Oracle fusion financials interview questions and answers LEARNOVITA

Top Oracle Fusion Financials Interview Questions and Answers

Last updated on 22nd Sep 2022, Blog, Interview Question

About author

Sanjay (Sr Big Data DevOps Engineer )

Highly Expertise in Respective Industry Domain with 7+ Years of Experience Also, He is a Technical Blog Writer for Past 4 Years to Renders A Kind Of Informative Knowledge for JOB Seeker

(5.0) | 13265 Ratings 1552

1. What specifically will Oracle mean by ‘Fusion’?

Ans:

Oracle Fusion Applications is the name of the latest business software system applications that usually came to be obtainable in October 2011. The market started talking regarding fusion applications a few years ago. Oracle conjointly adopted the name fusion that is adopted by each Oracle application by simplifying all the media server layers for running practicality of assorted types. The shift within means individuals work required to be mirrored in enterprise application solutions.

2. Why did Oracle plan to build a brand new product from scratch?

Ans:

Oracle set to start out from zero wherever the one reason behind it’s that Oracle required to outline a development roadmap for all of the ERP systems it owns. Well, this may not be the foremost vital reason; it absolutely was aloof from the sole reason. Another that nowadays several organizations are clench service-oriented applications and that they wish industry-standard application platforms and ERP systems required to adapt thereto.

Businesses are evolving into the new, a lot of social network environments the corporate sees their staff are connected through chat, social networking sites, on-line communities, and conjointly the kind of capabilities that are used for our personal lives on a daily basis.

3. What are Oracle Fusion Apps Goals?

Ans:

It has been considerably determined that it’s been utilized in new standards for innovation, work, and adoption severally. Building a product on Associate in Nursing open customary that permits the organizations to lower price by having ordinarily obtainable skills within the marketplace.

Lower the danger of integration with different applications that successively makes it easier to put together, maintain, and defend all of your configurations throughout the upgrades. firms got to adapt to the challenges of the market and therefore the configurations of the present systems that are onerous to alter within the quick surroundings.

4. What’s Oracle Fusion Middleware?

Ans:

Oracle Fusion Middleware may be a foundation for innovation designed to boost potency by providing legerity. This seeks to produce a facilitation for concluding the business on a digital platform considerably. The whole method ensures high performance, agility, longevity with dependability at any scale severally.

This will conjointly eventually facilitate lowering the value of the organization to expertise a lot of productivity at work severally. They dynamically offer a last resolution for the betterment of business growth in a very vital means.

5. What are selections counseled as much As Adopting Fusion Applications?

Ans:

The application helps to run Associate in Nursing manage each program regardless of software system and hardware in an economical means. To put together a business consistently and strategically the middleware acts as a key driving part to an oversized extent significantly. Therefore, the key elements embody Business Intelligence, User Interaction, Application Grid, Content Management, and lots of others in a very wide spectrum.

6.Square measure Oracle Fusion Applications obtainable for Purchase?

Ans:

Oracle Fusion Application is very obtainable for the customer’s purchase in each marketplace severally. the purchasers will simply purchase and upgrade it on a selected period of time per its selection of preference. The complete method has to be done beneath Oracle approved Certification for all such migration/purchasing programs. The Oracle authority can entirely review and study the customer’s preferences in its initial unharness.

7. Did Anyone Deploy Fusion, and the way precisely square measure They Are Doing?

Ans:

It has been noted up to now just one such successful incident was entirely declared by Oracle promulgation.

8. What’s the first adoptive parent Of Oracle Fusion Applications?

Ans:

There square measure numerous services beneath the first adoptive parent program that embrace:

  • Oracle entirely handles service requests.
  • They assemble conferences for a needed project and additionally organize special coaching of system integrators.
  • It additionally appears into the customer’s needs and tries to work bent on meeting their wants responsively.
  • They additionally offer client support each before and when go-live.

9.Square measure Oracle Fusion Applications A Replacement For the prevailing Oracle Applications, like Oracle E-business Suite, Peoplesoft Enterprise, Oracle’s Jd Edwards Applications, And Siebel CRM?

Ans:

It is incorrectly and incorrectly expressed because it could be a new set of applications within the Oracle Fusion apps. they’re widely utilized in the previous application like the Oracle E-Business Suite has given the Oracle Fusion conception. Likewise, Siebel has given the CRM conception.

10. What square measure totally different obtainable preparation choices obtainable For Fusion?

Ans:

The varied preparation choices square measure as follows :

  • Private Cloud
  • Premise
  • Public Cloud
  • Hybrid Cloud

11. What square measure The Licensing needs Of Oracle Fusion Applications?

Ans:

The official Oracle web site contains a lot of the careful info concerning the rating info further because the licensing needs for the patrons. They need numerous areas of the appliance method like human capital management, CRM, project portfolio management, and lots of others during a wider spectrum.

12. However, is security for Oracle Fusion Application?

Ans:

The application is very secured with wide familiar options like :

  • Data Security
  • RBAC
  • Privacy
  • Function Security

Access provisioning Associate in Nursing identity management: Eventually for the initial setup the appliance creates an initial user that is very suggested and necessary for the complete setup factor. The Oracle Fusion Middleware is integrated through Oracle Fusion Application to form the Oracle IM obtainable. The varied potentialities embrace user account linking, user identities square measure managed and programmed, user management is managed, OIM workflow is additionally managed throughout the complete procedure considerably.

Segregation of duties policies: The program is entirely chargeable for the activity of process, approving, recording in distinctive or preventing the varied programming errors over knowledge transformation, tools, technologies to access everything during a free-flowing method severally.

13.However concerning the information model for Fusion?

Ans:

  • The global organization needed a versatile enterprise structure with the assistance of logical husking information.
  • The various bunnies units take care of and manage the dealings information severally.
  • Sets of codes will be used for numerous business units.
  • It only uses a hierarchy model to supply flexibility in completing the business method in AN organized approach.

14. Will Fusion Applications have flex field features?

Ans:

It is fully declared justly that Fusion Application will have flex field feature that typically options 3 sorts :

  • Key Flex fields
  • Descriptive Flex Fields
  • Extensible FlexFields

These 3 kinds of flex fields facilitate within the method of configuring the application for the implementers with the only support of the Oracle Fusion Applications severally.

15. What’s this special concerning Fusion User Interface?

Ans:

The Fusion program is the better of its kind compared to a different application within the market. It’s widely utilized by the shoppers within the most convenient approach that eventually gains Brobdingnagian productivity profit considerably.

Some of its smart options embrace :

  • The business desires area unit considerably consummated with a role-based dashboard severally.
  • Bind along the whole worklist considerably.
  • It provides reference data with discourse facilitation.
  • The search expertise possibility with relevant information.
  • Associate keyboard with tagging feature.
  • Person contact data associated with your work or task severally.

16. Is this application on the market for download?

Ans:

The Oracle E-delivery offers to produce solely the Beta Version of the application which might be downloaded normally by all users.

17. What’s totally different concerning Oracle Fusion Applications?

Ans:

The application is only used for usability compared to most different applications within the market. it’s widely used not for practicality however its key feature is its usability to an oversized extent considerably. The testing session is completed by the good usability team beneath the Oracle authority. They work as a full team and emphasize the planning pattern, guideline, and programming of the work severally.Thus, the applying may simply carry over the whole work method with the intelligent user expertise.

18.However concerning the Approval Management within the Fusion Application?

Ans:

In the Fusion Applications, the human progress is only managed by the AMX that acts as AN assignment manager to model down approval patterns supporting your work desires and preferences severally.

19.However concerning the audit feature within the Fusion Application?

Ans:

To handle all types of work-related tasks the Fusion Application applies the Oracle Fusion Middleware Audit Framework severally. The responsibility of any work method is only handled by the audit feature considerably.

20.What square measures the opposite Replacement options In Fusion that creates A distinction To EbS User?

Ans:

Some of the few optional options embody :

  • OICM is replaced by the Access management Governor.
  • Date Track is replaced by Date effectiveness.
  • The operational Unit is replaced by the Business Unit.

21. What’s Replacement Of process Like synchronic Program Or synchronic Manager like EbS In Fusion?

Ans:

The entire method designed up for programming, defining, and running varied sorts of jobs that square measure eventually run on high demand or run to schedule them for the longer term.

22. What square measures the most important footprints in Fusion monetary Management?

Ans:

The Oracle Fusion Application suite consists of a part named Fusion monetary Management. The application helps to access data with a period of time intelligence. There square measure numerous options that describe the Fusion monetary Management square measure :

  • Asset Management
  • Payments and assortment
  • Accounts owed
  • Cash and Expense Management
  • General Leader
  • Accounts owed

23. What square measures the most important edges for EbS monetary Users?

Ans:

There measure many user edges for EbS monetary Users that square measure extremely suggested square measure;

  • Centralized inter-unite setup and process.
  • Shared reference knowledge.
  • Flexible money positioning with multi-level access.
  • AP matching with rules-based engine.
  • Cash advances and travel authorization.
  • Open item reconciliation process.
  • Comprehensive monetary fund controls.
  • They can see Graphical hierarchies.

24. What square measures the most important edges for Psft monetary Users?

Ans:

There square measure many user edges for Psft monetary Users that square measure extremely suggested square measure :

  • Advanced assortment
  • Bill Presentment design
  • Cash basis accounting
  • Credit card processor integration
  • Advanced assortment

25. What’s Re-sequencing And Dynamic Routing In Mediator?

Ans:

It is a method of rearrangement messages to forestall them from getting in the incorrect format within the Oracle intermediary. Therefore, it widely acts as a re-sequencing of the topsy-turvy knowledge or message in an exceedingly consecutive method for a far better understanding of the work method severally. Hence, the complete method needs the re-sequencing of the message wide. this whole method is applicable for all operations or a desirable specific operation.

Dynamic Routing acts as a running technique to discover the precise routing path to unravel the arising drawback by rerouting to varied alternative methods or directions.

26. What’s Echo in Oracle Mediator?

Ans:

To make it act or answer a owed service the echo choice is employed for such a purpose. It wide helps within the swish functioning of the Oracle negociant while not the necessity of a particular route to run the service. The Oracle negociant accountable performs the various functions like assignment, transformation, scheduling, and far alternative. this may eventually facilitate echoing the Oracle negociant back to the applying.

27. What’s Schematron Validation?

Ans:

An inward message is valid by Schematron Validation. It for the most part supports Schematron version one.5 severally for collateral the messages. To validate the XML the Schema language is employed significantly.

28. What’s File DeBatching?

Ans:

When multiple messages are found in an exceedingly long line the user will choose to publish its alternative of message in an exceedingly mere range of batches severally. This whole method is significantly named as de-batching. The files like native format and XML square measure are supported for de-batching.

29. What’s the role of the Oracle Mediator?

Ans:

Oracle negociant carries out the key options that act as a key part to handle callbacks, came back responses, and faults or error problems severally. The Oracle negociant works as associate degree go-between between varied services and events for a major service invocation. Thus, the Oracle negociant provides services on validation, evaluating, routing rules, and far alternative. Therefore, the key options of the Oracle negociant square measure :

    1. 1. Synchronous and Asynchronous Interactions.
    2. 2. Transformations.
    3. 3. Header-Based Routing.
    4. 4. Validation.
    5. 5. Error Handling.
    6. 6. Event Handling.
    7. 7. Dynamic Routing.
    8. 8. Multiple half Message Support.
    9. 9. Java Callouts.
    10. 10. Oracle negociant Echo Support.

30. What’s the inspiration for Fusion Application?

Ans:

The application is essentially engineered on the open commonplace platform that tends to be terribly powerfully powerful for industrial-leading growth. The application seeks to produce business intelligence, security, looking capability, computer program framework, collaboration, and varied others supporting the Oracle Fusion Application.

31. What does one perceive concerning the term oracle fusion applications?

Ans:

Oracle fusion applications at the applications developed by Oracle, typically referred to as the next-generation applications. It’s designed and developed to support the previous Oracle application offerings like Oracle PeopleSoft enterprise, etc. This product is developed from scratch and victimizes Java as its programming language, and therefore the development is finished supporting the much used inputs from the Oracle customers.The oracle customers offer the data via the shopper council for this product application.

32. List out the 3 essential elements of the GL set of a book?

Ans:

The following are the 3 essential elements of the GL set of a book :

Accounting calendar:The accounting calendar typically refers to the accounting year and therefore the periods. It includes info concerning the accounting year and their periods. It additionally helps you outline the multiple calendars and assign the various calendars to every set of books.

Chart of accounts :The chart of accounts is the structure of the account that helps you outline the precise wants of your business or organization. It permits you to decide on a variety of account phases together with the length name and order of every segment.

Currencies:Currencies permit you to pick the purposeful currency for your set of works and additionally the opposite currencies that you just would really like to use to interact with the business and report constantly.

33. What does one realize about the target and offset accounts within the allocation formula?

Ans:

Target and offset accounts are the lines that represent the journal entry.

Target (T) : Is choice permits you to enter the account within the target line to administer the data concerning the destination for your allocation.The price that you just use within the target ought to be the constant parent value that’s employed in the B and C lines of the formula.

Offset (O) : this feature permits you to enter the account within the ascertained line to represent the account to use for allocation of the compensative debit or credit.The official account typically refers to a constant account because the formula line A to cut back the price by the allotted quantity.

34. What’s Replacement Of Process Like A Coincidentally Program Or A Coincidentally Manager just like compass point In Fusion?

Ans:

The entire method is engineered up for programming, defining, and running varied styles of jobs that are eventually run on high demand or run to schedule them for the long run.

35. List out the various segments that are on the market within the key flex fields in Oracle general ledger?

Ans:

The Oracle book of account key flex field permits you to own fifteen columns, each representing the phase. differing kinds of seconds on the market in Oracle book of account key flex field are :

  • Balancing phase
  • Cost Center phase
  • Intercompany phase
  • Account phase

36. List out the various statuses that are accessible within the accounting amount?

Ans:

There are completely different statuses accessible within the accounting amount. they’re listed below :

Opened: This standing means you can not enter or post journals.

Future enterable: This standing permits you to enter the journal however doesn’t permit you to post. It consists of a set range of the longer term enterable amount accessible within the set of books window. It additionally provides the flexibility to alter the amount of future enterable periods at any purpose in time.

Open: The open standing permits you to enter and post journals to any open amount. It additionally permits any range of periods to be opened, however this may weigh down the process and might confuse the purchasers for the users coming into the journal.

Closed: The closed standing doesn’t permit you to post any journals within the closed amount. you would like to open the closed amount before posting the journals. it’ll alter you to shut the amount manually once the monthly, quarterly or yearly process.

37. List out the essential elements of the GL set of a book?

Ans:

The following are the 3 essential elements of the GL set of a book :

Accounting calendar:The accounting calendar typically refers to the accounting year and also the periods. It includes info concerning the accounting year and their periods.

Chart of accounts:The chart of accounts is the structure of the account that helps you outline the precise desires of your business or organization.

Currencies:Currencies permit you to pick the useful currency for your set of works and additionally the opposite currencies that you just would really like to use to interact the business and report

  • It additionally helps you outline the multiple calendars and assign the various calendars to every set of books.
  • It permits you to decide on a variety of account sections alongside the length name and order of every segment.
  • It additionally helps you outline the multiple calendars and assign the various calendars to every set of books.

38. Did Anyone Deploy Fusion, and the Way Specifically They Are Doing?

Ans:

Only one such active event has been noted to this point, that has solely been proclaimed by the Oracle handout.

39. In short provide a concept concerning the advantages of flex fields?

Ans:

Flexfields includes the below-mentioned benefits :

    1. 1. Flexfields facilitate in configuring applications to produce support to your tu Yaar on accounting, codes and product.
    2. 2. Flex fields build use of the applying to validate worth|the worth} and value mixtures that are entered by the user.
    3. 3. Flex fields additionally facilitate in providing its in depth support to the multiple flex fields structures that depend on the info context.
    4. 4. Flexfields additionally facilitate in sanctionative the development of the intelligent keys.
    5. 5. Flexfields facilitate in configuring the application to capture the extra information.

40. In short list out the worth set security types?

Ans:

The following are the worth set security varieties accessible :

No security : This security kind means the safety is disabled for this worth set.

Hierarchical security : This security kind provides the options of the worths security and also the value hierarchy and combines them. This Security feature makes certain that any security that’s applied to the parent worth also will be applicable to the kid worth.

Non-hierarchical security : Within the non-hierarchical security kind, the safety is enabled, however the foundations of the ranked security don’t seem to be applicable.

41. shortly describe the various conversion rates obtainable in Oracle GL?

Ans:

There are 5 different kinds of conversion rates obtainable in Oracle GL. they’re listed below :

Spot: Spot is that the charge per unit supports the speed for a particular date.

User: User refers to the charge per unit that you just enter throughout the foreign currency.

Corporate: company refers to the charge per unit that helps in standardizing the rates of your company or organization. This rate typically refers to the quality market rate it’s determined by senior money management to be used throughout the organization.

User-defined: User-defined rate sort is the rate that’s outlined by an organization to satisfy the precise desires and needs of the business.

Emu fastened: this can be the charge per unit that’s employed by the country’s connection the year throughout the transition amount to the monetary unit currency.

42.Briefly describe the aim of the state journal?

Ans:

A Stat journal is employed to associate the applied math quantities with the financial amount by creating use of the applied math units of life. It additionally provides the flexibility to enter each applied math and also the financial quantity during a single journal entry line.

43.Do you have an inspiration of what percentage buttons are there beneath the a lot of actions button? What are they? What’s the standing of a newly entered journal?

Ans:

Yes, I do have an inspiration for the amount of buttons that are on the market beneath a lot of action buttons. There are 3 buttons by default for the manual journal entry type. They are: amendment currency, a lot of actions and a lot of details.

44. provides a temporary plan regarding flex field qualifiers in GL?

Ans:

There are different kinds of flex field qualifiers in GL. they’re pictured below :

1.Natural account : You would like to understand that every accounting flex field structure ought to contain just one natural account section. you may have to indicate the kind of the account as plus or liability, house owners equity, expense or revenue after you are putting in the values.

2.Reconciliation account : Every flex field structure ought to contain just one reconciliation account. Oracle GL is extremely addicted to guaranteeing all the journals balance for every reconciliation section.

3.Value center : It’s needed by the Oracle assets that are utilized in several of the Oracle assets reports and by the Oracle advancement. I’m accustomed to generating account numbers. you’ll conjointly utilize the value Center section that permits or provides you with the oracle apps coaching and Oracle getting.

4.Intercompany : The oracle GL is versatile because it mechanically uses intercompany segments to trace the intercompany transactions happening with one set of books. This section maintains a similar price set and therefore the same values because of the reconciliation section.

45.Can you describe a given plan regarding the distinctive feature of an Infobahn financial gain account and therefore the purpose of the dealing calendar?

Ans:

The net financial gain account is employed by Oracle GL to capture the activity of all the revenue and therefore the expense accounts. This helps in scheming the common balance for the maintained earnings. The dealing calendar is employed in Oracle GL to modify the common balance process, and it’s created solely with the valid business days mentioned.

46.How is security enabled in Oracle fusion applications?

Ans:

Oracle fusion applications have return up with the wide well-known options like :

  • RBAC
  • Privacy
  • Data security
  • Function privacy

Access provisioning and identity management : Within the initial step, the application creates an Associate in Nursing initial user, that is very counseled and necessary. Oracle Fusion Middleware is integrated with the Oracle fusion applications to form the Oracle IM out there. the opposite varied potentialities to confirm security embody user identities being managed and programmed, user account linking, OIM progress, user management management etc.

Segregation of duties policies : This program is liable for process, approving, recording, characteristic or preventing the varied programming errors over management, information transformation, tools, technologies to access everything in a very free flow.

47.How concerning the audit feature in Fusion Application?

Ans:

The Oracle Fusion Middleware Audit method extends to all or any varieties of work-related activities of the Fusion Application. Responsibility for any work method is greatly controlled alone by the audit feature.

48.However concerning the Approval Management in Fusion Application?

Ans:

In Fusion Applications, the human progress is handled solely by AMX,which is the assignment manager to model the approval pattern supporting the work wants and preferences.

49. Will Fusion Applications have flex field features?

Ans:

It is quite justifiable mentioned that the Fusion Application features a flex field perform which usually includes 3 sorts :

    1. 1. Key Flexfields
    2. 2. Descriptive Flex Fields
    3. 3. intensive Flex Fields

These 3 styles of flex field facilitate the customization of Associate in Nursing application for implementers with the only support of Oracle Fusion Applications.

50.However concerning the info model for Fusion?

Ans:

The global organization, with the help of logical information husking,needed a flexible company structure.

    1. 1. The various bunnies are liable for and handle the group action details.
    2. 2. Code sets are used with totally different business units.
    3. 3. It solely uses a gradable model to supply consistency within the organization of the business method.

Access provisioning and identity management :

finally, for the initial setup, the framework generates an Associate in Nursing initial user that’s extremely counseled and needed for the complete setup. For users to have access to Oracle IM, it must be linked with the Oracle Fusion Middleware and the Oracle Fusion Application. varied choices embody user account connections, user identities are controlled and designed, user management is managed, OIM progress is additionally considerably managed within the method.51. However, is the advancement managed in Oracle Fusion?

Ans:

In the Fusion Applications, the human advancement is only managed by the AMX that acts as Associate in Nursing assignment manager to model down approval patterns supporting your work wants and preferences severally. 19. however concerning the audit feature within the Fusion Application.

52. Did anybody Deploy Fusion, and specifically the manner specifically unit of measurement They Doing?

Ans:

Till date very restricted information. Few months back Oracle press free announced one winning announcement, this might be an area of Associate in Nursing early parent program. There’s just one live consumer that has implemented some Oracle Fusion Applications utility in Associate in nursing augmentation state of affairs.

53. What unit of measurement fully completely different available preparation selections square measure space units available For Fusion?

Ans:

Oracle Fusion Applications is available with the next preparation choices :

On premise, hosted by the enterprise :

Public cloud (available to the ultimate public. , hosted over the net by Oracle, package as a service (SaaS) , or Oracle business partners giving business methodology outsourcing (BPO) solutions.

Personal cloud (available internally behind a firewall. , hosted as a SaaS or BPO giving Hybrid, Associate in Nursing implementation of every on premise and cloud.

54. What’s Early Parent Of Oracle Fusion Applications?

Ans:

The Oracle Fusion Applications Early parent consumer Program (EAP) is by invite only and permits strategic customers to urge direct active access to the next-generation Fusion Applications package before general accessibility.

Oracle Highlighted the next services as an area of its early parent program :

1. Oracle development observance of service requests : Users service requests square measure Monitored by development Special coaching job of system measuring system and enterprise resources Development will host a kickoff meeting for the project, and is directly involved in coaching job purchasers and system measuring system resources.

2. Oracle development vetting of consumer use cases : Oracle development resources square measure directly involved in reviewing the customer’s unreal use of Oracle Fusion Applications to form certain that the customer’s wants are met.

3. Customers have direct input to Oracle development : As customers bear the implementation, they’ll notice some utility doesn’t meet their specific wants, which means they’re a unit ready to have direct input back to development to handle these issues. However, this is {often|This can be} often extra suited to careful purposeful issues, not major purposeful areas.

Oracle development monitors consumer systems every time before and once go-live.

55.But regarding the knowledge Model For Fusion?

Ans:

Oracle Fusion Applications uses a unified info model that might be a superset of E-Business Suite, PeopleSoft, JD Edwards, and Siebel entities and attributes. you’ll extend this info model whereas maintaining consistent linguistics. Logical info marking offers versatile enterprise structures for international organizations.

Reference info sets alter business units to share reference info. Reference info is managed by sets. Transactional info is managed or banded by business units. you’ll be able to assign sets of codes to each business unit. Oracle Fusion Applications uses Trees, a hierarchy model that offers versatile hierarchies for cross line of business processes.

56. What’s this special For Fusion User Interface?

Ans:

Compared to various Oracle applications, Fusion bug is deliberately to be higher of breed. It’s customer-driven ANd has an intuitive form of the applications that ends in big productivity gains.

57.But regarding the Approval Management In Fusion Application?

Ans:

In Fusion, AMX may be a difficult assignment manager at intervals of human work allowing you to model difficult approval patterns supported business rules.

58. However, regarding Audit Feature In Fusion Application?

Ans:

Fusion Application implements Oracle Fusion Middleware Audit Framework to handle all .In various words as typical audit features like providing a live of responsibleness. This framework cowl several key audit choices driven by compliance, monitoring, and analytics requirements.

59. What sq. measures the alternative Replacement Feature In Fusion that produces A distinction To east by south User?

Ans:

Yes there unit of measurement range of them, here unit of measurement few :

  • Business Units is replaced operational Units.
  • Access management Governor replaces OICM.
  • Date power replaces DateTrack.

60. What’s Replacement Of method Like concurrent Program Or concurrent Manager like east by south In Fusion?

Ans:

Oracle Enterprise hardware provides the ability to stipulate, schedule, and run different types of jobs. you’ll run jobs on demand, or schedule them to run inside the longer term.

61. What square measures the Flexfield qualifiers?

Ans:

A key Flexfield qualifier is sort of a label which will be hooked up to a specific key Flexfield phase.The application is going to be ready to establish a phase through this key Flexfield qualifier. Here square measures the categories of Flexfield qualifiers.

  • Natural account
  • Balancing account
  • Cost center
  • Intercompany

62. Tell the distinction between KFF and DFF.

Ans:

The variations between Key Flexfield(KFF. and Descriptive Flexfield(DFF) are:

  • KFF could be a distinctive symbol, and DFF is employed to capture extra data.
  • KFF could be a necessary field, Associate in Nursing DIFF is an ex gratia field.
  • KFF is application-specific, and DFF is type specific.
  • KFF is held on within the phase column, and DFF is held on within the attribute column.

63. what’s a group of Books, and within which table the Set of Books is stored?

Ans:

Set of Books is beneficial to spot a corporation or fund among Oracle Applications.It shares a standard chart of accounts structure, calendar, and useful currency. It’s held within the GL_SETS_OF_BOOKS table.

64. What tabbed regions are offered within the Set of Books definition form?

Ans:

The below 5 tabbed regions are offered within the Set of Books definition type.

  • Closing
  • Journaling
  • Average Balances
  • Budgetary management
  • Multiple coverage Currencies

65.Make a case for dynamic insertion?

Ans:

The process of inserting new valid mixtures into a mixtures table from a type that isn’t mixtures type is called dynamic insertion. If you permit dynamic insertion for key Flexfield,a user will enter a brand new combination of phase values from a far off key type within the Flexfield window.

66. What are the kinds of imported Sets?

Ans:

There are eight kinds of price sets :

  • None
  • Independent
  • Dependent
  • Table
  • Special
  • Pair
  • Translated freelance
  • Translated Dependent

67. That report will we have a tendency to use to spot duplicate suppliers?

Ans:

A provider audit report is employed to spot duplicate suppliers.

68. What are the statuses of the associate accounting period?

Ans:

There are five statuses of associate accounting amounts.

Never Open: We have a tendency to cannot enter or post journals.

Future Enterable: We are able to enter the journal however cannot post it.

Open: We are able to enter and post journals at intervals the open amount.

Closed: We have a tendency to not post journals. If we wish to post journals, we are able to open them.

Permanently Closed: These accounting periods can not be reopened.

69. What account book tables can get wedged once a journal is created?

Ans:

When we produce a journal,it will impact the subsequent tables.

  • GL_JE_BATCHES
  • GL_JE_HEADERS
  • GL_JE_LINES

70. What’s the formula for making allocation journals?

Ans:

The formula for making allocation journals is,

  • A*B/C

A – It’s the value pool that may be allotted for the journal. This could be associated with quantity or account balance.

B – It’s a dividend of the issue that divides the value pool for the allocation.

C – It’s the divisor of the issue. It will be a variety or applied math account.

71. What are the stipulations for conversion?

Ans:

The following are the stipulations for conversion.

  • Define new currencies
  • Enable seeded currencies
  • Define rate sorts
  • Enter daily rates

72. What’s the market share of Oracle Fusion financials?

Ans:

According to analysis Oracle Fusion Financials contains a market share of one.1%. So, you continue to have the chance to maneuver ahead in your career in Oracle Financials Cloud.

73. What does one have to be compelled to realize Oracle Financials?

Ans:

According to a survey, out of the client base of Oracle Financials, twenty seventh of them are code, twenty second of them are banking, thirteen of them are info Technology and Services, and 6 June 1944 of them are monetary Services. therefore there’s a high demand for Oracle Financials developers. These queries can assist you in evaluating the dream job that you just asked for.

74. Once was Oracle Fusion ERP named a leader?

Ans:

Austin, Texas—May thirteen, 2021 Oracle Fusion Cloud Enterprise Resource coming up with (ERP. has been named a pacesetter in 2021 Gartner “Magic Quadrant for Cloud Core monetary Management Suites for Midsize, massive and world Enterprises” for the fifth consecutive year.

75. What makes Oracle Fusion the simplest cloud platform?

Ans:

Oracle Fusion Applications are driven by 5 tenets targeted on a customer-first attitude, with the industry’s most complete cloud, engineered on the simplest technology platform, delivering the quickest innovation, and a contemporary user expertise for our customers.

76. What does one ought to comprehend Oracle Cloud ERP?

Ans:

Oracle Cloud ERP offers a comprehensive set of enterprise finance and operations capabilities, as well as financials , accounting hub, procural , project management, enterprise performance management, risk management, and subscription management.

77. What is the best cloud ERP for midsize businesses?

Ans:

Oracle Fusion Cloud ERP Named a pacesetter for Fifth Straight Year in 2021 Gartner Magic Quadrant for Cloud Core money Management Suites for Midsize, giant and world Enterprises Oracle placed furthest to the proper for completeness of vision and highest for ability to execute compared to nine different vendors Austin, Texas.

78. What is the Best ERP software system for tiny businesses?

Ans:

SAP Business ByDesign (ByD. could be a comprehensive cloud enterprise resource coming up with a software system (Cloud ERP. that’s sold and operated as software system as a service (SaaS. by SAP SE. It’s designed for tiny to medium-sized enterprises in addition to subsidiary businesses.

79. What does one ought to comprehend Oracle Cloud financials?

Ans:

Oracle Cloud Financials Deliver decisive insights into your company’s money position and profitableness with a comprehensive world answer designed for organizations of each size and trade. Use Oracle Fusion Cloud Financials to assist fulfill your finance team’s and company’s goals. Pivot forward and outline your future.

80. What square measures the business attributes in Oracle Financials?

Ans:

The core task of Oracle Financials applications is to trace the acceptable business and accounting attributes of a dealings. Business attributes square measure tracked within the product modules and embrace such details as commercialism partner, material, quantity, price, agent, employee, tax, addresses, dates, and so on.

81.The way to reason transactions in Oracle Financials?

Ans:

Oracle Financials permits you to reason and classify your transactions to the amount of coarseness needed to replicate every of those organizations. one dealings are often classified as follows: On the Legal axis: By company or different legal entity, by teams of corporations, and by institution.

82.The way to improve business processes with Oracle Financials?

Ans:

Improve business processes with integration to Oracle Financials and GetThere. Enforce expense policies with machine-driven compliance checks against policies, tailored approvals, and selective audits. cut back month-end shut time from days to hours mistreatment touchless venture rules-based process.

83. What’s cloud finance?

Ans:

Financial management on the cloud is the next logical step from spreadsheets and manual processes. It decreases error incidence level to virtually negligible. It helps to urge money reports quickly and handy. A business owner currently will industry health to investors at any time & anyplace.

84. What’s Oracle money leverage?

Ans:

Oracle’s money leverage is that the degree to which the firm utilizes its invariable securities and uses equity to finance comes. corporations with high leverage square measure are sometimes thought of to be at money risk.

85. What’s oracle money consolidation and shut cloud-FCCS?

Ans:

Oracle unrolled money Consolidation and shut Cloud Service (FCCS. and brought key components of Titan money Management (HFM. and money near to the Cloud.

86. What was the initial name of the corporate Oracle?

Ans:

Oracle started in 1977 as a geographical region startup referred to as software system Development Laboratories. The name eventually modified to Oracle and therefore the company became illustrious for his or her pioneering information technology.

87. What is the international unleash of Oracle Financials?

Ans:

Oracle Financials Applications square measure a part of unleash twelve, “The international Business Release”. we predict worldwide each as with reference to or involving the whole earth and facilitating your worldwide operations by being comprehensive and as well as everything you would like.

88. What to expect from Oracle Financials cloud unleash 12?

Ans:

Upgrade-Safe Reference leader – ranging from unleash twelve, pre-defined roles that square measure shipped with Oracle Applications Security are going to be fastened down. Customers won’t be ready to modify the useful and information security policies that square measure related to these roles.

89. What square measures the advantages of Oracle unleash 12?

Ans:

Release twelve makes it easier and fewer dear for you to implement, manage, and scale international applications. cut back the price and quality of representing your business within the software system. With tools like the Accounting Setup Manager and Legal Entity Configurator, Oracle Financials, unleash twelve simply adapts to your setting.

90. What’s the aim of associate Oracle Financials application?

Ans:

Oracle Financials applications square measure a set of this suite and square measure a family of products designed to capture and analyze your money information on a worldwide basis.

91. What are options of Oracle ten G unharness 2?

Ans:

Oracle information ten g unharness two includes spatial property support, next-generation options, and different options that are exploited by the monetary applications. The cumulative impact of getting a typical knowledge model, all applications on one instance, and also the applications themselves absolutely integrated, is that every one of your data is in one place.

92.That isn’t any longer accessible in Oracle security manager unharness 12?

Ans:

A Simplified User expertise for the IT Security Manager – before unharness twelve, security administration functions were distributed across Oracle Identity Management (OIM. and Authorization Policy Manager (APM. . In unharness twelve, these functions are delivered through one interface – the safety Console. OIM and APM are not any longer accessible in R12.

93. Is there a parallel upgrade in Oracle information twelve C?

Ans:

Oracle information twelve c introduces the new Parallel Upgrade Utility, catctl.pl. This utility replaces the catupgrd.sql script that was employed in earlier releases. although you’ll still use the catupgrd.sql script, it’s deprecated beginning with Oracle information twelve c and can be removed in future releases.

94. What’s the distinction between Oracle Fusion and Oracle Cloud?

Ans:

Oracle Cloud on the opposite hand is wherever the Oracle Fusion Applications reside. therefore in contrast to the Oracle point On Premise that accustomed be hosted on servers/data centers in consumer premises, the Oracle Fusion Applications for a consumer or keep in remote servers and therefore the term ‘Cloud’.

95. What’s the complete type of point in Oracle?

Ans:

Oracle point may be a set of integrated business applications provided by Oracle. its associate abbreviation for its full name, Oracle E-Business Suite. It combines a listing of Oracle applications that facilitate businesses with a good sort of their processes.

96. What’s the distinction between Oracle point and fusion?

Ans:

Oracle point is completely different from Oracle Fusion Cloud. Each has its merits and demerits. But still, the fusion cloud is way advanced and has the most effective computer programme.

97. Which is better: point 11i or Fusion apps?

Ans:

Here are some reasons why: It’s positioned because of the next-generation Business Applications resolution by Oracle It’s designed on a service-oriented design and SaaS model. All in all, it definitely isn’t a nasty selection. Fusion is nice however, if you’re victimization point 11i currently, upgrading to R12 can be higher as an associate initial step.

98. What’s the metal workplace used for in Oracle Fusion?

Ans:

Financial coverage Studio may be a customer-based monetary management platform accustomed to build Oracle Fusion’s monetary reports. This is often rather like Oracle Applications FSG files. This metal workplace is specializing in the balances in GL. It Uses drag-and-drop options to create a grid to arrange the monetary report rows, columns and sections.

99. However, is the Oracle monetary coverage studio used?

Ans:

Oracle monetary coverage Studio is employed to form monetary reports supporting the GL balances cube knowledge. Then, use the monetary coverage Center to look at and drill into reports.

100. What reasonable tool is frozen dessert from Oracle?

Ans:

Parfait may be a static code analysis tool from Oracle Labs that finds vulnerabilities in internet applications written in C/C++, Java, and Python. artificial language style, semantics, algorithms, and implementation with a stress on convenient use of correspondence victimization multicores and GPUs.

Are you looking training with Right Jobs?

Contact Us

Popular Courses