Sas bi interview questions LEARNOVITA

Best SAS BI Interview Questions and Answers [LEARN NOW]

Last updated on 23rd Sep 2022, Blog, Interview Question

About author

Sanjay (Sr Big Data DevOps Engineer )

Highly Expertise in Respective Industry Domain with 7+ Years of Experience Also, He is a Technical Blog Writer for Past 4 Years to Renders A Kind Of Informative Knowledge for JOB Seeker

(5.0) | 13265 Ratings 1472

1. What’s SAS Business Intelligence?

Ans:

SAS business intelligence has analytical capabilities like statistics, reporting, data processing, predictions, statement and improvement.They assist in obtaining information within the format desired. It helps in raising the quality of information.

2. Where to Use SAS Business Intelligence?

Ans:

SAS Bi provides the knowledge regarding associate degree enterprise once required. It provides this info in custom format. SAS Bi integrates information across the enterprise and delivers the self-service reportage and analysis. This consumes less time for responding requests and for business uses to look at the knowledge. associate degree integrated, versatile and sturdy presentation layer for SAS Analytics with full breadth is additionally offered by SAS Bi. of these area units integrated inside the context of business for higher and quicker decision making.

3. What’s Business Intelligence?

Ans:

As the name suggests it’s the Intelligence one gains from the business; regarding the business.Generally it’s achieved by numerous information deposits, data processing and reportage tools and techniques. These tools and techniques facilitate the system to supply the right info to the right individuals at the right time and in the right format. Thus call manufacturers will consider their business of constructing selections rather than dalliance in excavation plies of enterprise information.

4. However SAS deals with Business Intelligence?

Ans:

SAS has developed a business intelligence resolution named as SAS Enterprise Intelligence Platform. It permits the users to extract and rework enterprise wide information into an absolutely integrated reportage warehouse, resulting in a lot of usable business information and simpler decision making.

With the means; the platform is structured and therefore the way data (The data is explored in details at the below sections) is handled; it becomes possible to represent the only version of truth to the meant users.SAS stores {the information|the info|the information} just once that and shares its data across all the applications managing that information which could be ETL tool making an attempt to update that information or data processing tool making an attempt to dig out that data for a few ad-hoc queries or can be reportage tool manufacturing monthly report for the business.

5. What’s METADATA?

Ans:

Metadata is usually referred as “data regarding information”; however i’d wish to say it because it is nothing however further info of your data.Usually several applications that handle {the data|the info|the info} would like some basic info regarding it from their perspective; for instance a information system wherever you’re about to save the info has to know the user desires the info to be saved? thus after you hearth a produce table command on the information is nothing however you provide that information to the information system. In an additional specific term you outline the table structure that is recognized as table data.

In another example once some reportage application has to manufacture the weekly report it wants the knowledge regarding the fields on the report, format of these fields that area unit about to be delineated to the user; what all information tables its about to deal with; within which library or schema they’re situated etc. etc. All those terms are units referring to nothing apart from data.

So it’s the same with SAS as well; within the context of SAS; data is the info regarding all the resources utilized in the availability of Bi. The name of the column instead of the particular values hold on inside it. info regarding a way to browse in information from non SAS locations. Description of report content instead of the particular report itself.

6. What’s SAS data Repository?

Ans:

It is the placement wherever all this data is saved in some specific format.SAS stores its data in a centralized repository; that successively is managed by SAS data Server. This data is then shared with all the applications below SAS Open data design. This helps SAS in achieving single storage of information and consistency of the knowledge among all the applications victimizing it.

7. What’s SAS Enterprise Intelligence Architecture?

Ans:

8. What’s SAS Application Server?

Ans:

SAS application server could be an approach of grouping along totally different logical servers.A logical server is nothing however a bunch of 1 or additional servers. may be a bunch of logical space servers; a bunch of the many space servers.Or a logical keep method servers etc.On SAS Application servers these differing types of logical servers square measure sometimes classified along. totally different logical servers collaborating to create SAS application server square measure SAS Work house servers, SAS keep method servers, SAS OLAP Server, SAS Grid Server, SAS Batch Server and SAS/Connect Server.

9. What square measures sas bismuth dashboard components?

Ans:

Datamodel, dashboard, indicator, ranges.

10. Wherever square measure dashboard components are created and maintained?

Ans:

SAS bismuth dashboard internet application.

11. What square measures the element of range?

Ans:

Code interval,interval, label, color.

12. What percentage show varieties available in the sas bismuth dashboard?

Ans:

Eight.

13. What square measures the kinds of interactive show types?

Ans:

  • Interactive outline chart and detail chart.
  • Interactive outline chart and detail plot.

14. Make a case for the ideas and capabilities of Business Intelligence?

Ans:

  • Business Intelligence is all regarding processes, skills, technologies, practices and applications used for supporting higher cognitive processes.
  • Business Intelligence applications may perform.
  • Centrally initiated by the business desires.
  • It includes call web, question reportage, OLAP, data processing, statement.

15. Explain the Dashboard within business intelligence?

Ans:

A dashboard in business intelligence permits Brobdingnagian information and reports to be browsed during a single graphical interface. they assist in creating quicker selections by replying on measurable information seen at a look. they’ll even be wont to get into details of this information to investigate the basis reason for any business performance. It represents the business information and business state at a high level. Dashboards may also be used for price management. Example of want of a dashboard: Banks run thousands of ATM’s. they have to understand what quantity money is deposited, what quantity is left etc.

Dashboards in business intelligence are employed for fast prototyping, biological research and preparation for all databases, operational applications or unfold sheets through a corporation.

A dashboard in bismuth permits Associate in Nursing enterprise’s status/position, heading to, by exploitation graphs, maps and charts. The drill-down and roll-over capabilities permits organizing things while not revealing necessary data. it’s absolutely customizable, as well as free-form style choices. Dashboard consolidates statistics of business into Associate in Nursing easy-to-read page.

16.Make a case regarding SAS Business Intelligence?

Ans:

SAS business intelligence has analytical capabilities like statistics, reporting, data processing, predictions, statement and improvement. they assist in obtaining information within the format desired. It helps in the quality of information. SAS bismuth provides the data regarding Associate in Nursing enterprise once required. It provides this data in made-to-order format. SAS bismuth integrates information across the enterprise and delivers the self-service reportage and analysis. This consumes less time for responding requests and for business uses to look at the data. Associate in Nursing integrated, versatile and sturdy presentation layer for SAS Analytics with full breadth is additionally offered by SAS bismuth. of these square measure integrated among the context of business for higher and quicker higher cognitive process.

17. Make a case for the ideas and capabilities of Business Object?

Ans:

A business object may be wont to represent entities of the business that square measure supported within the style. A business object will accommodate information and also the behavior of the business related to the entity. A business object may be any entity of the event surroundings or a true person, place or method. Business objects square measure most typically used and may be utilized in businesses with volatile desires.

18. What’s a broad forged agent?

Ans:

A broadcast agent permits automation of emails to be distributed. It permits reports to be sent to totally different business objects. It allows users to settle on the report format and send via SMS, fax, pagers etc. broadcast agents permit the flexibility to the users to receive reports sporadically or not. they assist to manage and schedule the documents.

19. What’s a universe? make a case for the kinds of universes in business objects?

Ans:

Mapping information within the information is completed by a linguistics layer referred to as the Universe. It isolates the last word usage from advanced structures of information. The universe’s square measure – Secured – Changes created within the universe may be exported. the opposite 2 square measure Personal and Shared.

20. What square measure the softwares and applications that square measure is most often utilized by SAS bismuth applications developers?

Ans:

  • SAS AppDev Studio
  • SAS A/F
  • SAS/Internet

21. What square measures the applications primarily utilized by business analysts?

Ans:

  • SAS bismuth dashboard
  • SAS Enterprise Guide
  • SAS data Map Studio
  • SAS OLAP Cube Studio
  • SAS keep method
  • SAS Visual bismuth

22.However can you find the SAS platform applications?

Ans:

  • Go to SAS >> All Programs>>SAS

23. However, can you locate SAS platform applications on the market from an internet browser?

Ans:

  • Start>>internet read the links keep as favorites in web mortal

24. Why is the SAS Add-in for Microsoft workplace not on the market within the SAS cluster from the Windows begin menu?

Ans:

The SAS add-in could be a computer code element that’s on the market from among Microsoft stand out, Microsoft Power and Microsoft Word.

25. What’s the limit of the quantity of the rows and columns on the market within the worksheet?

Ans:

1 million rows and one6000 columns

26. What square measures many choices for making reports in net Report Studio?

Ans:

There square measure 3 choices:

  • Report wizard that consists of 5 steps.
  • Templates that contain report layout info.
  • Edit mode, which offer full management over all aspects of report creation.

27. What’s the first knowledge supply for the WRS?

Ans:

Information maps

28. What number kinds of prompts square measure there?

Ans:

Four types:

  • Dynamic prompts
  • Cascading prompts
  • Relative date/Time prompts
  • Range prompts

29. What number varieties prompting framework is counteracted to?

Ans:

Design time:Making the framework to raise queries ANd have the results passed to the application.

Run time: Displaying the prompt in an application and processing the user input.

30. What’s Sas Business Intelligence?

Ans:

SAS business intelligence has analytical capabilities like statistics, reporting, data processing, predictions, prediction and improvement. they assist in obtaining knowledge within the format desired. It helps in up quality of knowledge.

31. Where to Use Sas Business Intelligence?

Ans:

SAS bismuth provides the knowledge concerning AN enterprise once required. It provides this info in custom-built format. SAS bismuth integrates knowledge across the enterprise and delivers self-service coverage and analysis. This consumes less time for responding requests and for business uses to look at the knowledge. AN integrated, versatile and sturdy presentation layer for SAS Analytics with full breadth is additionally offered by SAS bismuth. of these square measure integrated inside the context of business for higher and quicker higher cognitive process.

32. What’s Business Intelligence?

Ans:

As the name suggests it’s the Intelligence one gains from the business; concerning the business. Typically, it’s achieved by numerous knowledge storage, data processing and coverage tools and techniques.These tools and techniques facilitate the system to produce right info to right individuals at right time and right format. So, call manufacturers will consider their business of creating selections rather than delay in creating by removing plies of enterprise knowledge.

33.However Sas Deals With Business Intelligence?

Ans:

SAS has developed a business intelligence answer named as SAS Enterprise Intelligence Platform. It permits the users to extract and remodel enterprise wide knowledge into an absolutely integrated coverage warehouse, resulting in a lot of usable business knowledge and more practical higher cognitive processes.

With the approach; the platform is structured and therefore the way data (The data is explored in details at the below sections) is handled; it becomes possible to represent the one version of truth to the supposed users. SAS stores {the knowledge|the info|the information} just one occasion that and shares its data across all the applications coping with that knowledge which could be ETL tool making an attempt to update that knowledge or data processing tool making an attempt to dig out that data for a few ad-hoc queries or may be coverage tool manufacturing monthly report for the business.

34. What’s Metadata?

Ans:

Metadata is usually referred as “data concerning knowledge”; however i’d wish to say it because it is nothing however extra data of your data.Usually several applications that upset {the data|the info|the data} want some basic information concerning it from their perspective; for instance, a information system wherever you’re about to save the information must know the user needs the information to be saved? Thus, after you fireplace a product table command on the information is nothing, however you offer that data to the information system. in additional specific term you outline the table structure that is gets recognized as tables information.

In another example, once some coverage application must turn out the weekly report it wants the data concerning the fields on the report, format of these fields that square measure about to be portrayed to the user; what all information tables it’s about to deal with; during which library or schema they’re placed etc. etc. All those terms square measure referring to nothing aside from information.

35. What’s Sas information Repository?

Ans:

It is the placement wherever all this information is saved in some specific format. SAS stores its information in a centralized repository; that successively is managed by SAS information Server. This information is then shared with all the applications underneath SAS Open information design. This helps SAS in achieving single storage of information and consistency of the data among all the applications victimizing it.

36. What’s Sas Enterprise Intelligence Architecture?

Ans:

It is a platform designed for Business intelligence answers. It’s got completely different elements or tiers. The information sits aboard these tiers and works as glue to stay off these layers alone.

37. Wherever square measure Dashboard elements square measure Created And Maintained?

Ans:

Sas metal dashboard net application

38. Make a case for Sas Business Intelligence?

Ans:

SAS business intelligence has analytical capabilities like statistics, reporting, data processing, predictions, foretelling and optimisation. they assist in obtaining knowledge within the format desired. It helps in raising the quality of information.

SAS metal provides the data concerning associate enterprise once required. It provides this data in customized format. SAS metal integrates knowledge across the enterprise and delivers self-service coverage and analysis. This consumes less time for responding requests and for business uses to look at the data. associate integrated, versatile and sturdy presentation layer for SAS Analytics with full breadth is additionally offered by SAS metal. of these square measure integrated among the context of business for higher and quicker deciding.

39. Make a case for The ideas And Capabilities Of Business Object?

Ans:

A business object may be accustomed to represent entities of the business that square measure supported within the style. A business object will accommodate knowledge and also the behavior of the business related to the entity. A business object may be any entity of the event setting or a true person, place or method. Business objects square measure most typically used and might be utilized in businesses with volatile wants.

40. What’s a Broad forged Agent?

Ans:

A broadcast agent permits automation of emails to be distributed. It permits reports to be sent to completely different business objects. It additionally allows users to settle on the report format and send via SMS, fax, pagers etc. broadcast agents permit the flexibility to the users to receive reports sporadically or not. they assist to manage and schedule the documents.

41. What square measures the options of SAS?

Ans:

The following square measure the options of SAS:

  • Strong knowledge Analysis talents. sturdy knowledge Analysis Ability is the 1st feature of SAS software package and programming language
  • Flexible four Generation programing language (4GL
  • SAS Studio
  • Support for varied formatting
  • Management
  • Report Output Format
  • Data Encryption Algorithms

42. Mention a few capabilities of SAS Framework.

Ans:

43. What’s the performance of the output statements during a SAS Program?

Ans:

You can use the OUTPUT statement to avoid wasting outline statistics during a SAS knowledge set. This info will then be accustomed to produce made-to-order reports or to avoid wasting historical info using a couple of methods.

  • You can use choices within the OUTPUT statement to
  • Specify the statistics to avoid wasting within the output knowledge set,
  • Specify the name of the output knowledge set, and
  • Compute and save percentiles not mechanically computed by the aptitude procedure.

44. What’s the performance of a Stop statement during a SAS Program?

Ans:

Stop statement causes SAS to prevent processing this knowledge step at once and resume the process statement when the tip of current knowledge step.

45. What’s the distinction between mistreatment drop = knowledge set possibility in knowledge statement and set statement?

Ans:

If you are doesn’t need to method bound variables and you do not need them to seem within the new knowledge set, then specify drop = knowledge set possibility within the set statement.Whereas If need to method bound variables and don’t need them to seem within the new knowledge set, then specify drop = knowledge set possibility within the knowledge statement.

46. Given an associate degree unsorted knowledge set, a way to browse the last observation to a replacement knowledge set?

Ans:

We can browse the last observation to a replacement knowledge set mistreatment end= knowledge set possibility.

For example:

  • data work.calculus;
  • set work.comp end=last;
  • If last;
  • run;

Where calculus could be a new knowledge set to be created and comp is that the existing knowledge set. last is that the temporary variable (initialized to 0) that is ready to one once the set statement reads the last observation.

47. What’s the distinction between SAS functions and procedures?

Ans:

Functions expect argument values to be equipped across associate degree observation during a SAS knowledge set whereas a procedure expects one variable value per observation.

For example:

  • data average ;
  • set temp ;
  • run ;

Here arguments of mean performance are taken across associate degree observation. The mean perform calculates the common of the various values during a single observation.

  • proc type ;
  • by month ;
  • run ;
  • proc means that ;
  • by month ;
  • var avg temp ;
  • run ;

48. What are the variations between total performance and mistreatment “+” operator?

Ans:

SUM performs the total of non-missing arguments whereas “+” operator returns a missing value if any of the arguments are missing.

49. What are the variations between PROC means that and PROC SUMMARY?

Ans:

PROC means that produces subgroup statistics only if a BY statement is employed and therefore the computer file has been antecedently sorted (using PROC SORT) by the BY variables.PROC outline mechanically produces statistics for all subgroups, providing you with all the data in one run that you simply would get by repeatedly sorting an information set by the variables that outline every subgroup and running PROC means that. PROC outline doesn’t turn out any info in your output. therefore you may have to be compelled to use the OUTPUT statement to form a replacement knowledge SET and use PROC PRINT to envision the computed statistics.

50.What would be the results of the subsequent SAS performance (given that thirty one Dec, 2000 is Sunday)?

Ans:

  • Weeks = intck (‘week’,’31 dec 2000’d,’01jan2001’d);
  • Years = int ck (‘year’,’31 dec 2000’d,’01jan2001’d);
  • Months = int ck (‘month’,’31 dec 2000’d,’01jan2001’d);

Here, we are going to calculate the weeks between thirty first December, 2000 and first Gregorian calendar month, 2001. The thirty first December 2000 was a Sunday. Therefore, the first Gregorian calendar month 2001 is a Mon within the same week. Hence, Weeks = 0Years = one, since each the times are in numerous calendar years.Months = 1 ,since each the times are in numerous months of the calendar.

51. Suppose the variable address stores the subsequent expression:

Ans:

209 RADCLIFFE ROAD, CENTER town, NY, 92716

52. What’s the length appointed to the target variable by the scan function?

Ans:

200

53. What’s the purpose of tranwrd function?

Ans:

TRANWRD replaces or removes all occurrences of a pattern of characters inside a personality string.

54.What would be the worth of a month at the top of knowledge step execution and the way several observations would be there?

Ans:

  • Value of month would be thirteen.
  • No. of observations would be one.

55. However, do dates add SAS data?

Ans:

  • Data is central to each knowledge set. In SAS, knowledge is offered in tabular type wherever variables occupy the column area and observations occupy the row area.
  • SAS treats numbers as numeric knowledge and everything else falls below character knowledge. Thus SAS has 2 knowledge sorts numeric and character.
  • Apart from these, dates in SAS are drawn in a very special way compared to different languages.

56. What’s the utilization of the would come with a statement?

Ans:

%INCLUDE statement reads a whole file into the present SAS program you’re running and submits that file to the SAS System right away.

57. However does one use the do loop if you don’t shrewdly repeatedly you ought to execute the do loop?

Ans:

58. What’s the distinction between do whereas and do until?

Ans:

An important distinction between the DO till and DO whereas statements is that the DO whereas expression is evaluated at the highest of the DO loop. If the expression is false the primary time it’s evaluated, then the DO loop ne’er executes.

59. However, does one specify the quantity of iterations and specific conditions among one do loop?

Ans:

  • data work;
  • do i=1 to twenty until(Sum>=20000);
  • Year+1;
  • Sum+2000;
  • Sum+Sum*.10;
  • end;
  • run;

This unvarying DO statement allows you to execute the DO loop till total is bigger than or adequate 20000 or till the DO loop executes ten times, whichever happens 1st.

60. What area unit the parameters of the Scan function?

Ans:

This is however the scan performed is employed.

  • scan(argument,n,delimiters)
  • n specifies that word to scan, and
  • delimiters are unit special characters that have got to be engulfed in single quotation marks.

61. Justify however merging helps to mix knowledge sets.

Ans:

Merging combines observations from 2 or additional SAS knowledge sets into one observation in a very new knowledge set.A matched merge, shown within the following figure, combines observations supporting their position within the knowledge sets. you employ the MERGE statement for matched merging.

62. Think about the subsequent SAS Program:

Ans:

  • data concat;
  • set a b;
  • run;

63. What’s interleaving in SAS?

Ans:

Interleaving combines individual, sorted SAS knowledge sets into one sorted SAS knowledge set. for every observation, the subsequent figure shows the worth of the variable by that the information sets area unit sorted. You interleave knowledge sets employing a SET statement beside a BY statement.In the following example, the information sets are area units sorted by the variable Year. we will be kind and so be a part of the datasets on Year with the below code.

64. What’s PDV?

Ans:

The logical space within the memory is depicted by PDV or Program information Vector. At the time, SAS created information for 1 observation at a time. Associate in Nursing input buffer is made at the time of compilation that holds a record from Associate in Nursing external file. The PDV is made following the input buffer creation.

65. What area unit the info sorts will SAS contain?

Ans:

The data sorts in SAS area unit Numeric and Character.

66. that statement doesn’t perform automatic conversions in comparisons?

Ans:

In SAS, the “where” statement doesn’t perform automatic conversions in comparisons.

67. What’s a technique to correct and check your SAS program?

Ans:

You can correct and check your SAS program by victimization Obs=0 and systems choices to trace the program execution in log.

68. What’s the distinction between nod up key and nod up options?

Ans:

The distinction between the NODUP and NODUPKEY is that NODUP compares all the variables in our dataset whereas NODUPKEY compares simply the BY variables.

69. Name validation tools employed in SAS

Ans:

For informationSet : information set name/ correct Data set: Name/stmtchk

70. What’s the employment of performing Proc summary?

Ans:

The syntax of proc outline is the same as that of proc suggests that. It computes descriptive statistics on numeric variables within the SAS dataset.

71. What Proc g lm does?

Ans:

Proc g lm performs easy and multiple correlation, analysis of variance (ANOVAL), analysis of variance, statistical method of variance and perennial live analysis of variance.

72. what’s SAS informats?

Ans:

SAS INFORMATS area unit wont to browse, or computer file from external files referred to as Flat Files ASCII files, text files or sequent files). The inform at can tell SAS on the way to browse information into SAS variables.

73. Name varieties of class within which SAS Informats area unit placed

Ans:

SAS informats area unit placed in 3 classes:

Character Informats : $INFORMATe

Numeric Informats : INFORMAT w.d

Date/Time Informats: INFORMAT w.

74. What operating CATX syntax does?

Ans:

CATX syntax concatenates character strings, takes away trailing and leading blanks and inserts separators.

75. What’s the employment of PROC g plot?

Ans:

PROC g plot has additional choices and may produce additional colorful and adorer graphics.

76. What’s PROC in SAS?

Ans:

In SAS, PROC steps Associate in Nursing Alyze and method information within the type of an SAS information set. It controls a library of routines that perform tasks on SAS information set choices like sorting, summarizing and listing.

77. What’s the SAS information set?

Ans:

A SAS information set could be a file consisting of 2 components.

  • A descriptor portion
  • A data portion

78. List out some key construct of SAS

Ans:

Some key construct of SAS includes

  • SORT procedure
  • Missing values
  • KEEP=, DROP= dataset choices
  • Data step logic
  • Reset to missing, or the RETAIN statement
  • Log
  • FORMAT procedure for making worth formats
  • Data types
  • IN= dataset possibility

79. What’s the distinction between INPUT and INFILE?

Ans:

    INFILEINPUT
    INFILE statement is employed to spot Associate in Nursing external file. NPUT statement is employed to explain your variables.

80. State the distinction between INFORMAT and FORMAT?

Ans:

    INFORMATFORMAT
    To point SAS that variety ought to be scan in an exceedingly specific format. To point SAS a way to print the variables.

81. What’s issue analysis?

Ans:

Factor analysis could be a common term used for a family of applied mathematics techniques related to the reduction of a group of discernible variables in terms of a tiny low range of latent factors. The main goal of correlational analysis is information reduction and summarisation.

82. However you’ll scan the variables that you simply need?

Ans:

You scan the variables exploitation input statement with column /line pointers, informats and length specifiers.

83. However SAS treats the DSD delimiters?

Ans:

When you outline DSD, SAS treats 2 consecutive delimiters as a missing worth and removes quotation marks from character values.

84. what’s the great SAS programming practices for processing massive information sets?

Ans:

The good SAS programming practices for processing massive information sets is to kind them once exploitation firstobs= and obs=

85. A way to embrace or exclude specific variables in an exceedingly information set?

Ans:

To include or exclude specific variables in an exceedingly information set you’ll use DROP, KEEP Statements and information set choices.

86. However SUBSTR operates in SAS?

Ans:

The SUBSTR operation is employed to abstract substring from a personality variable.

87. What SAS options does one use to ascertain errors and information validation?

Ans:

To check errors, use the Log, and for information validation use things like Proc Freq, Proc means that or generally Proc print to ascertain however information appears.

88. What square measures the ways in which to try to do a “table lookup” in SAS?

Ans:

There square measure 5 ways in {which} to try to to a “table lookup” in SAS which include:

  • PROC SQL
  • Match Merging
  • Direct Access
  • Format Tables
  • Arrays

89. However, can you take a look at information with no input data?

Ans:

You will generate take a look at information with no input file exploitation “put” statement and “Data Null”.

90. What area unit the distinction between CEIL and FLOOR functions in SAS?

Ans:

The “floor” returns the best whole number less than/equal to the argument. Whereas the “veil” perform returns the tiniest whole number bigger than/equal to the argument.

91. What area unifies the distinction between SAS functions and procedures?

Ans:

The distinction between SAS functions and procedures is that,Procedures expect one variable price per observation and Functions expect values to be provided across AN observation.

92. The way to take away duplicates exploitation PROC SQL?

Ans:

To remove duplicates exploitation PROC SQL use following step:

  • Proc SQL no print;
  • Create Table lay.merged 1 as
  • Select distinct * from lay.reading ;
  • Quit;

93. What area unit common programming errors committed in SAS?

Ans:

Common programming errors committed in SAS area unit:

  • Missing punctuation mark.
  • Not checking log once submitting program.
  • Not exploitation debugging techniques.
  • Not exploitation Fsview choice smartly.

Are you looking training with Right Jobs?

Contact Us

Popular Courses