Sap cs LEARNOVITA

50+ Best SAP CS Interview Questions and Answers

Last updated on 26th Sep 2022, Blog, Interview Question

About author

Sanjay (Sr Big Data DevOps Engineer )

Highly Expertise in Respective Industry Domain with 7+ Years of Experience Also, He is a Technical Blog Writer for Past 4 Years to Renders A Kind Of Informative Knowledge for JOB Seeker

(5.0) | 13265 Ratings 1656

1. However will A designing Version Be Frozen And liquescent ?

Ans:

Planning Version is frozen and liquescent victimization operates Module SAPCS/TS_PAREA_VERSIO_FREEZE so no more changes to the design version is done.

2. What’s unleashing Profile ?

Ans:

Release Profile is employed to unleash statistical information from stateless persons to SNP/PPDS. you would like to outline the stateless person designing space and statistical key figure {the information|the info|the information} that|during which|within which} is discharged and therefore the SNP class sort (typically FA) to which data is discharged. you will maintain a Daily Buckets Profile it’ll outline the amount of operating days (working days determined supported Shipping Calendar maintained for the placement master) beginning on and from the From Date if discharged online/ interactively or that several workdays of the design horizon once unleash is meted out in background.

3. What’s The Usage Of Amount Issue ?

Ans:

Period issue maintained within the SNP PPM or Transportation Lane determines the supply Date of a Receipt part at intervals a time bucket (period). The system determines the precise convenience date/time of the receipt parts at intervals of an amount, by adding an interval (that it gets by multiplying the amount issued with the amount length) to the beginning time of the amount. Period issue used is .71 = 7×0.71 = 4.97 or five days from the optimizer of the weekly bucket leading to a Friday.

If the amount issue isn’t maintained in PPM or Transportation Lane then the User amount issue indicator and therefore the amount issue price maintained within the heap Size tab of the location-product combination is employed. If this can be not maintained a default price of zero.5 is used.

4. What Determines Stock classes Displayed available existing Key Figure ?

Ans:

The classes outlined in class cluster ST1 (can be maintained in table /SAPCS/CSCC) verify the stock classes that are displayed within the Initial bucket within the Stock existing key figure. resultant buckets area unit dynamically computed.

5. What’s a group action in SAP terminology?

Ans:

In SAP word, a group action is a series of logically connected dialog steps.

6. What’s The report back to Execute Mass ?

Ans:

The report for capital punishment MassD in background jobs is conservative.

7. What’s The cutoff to vary Location sort In caesium ?

Ans:

Report /SAPCS/CHECK_LOCATION_TYPE is accustomed to modify location sort (say from 1001 to 1002 or vice-versa) of existing locations in caesium. The table to refer is /SAPCS/LOCMAP. SAP doesn’t advocate this method.

8. However will A group action Be dead Even once No Authorization ?

Ans:

SE93 – group action code for group action Code E.g. CRC1 produce Resource has txn code CRASH. Therefore, if you do not have authorization to form a resource you’ll use SE93 and enter txn CRASH so take a look at the F8 button to travel to the txn.

9. A way to Copy A method Chain ?

Ans:

To copy a method chain to a different method chain, goto the method Chain you would like to repeat so sort copy within the tool tar and hit enter. it’ll enable you to repeat the method Chain to a different method Chain that may be changed as per user’s demand, saved, activated and used.

10. What’s service management in sap with client service module (cs)?

Ans:

11. What’s the method to repeat designing Versions In R/3 ?

Ans:

Use OLIX to 1st delete previous MRP designing versions. Then use MCB& to form the new MRP designing versions by selecting the suitable version you would like to form as ICO Version. The data structure during this case is S094.

12. A way to produce a designing Book With 2 Tables ?

Ans:

To use 2 tables on one screen of the design Book/Data read – choose the indicator next to the second page title and provide the name. an extra tab page is displayed within the designing Book Maintenance wizard to outline the key figures for the second table.

13. What area unit the activities of associate SAP PM?

Ans:

SAP Plant Maintenance (SAP PM) could be a wares that manages all maintenance activities in a corporation. Plant Maintenance module consists of key activities to incorporate scrutiny, notifications, corrective and preventive maintenance, repairs, and different measures to keep up a perfect technical system.

14. Make a case for what AWB is?

Ans:

AWB stands for Administrator worktable. it’s a tool for dominant observation and maintaining all the processes connected with information staging and process within the business info deposition.

15. What’s Ppds Fixing Horizon ?

Ans:

PP/DS fixing Horizon defines the PP/DS time Fence – at intervals that amount if heuristic is run no orders get modified.

16. What’s The Reprocess Mode In Product Heuristic ?

Ans:

Reuse mode in Product Heuristic – makes the system to reprocess orders already given within the heuristic run i.e. orders don’t seem to be deleted and recreated.

17. What’s the designing Procedure ?

Ans:

Planning Procedure in Product Master (PP/DS) defines that once you convert a planned order to method order it’s in Deallocated state and not scheduled state and additional.

18. That area unit The elements Of The New Mysap Scm answer ?

Ans:

SAP SCM 4.1 is the new obtainable Chain Management answer offered by SAP. The SAP SCM four.1 System includes SAP caesium four.1 (Advanced designing and Optimization), SAP ICH 4.1 (Inventory Collaboration Hub) and SAP EM four.1 (Event Management).

19. However regarding The design Of Sap Scm four.1 ?

Ans:

SAP SCM 4.1 is predicated on the SAP internet Application Server vi.40. All SAP SCM four.1 design elements are put in on one hardware server, as long as this server is sized for all used application elements.

20. Outline SAP caesium contract management?

Ans:

21. What will cesium Mean ?

Ans:

SAP cesium stands for SAP Advanced designing and improvement and is the designing element inside the mySAP SCM resolution.

22. Will SAP Cesium Be Used As A Complete Resolution ?

Ans:

No, SAP Cesium always requires an ERP system on the backend to perform execution duties. The backend system is typically a SAP R/3 system.

23. Will SAP cesium And Sap R/3 Be put in On an equivalent Server And Use an equivalent information ?

Ans:

No, SAP cesium needs a separate server. The particular size of the SAP cesium system might vary and depends on the info volume to be processed.

24. However will Sap R/3 Communicate With SAP cesium ?

Ans:

Through the cesium Core Interface (CIF) that provides SAP cesium with master and dealings knowledge in real time. CIF is delivered through the R/3 Plug-In, that are a few things you have got to put in in your SAP R/3 system. This can be an equivalent Plug-In that you simply want for connecting a BW or a CRM system.

25. What regarding The Exchange of information Between the 2 Systems ?

Ans:

With SAP cesium you have got a period of time integration to SAP R/3. The minute you alter one thing in one system, it’s forthwith being transferred to the opposite and contrariwise. which goes for all knowledge, be it a sales order, an order or an acquisition order. you do not need to perform any batch jobs for transferring knowledge between the systems.

26. What’s a simple, price economical means of putting in Some customary SAP cesium eventualities ?

Ans:

SAP Best Practices for offering Chain Management. select one or a lot of the mySAP SCM business eventualities that SAP Best Practices for SCM offer.

27. Do I actually have to take care of The Master knowledge double ?

Ans:

No. You produce and alter master knowledge solely in SAP R/3. If you wish to figure with SAP cesium, you would like to transfer the master knowledge from the SAP R/3 system. counting on the situation you wish to use in SAP cesium, you’ll need to enhance the transferred knowledge with SAP cesium specific settings, that don’t seem to be relevant to SAP R/3.

28. What’s AN update sort regarding a match code ID?ta in refugee ?

Ans:

If the info in one among the bottom tables of a matchcode ID changes, the matchcode knowledge should be updated. The update sort stipulates once the match-code should be updated and the way it’s to be done. The update sort additionally defines that technique is to be used for creating match-codes.

29. Mention the dealings code wont to produce a come delivery?

Ans:

Transaction code is employed to form a come delivery is T/C VA01 with customary order sort RE, whereas come delivery is T/C VL01 with come delivery doctype LR.

30. Outline dms step by step installation in SAP CS?

Ans:

31. Explain about dynamic alerts showing up in Alert Monitor ?

Ans:

Dynamic Alerts don’t show up within the complete alert monitor. Network alerts are to point out pegging relationships.

32. What are variables?

Ans:

Variables ar parameters of question|a question |a question} that are set within the parameter query definition and don’t seem to be crammed with values till the queries are entered into the workbooks. Report /SAPCS/CHECK_LOCATION_TYPE may be wont to modify location sort (say from 1001 to 1002 or vice-versa) of existing locations in cesium. The table to refer is /SAPCS/LOCMAP. SAP doesn’t advocate this method.

33. What’s SAP cesium (Customer Services)?

Ans:

SAP client Services (CS) – a well-liked SAP ERP tool that provides the fundamental functionalities to a colossal variety of client specific tasks, is taken into account to be a very important extension of the Sales and Distribution (SD) module. within the gift competitive situation, clients wish to purchase from organizations/ service suppliers that have a better customer satisfaction quotient.

34. What determines stock classes displayed within the Stock obtainable key figure ?

Ans:

The classes outlined in class cluster ST1 (can be maintained in table /SAPCS/CSCC) verify the stock classes that are displayed within the Initial bucket within the Stock obtainable key figure. ensuant buckets are dynamically computed.

35. Mention what are the common transport errors?

Ans:

The common transport errors include:

Return code 4: foreign with warnings, generation of program, columns or row missing.

Return code 8: foreign with a programming error, Thprogram generation error, lexicon activation error, etc.

Return code 12: Indicates import off thanks to object missing, object not active, etc.

Return code 18: Indicates import off thanks to system down whereas import, user terminated throughout import, and depleted roles or authorization.

36. Justify what’s dispatcher?

Ans:

A dispatcher may be an element that takes the request for shopper systems and stores the request within the queue.

37. Justify what’s meant by “Business Content” in SAP?

Ans:

Business Content in SAP may be a pre-configured and pre-defined model of data contained within the SAP warehouse, which might be used directly or with desired modification in several industries.

38. What’s the activity sort in SAP PM?

Ans:

SAP activity sort is the classification of activities that are made in price centers during a dominant space. it’s a corporation unit inside a dominant space. SAP activity sorts are wont to assign internal activities prices that are incurred by a specific price center.

39. Justify what’s AN update sort with regard to a match code ID?

Ans:

If the info in one among the bottom tables of a matchcode ID changes, the matchcode knowledge should be updated. The update sort stipulates once the match-code should be updated and the way it’s to be done. The update sort additionally defines that technique is to be used for building match-codes.

40. What’s the distinction between ECC and MVC?

Ans:

41. Mention what pooled tables?

Ans:

Pooled tables square measure accustomed store management information. many pooled tables will be united to create a table pool. Table tool may be a solid table on the information within which all the records of the allotted pooled tables square measure hold on.

42. Mention what protocol will SAP entranceway method use?

Ans:

The SAP entranceway method uses TCP/IP protocol to speak with the purchasers.

43. Mention what square measures the rationale codes employed in Account Receivable?

Ans:

“Reason Codes” square measure tags which will be allotted to explain under/overpayments throughout the allocation of incoming client payments. they must not be needed with “void reason codes” used once outgoing cheques square measure made.

44. What’s a Smart Client Service?

Ans:

The short definition of client service is ensuring the client is happy. The longer version is to make sure the client or consumer is glad with the merchandise or service provided, and with the sales, delivery, installation, use, and different parts of the buying method.

45. What’s client service?

Ans:

Interviewers need to envision however your definition matches up to the company’s definition of client service. The goal is to work out whether or not you meet the standards for best client service as outlined by the leader.

46.What will smart client service mean to you?

Ans:

Interviewers square measure needing to understand what you think about to be quality client service and the way you’d offer it to customers.

47. What’s the dip profile in SAP?

Ans:

The Dynamic Item Processor (DIP) profile defines and controls resource-related quotation and request for service orders and sales documents. it should be maintained in either the client Service or the Sales and Distribution section of the IMG.

48. What’s SAP PM CS?

Ans:

Plant Maintenance and client Service (PM/CS).

49. Make a case for the importance of ODS in BIW?

Ans:

An ODS Object serves to store consolidated and debugged dealings information on a document level. It defines a consolidated dataset from one or a lot of InfoSources. This dataset will be analyzed with an associate degree InfoSet question or BEx question.

50. Outline a SAP metallic element library architecture?

Ans:

51. What’s the SAP Mount Rushmore State metallic element module?

Ans:

The client Service Module may be a sub-branch of Mount Rushmore State modules for service management that is tightly integrated with varied modules like SD/MM/PM/FI/CO/HR/QM/PP in SAP.

52.What is the total variety of sap?

Ans:

Systems, Applications & product in processing.

53. Why is SAP used?

Ans:

What is SAP Used For? In concert with the world’s leading computer code systems dedicated toward the management of business processes, SAP facilitates effective processing and data flow across organizations. SAP connects all elements of a business into an associate degree intelligent suite on a totally digital platform.

54. What’s an SAP example?

Ans:

The SAP computer code portfolio offers finish to finish solutions and covers most of its clients’ business needs whether or not it’s a monetary, operational, human resources or e-commerce concern.

55.How will SAP work?

Ans:

The application tier is essentially the guts of the SAP ERP system. It executes the business logic, to blame for process consumer transactions, print jobs, running reports, coordinative access to the information, and interfacing with different applications.

56.What will ERP signify in SAP?

Ans:

Enterprise resource coming up with ERP stands for “enterprise resource coming up with.” ERP computer code includes programs for all core business areas, like acquisition, production, materials management, sales, marketing, finance, and human resources (HR).

57. What percentage varieties of SAP square measure there?

Ans:

Their square measures a pair of varieties of SAP ERP system Modules: purposeful Modules and Technical Modules. All SAP Modules integrate with one another with practicality and supply the simplest resolution for a Business.

58. What’s SAP Sales and Distribution?

Ans:

SAP Sales and Distribution is one amongst key parts of SAP ERP system and is employed to manage shipping, billing, merchandising and transportation of product and services in a corporation.

59. What does one perceive concerning Organization structure in SAP Sales and Distribution?

Ans:

SAP Mount Rushmore State organization structure majorly consists of 2 steps: Creation of Organization components in SAP system and second is to link every component as per demand.

60. What’s the mobile design for SAP CS?

Ans:

61. Make a case for what the .sca files and mention their importance?

Ans:

.sca stands for SAP element Archive. It’s accustomed to deploy the Java parts, patches and different java developments within the variety of .sca,.sda,.war and .jar.

62. Why does one value SAP more highly?

Ans:

There square measure several technical reasons numbers of firms square measure progressing to implement SAP. It’s extremely configurable, extremely secure information handling, min information redundancy, goop information consistency; you’ll be able to take advantage of the social science of sales like buying, tight integration-cross operate.

63. What does one mean by one-time vendors?

Ans:

In specific industries, it’s impractical to make new master records for each merchandiser commerce partner. One-time merchandiser permits for a dummy merchandiser code to be used on invoice entry, and therefore the info that’s usually held on within the merchandiser master is keyed on the invoice itself.

64. Offer clarification of SET parameters and acquire parameters?

Ans:

To use parameter IDs, you wish to “set” values within the international memory space then “get” values from this parameter ID memory space. within the case of the net program, you’ve got to “Set” values from screen fields, and you may “get” these values for screen fields.

65. What’s WF? make a case for its importance?

Ans:

Business Workflow: Tool for automatic management and execution of cross-application processes. This involves coordinating the persons concerned, the work steps needed, the data, that has to be processed (business objects).

66. However will A coming up with a Version Be Frozen And Unfrozen?

Ans:

Pooled tables area units want to store management knowledge. a variety of pooled tables is united to make a table pool. Table tool may be a physical table on the information during which all the records of the allotted pooled tables area unit hold on.

67. What’s a Cs module?

Ans:

The client Service Module may be a sub-branch of American state modules for service management that is tightly integrated with varied modules like SD/MM/PM/FI/CO/HR/QM/PP in SAP.

68. Justify what an organization in SAP is?

Ans:

The company in SAP is the highest structure unit where monetary statements like profit and loss statements, balance sheets are drawn per the needs of organizations. one company contains one or several company codes. All the corporate codes in SAP should use the same COA (chart of accounts) and financial year.

69. What will SAP Cs do?

Ans:

A SAP Cs is chargeable for maintaining and auditing the company’s tax returns, keeping records, advising the board of administrators concerning the monetary health of the corporate and guaranteeing that the corporate complies with legal and statutory rules.

70. Explore SAP Cs commerce cloud?

Ans:

71. what’s client Service Management Solutions?

Ans:

We can show you the way to leverage your SAP investment to develop innovative, valuable solutions for your Service business. Our deep vertical expertise in client service in SAP permits the United States of America to propose tailored answer designs in a terribly} very short quantity of your time and to arrange and run your SAP client Service project together.

72. What will SAP Cs offer?

Ans:

How will firms optimally organize their client service, scale back prices, and increase client satisfaction? In essence, the digitisation potential in commission and maintenance is extremely giant. Why it’s relatively straightforward to attain a fast return on investment (ROI). With the Cs (Customer Services) module, SAP offers comprehensive computer code that digitally covers the complete worth chain within the spot. With these tools, firms will improve their client service by covering the company’s existing structure structures and also the service staff handling all service processes digitally.

73. What area unit the options of sap?

Ans:

This perform comprises:

  • Structuring and maintenance of the put in base victimization technical objects.
  • Warranties, management.
  • Call management, victimization service notifications, service orders and sales orders.
  • Call observance with response and repair times.
  • Link between put in base and business partners.

74. What’s Master knowledge in SAP Cs ?

Ans:

Customer Master (Business Partner):

Material Master: Condition Master (prices, surcharges, Taxes etc.).

Equipment Master: Material No. + Serial No. + Warranty.

Serial Number: distinctive variety or I.D given to a product Warranty Master.

Installed Base: Represents client.

Functional Location: Represents the placement wherever machine is put in.

Work Center : Represents Department within the company.

Cost Center : Represents Technician or Mechanic.

Activity : Activity represents the work or repair or service that is finished by the value center.

Activity evaluation: Activity Pricing is the pricing/cost/charge of the service done by the value center.

75. What’s the performance of the maintenance activity kind in SAP PM?

Ans:

The Maintenance Activity varieties enable you to outline the amount of detail of your maintenance tasks. This will be from the purpose of reading the task process or of reading the price follow-up for the upkeep history. The upkeep activity varieties area unit holds on within the header of every maintenance order.

76. What’s the mixing of SAP CS?

Ans:

For info on alternative service-related functions, confer with the subsequent documentation:

PM- Structuring Technical Systems for info on structuring and managing technical objects.

FI- AA plus Accounting User Guide for info on managing serviceable things as tangible assets.

MM – Services Management for info on service records.

PM – Maintenance Notifications for info on maintenance notification practicality.

PM – Maintenance Orders for info on maintenance order practicality.

SD – Sales, Sales Order process for info on managing and asking sales orders and repair contracts.

PS – Project System for info on victimization comes.

77. What’s the aim of SAP CS?

Ans:

This part supports you once representing, managing and processing all services that you simply offer to your customers. You can:

  • Structure and manage technical objects that services ought to be performed (for example, technical systems, machines).
  • Manage knowledge for warranties and business partners.
  • Create service requests.
  • Plan and execute requested services.
  • Bill the prices that arise as a results of the services being dead.
  • Monitor decision process so as to stay to deadlines and in agreement response times.

78. What’s client Service Management Consulting?

Ans:

Major business processes in Service:

  • Field Service.
  • Customer decision management.
  • Preventative field service visits.
  • Contract management.
  • Contractual services entitlements, free periodic inspections.
  • Plan technicians on jobs and locations.
  • Optimize resource allocation.
  • Execute work on-the-spot, capture visit report, update put in base, come back material to inventory.
  • Return units to depot for scrutiny or melioration.
  • Loaner from trunk stock usage.
  • Depot Repair with its sub-processes.
  • Customer unit repair.
  • Exchange.
  • Advanced or forward exchange.
  • Loaner Management.
  • Loaner and alternative pools.
  • Advance loaner to client at the beginning of a repair method. And request loaner come back towards finish of client repair, synchronal with supplying offer chain, shipments and warehouse management.
  • Subsequent asking.
  • Asset depreciation.

79. What’s SAP CS?

Ans:

Full kind of SAP Cs stands for (Customer Services), a preferred SAP ERP tool that gives the fundamental functionalities to an enormous variety of client specific tasks, and is taken into account to be a crucial extension of the SAP Sales and Distribution (SD) module.

80. Outline SAP Cs modulo?

Ans:

81. Mention what are the 2 places wherever you would like to assemble CIN (Country Version India)?

Ans:

The two places wherever you’ve got to assemble CIN is monetary Accounting > Tax on sale and get, and alternative is logistical General -> Tax on product Movement.

82. What are activity varieties in Primavera?

Ans:

Four forms of activity length varieties are outlined in Primavera P6. They embrace 1) fastened length & Units, 2) fastened length & Units/Time, 3) fastened Units, and 4) fastened Units/Time.

83. Is SAP A Database?

Ans:

NO. SAP isn’t info, however it’s Associate in Nursing application that creates use of databases provided by alternative vendors like Oracle, SQL Server, etc.

84. Justify what SAP Posting Period? What’s the group action code to open and shut posting periods?

Ans:

SAP posting amount is to ensure that the posting amount for the business sales order is aligned with monetary posting date, which implies once monetary accounting is prepared for closing and proceed with the payment.

85.However will A group action Be dead Even once No Authorization ?

Ans:

SE93 – group action code for group action Code E.g. CRC1 produce Resource has txn code CRASH. Therefore, if you do not have authorization to make a resource you’ll use SE93 and enter txn CRASH so check the F8 button to travel to the txn.

86. Will we tend to run a business warehouse while not SAP R/3 implementation?

Ans:

Yes, you’ll run a business warehouse while not R/3 implementation. you’ve got to easily transfer structures related to business warehouse information sources (ODS table, Infocube) to the incoming information files or use third-party tools to attach your flat files and alternative information sources.

87. Mention what does one mean by datasets?

Ans:

The data sets are successive files processed on the applying server. they’re used for file handling in SAP.

88. What are the variables?

Ans:

Variables ar parameters of question|a question |a question} set within the parameter query definition and aren’t crammed with values till the queries are entered into the workbooks.

89. What’s Master information In Dp?

Ans:

Master information in Demand coming up primarily is Characteristic price mixtures normally termed CVCs. CVCs are the look mixtures against that information that is kept in key figures.

90. What’s a picture for sap documentation management?

Ans:

91. What’s The Behaviour Of Acquisition sort X?

Ans:

Procurement sort X – supply choice is predicated on matching maturity date then priority than price. If each In-house Production and External acquisition is feasible then In-house Production (PPM) is chosen as a supply of offer.

92. Mention what’s AWB?

Ans:

AWB stands for Administrator worktable. it’s a tool for observance, dominant, and maintaining all the processes connected with information staging and process within the business info storage.

93. Justify what’s Bex?

Ans:

Bex suggests that Business mortal. It permits the end-user to find reports, analyze info, read reports, and may execute queries. The queries within the book are saved to their individual roles within the Bex browser. It’s the subsequent parts of Bex instrument, Bex Map, and Bex internet.

Are you looking training with Right Jobs?

Contact Us

Popular Courses