Abap on hana interview questions LEARNOVITA

[ TOP & MOST ASKED ] SAP ABAP on HANA Interview Questions and Answers

Last updated on 22nd Sep 2022, Blog, Interview Question

About author

Sanjay (Sr Big Data DevOps Engineer )

Highly Expertise in Respective Industry Domain with 7+ Years of Experience Also, He is a Technical Blog Writer for Past 4 Years to Renders A Kind Of Informative Knowledge for JOB Seeker

(5.0) | 13265 Ratings 1600

1. Outline SAP ABAP on HANA?

Ans:

ABAP (development) for SAP HANA refers to all or any developments that leverage the facility of SAP HANA at intervals ABAP-based applications. During this context, the SAP HANA platform is the primary information underlying the ABAP platform. This technique readying possibility is supported with AS ABAP seven.4 onwards.

2. What’s SAP ABAP used for?

Ans:

Originally developed within the Eighties, ABAP could be a high-level, fourth-generation artificial language designed by SAP that’s employed by developers to customize SAP ERP platforms. ABAP helps to customize workflows for materials management, quality management, and more.

3. What will an associate degree ABAP developer do?

Ans:

An SAP/ABAP developer is liable for coming up with and making package programs and applications through the SAP and ABAP programming codes. They conduct multiple diagnostic tests for newly-created and existing applications to confirm adherence to quality standards and needs.

4. What’s The distinction B/w Macros And Prompt?

Ans:

    MacrosPrompt
    Macro-A macro could be a set of directions which will run applications. Prompt-A prompt specifies knowledge within the reports area unit to be displayed.
    Example: A macro will open your catalog, choose a report(say for instance) , convert that to a different format and export it to any specified location, provided the code (Program)is such. Example: A Prompt is outlined at the catalog level either or throughout report generation.

5. Why is SAP ABAP required?

Ans:

ABAP could be an artificial language that simplifies the event of business applications at intervals SAP landscapes. And because the necessary link at intervals is a corporation, the ABAP developer is the one to attach business and package development.

6. What’s SAP HANA full form?

Ans:

SAP HANA (High-Speed Analytical Appliance) is an associate degree in-memory information platform developed by SAP SE which will be deployed on premises or within the cloud. It uses in-memory computing to store compressed knowledge in random access memory (RAM), instead of storing it in relative databases on disk drives.

7. What language is SAP programmed in?

Ans:

ABAP could be an artificial language developed by SAP for the event of business applications within the SAP surroundings. The ABAP Objects element makes object-oriented programming potential.

8. What area unit ABAP systems?

Ans:

ABAP (Advanced Business Application Programming) is the primary artificial language supported on the SAP NetWeaver ABAP application server platform and applications that run thereon, like SAP ERP (formerly R/3), S/4HANA and CRM.

9. Will Apple use SAP?

Ans:

Apple doesn’t have a giant} sales division dedicated to marketing to large firms, its partners — that currently embody SAP — do. … SAP can still support Google’s robot — some customers can like that — however the iOS users can get a lot of love. massive firms area units steady turning into a lot necessary to Apple.

10. Will Google use SAP?

Ans:

Google Cloud has an associate degree in progress partnership with SAP to supply SAP-certified infrastructure for all of your SAP systems. you’ll even select Google Cloud to power SAP cloud offerings, like SAP S/4HANA Cloud, SAP Ariba, SAP HANA Enterprise Cloud, and therefore the SAP Cloud Platform itself.

11. What area unit the benefits and drawbacks of row-based tables?

Ans:

    AdvantagesDisadvantages
    The application must solely method one record at just once (many selects and/or updates of single. In the case of analytic applications wherever the aggregation is employed and quick search and process is needed.

12. Why will we want S four Hana?

Ans:

The main benefits of SAP S/4HANA over ECC are that it will refine business performance. The high speed of the group action process and news helps heaps during this regard. The attractive platform permits activities like coming up with, execution, report, and analysis with a shove.

13. Why will we use SAP?

Ans:

SAP ERP system provides management on completely different business processes. The centralized system enhances productivity, provides higher inventory management, endorses quality, decreases material value, effective hour management, scales back expenses and enhances profits.

14. What area unit the options of the SAP?

Ans:

Creating, changing, and managing layouts: Layouts change you to vary the format of reports. you’ll specify that field area unit displayed within the report, and alter the sequence within which these fields are displayed. additionally, you’ll modify the dimension of the individual columns to fulfill your specific needs. For a lot of info, see making, Changing, and Managing Layouts.

Sorting in ascending and downward order: You can have the lines sorted in ascending or downward order in step with column price.

Setting a filter: You can opt to have the system show solely the lines that meet bound criteria.

Displaying totals and subtotals: Within a listing, you’ll calculate totals and subtotals over one or a lot of chosen columns.

Displaying careful information: You can access careful info for the individual lines of the list.

Searching: You can explore for specific info.

Printing lists and print preview: You can print the lists and decide up a print preview before printing.

Exporting data: You can copy the lists, for instance, into a program or save them as an area file.

15. What’s ABAP stack?

Ans:

SAP NetWeaver Application Server (ABAP Stack) is a component of the SAP NetWeaver portfolio and represents the ABAP-based technical basis for several SAP products. It delivers technical frameworks, tools, repositories, and far a lot of. If you’re attending to use SAP PI module then you must install Java Stack.

16. UN agency designed SAP?

Ans:

In 1972, 5 entrepreneurs in a European country (Dietmar Hopp, Hasso Plattner, Hans-Werner Hector, Klaus Tschira, and Claus Wellenreuther) had a vision for the business potential of technology.

17. Make a case for the Functioning of SAP HANA Architecture?

Ans:

18. Wherever is SAP ABAP used?

Ans:

SAP ABAP is employed by developers to develop the SAP R3 Platform. it’s simple|a straightforward} language that’s easy to find once it involves programming. It permits you to decide on procedural and object-oriented programming. It conjointly helps SAP customers to enhance their SAP-based applications.

19. That programming language is employed in SAP ABAP?

Ans:

The syntax of SAP ABAP is analogous to the programming language COBOL, which was developed within the Nineteen Fifties and continues to be in use. COBOL (Common Business adjusted Language) clearly supports linguistic communication and is employed particularly for industrial applications.

20. What square measures the categories of Reports?

Ans:

  • Classical.
  • Interactive.
  • Logical information.
  • ABAP query.
  • Report Writer/Report Painter.
  • Views (There square measure differing kinds of views also).

21. Outline Classical Reports?

Ans:

Classical reports square measure traditional reports. These reports don’t have any sub reports. it’s HAVING only 1 SCREEN/LIST FOR OUTPUT.

22. What square measure Events in Classical Reports?

Ans:

INITIALIZATION: This event triggers before choice screen show.

AT-SELECTION-SCREEN: This event triggers once process user input whereas the choice screen is in active mode.

START OF SELECTION: begin of choice screen triggers once process choice screen.

END-OF-SELECTION: it’s for Logical information news.

23. Outline Interactive Reports?

Ans:

As the name suggests, the user will move with the report. we will have a drill down into the report knowledge. As an example, Column one among the reports displays the fabric numbers, and also the user feels that he desires some additional specific knowledge regarding the seller for that material, he will HIDE that knowledge below those material numbers.

24.Make a case for the Events related to Interactive Reports?

Ans:

AT LINE-SELECTION: This Event triggers after we double click a line on the list, once the event is triggered a replacement sublist goes to be generated. below this event regardless of the statements that are coming are going to be displayed on the new generated sublist:

AT PFn: For predefined operating keys.

AT USER-COMMAND: It provides user functions keys.

TOP-OF-PAGE throughout LINE-SELECTION: high of page event for secondary list.

25. Outline Logical information Reports?

Ans:

  • Logical information is another tool for ABAP reports. exploitation LDB we will offer additional options for ABAP reports.
  • While exploiting LDB there’s no way for the U.S.A. to declare Parameters.
  • Selection-screen as they’ll be generated mechanically.
  • We have to use the statement NODES within the ABAP report.
  • If their square measures several tables the Performance is going to be slow as all the table knowledge is going to be browsed from high node to bottom node.

26. What’s the distinction between Copy and derived from possibility whereas making a replacement SAP HANA Attribute data view?

Ans:

    Copy possibilityDerived possibility
    Copy possibility permits you to repeatedly associate existing data read and to form changes thereto. The derived possibility permits you build|to form} a replica of associate existing read and you can’t make any changes thereto.

27. Outline Report Writer?

Ans:

  • Super users and finish users will use Report Painter/Report author tools to put in writing their own reports.
  • Giving them the power to report on extra fields at their discretion shifts the report maintenance burden to them, saving SAP support teams time and energy usually spent making and maintaining the reports.
  • Instead of exploiting ABAP code to write a report in FI and CO, several users build a Report Painter/ Report author library exploitation dealings MC27.
  • However, this workaround has some drawbacks. Very little legendary dealings GRCT solves these issues in most cases, and eliminates the requirement to use dealings MC27.

28. Make a case for ABAP Report Types?

Ans:

ABAP report varieties square measure those ones accessible in some report’s attributes screen, i.e. :

  • Executable program.
  • Function cluster (containing operate modules).
  • Include.
  • Interface pool.
  • Class pool.
  • Module pool.
  • Subroutine pool.

29. Outline ALV?

Ans:

ALV means ABAP List Viewer. Most convenient thanks to use it’s through reprocess library (cf. dealings se83) accessible from unleash four.6 of SAP R/3:

ALV is out there in 2 modes: list and grid. List mode is sweet previous data processing with commonplace functionalities, and grid mode is employing a new OCX object displaying grid.

30. Outline ABAP Core knowledge Service (CDS)?

Ans:

  • CDS represents SAP’s next generation of knowledge definition and access for database-centric applications.
  • The CDS specification comes from the SAP HANA world, however besides the implementation provided in SAP HANA (HANA CDS), another one is provided within the ABAP platform (ABAP CDS).
  • The integration of CDS into the ABAP platform provides a replacement information abstraction layer and a complicated modeling infrastructure for outlining semantically made knowledge models in spite of the applying domains – i.e. transactions, search and analytics.
  • ABAP CDS represents a cornerstone technology at intervals SAP S/4HANA, wherever it’s used as Virtual knowledge Model (VDM) and at intervals the new ABAP programming model for SAP Fiori apps.
  • ABAP CDS objects square measure created within the eclipse-based ABAP Development Tools during a text-based editor.

31. Justify ABAP Managed information Procedures (AMDP) for SAP HANA?

Ans:

AMDP provides a class-based framework for making and line SAP HANA information procedures and functions from the ABAP setting – i.e., AMDP procedures and AMDP functions. The ABAP platform is the sole master relating to the lifecycle management (creation, update, deletion and transport) of such SAP HANA entities.

32. List the most characteristics of AMDP procedures and functions?

Ans:

  • Expression of advanced logics incl. IF/ELSE.
  • Implemented in SAP HANA SQLScript.
  • Definition of native variables.
  • Parameterized requests via input parameters.
  • Multiple result sets in one trip [only AMDP procedures].
  • CUD operations supported [only AMDP procedures].
  • Access to powerful SAP HANA operate and application libraries like prophetical algorithms, text mining, geospatial and Financials.
  • AMDP procedures and functions are unit enforced and debugged within the ways of properly labeled international categories (so-called AMDP categories and AMDP methods) victimizing the eclipse-based ABAP Development Tools. they’re consumed in ABAP reports like several regular ABAP ways.

33. Justify ABAP CDS Table Functions for SAP HANA?

Ans:

CDS table functions change the combination of AMDP functions into CDS-based information models.

34. Define how the storage of Row and Column store in SAP ABAP HANA?

Ans:

The most necessary side of SAP HANA information is the row and column storage formats. These areas unit the ways in which to store relative information into the SAP HANA information.

Row Storage: The row storage technique of storing information is analogous to information stored historically in disk databases.The only distinction between the SAP HANA row storage and ancient row storage is that in SAP HANA, information stores in rows within the main memory and in ancient databases, information stores in rows within the disk storage.

Column Storage: Column storage is one amongst the numerous reasons that create SAP HANA distinctiveness. A column storage technique stores information in an exceedingly columnar fashion (linear). It improves SAP HANA’s performance by optimizing each browser and writing operations on information.Data stores within the column enclosure that divides into 2 sections; Main Storage and Delta Storage.

35. What’s ABAP dump analysis?

Ans:

You can use the tools of the ABAP dump associate alysis (ST22) to list the ABAP runtime errors that have occurred in an ABAP system in addition to the relevant short dumps. To list the runtime errors that have occurred: a listing of all of the runtime errors relevant to the choice criteria.

36. What’s ABAP short dump?

Ans:

A short dump is saved within the information table SNAP within the error log for each software error that happens in the associated ABAP system. Unless they’re supposed for retention and marked consequently, these long texts are unit mechanically free for deletion four weeks once they’re generated.

37. What’s the ALV list in SAP?

Ans:

The SAP List Viewer (ALV) is an integrated component of the ABAP Objects programming setting. It permits application developers to quickly implement the show of structured datasets by providing 3 totally different ALV tools, one every for the show of: straightforward and two-dimensional tables.

38. What’s a smartform in SAP?

Ans:

SAP good Forms is employed to form and maintain forms for mass printing in SAP Systems.As output medium SAP good Forms support a printer, a fax, e-mail, or the net (by victimization the generated XML output). SAP introduced SmartForms in 1998 to beat the constraints in SAP Scripts.

39. Is ABAP compiled or interpreted?

Ans:

ABAP could be a compiled fourth generation programming language (4GL). The term ‘4th generation language’ means ABAP is human-readable, straightforward to use and powerful. The ABAP word form stands for Advanced Business Application Programming. All ABAP programs associated with compiled code exist in an SAP system.

40. What’s the distinction between Activate and Redeploy?

Ans:

    ActivateRedeploy
    If your runtime object gets corrupted or deleted, and you would like to form it once more. Deploys the inactive objects. Deploys the active objects in one amongst the subsequent scenarios.

41. What area unit enhancements in ABAP?

Ans:

Enhancement in SAP is adding or modifying the logic of SAP commonplace program while not modifying it, sweetening consists of client exit, Business dealing event (BTE) and Business add-ins (BADI). And if the sweetening isn’t enough, we are able to do modification.

42. What’s the associate interface in ABAP?

Ans:

Interfaces area unit freelance structures that may extend the practicality of the category. Interfaces may be enforced within the same category wherever the practicality extension is needed. Interfaces may be declared globally or regionally in ABAP programs.

43. What’s the software system in ABAP?

Ans:

A software system could be a reusable section of code. it’s a modularization unit within the program wherever an operation is encapsulated within the variety of ASCII text file A software system may be outlined victimization type and finish type statements.

44. Is SAP a database?

Ans:

SAP sound unit is an ASCII text file, platform-independent, SQL-based information system provided by SAP for enterprises. … SAP sound unit wants less disc space than alternative information systems like Oracle or Informix, and provides organizations an entire, out-of-the-box information answer. SAP sound unit runs with success on installations of all sizes.

45. What’s the distinction between Variable and Input parameters in HANA?

Ans:

    VariableInput parameter
    parameters are accustomed to manipulate the execution supported user input. typically you may not need a variable to simply limit the information of a read. however you furthermore may wish to require input from the user and method it, returning dynamic information supported the user choice. Input Parameters makes this doable. Variables area unit sure to columns and area unit used for filtering victimization wherever clauses. As such, they’ll solely contain the values offered within the Columns they relate to. Variables don’t impact the execution HANA Input .

46. Which is healthier, SAP HANA or SAP ABAP?

Ans:

One basic distinction which could assist you opt for your field is that HANA is AN in-memory info and ABAP is primarily secret writing. financial gain isn’t the idea you ought to opt for your field as each gives you nearly constant packages. however there’s an extra term SAP ABAP on HANA which implies you’ll be able to use HANA on the ABAP platform.

47. Is SAP higher than Oracle?

Ans:

Both Oracle and SAP have sensible CRM packages however the systems have strengths and weaknesses in several areas. you’ll be able to arrange campaigns and budgets, however it’s still not nearly as good as Oracle’s setup. Compare high ERP package Leaders. Oracle’s ERP additionally has sensible client Account Management, however SAP excels during this field.

48. What’s SAP’s four Hana finance?

Ans:

SAP S/4HANA Finance is SAP’s flagship financials answer and successor to SAP ERP Financials. Initially free in 2014, it boasts several method enhancements for the money world, together with the introduction of one supply of monetary truth, period money shut, and prognostic accounting.

49. What area unit the modules in SAP S4 Hana?

Ans:

  • Plant Maintenance (PM)
  • Product Life Cycle Management (PLM)
  • Human Capital Management (HCM)
  • Production designing (PP)
  • Project Systems (PS)
  • Controlling (CO)
  • Sales and Distribution (SD)
  • Investment Management (IM)

50. What’s the American state module in SAP?

Ans:

SAP Sales and Distribution (SAP SD) may be a core practical module in SAP ERP Central part (ECC) that enables organizations to store and manage customer- and product-related knowledge. Organizations use this knowledge to manage all of the sales ordering, shipping, billing, and invoicing of their merchandise and services.

51. What’s AN Acdoca table in SAP?

Ans:

ACDOCA may be a commonplace book of account Accounting clear Table in SAP FI application, that stores Universal Journal Entry Line things knowledge. you’ll be able to use the dealing code SE16 to look at the information during this table, and SE11 TCode for the table structure and definition.

52. Explain the design of SAP HANA Server?

Ans:

  • Index Server.
  • Preprocessor Server.
  • Name Server.
  • Statistics Server.
  • XS Engine.

53. What area unit all the SAP modules?

Ans:

  • Financial Accounting (FI)
  • Financial provide Chain Management (FSCM)
  • Controlling (CO)
  • Materials Management (MM)
  • Sales and Distribution (SD)
  • Logistics Execution (LE)
  • Production designing (PP)
  • Quality Management (QM)

54. What’s SAP’s four Hana used for?

Ans:

SAP S/4HANA is AN abbreviation of SAP Business Suite four SAP HANA, AN enterprise resource designing (ERP) package package. Organizations use SAP S/4HANA to integrate and manage business functions – like finance, human resources, acquisition, sales, producing and repair – in real time.

55. What module in SAP is most demanding?

Ans:

As expected the modules that are most often used are generally those with the foremost opportunities for SAP specialists at any level of expertise. whereas these will modify over time, the common ones that area units nearly continuously in demand tend to provide chain, finance and 60 minutes.

56. Why is SAP American state important?

Ans:

SAP Sales and Distribution (SD) is a vital module consisting of business processes needed in merchandising, shipping, charge of a product,etc.SAP American state foreign trade helps you to manage knowledge that is expounded to foreign trade. SAP American state helps you to trace sales transactions together with team performance.

57. What’s the American state flow in ABAP?

Ans:

SD method Flow: The sales documents you produce are unit individual documents however they will additionally type a part of a sequence of inter-related documents. As an example, you will record a customer’s phone inquiry within the system. The client next requests a quotation, that you then produce by bearing on the inquiry.

58. What’s the distinction between PROCEDURES and USER outlined FUNCTIONS in HANA?

Ans:

    ProceduresUser outlined Functions
    A procedure is invoked by decision statement. A operate is often consumed by choice question of imperative statement.
    Cannot decision procedure in SQL question. A operate are often known as in SQL query directly.

59. What area unit the distinction Pool tables and clear tables?

Ans:

    Transparent tablesPool Tables
    Transparent tables table can have one to 1 relation with the info tables pooled tables have several to 1 relation with info tables.

60. What will SAP HANA Index Server?

Ans:

SAP HANA info Main server area unit index server. Detail of every server is as below:

  • It’s the most SAP HANA info part.
  • It contains actual knowledge stores and therefore the engine for processing the information.
  • It is the job of Index Server to handle any SQL or MDX queries that come its way.

61. What’s the distinction between Row Storage and Column Storage?

Ans:

    Row storageColumn storage
    Choosing table as Row Store isn’t as prohibit as column great amount of knowledge and having non-unique.
    If there’s an information set wherever you’ve got distinctive values Aggregation of knowledge is needed.

62. What percentage modules are there in SAP?

Ans:

SAP features a total of twenty five modules, but all the twenty five SAP modules aren’t applied. The foremost enforced modules are the foremost flourishing and have the very best job opportunities.

63. What’s the distinction between CDS views and ancient views?

Ans:

    ParametersCDS Views
    Code-push down Yes
    Complexity Easy
    Outer Join Yes
    Complex Expressions, Logic Yes
    Analytical Adaption Yes
    OData Support Direct from NW seven.5
    Metadata model Yes

64. Will HANA use ABAP?

Ans:

ABAP (development) for SAP HANA refers to any or all developments that leverage the ability of SAP HANA inside ABAP-based applications. During this context, the SAP HANA platform is the primary info underlying the ABAP platform. This method readying choice is supported with AS ABAP seven.4 onwards.

65. What will ABAP represent in SAP?

Ans:

ABAP stands for advanced business application programming, however it is usually said as ABAP. ABAP could be a high-level programming language created by SAP that helps giant firms customize their SAP ERP platform.

66. What’s SAP ABAP Hana used for?

Ans:

SAP HANA could be a platform, freelance from AS ABAP, used for superior analysis of enormous volumes of knowledge. SAP HANA works with the SAP HANA info, that relies on in-memory technology.

67. Why will we use SAP ABAP?

Ans:

SAP ABAP is employed by developers to develop the SAP R3 Platform. it’s straightforward|a straightforward} language that’s easy to find once it involves programming. It permits you to settle on procedural and object-oriented programming. It additionally helps SAP customers to enhance their SAP-based applications.

68. What will Hana stand for?

Ans:

HANA is an associate signifier and stands for Prime Performance Analytic Appliance. HANA is an associate signifier and stands for Hasso’s New design.

69. What’s the distinction between SAP ABAP and SAP HANA?

Ans:

    SAP ABAPSAP HANA
    CDS views may be consumed not solely by ABAP programs. however additionally by non-ABAP applications additionally.
    CDS views also are a lot more powerful than regular SE11 views. whereas a read outlined in SE11 will solely be dead inside the SAP system, a CDS read resides on the HANA info itself.

70. What’s SAP HANA for dummies?

Ans:

SAP HANA could be an info developed by SAP so as to not use info by Oracle for its ERP systems. SAP HANA could be a superior platform for information storage and process supported in-memory computing technology. … SAP Fiori could be a new chance to manage and act with the system.

71. What’s an Infile statement in SAS?

Ans:

INFILE and FILE at the statements that are employed in SAS to usually link to raw files; that’s, files that commonly contain solely information and no information lexicon. INFILE is employed for the purpose of input files and FILE points to output files.

72. What’s the distinction between Procedural (Scripting ) Vs Programming Language?

Ans:

    ProceduralProgramming language
    Scripting languages are embedded in programming languages. They suppose the genus Apis of programming languages.
    Programming languages are freelance merchandise. they generate their own executables. Code is compiled by programming language and reborn to machine language / OS code.
    In SAP HANA, we’ve got SQL scripting that could be a Procedural Language. Eg:​​ Compile a .java file it produce a .class

73. Is SAP HANA Delivering across five dimensions of recent decision-processing?

Ans:

74. Is SAP HANA a database?

Ans:

SAP HANA could be a column-oriented in-memory info that runs advanced analytics aboard high-speed transactions – in a very single system. … It additionally functions as associate degree application server and helps firms build sensible, insight-driven applications supported time period knowledge, in-memory computing, and machine learning technology.

75. What’s new in SAP ABAP?

Ans:

New areas and Pages technique for dominant pad layout with SAP S/4HANA 2020 or higher. New pad app manager tool for managing custom pad content. Content Federation for SAP Cloud Platform pad service.

76. What’s SAP’s four Hana Foundation?

Ans:

SAP S/4HANA foundation is the next-generation Business Suite foundation platform and is totally engineered on the foremost advanced in-memory platform existing today: SAP HANA. The code part uses trendy style principles with the SAP Fiori user expertise (UX) further as a replacement role-based user expertise construct.

77. Will SAP use SQL?

Ans:

Most RDBMS info use SQL as database language, the rationale for being widespread is – it’s powerful, merchandiser freelance and standardized. SAP HANA additionally supports SQL. In SAP HANA, SQL is the main info language.

78. Will SAP use AWS?

Ans:

SAP customers and partners area unit victimization AWS to be used cases starting from running one SAP check system to hosting a whole SAP production atmosphere. to be told a lot of concerning however SAP customers and partners area unit victimization AWS, see obtaining Started with SAP on AWS.

79. What’s the aim of a Libname statement?

Ans:

The LIBNAME operation provides similar practicality. See LIBNAME. Note: The LIBNAME statement is additionally accustomed to list the attributes of a SAS knowledge library and to clear a brief.

80. Describe the SAP HANA design & Technology?

Ans:

81. What’s SAP NetWeaver used for?

Ans:

SAP NetWeaver could be a technology platform that enables organizations to integrate knowledge, business processes, parts and a lot of information from a spread of sources into unified SAP environments. SAP NetWeaver forms the technical foundation for an oversized range of SAP application landscapes.

82. What variety of info is SAP HANA?

Ans:

SAP HANA (High-performance ANalytic Appliance) could be a multi-model info that stores knowledge in its memory rather than keeping it on a disk. This ends up in processing that’s magnitudes quicker than that of disk-based knowledge systems, allowing advanced, time period analytics.

83. What’s SAP HANA on AWS?

Ans:

SAP HANA is an associate degree in-memory electronic information service and application platform that gives superior analytics and time period processing. AWS provides SAP customers associate degreed partners with an SAP-certified cloud infrastructure to run SAP HANA.

84. What’s the HANA instance?

Ans:

It’s the set of SAP HANA system parts that an area unit puts in on one host. A multiple-host system contains many instances distributed across the multiple hosts (one per host).

85. What area unit the distinctive styles of changeless permits entered within the HANA framework?

Ans:

    ForcedEnforced
    If associate degree unenforced allow secret is introduced and utilization of the HANA framework surpasses the allowed life of memory. the activity of SAP HANA isn’t influenced by this situation.
    If the implemented allow secret is introduced and utilization of the HANA framework surpasses the allowed life of memory, the HANA framework gets secured. within the event that this circumstance happens, the HANA framework should be restarted or another allow key need to be asked for and introduced.

86. Is SAP ABAP obsolete?

Ans:

ABAP isn’t a replacement for any issue and at identical time no alternative language could be a replacement for ABAP. FYI, ABAP {is no|is not associate degree|isn’t any} a lot of an ABAP/4. it’s wide extended with the introduction of net Application Server ranging from unleash WAS 620.

87. The World Health Organization fancied SAP HANA?

Ans:

SAP HANA originated in analysis begun in 2006 by SAP co-founder Hasso Plattner whereas he was a technology prof at the Hasso Plattner Institute in Potsdam, Germany. The goal was to develop info that would operate with a near-zero time interval for transactional and analytical processing.

88. Make a case for the SAP HANA code part view?

Ans:

89. What square measure ABAP dumps on SAP basis?

Ans:

Dumps happen once AN ABAP program that’s running during a background typically causes an on the spot termination of the background job. ABAP short dumps square measure one thing that haunts any SAP user (sometimes facilitates the user to know the system desires better).

90. What’s the interior table in ABAP?

Ans:

Internal tables offer a method of taking information from a set structure and storing it in memory in ABAP. The information is kept line by line in memory, and every line has constant structure. A very necessary use for internal tables is for storing and data formatting information from an info table inside a program.

91. Why is that the ALV report used?

Ans:

This report is employed if you’ve got to show quite one report on the output. Technically speaking if you’ve got multiple internal tables with information to be displayed as separate blocks then we have a tendency to opt for a block report of ALV.

Are you looking training with Right Jobs?

Contact Us

Popular Courses