Sap e recruitment LEARNOVITA

50+ Best SAP E-Recruitment Interview Questions and Answers

Last updated on 26th Sep 2022, Blog, Interview Question

About author

Sanjay (Sr Big Data DevOps Engineer )

Highly Expertise in Respective Industry Domain with 7+ Years of Experience Also, He is a Technical Blog Writer for Past 4 Years to Renders A Kind Of Informative Knowledge for JOB Seeker

(5.0) | 13265 Ratings 1586

1. What’s Sap E-recruitment?

Ans:

Power full of accomplishment further as succession designing instruments that go an extended method in serving to organizations reach resolute new workers, realize applicable positions to suit their capabilities, retain them for an extended –term basis and promote the areas of their skilled development, the SAP E-Recruiting sub module is definitely the proper thanks to go. In conjunction with handling the following activities of an organization, it ensures up-to-date unit of time management, maintenance of continuous contact with potential candidates and candidates, and therefore the streamlining of all worker specific knowledge and knowledge.

2. Justify the most important Roles Of E-recruitment In Sap?

Ans:

SAP E-Recruiting is :

  • Is a comprehensive answer for recruiting each Internal workers and External Candidates..
  • Provides Talent Relationship Management practicality to modify proactive sourcing.
  • Includes a worldwide pool of Candidates to modify access to best talent despite location..
  • Encompasses screening and choice tools to assist quickly run through sizable amount of candidates.
  • Included strong somebody following functions to make sure the correct organization and documentation of the recruiting practices.
  • Provides Business Intelligence through the utilization of SAP question and SAP Business info Warehouse.
  • Helps you acquire the most effective talent from outside the organization.
  • Enables talent among the organization to maximize their potential.
  • Supports proactive candidate acquisition ways.
  • Help align current and future talent wants with the goals and methods of the organization.
  • Reduces expenses by streamlining processes.

3.What square measure The Key options Of dominant accomplishment Processes?

Ans:

Measurement of the accomplishment performance is changing into a lot of and a lot of necessary. There square measure acknowledge key figures such as:

  • Cost per rent.
  • All internal (e.g., time spent by recruiters) and external (e.g., price of employment advert) prices that square measure spent to fill a foothold.
  • Time to fill.
  • Time that passes from the gap of a foothold to the hiring of a brand new worker.
  • Cost of workers turnover.
  • All prices caused by the departure of associate degree worker (including hiring and coaching prices further because the prices caused by the vacancy, to call however the foremost necessary components).

4. What square measure Processes And Organization?

Ans:

This new world of accomplishment may be quite a challenge for the unit of time department. It differs from the normal method during a range of the way. The willing didates can contact the corporation in many alternative ways in which, and that they wish to come to a decision on the way to move it. operating with a talent pool needs utterly new processes, because, once the initial registration, the initiative usually should come back from the leader. Besides the processes close applications and job openings, one thing should be in hot water: the retention of talent within the pool. Line managers expect to be concerned a lot actively within the choice method and acquire faster results in order that they will answer ever-changing market necessities “Cost per hire” is a vital key figure, and budgets for unit of time square measure are usually restricted. accomplishment, workers retention, succession designing, and career development square measure interacting powerfully. They even may be seen as elements of a similar advanced method.

5. What’s Budgeting And Managing Headcount?

Ans:

Organizations begin the method at the start of the year by designing for the amount of resources they have to realize the company’s objectives. This includes accounting for the prevailing resources within the company and therefore the further resources that may be employed throughout the year. Once this method is completed, departments have a target range of resources for the year. Managers will begin designing on hiring for key positions supported once they are going to be required and might additionally set up the associated employment.

6. What’s Budgeting and therefore the Managing Headcount?

Ans:

Organizations begin the method at the start of the year by designing for the amount of resources they have to realize the company’s objectives. This includes accounting for the prevailing resources within the company and therefore the further resources that may be employed throughout the year. Once this method is completed, departments have a target range of resources for the year. Managers will begin designing on hiring for key positions supported once they are going to be required and might additionally set up the associated employment.

7. What’s Lsmw?

Ans:

Legacy System Migration workbench that is employed for knowledge transfer for any of the transactions that exist in SAP or maybe that tailored by developers.

8. However Did You Transfer bequest knowledge within the middle Of The twelvemonth (us) To Sap System?

Ans:

For mid-year Go live SAP Supports with solely transactions of unit of time et al however nor Finance, u ought to have asked the question to him, or replied by giving the INK Schemas is employed for Mid-year Go Live or maybe a program is there for mid-year go live, within the facilitate CD, find IT.

9.What really Happens In Real Time Recruitment?

Ans:

Real Time within the sense of SAP or IT or Domain. you ought to have asked him the question, Ok it ought to be SAP for interview For SAP adviser. Any company desires a classy Work to be done and with a lot of helpful and correct result even once defrayment a lot of and a lot of on EPR, thus SAP accomplishment helps to Rect folks of the shopper to induce the precise folks for not solely their expertise, with additionally academic, Exp, Skills, Past expertise and every one registered areas while not getting into all the information of the need.

10. Outline SAP-E recruiting ?

Ans:

11.How To Rectify A Payroll Run?

Ans:

  • DEBUG is completed to examine wherever and why the program is obtaining errors, processed or setting out of the program.
  • As you recognize this attempt with se38 offer any program — > press F8 so F5.

12. What’s the Earliest Retroactive Accounting Period?

Ans:

It means retroactive accounting date is the furthest date that retroactive payroll is run. Retroactive accounting date will ne’er be prior to the beginning date of the earliest retroactive accounting amount. System additionally tracks the hiring date before deciding the retroactive accounting limit.

13. What square measures Dynamic Actions and the way To put it together?

Ans:

Dynamic actions square measure performed mechanically by the system, reckoning on bound conditions. If maintaining one infotype has a bearing on another infotype, the system mechanically displays the second infotype for process.

14. What’s a suggestion To Hire?

Ans:

The provided letter is the last part of the method and is usually generated from the system. Recruiters work with the unit of time team and also the manager to form a suggestion letter which will be submitted to the worker. several systems will generate the provided letter supported predefined templates, and unit of time then edits the letter.

15. Distinction Between Retroactive Accounting And Earliest Retroactive?

Ans:

The retroactive accounting amount refers either to a personal worker or to a payroll space. The earliest potential retroactive accounting amount is specified for a payroll space. The system additionally takes into thought the employee’s initial entry date.The amount furthest back within the past that it’s still potential to perform a retroactive accounting run.

16. What’s Compliance?

Ans:

Compliance could be a crucial part of the method and is that the part of the method that needs as several of the weather to be automatic as potential.

17. What’s the process of the Candidates Process?

Ans:

Once the work has been announced, candidates begin to submit applications for thought. They start by creating a profile and providing applicable info that features contact info, skills, previous employment, and their resume. Applications are submitted by each internal and external candidate.

18. What’s the Recruiting Process?

Ans:

The core recruiting method is extremely dynamic in that it needs a series of activities to be performed for numerous candidates at numerous stages within the method. This dynamic nature of the recruiting method is usually underestimated within the blueprint section as a result the team is typically not aware of processes that aren’t linear.

19. What’s Requesting further Headcount?

Ans:

Organizations contend with progressive count in numerous ways in which. Once a budget has been approved, the addition of resources is taken into account unbudgeted and typically needs AN approval method supported justification provided by the hiring manager.

20. What’s SAP E -recruiting library?

Ans:

21. What’s the analysis Path, wherever will we get laid And Why?

Ans:

A chain of relationships between objects in an exceedingly data structure. For ex:O-S-P(Organization->Position->Person).

22. What’s SAP SuccessFactors implementation?

Ans:

The SuccessFactors CoE converges experience, agile methodologies and best practices there by building a robust alliance of skills and resources that drive consumer service excellence. If you’re already operating with somebody to implement SuccessFactors, great.

23. What’s Posting Jobs?

Ans:

The recruiter appears at the kind of job that must be recruited for and determines the most effective approach for advertising the work. The recruiter will verify several choices together with posting the work outwardly on the company’s career website, posting on numerous job boards, and/or investment the talent relationship system to seek out candidates that antecedently worked at the corporate, have expressed interest in acting at the corporate, or are referred by existing workers.

24. What square measures the core functionalities of E-Recruitment SAP?

Ans:

The practicality of the actual package is intensive because it works in an exceedingly multi-dimensional approach to enhance the enlisting method of a corporation. Here square measures a number of the crucial options of SAP E-recruitment efficiently in an exceedingly large shell.Promotes Talent relationship management to reinforce dedicated hiring.

25. Mention and demonstrate the basic structure of SAP E-Recruitment

Ans:

  • Enterprise structure
  • Organizational theme
  • Personnel theme

26. State the crucial lineaments of SAP E-Recruitment dominant procedure

Ans:

This method is principally wont to estimate the enlisting operation in a corporation. it’s not a completely new sensation within the market and is getting used by many media to large-scale organizations. a number of the favored lineaments of the procedure embrace the subsequent.

  • Cost per enlisting.
  • Timeframe needed filling.
  • Staff turnover worth.
  • The amount given out by job publicizes and hirers, i.e., the inner and external prices.
  • Recruiting value.
  • Training and development value.

27. What’s SuccessFactors integration?

Ans:

SuccessFactors’ integrations enable you to change key units of time processes, take away any obvious borders between master information and unit of time information, and aid in building the framework which will provide you with precise and reliable real time information, severally of wherever your Master information is held.

28. What will the initial retroactive Accounting amount include?

Ans:

This is one in all the foremost necessary yet sophisticated sections of the method. It indicates that the retroactive accounting day is that the final last date until that the retroactive payroll is operated. The beginning date of the initial accounting amount is the beginning day for the accounting date, and it’s impracticable to be prior to that. The processed system can even track the date of enlisting before confirming the retroactive accounting extent.

29.Explain the construct of economic coming up with maintaining count

Ans:

This is one of the foremost important responsibilities of the department of enlisting. It involves core coming up with, scheming, and execution of the budget. Enlisting heads begin a budget arrangement at the start of the year that features auditing and shrewd the current structure resources beside acquisition of the future resources that square measure to be employed.

30. Outline technical sap e recruiting?

Ans:

31. Justify the thought of termination and transfer accounting

Ans:

The movement of workers within the organization in any kind may well be step by step being shifted to the enlisting departments within the gift age. Even though the task isn’t altogether allotted to the hiring department, many organizations have begun to relate the procedure to the functions of the enlisting department or Manager-self-service.

The movement of workers would possibly embody lateral to vertical movements, department movement, promotions, etc. So, the human resource generalists ar allotted to use on-line forms for sanctioning the transferring proposals of workers

32. What will ‘Hire and Offer’ indicate in E SAP recruitment?

Ans:

It is a widely known issue that supply letters are the furthest step of an enlisting method. The enlisting, also because the human resource department, works as a federal hand to make a suggestion letter. However, in most of the organizations, the provided letters are computer-generated, and that they are created to support existing templates.

33. Justify the term Lsmw?

Ans:

Lsmw stands for heritage System Migration work table. it’s primarily used for transferring data just in case of any transactional activities underneath SAP.

34. Outline dynamic actions and justify the tactic of configuring an equivalent

Ans:

Dynamic actions are Associate in Nursing intrinsic features within the systems that surpass an equivalent mechanically. However, the operation is focused on specific situations. Managing one information kind will influence the method of another information kind and therefore the system generates a secondary infotype for process necessities.

35. What’s Accounting For Transfers And Terminations?

Ans:

The movement of resources between departments and departures from the corporate gives a dynamic situation for managers and recruiters. several organizations ar currently linking the method of transfers Terminations to the enlisting process by moving these actions to Manager Self-Service. Managers Associate in Nursing 60 minutes generalists are given on-line forms that alter them to request the transfer or termination of a worker.

36. Justify the construct of actual-time enlisting

Ans:

The organizations expect tasks and responsibilities to be disbursed consistently and accurately, particularly once the EPR expenses are high. The SAP enlisting package contributes to pursuit down applicable abilities with not mere expertise however additionally people with Exp skills and relevant academic background. this is often one in all the foremost specialized procedures in SAP enlisting.

37. What does one place confidence in the construct of an extra count request?

Ans:

Enterprises operate progressive count in many ways. Once the determination of monetary coming up with, the extended resources are categorized as unbudgeted and customarily would like a confirmation procedure supporting the opinion and confirmation provided by the enlisting manager.

38. What will the construct of posting jobs indicate in SAP E-Recruitment?

Ans:

The posting of jobs is especially determined by the recruiters, and an outsized section of the posting call depends on them. It offers a huge variety of selections that are distinctive to the most effective web site or job board for posting the promotion for the actual position. Recruiters will post the promotion on the career chance sites of the enterprise or maybe Associate in Nursing freelance web site. This method mostly contributes to developing the talent relationship technique by serving to enlisting heads to achieve past workers World Health Organization are caning to affix back or candidates with applicable expertise World Health Organization will suited the actual position.

39. Mention the non-anchored options or user-defined options

Ans:

The maximum variety until the non-fixed options will be allotted to Associate in Nursing operative charge is ‘fifty.’ It includes the subsequent steps. produce – derivational worth from table PA partner (it will be used in COPA) – produce non-fixed feature names WW008 – Save.

40. A better check up on sap e enlisting and its benefits?

Ans:

41. Outline the term applied math subjective order in E-recruitment?

Ans:

The applied math subjective order may be a dummy object that’s primarily used to judge, analyze and report. it’s needed to post them in affiliation with actual price objects for example monetary centers.

42. However, does one integrate worker Central with alternative SuccessFactors products?

Ans:

Internal integration is completed through the HRIS Synchronization. The HRIS Synchronization may be a mechanism that synchronizes information from worker Central to alternative SAP SuccessFactors merchandise. you’ll be able to hook up with the HRIS Synchronization through the worker Profile.

43. Justify the construct of primary-index?

Ans:

The primary index includes the numerous fields of a particular pointer and a table. The formation of a table in a very info initiates the machine-controlled formation of a primary index. However, the user can have the choice of adding additional references to the key index. These indexes are referred to as secondary indexes.

44.How has method and organization evolved in E SAP enlisting?

Ans:

Process and organization have perpetually been a vital part of E-Recruitment. The method and Exp organization are firmly reticulated, and therefore the construct of each has evolved with time. It’s quite totally different from the standard procedure. a number of the evolutions involve the following:

  • Candidates reaching enterprises with many digital mediums and therefore the selections are endless.
  • The new paradigm in e-recruitment demands the foremost action from the leader once the completion of the registration method.
  • In the new method, line managers play a key role in creating the correct approach for increasing worker retention within the organization.
  • The new expectations set for the road managers by organizations involve a sensible response to the ever-changing changes within the enlisting market.

45. What’s the distinction between PA30 and PA40?

Ans:

    PA30PA40
    PA30 is employed to manage the record of a personal worker or infotypes of individuals in a very firm. PA40 is especially accustomed manage the record {of several|of the many} workers or many infotypes of individuals or workers.

46. What does one mean by a buffer and the way several classes are there?

Ans:

This is one amongst the sections of the package that stocks info for a brief amount. There are 2 classes of a buffer, and they are referred to as the page and roll fields.

47. What’s a pooled table in SAP recruitment?

Ans:

The snooker table is the center for many connections in an exceedingly information table. There are many tables within the directory for the first table within the information. The central information table holds a unique title than that of the table within the info lexicon. The snooker table is mostly furnished within the pool at a selected level of assortment of knowledge. In an exceedingly large shell, the table pool helps in obtaining access or operative knowledge of R3 tables that are furnished in it. It solely has the potential to stock pooled tables.

48. However, is the emergence of SAP E-Recruitment facilitating the fashionable accomplishment industry?

Ans:

The notion of accomplishment and hiring has undergone a colossal evolution from the first times. Today’s accomplishment method needs utmost accuracy and quality. The emergence of the SAP accomplishment package has entirely optimized the means recruiters work and magnified productivity in an exceedingly large means. chiefly as a result of its specialized instruments and options don’t discontinue at organizing, reforming, and revamping the accomplishment procedure however conjointly offer a semipermanent improvement set up. Organizations will prevent rate of attrition to a colossal share by implementing the strategic methodologies offered by the actual package.

49. What specifically will MDM mean?

Ans:

The MDM stands for Master information management, and it’s one amongst the foremost vital options that initiate the integrity of information on a top quality level. This is often extremely useful for winding up a specific operation safely and firmly in an exceedingly composite IT state of affairs. The MDM contributes to shaping trade network environments per universal and industry-based elements and relevant characteristics just like the master information. typically|This can be} often utilized in the accomplishment trade. a number of the core samples of the master information embrace the following:

  • Product formation
  • Product master
  • Covering trade affiliate info
  • Covering technical resource info

50. What’s confluence mobile?

Ans:

51. What will all the accomplishment methods embrace?

Ans:

The accomplishment method even from an elementary purpose of reading can not be explained in an exceedingly large shell as a result of its three-d and broad variety of elements. The method is extended associate degreed involves an order-wise series of activities associated with agile hiring. However, the versatile approaches within the recruiting technique are usually undervalued within the amount of blueprinting because the cluster won’t be acquainted with processes that aren’t linear.

52. Justify the tactic of payroll correct

Ans:

The process is operated to find the essential problems that are making faults and errors within the program. it’ll assist you drill all the way down to the core complications. try the method if it’s a se38 tcode-based program. Press F8 and F5 to finish the action.

53. Name a number of the private actions that are sometimes taken on associate degree worker within the E-Recruitment method

Ans:

Some of the core personal actions that may be performed ar as follows:

  • Recruitment
  • Transform structure position
  • Remuneration transformation
  • Termination
  • Retirement

54. Explain the term ‘compliance’ and its importance within the procedure?

Ans:

Compliance is one amongst the foremost essential sections of the tactic. As a result of its high-level usage and purpose, it desires most of the elements to be computerized or automatic. This feature is allotted to conduct the hiring in an exceedingly well-organized and even manner and could be an essential part of a talent acquisition mercantilism body.

55. Justify the thought finance designing maintaining count

Ans:

This is one amongst the foremost vital responsibilities of the department of accomplishment. It involves core designing, scheming and execution of the budget. accomplishment heads begin a budget set up at the start of the year that features auditing and shrewd the current structure resources beside the acquisition of the approaching resources that are to be employed. This is often performed to fulfill structure goals a lot with efficiency and to get a ground on that they’ll proceed with the hiring for the complete year and tackle the relevant work.

56. What’s ERP?

Ans:

ERP stands for Enterprise Resource designing package associate degreed is an integrated computer-based system accustomed to manage a company’s resources effectively. It ensures swish info amongst varied departments in associate degree enterprise or an organization and manages workflows.

57. What are the various varieties of ERP?

Ans:

  • SAP
  • Baan
  • JD Edwards (now non inheritable by Oracle)
  • Siebel
  • Peoplesoft (now non inheritable by Oracle)
  • Microsoft Dynamics

58. Tell ME concisely concerning SAP

Ans:

  • It absolutely was supported in 1972 by Wellenreuther, Hopp, Hector, Plattner, and Tschira and could be a German Company.
  • SAP is that the name of the corporate, yet as its ERP product.
  • SAP is #1 within the ERP market. As of 2010, SAP has quite a hundred and forty,000 installations worldwide, over twenty five industry-specific business solutions, and quite seventy five,000 customers in one hundred twenty countries.

59. What are the various SAP products?

Ans:

SAP R/ : It succeeds SAP R/2 and could be a market leader in ERP. R/3 stands for three-tier design, i.e., Presentation, Logic, and information tier. It’s several modules like South Dakota, FI, HR, etc. that cover most enterprise departments.

mySAP :It’s a collection of SAP merchandise that except for SAP R/3 conjointly includes SRM, PLM, CRM, SCM.

60. What’s resolution management in sap e recruitment?

Ans:

61. What’s NetWeaver?

Ans:

NetWeaver is AN integrated technology platform specified that all the merchandise within the mySAP suite will run on one instance of NetWeaver, referred to as SAP net Application Server (SAP WEBAs).

The advantage of victimization NetWeaver is that you just will access SAP information victimization the net (HTTP protocol) or maybe mobile. Thus, you’ll be able to save on prices concerned in coaching users on SAP Client-side interface.

62. List the various Modules in SAP.

Ans:

  • FI (Financial Accounting)
  • CO(Controlling)
  • EC (Enterprise Controlling)
  • TR(Treasury)
  • IM (Investment Management)
  • HR (Human Resource)
  • SD (Sales and Distribution)
  • MM (Materials Management)
  • PM (Plant Maintenance)
  • PP (Production Planning)
  • QM – Quality Management
  • BW (Business Warehousing)

63. What’s data, Master information and dealing information?

Ans:

Metadata: Data is information regarding information. It tells you regarding the structure of knowledge or MetaObjects.

Master information: This Data is essential business info like client info, Employee, Materials, etc. this is often additional sort of a reference information for Ex. If a client orders ten units of your product rather than asking the client for his shipping address ten times, identicals are often documented from the client Master information.

Data: This is often information associated with day to day transactions.

64. Is SAP A Database?

Ans:

NO. SAP isn’t info, however it’s AN application that creates use of databases provided by alternative vendors like Oracle, SQL Server, etc.

65. What number of SAP Sessions are you able to work on at a given time?

Ans:

At any given time for a specific shopper, you’ll be able to work on half-dozen sessions at GHB.

66. What’s a deal in SAP terminology?

Ans:

In SAP nomenclature, a dealing could be a series of logically connected dialog steps.

67. Will we have a tendency to run a business warehouse while not SAP R/3 implementation?

Ans:

Yes, you’ll be able to run a business warehouse while not R/3 implementation. you’ve got to easily transfer structures related to business warehouse information sources (ODS table, Infocube) to the incoming information files or use third-party tools to attach your flat files and alternative information sources.

68. Mention what does one mean by datasets?

Ans:

The data sets square measure consecutive files processed on the applying server. they’re used for file handling in SAP.

69. What square measures the variables?

Ans:

Variables square measure parameters of question set within the parameter query definition and don’t seem to be crammed with values till the queries square measure entered into the workbooks.

70. Outline AN application of a machine learning algorithm?

Ans:

71. Mention what the various kinds of variables are?

Ans:

Variables square measure employed in the various application are:

  • Characteristics variable
  • Hierarchies
  • Hierarchy nodes
  • Text
  • Formulas
  • Processing sorts
  • Replacement Path
  • User entry/default sort

72. Mention a number of the setbacks of SAP?

Ans:

  • Demands extremely trained employees
  • Lengthy implementation time
  • Interfaces square measure a bit bit complicated
  • Does not confirm wherever master information resides

73. Mention wherever t-code name and program values square measure stored? justify however you’ll be able to notice an inventory of all t-codes within the SAP system?

Ans:

To view the dealing table TSTC, you’ll be able to use dealing code st11, and you’ll be able to outline a brand new t-code victimization dealing se93.

74. Mention what square measures the 3 stages of knowledge mining?

Ans:

Three stages of knowledge mining embody:

  • Initial Exploration
  • Model building
  • Deployment

75. Mention what square measures the various layers within the R/3 system?

Ans:

Different layers within the R/3 system includes:

  • Presentation Layer
  • Database layer
  • Application layer

76. Mention what’s the method to form a table within the information dictionary?

Ans:

To create a table within the information lexicon, you’ve got to follow this step:

  • Creating domains (data sort, field length, range).
  • Creating information components (properties and kind for a table field).
  • Creating tables (SE 11).

77. Mention what AWB is?

Ans:

AWB stands for Administrator worktable. it’s a tool for observation, dominant, and maintaining all the processes connected with information staging and process within the business info storage.

78. Justify what’s Bex?

Ans:

Bex means Business somebody. It permits the end-user to find reports, analyze info, read reports, and might execute queries. The queries within the book are often saved to their several roles within the Bex browser. it’s the subsequent parts Bex analyser, Bex Map, and Bex net.

79. Mention what’s the importance of ODS in BIW?

Ans:

An ODS object serves to store debugged and consolidated dealing information on a document level. It defines a consolidated dataset from one or additional info-sources. This dataset is often evaluated with a Bex question or AN Infoset question. The information of AN ODS objects are often updated with a delta update into InfoCubes or alternative ODS objects within the same system or across systems. In distinction to multi-dimensional information storage with InfoCubes, the information within the ODS object is kept in clear, flat info tables.

80. What’s SAP e achievement and ERP HCM?

Ans:

81. Mention what’s beer, IDOC, EDI, RFC, and make a case for briefly?

Ans:

ALE: Application Linking enabling

IDOC: Intercessor documents

EDI: Electronic information interchange

RFC: Remote call

82. Mention what’s LUW (Logical Unit of Work)?

Ans:

LUW could be a span of your time throughout that information records area unit updated, either commit or rollback.

83. Mention what BDC stands for? What percentage strategies of BDC area units there?

Ans:

BDC stands for Batch electronic communication.

84. What’s Direct Input technique?

Ans:

  • Batch Input Session technique.
  • Call group action technique.

The baseline date is the start that the payment terms apply. Usually, it’s the document date on the invoice however may be the date of entry or posting start the ledger.

85. Mention what does one mean by one-time vendors?

Ans:

In specific industries, it’s unattainable to make new master records for each merchant commercialism partner. One-time merchant permits a dummy merchant code to be used on invoice entry, and therefore the data that’s ordinarily kept within the merchant master is keyed on the invoice itself.

86. Mention what area unit the quality stages of the SAP Payment Run?

Ans:

  • While death penalty the SAP Payment Run the quality stages of SAP includes.
  • Entering of parameters: It includes coming into company codes, merchant accounts, payment strategies, etc..
  • Proposal Scheduling: The system proposes a listing of invoices to be paid.
  • Payment booking: Booking of the particular payments into the ledger.

87. Mention what’s the distinction between the “residual payment” and “partial payment” strategies of allocating make the most account receivable?

Ans:

The distinction between the residual and partial payment includes:

TPartial payment: as an example, let say invoice A456 exists for $100 and therefore the client pays $70. With the partial payment, it offsets the invoice deed a remaining balance $30.

TResidual Payment: whereas in residual payment, invoice A456 is cleared for the complete price of $100, and a brand new invoice item is made for the remaining balance of $30.

88. Mention what area unit internal tables, check tables, price tables, and clear tables?

Ans:

  • It is the quality information sort object; it exists solely throughout the runtime of the program.
  • Check the table is going to be at field level checking.
  • Value table are going to be at domain level checking.
  • The clear table can exist with identical structure each within the workbook in addition as within the information specifically with identical information and fields.

89. Mention what’s associate application, presentation, and information server in SAP R/3?

Ans:

The application layer of a R/3 system is created on the appliance server and therefore the message server. Application programs in associate R/3 systems run on application servers. victimization the message server, the appliance servers communicate with presentation elements, the information, and additionally with one another. All the information area units are kept in a very centralized server, that is thought as an information server.

90. What’s SAP e achievement finish to finish method document?

Ans:

91. Make a case for what an organization is in SAP?

Ans:

Company in SAP is the highest structure unit where monetary statements like profit and loss statements, balance sheets may be drawn per the wants of organizations. one company contains one or several company codes. All the corporate codes in SAP should use identical COA (chart of accounts) and monetary year.

92. List out the various forms of supply systems in SAP?

Ans:

The different forms of the supply system in SAP includes:

  • SAP R/3 supply system
  • SAP BW
  • Flat files
  • External Systems
  • 93. Make a case for what’s Extractor?

    Ans:

    In the SAP supply system, extractors are an information retrieval mechanism. It will fill the precise structure of an information supply with the information from the SAP supply system datasets.

    94. Make a case for what associate extended star schema?

    Ans:

    The star schema consists of the actual fact tables and therefore the dimension tables. The master information connected tables are unbroken in separate tables, that have respect to the characteristics within the dimension tables. These separate tables for master information are termed because of the Extended Star Schema.

    Are you looking training with Right Jobs?

    Contact Us

    Popular Courses