) and background processes. ASM instance mounts a disk cluster that’s created and offered to the info instance. AN ASM instance manages the data of a disk cluster and provides file layout data to the info instances.

52. What are the dynamic performance views? WHO has the access to those views?

Ans:

Dynamic performance views also are referred to as V$ views. These views offer data concerning the sessions. Any Oracle user will get data from dynamic performance views if the user must choose any table privilege. This privilege is mostly granted through the SELECT_CATALOG_ROLE role.

53. What are the variations between EBU and RMAN?

Ans:

    EBURMAN
    Enterprise Backup Utility (EBU) may be a functionally made, superior interface for backing up Oracle databases. It’s generally stated as OEBU for Oracle Enterprise Backup Utility. The Oracle Recovery Manager (RMAN) utility that ships with Oracle8 and higher is comparable to Oracle7’s EBU utility. However, there’s no direct upgrade path from EBU to RMAN.

54. Why is performance standardization a mandatory space for DBA’s?

Ans:

The performance standardization field can’t be machine-controlled like alternative options of exp/imp, backup recovery.This is a locality that needs a lot of police investigation to be carried on a part of application programmers and DBA’s to envision however some method is running slower than expected, why can’t we have a tendency to scale applications to a bigger range of users merely like performance degradation etc. this is often a locality wherever the technical data should be used alongside constant experimentation and observation.

55. What are the various levels of auditing?

Ans:

There are 3 totally different levels of auditing:

Statement Auditing: It permits you to trace WHO is provisioning a particular variety of statements. The AUDIT statement variety of the AUDIT command permits you to specify any SQL statement to be audited.

Privilege Auditing: It allows you to track the employment of system privileges. within the AUDIT command, you’ll specify any system privilege. AN audit record is going to be generated any time you exercise the desired system privilege.

56. Is it potential to outline new metrics with the assistance of a custom software package in Oracle ™?

Ans:

Yes, this is often potential. Generally, the in operation system-based approach is taken into account for this purpose and users will continually check that of genuineness during this task.

57. For what purpose are you able to use OS-based metrics?

Ans:

These are usually thought of once it involves observation of a particular condition. A custom script will simply be written with the assistance of that this task will simply be accomplished. The script is going to be mere once the enterprise manager is evaluated. However, it depends mostly on the script for returning its price.

58. What are the categories of user-defined metrics which will be used for extending the observation capabilities?

Ans:

These are:

  • Operating system primarily based user outlined metrics.
  • SQL primarily based user-defined metrics.

59. What’s the role of custom scripts of SQL queries in Metrics?

Ans:

SQL queries, custom calls moreover as custom scripts are deployed for constant purpose and that i.e. for the aim of observation metrics and triggering the alerts. This makes certain of the sleek flow of the operations within the shortest potential manner and while not job any further functions for constant.

60. Outline Oracle application integration?

Ans:

61. Are you able to register your script within the console? once is it usually done?

Ans:

Yes, it’s potential for the users to perform this task. However, under traditional conditions, it’s not done. Once there are some crucial warnings or a particular threshold is reached, registration within the console is then done. The very fact is there are restrictions for registrations at the opposite locations and also the consoles are often used as the last choice for this task.

62. What’s the primary step for the execution of a script when it’s created?

Ans:

It is necessary that the scripts should have the start line as em_results for a replacement line where it’s mentioned. If this condition isn’t consummated, there’s continually a semantic error on the screen and users need to listen to a variety of facts for the clearance of constant. therefore it should be thought of on priority.

63. Will the user submit multiple em_message tags to the metrics?

Ans:

Yes, users will do so. However, consequent messages continually remain below the queue till the primary one is totally dead. Also, it’s out of the question for all told cases. In an exceedingly few cases, users aren’t allowed to try and do so. This is often common with the scripts that have multiple tags already with them by default.

64. once state of affairs represents a metric error within the metrics and the way this may be eliminated?

Ans:

When the non-zero price is displayed on the screen or once the STDOUT and STDERR messages don’t seem to be out there on the precise location, this means the error. Users either ought to execute the task once more or there’s a necessity for them to reconcile the activities that square measure thought of to eliminate an equivalent.

65. What does one understand about the script location in Oracle ™?

Ans:

Well, it’s suggested that the OS scripts that square measure user-defined should stay at a location that ought to be outside the agent’s home. Actually, it makes positive that no hurt is caused to the script once the agent is updated. This forever makes it positive that the script remains operational underneath all the conditions.

66. What’s The Distinction Between Giant Dedicated Server And Oracle Grid?

Ans:

    Dedicated serverOracle server
    It has overpriced parts. it’s low price standard parts.
    High progressive prices. Low progressive prices.
    It has one purpose of failure. There’s no single purpose of failure.

67. What does one ought to do to form the options out there in metrics when making the same?

Ans:

Well, in the Oracle metallic element, users needn’t worry concerning an equivalent. This can be as a result of once the metrics get created, all the desired options become out there mechanically. This can be one of the simplest things concerning making metrics which will be deployed for any purpose underneath the outlined conditions.

68. From wherever you’ll be able to access the SQL-based metrics?

Ans:

Basically, it’s accessed through the target home pages of the databases. Once it involves custom management, they’re usually drawn up as preparation functions. Just in case the time-saving approach is to be thought of, the functions can even be referred to as in a {very} very straightforward manner to meet similar or parallel tasks while not explaining the additional time.

69. Are you able to name a couple of vital options that square measure out there in metrics?

Ans:

These are:

  • Notifications associated with the present tasks.
  • System alerts.
  • Corrective actions taken by the users.
  • Historical collections.
  • Metric observance.
  • Allocation connected options.

70. What’s Oracle info server architecture?

Ans:

71. Tell one thing concerning the script runtime environment?

Ans:

Upon the analysis of user-defined metrics, the script conjointly gets dead and is mostly such at an equivalent time once the script is registered within the EM console. Users ought to make certain that the knowledge provided for the authentication purpose should belong to a sound or an energetic account.

72. What’s Echo in Oracle Mediator?

Ans:

To make it act or reply to a owed service that uses associate degree echo choice for that reason.It considerably contributes to the graceful running of the Oracle intercessor while not the necessity for a specific route to control the operation. The accountable Oracle intercessor performs various tasks, like assignment, transformation, programing and far additional. This can ultimately facilitate building the Oracle intercessor echo back to the submission.

73. However concerning the audit feature in Fusion Application?

Ans:

The Oracle Fusion Middleware Audit method extends to all or any varieties of work-related activities of the Fusion Application. Responsibility for any work method is greatly controlled only by the audit feature.

74. In short , describe the aim of the state journal?

Ans:

A Stat journal is employed to associate the applied mathematics quantities with the financial amount by creating use of the applied mathematics units of life. It conjointly provides the pliability to enter each applied mathematics and therefore the financial quantity during a single journal entry line.

75. In short list out the worth set security types?

Ans:

The following square measure the worth set security sorts available:

No security: This security kind implies that the safety is disabled for this price set.

Hierarchical security: This security kind provides the options of the priced security and therefore the value hierarchy and combines them.

76. Square measure Oracle Fusion Applications out there for Purchase?

Ans:

Oracle Fusion Application is very out there to shop for by the buyer in any market place. purchasers will merely purchase and update it for a set amount of your time, supporting their preference choice. the particular system must be disbursed underneath Oracle Certified Certification for all such migration/purchase programmes.In its initial publication, the Oracle authority can solely review and study the customer’s expectations.

77. Provides a temporary plan concerning flex field qualifiers in GL?

Ans:

There square measure differing types of flex field qualifiers in GL. they’re painted below:

Natural account: you would like to grasp that every accounting flex field structure ought to contain just one natural account phase. you may ought to indicate the sort of the account as plus or liability, house owners equity, expense or revenue after you square measure putting in the values.

Cost center: it’s needed by the Oracle assets that square measure utilized in several of the Oracle assets reports and by the Oracle advancement. it’s wont to generate the account numbers. you’ll be able to conjointly utilize the value Centre phase that permits or provides you with the Oracle apps coaching and Oracle buying.

78. However concerning the Approval Management in Fusion Application?

Ans:

In Fusion Applications, human advancement is handled completely by AMX,which is the assignment manager to model the approval pattern supporting the task desires and preferences.

79. However, is security for Oracle Fusion Application?

Ans:

The application is extremely protected with usually recognised options such as:

  • Security of information.
  • RBAC’s.
  • Privacy policy.
  • Protection Feature.
  • Access provisioning and identity management.

80. What’s the Oracle info internal mechanism?

Ans:

81. However, will directors add custom options in metrics?

Ans:

Well, this approach is straightforward. For this, directors will merely add their custom watching scripts library by desegregation similar to the enterprise manager. A user-defined metric may be thought of for the effective integration and therefore the smart factor is users will merely make certain of quality results. The SQL-based metric is often thought of for this purpose.

82. Name the 2 steps that area unit common in making the package based mostly user-defined metrics?

Ans:

These are:

  • First making the package watching script.
  • Registering the script as a user outline metric.
  • It is conjointly doable in some cases to use it while not registering. However, its capabilities stay restricted beneath such a condition.

83. Does one assume there’s something that is common all told the watching scripts utilized in the metrics?

Ans:

Yes, all of them should contain the code for activity and some basic functions. the 2 vital ones area unit Code for the aim of checking the standing of objects monitored. The second is that the code to come the script outcomes to the enterprise manager. Users are liberated to keep similar info in them if they’re meant to perform similar tasks.

84. Name one interpreter that scripts typically require? wherever ought to or not it’s installed?

Ans:

Perl is that the interpreter that scripts typically would like. It should be put in on the host system.

85. What’s the importance of configuring the script runtime environment?

Ans:

This really makes it positive that every one of the scripts will merely be adopted by the management agent for the thought of purpose. just in case it’s not confirmed, scripts forever have a limit on their practicality. There are possibilities that some of them don’t add the manner they need to be. Additionally to the present, configuring the script runtime forever makes it positive that multiple metrics may be created at a similar time while not the employment of most options or tools.

86. Is there any condition on the situation of scripts that typically run with user-defined metrics?

Ans:

Yes, there’s a basic condition and that i.e. all of them ought to be placed during a directory so that the agent should have complete access. Any script outside the directory is usually neglected and users won’t be ready to use a similar script unless it’s laid out in the directory. just in case the directory is full, users have the availability to make a brand new directory and assign the name as per their want.

87 Area unit users liberated to think about the scripting language of their selection for making a script?

Ans:

When it involves making a script that has the knowledge or commands for the aim of checking the condition beneath watching, users are a unit forever liberated to use the scripting language of their selection. This is often one in every one of the most effective things concerning metrics that are obtainable with the Oracle ™.

88. What’s the Oracle business concept?

Ans:

89. However are you able to improve the performance of Sql*loader?

Ans:

You can use direct path load to enhance the performance. Indexes and constraints build inserts slowly. Removing indexes and constraints improve performance of inserts; and so, of SQL*Loader.

90. What’s Oracle Database?

Ans:

Oracle info could be an on-line database management system (RDBMS) that is employed to store and retrieve massive amounts of knowledge. Oracle info had physical and logical structures. Logical structures and physical structures area unit separated from one another.

91. Justify Oracle Grid Architecture?

Ans:

Grid computing is associate degree info technology design that gives lower price enterprise info systems. victimization grid computing, freelance hardware, and software system parts may be connected and rejoined on demand to fulfill the ever-changing wants of companies. It conjointly allows the employment of smaller individual hardware parts.

Are you looking training with Right Jobs?

Contact Us

Popular Courses