Cisco ucs interview questions LEARNOVITA

Cisco UCS Interview Questions and Answers [FREQUENTLY ASK]

Last updated on 23rd Sep 2022, Blog, Interview Question

About author

Sanjay (Sr Big Data DevOps Engineer )

Highly Expertise in Respective Industry Domain with 7+ Years of Experience Also, He is a Technical Blog Writer for Past 4 Years to Renders A Kind Of Informative Knowledge for JOB Seeker

(5.0) | 13265 Ratings 1600

1. Describe the structure of Cisco America creator diagram?

Ans:

2. What’s BootP?

Ans:

BootP could be a protocol that’s wont to boot diskless workstations that square measure connected to the network. it’s short for Boot Program. Diskless workstations conjointly use BootP so as to work out its own scientific discipline address yet because of the scientific discipline address of the server computer.

3. What’s UUID in Cisco UCS?

Ans:

The UUID could be a distinctive variety that’s appointed to every blade server. This pool can then be wont to assign to a Service Profile shortly.

4. From wherever To transfer Os Patches And Drivers?

Ans:

    Os patchesDrives
    You need to transfer OS patches from the various firms. Drivers that aren’t a part of the OS and provided by Cisco are also downloaded from cisco.Com.

5. However, do I access Cisco UCS?

Ans:

From the SSH consumer, hook up with the scientific discipline address appointed to Cisco UCS Central. At the password: prompt, enter your Cisco UCS Central secret and press enter.

6. Is Cisco UCS a hypervisor?

Ans:

The Cisco UCS cluster could be a grouping of hypervisors that may be distributed across multiple hosts.

7. Is Cisco a unified automatic data processing system solution?

Ans:

8. Distinction between growth module and stuck module?

Ans:

    Expansion moduleFixed modulE
    Expansion Modules square measure the ports which might be extended via growth slots obtainable on the device which can be FC or FCOE ports. fastened module square measure the ports that comes within the device.

9. What’s The Difference Between Vdvd And Vhdd?

Ans:

    VdvdVhdd
    The vDVD will mount a typical .ISO file, whereas the vHDD will mount a classification system dump. The vDVD is most ordinarily used for OS installation, and therefore the vHDD is employed for medicine.

10.What do cloth interconnects do?

Ans:

The Fabric Interconnect (FI) is the core part of a UCS resolution, providing network, storage, and unified management capabilities to servers. cloth Interconnects square measure generally designed as extremely obtainable cluster pairs in production environments and supply active-active knowledge traffic.

11. What’s Cisco UCS Director?

Ans:

Rather, Cisco UCS Director uses orchestration to automatise a number of the steps needed to tackle a Cisco UCS domain. During this approach, Cisco UCS Director provides an applied math analysis of the information and a converged read of every pod. In addition, you’ll use Cisco UCS Director to manage and track that Cisco UCS domain.

12. What software will Cisco UCS use?

Ans:

The fabric interconnects square measure derived from the Nexus 5500 and 9300 series switch families and run NX-OS yet as UCS Manager package.

13. Describe the structure of the core of the UCS manager?

Ans:

14. What’s Cisco UCS C-Series?

Ans:

Cisco UCS C-Series Rack Servers deliver unified computing in AN industry-standard type issue to cut back total value of possession and increase gracefulness. Every product addresses variable employment challenges through a balance of process, memory, I/O, and internal storage resources.

15. What’s subnetting?

Ans:

Subnetting is the method of making smaller networks from a giant parent network. As an area of a network, every subnet is assigned some further parameters or symbols to point to its subnet variety.

16. What’s UCS in VMware?

Ans:

The Cisco UCS Manager plug-in for VMware vCenter is meant for VMware vSphere internet consumer five.1 and later and provides one pane for VMware vCenter users to induce each virtual and physical infrastructure data.

17. What’s a UCS Manager?

Ans:

Cisco Unified automatic data processing system (UCS) Manager provides unified, embedded management of all package and hardware parts within the Cisco UCS.

18. Describe the orders of magnitude a lot of awe-inspiring together?

Ans:

19. What chassis will the UCS manager manage?

Ans:

Cisco UCS provides a “virtual chassis” that may cover up to twenty physical chassis.

20. What’s Cisco KVM?

Ans:

The KVM console is AN interface accessible from the Cisco UCS Manager user interface or the KVM Launch Manager that emulates an immediate KVM affiliation. Unlike the KVM electronic device, which needs you to be physically connected to the server, the KVM console permits you to attach to the server from a foreign location across the network.

21. What’s Cisco fabric?

Ans:

Cisco Unified cloth, consisting of the Cisco Nexus® Family, Cisco MDS 9000 Family, and Layer four through seven services, provides a versatile and comprehensive knowledge center networking resolution that delivers .

22. What’s the material interconnect of UCS?

Ans:

The Unified automatic data processing system (UCS) cloth Interconnect (FI) could be a core part of the planning to boost measurability and scale back the whole value of possession of information centers. Through integration of all parts into one platform, the system acts as one unit that simplifies management.

23. What’s a pure storage blog?

Ans:

Pure Storage provides all-flash knowledge storage merchandise and solutions for knowledge centers.

24. What’s Cisco UCS chassis?

Ans:

The UCS 5108 chassis could be a 6RU chassis that may accommodate up to eight half-width, four full-width or any combination of blade type factors (M1 – M5 generation) which will slot in the obtainable variety of blade slots. The chassis has 2 I/O bays for material Extenders or cloth Interconnects.

25. Justify the structure of cisco UCS 6324 cloth interconnect data?

Ans:

26. What’s the ability of loadmaster for UCS?

Ans:

27. What’s Cisco Intersight?

Ans:

The Cisco UCS and Cisco HyperFlex platforms use model-based management to provision servers and therefore the

associated storage and cloth mechanically, notwithstanding type issue.

28.What is Vic in UCS?

Ans:

The Cisco UCS VIC could be a key element of the Cisco UCS Platform, because it connects the Cisco UCS Servers to either the material Interconnect or Cisco Nexus Switches. The Cisco VICs provide America the power to split our network cards as we have a tendency to see matches – up to 256 virtual adapters.

29. What’s a UCS blade server?

Ans:

Cisco UCS B-Series Blade Servers incorporate industry-standard server technologies, delivering a unified- architecture- driven answer for information centers. Deploy server applications quicker and manage property as.

30. However do blade servers work?

Ans:

A blade server could be a standard server that enables multiple servers to be housed in a very small space.In most cases, one giant chassis like HPE’s BladeSystem is mounted into a server rack then multiple blade servers slide into the chassis. The chassis will then offer the ability, manage networking, and more.

31. Describe the design of Cisco UCS and Nexus 1000V design?

Ans:

32. Where are the Cisco servers manufactured?

Ans:

The UCS server has been Associate in Nursing new international success for Cisco.

33.Does Cisco own VMware?

Ans:

Cisco Systems still owns quite two.5 million VMware shares, representing nearly forty two.8% of its total portfolio.

34. Make a case for the netapp E-series and cisco UCS mini?

Ans:

35. Will VMware view Cisco?

Ans:

Cisco and VMware are in multiple IT sectors, however maybe the largest battle between the 2 in 2020 targeted SD-WAN. Each firm bought SD-WAN vendors in 2017 with VMware scooping up VeloCloud and Cisco shopping for Viptela, and they’ve basically been in a very “two-horse race” for the No.

36. Describe how the structure of Cisco UCS infrastructure for red HAT open shit containers?

Ans:

37.Is VMware a Cisco product?

Ans:

Cisco sells VMware software system suites vCenter and vSphere as original instrumentality manufacturer (OEM) merchandise with the Cisco Unified Computing SystemTM (UCS) underneath an o.e.m agreement to assist customers build an entire virtualized information center.

38. What’s UCS ESXI?

Ans:

ESXI could be a Server Virtualisation Hypervisor, provided by VMware. A Cisco UCS(Unified Computing System) could be a Datacenter server laptop product composed of element virtualization support, change cloth, and management software system.

39. What will UCS mean in CAD?

Ans:

user organization: The user organization (UCS) establishes the placement and orientation of a movable coordinate system. The UCS is a necessary tool for several exactness operations. The UCS defines. The horizontal and vertical directions used for options like Ortho mode, polar chase, and object snap chase.

40. Make a case for the design of Cisco UCS training?

Ans:

41. What’s UCS on-line payment?

Ans:

United Card Service (a international Payments In?. Company) (UCS) is one in every one of the biggest process firms in Russia, pairing some half-hour of transactions meted out by holders of international and native payments cards in Russia.

42. What area unit the variations between the E100s and E100d disks?

Ans:

    E100E100d
    The E100 s devices area unit utilized in the single-wide module servers. E100d is employed within the Double-wide modules.

43. What’s a UCS service profile?

Ans:

A service profile is made by the UCS server administrator. This service profile leverages configuration policies that were created by the server, network, and storage directors. Service profile templates will be accustomed to provisioning several servers with constant simplicity as making one one.

44. Describe the design of the Cisco information center?

Ans:

45. What’s Cisco networking solution?

Ans:

Cisco Digital specification (Cisco DNA) could be a unified, intent-based networking design that delivers advanced solutions for any enterprise networking demand.

46. Describe the design of sample cisco UCS?

Ans:

47. However do I mount Associate in Nursing ISO in Cisco UCS?

Ans:

Connect to the console victimization one in every of the choices mentioned in Connecting to the Console. Mount ISO victimizes anyone of the mounting choices. See DVD Mount choices for additional details. boot the appliance by pressing the ability switch or choose Power > Reset System(Warm Boot) if you’re victimizing vKVM to restart.

48. What’s Cisco UCS reference architecture?

Ans:

Cisco UCS consists of standard elements that employ along to supply a comprehensive answer that unifies reason, network, and storage technologies. Cisco UCS consists of the subsequent components: cloth Interconnects. Mezzanine cards for network and storage property.

49. What will the KVM switch mean?

Ans:

keyboard, video, mouse What a KVM Switch will Do. KVM stands for “keyboard, video, mouse,” and permits you to regulate multiple computers from one keyboard, mouse, and monitor.

50. What’s Cisco Nexus VDC?

Ans:

Virtual Device Contexts (VDC) permit you to carve out multiple virtual switches from one physical Nexus switch. The amount of VDCs that may be created depends upon the version of NX-OS, the Supervisor model and therefore the license put in.

51. What’s SDN fabric?

Ans:

SDN materials square measure a network mesh of interconnected international information centers, cloud service suppliers (CSP), web exchanges (IX) ANd networks that square measure seamlessly managed via an orchestration platform. This makes it easier to interconnect, however not all SDN materials square measure created equal.

52. What’s Cisco unified cloth solution?

Ans:

Cisco Unified cloth, consisting of the Cisco Nexus® Family, Cisco MDS 9000 Family, and Layer four through seven services, provides a versatile and comprehensive information center networking answer that delivers.

53. What’s a key good thing about Cisco UCS?

Ans:

Customers deploying Cisco UCS report exaggerated IT and end-user productivity, reduced total price of possession (TCO), reduced provisioning time, simple management, and improved lightness to handle business wants.

54. Describe the Cisco UCS traffic separation?

Ans:

Cisco UCS doesn’t need you just implement unified cloth across the info center.

55. What’s Cisco ACI?

Ans:

Cisco Application centric Infrastructure (ACI) may be a software-defined networking (SDN) answer designed for information centers. Cisco ACI permits network infrastructure to be outlined primarily based upon network policies – simplifying, optimizing, and fast the application preparation lifecycle.

56. What’s Fex in ACI?

Ans:

DC0008 – ACI FEX: The video shows you the way to feature cloth Extender (FEX) to a Cisco ACI preparation. We are going to demonstrate 2 alternative ways of adding FEX; one to support solely dual-homed hosts, and therefore the alternative to support each single and dual-homed hosts.

57. What’s 100BaseFX?

Ans:

This is a local area network that creates use of fiber optic cable because it is the main transmission medium. The one hundred stands for 100Mbps, that is the information speed.

58. However, will Hold-downs work?

Ans:

Hold-downs forestall regular update messages from reinstating a felled link by removing that link from update messages. It uses triggered updates to reset the limitation timer.

59. However does one visit privileged mode? however does one switch back to user mode?

Ans:

so as to induce back to user mode, enter the command “disable.”

60. What’s Cisco UCS Director?

Ans:

Rather, Cisco UCS Director uses orchestration to automatise a number of the steps needed to tack together a Cisco UCS domain. During this means, Cisco UCS Director provides an applied mathematics analysis of the info and a converged read of every pod.

61. Will Cisco Hyperflex use vSAN?

Ans:

Cisco Hyperflex offers each hybrid and all-flash choices a bit like vSAN, however, the quantifiability is restricted to eight storage nodes {in a|during a|in AN exceedingly|in a very} hybrid configuration and sixteen in an all-flash configuration. options like deduplication and compression square measure enabled in each offerings, however, it may be disabled in vSAN vs.

62. Am I able to use a Nexus 5000 as a UCS 6100 cloth interconnect?

Ans:

    Nexus 5000UCS 6100
    Nexus 5000 may be a general L2 switch. The UCS 6100 series is AN integral part of the unified system.
    The code that runs on the UCS 6100 is totally different from the Nexus 5000. The UCS 6100 has both management and management planes.

63. WHO makes Cisco UCS?

Ans:

Cisco Systems: Cisco Unified {computing system|computer system|automatic information processing system|ADP system|ADPS|system} (UCS) may be a data center server laptop line of business composed of computing hardware, virtualization support, change cloth, and management code introduced in 2009 by Cisco Systems.

64. What’s Route Poisoning?

Ans:

Route Poisoning is the method of inserting a table entry of sixteen to a route, creating it unaccessible. This system is employed so as to forestall issues caused by inconsistent updates on a route.

65.What is UCS in VMware?

Ans:

The Cisco UCS Manager plug-in for VMware vCenter is meant for VMware vSphere net shopper five.1 and later and provides one pane for VMware vCenter users to induce each virtual and physical infrastructure info.

66. What’s a Frame Relay?

Ans:

Frame Relay may be a WAN protocol that gives connection-oriented communication by making and maintaining virtual circuits. it’s a superior rating and operates at the info Link and Physical Layers.

67. WHO square measures Cisco’s biggest customers?

Ans:

Cisco serves customers in 3 target markets: Enterprises – massive organizations with advanced networking wants, typically spanning multiple locations and kinds of laptop systems. Enterprise customers embrace firms, government agencies, utilities and academic establishments.

68. What’s the UCS icon?

Ans:

The drawing space displays AN icon representing the XY axis of an oblong organization referred to as the user organization, or UCS. you’ll choose, move, and rotate the UCS icon to vary this UCS. The UCS is beneficial in 2nd, and essential in 3D.

69. What square measures UCS and WCS?

Ans:

The coordinates of the globe coordinate system(WCS) outline the placement of all objects and therefore the commonplace views of AutoCAD drawings. However, WCS square measure permanent and invisible.AutoCAD provides a movable organization referred to as the user coordinate system(UCS). The XY plane of the UCS is termed the work plane.

70. What’s a UCS card?

Ans:

UCS is one amongst the most important freelance payment technology solutions suppliers in Russia, that helps businesses of all sizes prosper by delivering tailored payment tools. sensible services for the cards of major International Payment Systems and Russian National Payment Card System MIR.

71. What’s Cisco UCS used for?

Ans:

The goal of a UCS business line is to change the quantity of devices that require to be connected, configured, cooled and secured and supply directors with the flexibility to manage everything through one graphical interface. The term unified ADP system is usually related to Cisco.

72. What’s a unified ADP system (UCS)?

Ans:

A unified computer system processing system|ADP system|ADPS|system} (UCS) may be a converged data center design that integrates computing, networking and storage resources to extend potency and change centralized management. UCS merchandise are designed and designed to figure along effectively.

73. What’s UCS Central?

Ans:

Cisco UCS Central permits you to manage multiple Cisco UCS domains or through one management purpose. Cisco UCS Central permits you to ensure international policy compliance, with subject-matter specialists selecting the resource pools and policies that require to be implemented globally or managed regionally.

74. What’s Cisco ACI?

Ans:

Cisco Application centric Infrastructure (ACI) may be a software-defined networking (SDN) answer designed for information centers. Cisco ACI permits network infrastructure to be outlined based mostly upon network policies – simplifying, optimizing, and fast the appliance readying lifecycle.

75. Justify the introduction to cisco unified computing system?

Ans:

76. However, will Cisco UCS work?

Ans:

With Cisco UCS, servers are connected to the material Interconnect, then the material Interconnect is connected to the network switches. The Cisco material Interconnect is usually deployed in pairs, and every server or blade chassis is connected to each material Interconnect to guard against material Interconnect failure.

77. Describe the design of Cisco UCS virtualisation answer for EMC?

Ans:

Cisco UCS Manager provides unified, embedded management of all software packages ANd hardware parts of the Cisco Unified ADP system through an intuitive interface.

78. Why do i would like Cisco ACI?

Ans:

Cisco ACI, Cisco’s software-defined networking (SDN) design, enhances business lightness, reduces TCO, automates IT tasks, and accelerates information center application deployments. The Problem with the Current Answers: There is a lack of an application-centric approach in current solutions.

79. Is Cisco UCS a server?

Ans:

Cisco Unified computer system processing system|ADP system|ADPS|system} (UCS) may be a data center server pc business line composed of computing hardware, virtualization support, switch material, and management software package introduced in 2009 by Cisco Systems.

80. What’s latency?

Ans:

Latency is the quantity of your time delay that measures the purpose from that a network device receives an information frame to the time it sends it out once more towards another network phase.

81. Describe Cisco unified ADP system B-series blade servers?

Ans:

82. What’s Cisco HyperFlex used for?

Ans:

HyperFlex systems mix software package-defined storage and information services software with Cisco UCS (unified computing system), a converged infrastructure system that integrates computing, networking and storage resources to extend potency and change centralized management.

83.Is Cisco UCS HCI?

Ans:

Until now the UCS platform portfolio didn’t contain a native Cisco storage answer. Finally Cisco entered the extremely competitive Hyper-converged Infrastructure (HCI) market with HyperFlex. The Cisco HyperFlex answer combines figure, storage and also the network in one appliance.

84.What is Cisco Intersight Work Optimizer?

Ans:

Intersight work Optimizer unceasingly analyzes work consumption, prices and compliance constraints and mechanically allocates resources in time period. It helps with capability designing, work placement across multiple clouds.

85. What are Ucs Blade Servers And Rack Servers?

Ans:

    UCS Blade ServersRack Servers
    UCS Blade Servers sit within the UCS chassis and are managed exploitation UCS managers. UCS Rack Servers work severally and don’t need the complete UCS infrastructure; but they will even be integrated in your existing UCS infrastructure.

86. Justify the structure of Cisco UCS local area network frame flows?

Ans:

87. Is Cisco obtaining UCS?

Ans:

Servers not core Let’s create a statement UCS servers are no longer a core part of Cisco’s strategy.

88. What’s Cisco Turbonomic?

Ans:

Turbonomic delivers a hybrid cloud management platform that permits on-premises and public cloud to self-manage in time period, thereby making certain performance, lowering value, and unceasingly making certain compliance.

89. What’s the material interconnect?

Ans:

The Fabric Interconnect (FI) is the core element of a UCS answer, providing network, storage, and unified management capabilities to servers. Material Interconnects are generally designed as extremely offered cluster pairs in production environments and supply active-active information traffic.

90. Is UCS Central free?

Ans:

Just like UCS Manager UCS Central exposes AN XML API for integration with client and partner management solutions. … UCS Central are going to be unengaged to use for up to five UCS Domains with each extra domain requiring a site license.

91. What’s UCS in networking?

Ans:

A unified computer system processing system|ADP system|ADPS|system} (UCS) may be a converged data center design that integrates computing, networking and storage resources to extend potency and change centralized management. UCS merchandise are designed and designed to figure along effectively.

Are you looking training with Right Jobs?

Contact Us

Popular Courses